Jong Ajax pakt eerste punten na zege op GAE

FinnDekker, 18-09-2020 om 23:00, 31578 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond de eerste punten van het seizoen gepakt. Na drie nederlagen op rij werd er eindelijk gewonnen. Door goals van Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Victor Jensen werd er met 0-3 gewonnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Mitchell van der Gaag is daarmee weg van de laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. 

Snel pakte Jong Ajax het initiatief in Deventer. De Amsterdammers zochten gelijk de aanval, waarin ditmaal Naci Ünüvar, Brian Brobbey en Giovanni geposteerd stonden. De laatstgenoemde kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Het vizier stond echter niet op scherp. Hetzelfde gold daarna voor de opbouw van de Amsterdammers. Meerdere keren werd stom balverlies geleden, soms op gevaarlijke posities in het veld. Het leverde een aantal kansen op in de counter voor de thuisploeg, maar zij profiteerden niet.

Halverwege de eerste helft werd het vervolgens een aantrekkelijke wedstrijd. Kansen waren er over en weer. Kjell Scherpen, die weer eens onder de lat stond, werd desondanks niet getest. Aan de andere kant nam Alex Mendez het doel onder vuur, na een mooie aanval via Ünüvar en Brobbey. Zijn schot werd nog gekeerd. Maar enkele minuten later was het alsnog raak. Na een handsbal ging de bal terecht op de stip. Kenneth Taylor ging achter de bal staan en faalde niet: de middenvelder schoot de bal feilloos in de kruising.

Na de thee was het vooral Go Ahead Eagles dat zich liet zien. De ploeg van Van der Gaag kwam nauwelijks aan voetballen toe in het eerste kwartier. Kowet, daarentegen, kwam vaak in de buurt of zelfs in de zestien van Scherpen. Het was dan ook ietwat tegen de verhouding in dat de score na een uur werd verdubbeld door Brian Brobbey. De spits werd in de counter weggestuurd door Mendez, waarna Brobbey kon afdrukken, al waren daar wel twee pogingen voor nodig.

De tweede van Jong Ajax betekende een ommekeer in het spelbeeld. Het gevaar van de thuisploeg nam af, terwijl men bij Jong Ajax beter ging voetballen. Via Ünüvar kon de wedstrijd beslist worden, maar de linksbuiten van de avond had te veel tijd nodig om de kansrijke situatie te verzilveren. Niet veel later werd de kleine dribbelaar gewisseld door Van der Gaag. Net als Brobbey en Taylor ging hij moegestreden naar de kant. Eerder werden ook de debuterende Devyne Rensch en Enric Llansana gewisseld. Voor hen kwamen Nordin Musampa, Max de Waal, Christian Rasmussen, Jaymillio Pinas en Jensen.

In de slotfase was de derde van de uitploeg tot slot dichterbij dan de aansluitingstreffer. Rasmussen kon twee keer net niet een voorzet van Pinas binnenschieten, terwijl een schot van De Waal rakelings naast de tweede paal ging. Even daarna leek Go Ahead toch nog te gaan scoren: ook de thuisploeg kreeg namelijk een pingel, na een overtreding van Mendez. Maar de club uit Deventer benutte het buitenkansje niet. Jeroen Veldmate schoot de bal over. 

Wat de Eagles in de blessuretijd niet lukten, lukte Jong Ajax wel. De Amsterdammers scoorden namelijk in de absolute slotfase nog via Jensen. De Deen bekroonde daarmee zijn terugkeer na een knieblessure met een fijne treffer. Daarmee gooide Jong Ajax het duel in het slot. Met elf man eindigen deden de bezoekers overigens niet. De Waal kreeg namelijk nog rood, na zijn tweede gele kaart. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Opstelling Go Ahead Eagles:

Gorter; Lucassen, Beukema, Kuipers; Idzes, Brouwers; Van Hoeven, Eyibil, Eddahchouri; Rabillard.

Wissels Go Ahead Eagles:

Michaelis, Droste, Van Kippersluis, Abdat, Budel, Crowther, Eersteling, Dumay, Corboz, Bakker.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Rensch (Jensen 63'), Llansana (Musampa 46'), Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Méndez, Taylor (De Waal 70'); Giovanni, Brobbey (Rasmussen 75'), Ünüvar (Pinas 75').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Musampa, De Waal, Jensen, Pinas, Rasmussen.

Doelpunten:

0-1 Kenneth Taylor (35')
0-2 Brian Brobbey (60')
0-3 Victor Jensen (90+3')

Bijzonderheden:

- Rood: Max de Waal

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Die Rasmussen wordt een fenomeen let op, pas 17 he!
Zijn landgenoot Kjaer slechts, 1 jaar jonger, is ook veelbelovend!
Met dank aan John Steen.
0 0
Ozymandias
Als er geen middenvelder wordt gekocht hoop ik dat Ten Hag overschakeld naar een systeem met een centrale verdedigende middenvelder zodat Taylor (als '6') op één middenveld met Gravenberch en Kudus kan spelen. In de omschakeling zal dat middenveld kwetsbaar zijn maar dat is nou eenmaal de ontwikkeling die jonge Ajax teams door moeten maken. In de loop van het seizoen zullen ze steeds minder kwetsbaar zijn in de omschakeling.
0 -1
masterrr
Wat een geweldige leerschool voor onze talenten. Ook zulke schop wedstrijden moet je ook meemaken
2 0
7172AFCA7395
Scherpen gewoon laten staan.
1 0
Daneman
off topic: wat een armoede, dat ajax geen kanjer middenvelder heeft gehaald. Zijn ze aan het slapen?
Martinez voldoet aardig als cvm. Maar er is geeneen goede aanvallende middenvelder in de selectie
1 -4
BrandjeXL
Die kanjer van middenvelder speelde gisteren in JA. Zijn naam is Kenneth Taylor. Normaal gesproken wordt Ajax met dit team fluitend kampioen. Je kan niet elk jaar een team zoals vorig seizoen. Dat moet goed vallen en met jongens als Taylor, ünüvar, Gravenberch kan dat over 2/3 jaar maar zo gebeuren. Ajax mag nooit vergeten wat onze levensader is, de eigen jeugd!
6 0
Cello
Precies. Degene die vandaag roepen om een top-middenvelder zijn morgen weer degenen, die schreeuwen, dat die aangekochte jongens onze talenten in de weg lopen. Op die manier redeneren kan je ten minste altijd op Ajax blijven zeiken, want op die manier zal men het in hun ogen ook nooit goed kunnen doen. Veel van die volgers, die zich dan ook nog eens ajaxsupporters noemen, ajacieden, kun je vrijwel nooit betrappen op positieve posts op dit forum. Lijktwel alsof ze 'leven' op het geven van negativiteit en kritiek èn niets anders meer kunnen.
2 -1
BlueDuke
Vond het wel goed uitpakken Llansana achterin. Dan heb je tenminste voetbal van achteruit. En hij leert er denk ik wel wat van als hij op 6 wil spelen. Je zult wel wat tegendoeltpunten krijgen, maar als het vietbal maar goed is en je verliest niet steeds kansloos leren ze er wel van.
1 -1
Juichtoon
Gaat de aanklager nog kijken naar die speler die bewust Unuvar met geen bal in de buurt zomaar van achteren schopte?
3 0
Middenweg401
Ik dacht eerst dat het een ongelukje was, maar later zag ik dat ze al een poosje aan het klooien waren. Unuvar was ook heel dom bezig. Moet hij niet doen, dit soort afleidende dingen. Neemt niet weg dat het een vieze overtreding was inderdaad.
6 0
NouriVandeBeek
Regeer trouwens beste aan de kant van Jong Ajax. Die moet je niet meer als rechtsbuiten opstellen. Ook eigenlijk niet meer als 10. Speelde nu op zijn beste positie.
4 0
NouriVandeBeek
Unuvar zit in een mindere fase. Lijkt helemaal niet fit, oogt minder wendbaar vergeleken met vorig seizoen en voetballend komt het er ook niet uit.

Niet gelijk overdreven conclusies trekken lijkt mij
0 0
Middenweg401
Fitheid, maar ook vertrouwen (sinds dat jeugd wk) schat ik zo.
Het is best een lange periode al.
Toch heb ik alle vertrouwen in hem. Als hij zijn lijn van voor Jong Ajax oppakt wordt het een top speler. Dan weet hij zich fysiek staande te houden en is hij mentaal ook gegroeid. Ik denk dat hij die middelen opzicht wel heeft. Hij is klein, maar niet super iel. Heeft volgens mij best het fysiek om sterk te worden.
Onderschat verder niet wat het met je doet als je als het grootste talent van de club te boek staan, alles altijd perfect ging, en ineens niet meer. Maar dit hopelijk een goede leerschool voor hem.
2 0
MK77
Dat had hij vorig seizoen ook. Begon goed (wedstrijd tegen Barca), zakte wat weg en kwam aan het eind sterk terug)
0 0
AjaxHoorn
Volgens mij is het ook fitheid waar het aan schort
0 0
Jeugd
Taylor word echt een hele goede.
3 -1
ajaxxcied4life
Ja Taylor is een uitermate luxe verbindingsspeler. Redelijk tweebenig een overzicht van een generaal en een bij tijd en wijle functionele fluwele techniek. Op termijn zou een middenveld Gravenberch en Taylor echt gewerldig zijn met Regeer op 8.
3 -1
Radie125
En als hij praat hoor ik Donny zijn stem.
1 0
Zuiderling
Precies !!
0 0
Afca85meer
Wat is die Unuvar slecht dit jaar zeg. Als een pupil wordt hij telkens afgetroefd. Dat gaat nooit een volwaardige a-speler worden.
0 -17
Middenweg401
Het is zijn meest leerzame periode juist. Je bent veel te vroeg met je conclusies.
3 0
Jeugd
Unuvar is nog niet fit. Komt goed.
2 -1
TontoKarnaggel
17 jaar en nog steeds geen wereldtopper, afvoeren,dumpen,lozen die gast, echt, ik wil hem nooit meer in ons mooie Ajaxshirt zien....
10 -2
ajaxxcied4life
Echt he, de paranoia hier bij sommige forumleden is soms haast aandoenlijk.
2 0
insectenverdelg
Daarom ben jij nou geen scout.
3 0
Ron403
Haha ach ach, de waan van de dag regeert weer hoor.
3 0
iammike
Deze gasten hebben nu in 90 minuten meer geleerd dan de 11 van Jong Feyenoord in hun hele competitie
8 -3
de_pitbull
Kijk, jij snapt het.
1 -1
Redrum
Het meest sneue is dat Feyenoord serieus meerdere spelers gekocht/gehuurd heeft als versterking voor Jong-Feyenoord. Ik kan er echt met mijn verstand niet bij hoe zielig het is dat een topclub meerdere spelers haalt met het plan om kampioen te worden in de onder 21 competitie, waar de echte topclubs niet eens aan meedoen. Arnesen probeert er daar echt wat van te maken, maar hij heeft duidelijk geen last van trots. Meneer Arnesen schaamt zich absoluut nergens voor en wat dat betreft zit hij prima bij Feyenoord.
5 -1
EersteAanname
Eindelijk koopt Feyenoord wat talentvolle spelers met groeipotentieel en restwaarde ipv alleen maar uitblinkers van de NL subtop, is het weer niet goed. Ik vind dat wel een stap in de goede richting van ze eigenlijk. Vergeet niet dat ze niet de financiële middelen hebben om een Neres, Antony of Kudus te kopen. Dan zijn aankopen als Antonucci, Senesi en Sinisterra toch helemaal zo slecht nog niet?
5 -1
insectenverdelg
Niet mee eens. Arnese snapt de esetievan kkd spelen. Dat kost tijd vanwege wanbeleid ervoor. Maar hij heeft een doel. Feyenoord heeft de boot totaal gemist, maar Arnesecprobeert dat recht te trekken. Lastige opgave overigens.
5 0
Redrum
Ja natuurlijk probeert hij dat recht te trekken, maar het is toch triest dat daarvoor spelers gehaald moeten worden. Wat voor een teringbende hebben ze er dan wel niet van gemaakt? Arnesen is goud waard voor dat pauperclubje. Per toeval hebben ze hem gehaald en hij bakt er direct al veel meer van dan zijn voorgangers.
0 0
Hollister
Dat er achter de schermen door veelal niet Feyenoorders, maar anderen die er enorme belangen bij hebben en reeds toezeggingen zijn gedaan mbt Feyenoord City, dat wordt pas een echte farce.... dat megalomaan project om Ajax de loef af te steken, althans dat denkt men.
Kan wel eens de ondergang worden van de club..... maar te absurd voor woorden
0 0
Afca85meer
Het zal allemaal wel Redrum maar ik kan niet ontkennen dat het slim is van Arnesen. Die begrijpt heel goed wat er nodig is om de jeugd in de toekomst naar een hoger niveau te krijgen. Ik vind het eigenlijk wel slim van ze om het kampioenschap te kopen.
1 0
PierreHeno
Knappe winst, veel geleerd en een lekkere 0-3 in de extra tijd. Dat is heel wat lekkerder thuiskomen dan afelopen maandag mannen!
2 0
TontoKarnaggel
90 minuten voor je flikker getrapt worden en vervolgens met 6 keer geel, 1 keer rood en een penalty tegen het veld aflopen. De boys worden wel echt klaargestoomd voor het eerste zo.

Verwacht morgen trouwens een vlammende column van van hanegem waarin hij zich bois maakt over de gele kaart die gea kreeg...
13 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Moeten we nou een staande ovatie gaan geven?
2x opgerold worden, en als met er ZIN in heeft go ahead eagles pakslaag geven. Ik vind dat een zwakke arrogante instelling die niet thuis hoort in de topsport, en zeker niet bij onze club.
0 -22
de_pitbull
Pak slaag??? Je had deze net zo goed kunnen verliezen hoor.
1 -7
PierreHeno
Vandaag lag de druk er flink op want met 0 uit 12 kun je je bijna niet meer vertonen als Jong Ajax. Best wel knappe winst dus uit bij de club van Marc en Erik.
4 0
DonQ
Debiele reactie. De enige keer dat ze werden opgerold was tegen Roda met een extreem afgeroomd elftal. Tegen NEC en PSV verdienden ze meer, maar verloren daar mede door het missen van kansen toch de punten.
4 0
ajaxxcied4life
Hoi troll
3 0
de_pitbull
Hey Mocrodammer: Denk je nogsteeds dat niemand van jong Ajax het eerste gaat halen???
4 0
Mbaku
Ja dat denkt hij want er staat geen marokkaan in jong Ajax.
7 -4
de_pitbull
Hoe is het MOGELIJK dat jong ajax 6 gele kaarten pakt en gae 1?????
3 0
El-Dorado
Men is zo Ajax gehyped, dat ze alleen de Ajacieden zien en volgen.
0 -1
AFCA-pride
Niet altijd goed vandaag, maar wel gevochten en overleefd tegen deze vieze schopploeg. Scheids kan lekker onderbond gaan fluiten. Trap vol op enkels was een bewuste en uit pure frustratie, triest tegen zo'n mooie voetballer. Scherpen vandaag wel heel veel slechte (nerveuze) uittrappen.
2 0
El-Dorado
Ik vind Scherpen nu al gemaakt (nog erger dan Cillessen (niks tegen Jesper)), want die rust zit bij hem totaal niet in zijn nature. Het voetballende ook niet. Hoop dat ie wel stappen maakt nog, want vind het verder een matige keeper. Het is dat ie lang is, maar aan de rest moet echt gewerkt worden.
0 -3
Hollister
Juist niet...enorme stappen gemaakt
2 0
TontoKarnaggel
Als jeugdspelertje op je flikker krijgen van een volwassen commentator omdat je juicht na een doelpunt.... als dat de combinatie fox-Ajax niet is.....
12 0
ram
Wat was er volgens hem mis met het juichen?
1 0
El-Dorado
dat handje, van blablabla..
lekker volwassen van die scheids, kan ook met waarschuwing.
als dat geel is, wat is dan het opzettelijk op de achillespees van achteren gaan staan bij je tegenstander? donker groen?
3 0
Redrum
Serieus, ik zou zo'n gozer toch zo dolgraag een corrigerende tik willen geven. Wat ben je voor schaamteloze kneus als je jezelf zo erg laat kennen richting een paar jonkies?
0 0
afcamuc
+ Rasmussen, De Waal, Giovanni, Rensch
- Ünüvar, Taylor, Llansana
0 -14
DonQ
Taylor was de beste van het veld.
8 -1
Knalpot
Rensch without a doubt
2 0
El-Dorado
Taylor speelde goed hoor!
Unuvar valt tot nu toe echt zwaar tegen.
9 0
ElPistolero9
- bij Taylor? Welke wedstrijd heb jij gezien? Was de beste vh veld
8 -1
Mbaku
Rasmussen heeft de x factor.

Heerlijk ook om alle schreeuwerds die op dit forum het woord degradatie alweer lieten vallen terug onder hun steen te zien kruipen.

Dit piep jonge Ajax ( zeg maar gerust onder 19 ) is voetballend tot nu toe beter dan alle tegenstanders geweest en die jeugdige naïviteit gaat er met al die schopploegen snel af.

Prima want dat wapent ons in de toekomst in het grote Ajax wanneer we weer 's ploegen loten zoals Getafe. Na de winterstop staat er geen maat op dit jong Ajax en spelen ze iedereen in de KKD van de mat. Zeker weten.
27 0
ajax4perez
Helemaal mee eens!

Alleen nog 1 ding aan toe te voegen: WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE!!!
3 0
ElPistolero9
Niet vaak zo’n dramatische scheids gezien. Het kost ons uiteindelijk niks, maar dit was echt uniek.

Die tweede geel voor de Waal sloeg ook totaal nergens op, eerste helft gaf ie nog geen geel voor exact dezelfde situatie
2 0
ovopiet
Wat is dit een ongelooflijk waardeloze scheidsrechter.
In de eerste helft wordt llansana gevaarlijk geraakt. Niets aan de hand zegt dit figuur. nu met de Waal meteen geel. GAE maakt de gemene overtredingen en Ajax krijgt al het geel. Raar ventje deze scheidsrechter.
6 0
pieke
Klopt. Rasmussen geeft zijn tegenstander een elleboog in zijn gezicht (vlak voor tijd) en hij krijgt slechts geel.
0 -3
El-Dorado
Die nr 6 van GAE had er allang met rood af moeten gaan, maar goed.
de Waal vond ik heel goed invallen, Rasmussen heerlijke voetballer is dat (en niet vanwege zijn assist) .
Maar Ajax moet echt is wat aan de verdedigers doen, d r a m a is dat zeg.
4 0
Hollister
Schuurs, Botman, rensch, timber, de ligt, bakker, wie bedoel jij?
0 -1
foensai
Scheidsie zal lekker slapen vanavond ''yes ik heb in de 96 min toch nog een rode kaart kunnen geven aan een 17 jarige ajacied'' pff mafklapper
4 0
Redrum
Die moet zich morgen verantwoorden bij de knvb. Hij heeft er werkelijk alles aan gedaan, maar Jong-Ajax heeft alsnog met 3-0 gewonnen. Die fluit de rest van het seizoen wedstrijden bij de amateurs.
1 0
X-RaY
Mooi afgestraft die houthakkers en goede doping voor die jonkies
1 0
Bky
Waar komt die belachelijke bullshit vandaan dat je ingetogen moet juichen als speler?
13 0
El-Dorado
idd, schande van de scheids die vandaag zeer inconsequent floot.
0 0
iammike
Jezus die Eagles kunnen niet eens van 10 man van Jong Ajax winnen
2 -4
Marcao
Die scheidsrechter verdient echt een vreselijke beuk. Pisnicht meet met twee maten.
5 -1
AFCA.
Wat is die scheids een trieste gast zeg! Go Ahead schopt al 96 minuten op alles wat beweegt maar wel een gastje van 17 nog even 1 seconden voor tijd ket rood wegsturen.
5 -1
AlexIbarra
Gewoon domme overtreding, maar idd opvallend dat hij 142 domme overtreding van GA over het hoofd zag...
2 0
xstaniox
Maar waarom krijgt De Waal geel? GAE heeft in de 1e helft ook zo'n overtreding gemaakt met hoog geheven been, toen trok hij geen kaart...
7 -1
MankeNelis
Hij flappert lekker met geel die eikel
2 0
Jeroen127F
Waardeloze scheids
1 0
Robbie en de Kock
Jong Ajax niet best maar GAE nog veel slechter. Wat een niveau...
0 0
Adam24
Het is een groep met ongelooflijk veel potentie maar jeetje wat zijn ze jong en soms onhandig.
2 0
AlexIbarra
Yess, lekker..

Ook leuk voor Jensen, doelpuntje voor z'n videoband.
3 0
RayJordaan
Rasmussen wat een voetballer
3 0
MaximilianRosse
Ik zeg het ja, Rasmussen kan er zomaar eentje worden.
6 0
xstaniox
Eerlijk, Dolberg zou ik zo'n bal achter het standbeen langs niet eens zien geven :)
0 -4
Marcao
Lekkere goal!!!! Wereldassist Rasmussen, wow! Maar die tyfuslijer van een commentator vindt dat Ajax m niet mag vieren. Pleur toch op.
11 -1
Adam24
Wat een bullshit hij zei 'ze moeten bij Ajax misschien uitkijken' doelend op de (belachelijke) gele kaart van Taylor waar hij eerder al over had gezegd dat het een vreemde gele kaart was.
3 -1
Redrum
Ongelofelijk toch gewoon, de haat richting Ajax zit diep in Nederland. Journalisten, commentatoren, allemaal zijn ze hun jaloezie simpelweg niet de baas. Triest, heel triest.
3 -3
DUDE92
Denk dat hij doelt op De Waal die zich een beetje provocend leek te gedragen richting de supporter daar, aangezien hij al geel had en Taylor voor een vergelijkbare reden geel kreeg.
0 -1
Knalpot
Precies dat was het, een aantal hier maken er al weer een hoop drama van.
1 0
AFCA.
Wat een heerlijke goal! Mooi voor Jensen. En heerlijk voor het tokkie publiek daar.
3 0
Redrum
Eagles lopen de hele wedstrijd te schoppeln: 1 gele kaart en Jong Ajax krijgt er 4. Ik krijg hier echt een hele vieze smaak van in mijn mond.
8 0
Joseph
Het is goed dat die jongens al vroeg iets leren over jaloerse scheidsrechters die het je niet gunnen.
1 0
Marcw1972
Ja vreselijk. Ongelooflijk. Die arbitrage is zo beroerd. Alles is blijkbaar geoorloofd tegen (Jong) Ajax.
1 0
Redrum
Dit heeft in mijn ogen niets meer met slecht fluiten te maken. Het is gewoon bewust wat hier gebeurd en dat maakt het allemaal nog veel erger.
0 0
iammike
Klasse goal! Verdiend en volwassen gespeeld vandaag! Had ik niet verwacht dat ze vooral zo een volwassen indruk zouden maken.
0 0
Ajaxfan16
Hahaha zie ze daar een paar 17-jarige jochies uitschelden
3 0
pieke
Wat een lol.
0 -1
appeltje
Jaaaaa Jensen!
2 0
Superjan
Hopla, in de bips. Doei!
1 0
xstaniox
Wat een geweldig doelpunt, en wat is het Jensen gegund!
1 0
MankeNelis
BOEM en sluiten
0 0
Ajaxfan16
Tuurlijk nou wel een kaart.
0 0
xstaniox
Wel leuk om te zien dat de jonkies van Jong Ajax niet bang zijn om terug te knokken.
Moet geen schoppartij worden, maar je moet je ook niet laten intimideren.
2 0
serero25
Toch is zo'n 3-0 het mooiste antwoord!
1 0
xstaniox
Eens.
0 0
Soccerskins
Je zou de fysieke strijd maar verliezen van een paar tieners.
0 0
Marcao
Rasmussen geel, en doodschop op Univar natuurlijk prima.
0 0
MankeNelis
Dat ziet hij wel..
0 0
Toon meer reacties