Rutte bevestigt: geen betaald voetbal tot 1 september

JesseTH, 21-04-2020 om 19:15, 14864 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Nederlands betaald voetbal zal tot ten minste 1 september stil blijven liggen, zo maakt minister-president Mark Rutte bekend tijdens de persconferentie. De risico's van het toelaten van evenementen zouden de komende tijd nog te groot zijn.

Rutte vertelt dat evenementen in het algemeen niet doorgaan tot 1 september en legt uit waarom. 'We verlengen dat besluit dus met drie maanden, van 1 juni tot 1 september. Dat doen we omdat we de risico’s ervan de komende maanden zeker niet aankunnen en omdat we recht willen doen aan de behoeften, duidelijkheid, bij de organisatoren.'

'Dat betekent ook definitief geen betaald voetbal tot 1 september. En ja, dat is zuur', klinkt vervolgens de hoofdzin voor alle voetballiefhebbers in Nederland. 'Maar bij alle gevolgen die deze crisis heeft voor de gezondheid van mensen, bedrijven en de samenleving als geheel, ontkomen we er niet aan om dit offer met elkaar te brengen. Ik hoop en verwacht dat mensen dat zullen begrijpen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Nu het wat gezakt is vraag ik me af of dit niet overdreven is, 4 en een halve maand geen voetbal. Had het niet handiger geweest om het gewoon van maand tot maand te bekijken. Had uitspelen er misschien toch nog ingezeten, welliswaar zonder publiek.
0 0
MK77
HallO MeNsEn DenK Na! DaT ViRuS KOmT UiT Wuhan!!! WElKe CluB wordt door Chinezen gesponserd en heeft baat bij het stopzetten van de Eredivisie!!!!!? ADO!!!!!! Think about it!!!!!


Respect trouwens voor mensen die zo'n hele post met van die rare hoofdletters doen. Heel vermoeiend.
1 0
ajaxdordtt
En dan doe je het nog niet goed ook.
0 0
Alexander40
Volgend seizoen wordt ook niks hoor. Als Corona al weg gaat/vermindert dan is het met de herfst weer terug. Door lockdowns nauwelijks groepsimmuniteit opgebouwd dus dat gaat dan ook niet helpen.
0 -2
Deepblue
Niemand die het weet.
1 0
DS
Hopelijk zakt het aantal virus gevallen snel, vooral als het zomer / warmer weer word. En hebben ze voor het najaar een vaccin. Anders word het nieuwe seizoen ook niets.
En gaan er echt heel veel bedrijfstakken naar de klote.
0 0
Deepblue
Noch temperatuur noch luchtvochtigheid lijkt vooralsnog impact te hebben blijkt uit recente studies. Maar virussen verdwijnen soms even onverklaarbaar als ze komen.
0 0
Caparzo
Klopt, maar of je met die move van een virus blij moet zijn.. Bij de Spaanse Griep gebeurde ook zoiets, de eerste in het voorjaar was redelijk mild, "verdween" plotseling weer, maar hij kwam na de zomer terug. En hoe, als killer pur sang, en niet bij ouderen en kinderen, maar bij jongvolwassenen.

Werd je ziek, had je (naar schatting) 40 tot 50% kans het niet te redden. Dood binnen een aantal uren nadat de heftige symptomen begonnen. Aantal doden zijn slechts met marges van tientallen miljoenen te schatten. Het jaar erna was het virus verdwenen, gegaan zo snel het kwam en keerde nooit meer terug. Virussen kunnen link zijn en zijn totaal onvoorspelbaar.

Vrouw van maat werkt in ziekenhuis, ze weten het daar ook niet. Komt een senior binnen waarvan ze denken dat ie nog een paar dagen heeft, loopt met weekje weer genezen de deur uit. Een jongere kerel waarbij je geen problemen verwacht, verlaat de ziekenhuis in een zwarte wagen. Totale willekeur. Het is daarom dat men (alle landen) zo gewogen beslissen. Beter vooraf voorzichtig als achteraf spijt.
0 0
ajaxdordtt
Totaal niet te vergelijken. Een eeuw geleden, corona vs influenza.
0 0
Caparzo
Beide een virus, Corona vs. H1N1. Die laatste verstierf "zomaar", waarom weet men ook niet.

Je weet niet hoe een virus zich gaat gedragen. Er zijn virologen die aangeven dat ook deze Covi19 "zomaar" kan verdwijnen. Niks is blijkbaar zo grillig als een virus.

Ook wat betreft ziekteverloop bij mensen, bij topfitte mensen kan het net zo goed hard aankomen (zonder IC > dood). Waarom bij hun wel en bij bijvoorbeeld een willekeurig opaatje van 91 niet?

Er is geen enkele logica bij een virus, dat is wat ik aangeef. En dus is een uiteraard wel relevant.
1 0
RusselWestbrook
Behalve dan dat het een besmettelijke ziekte is die van mens op mens overgedragen word.
En dat er eerst maatregelen genomen werden, de cijfers allemaal daalden, de maatregelen weer opgeheven werden en er toen nog 3 keer zoveel mensen dood gingen.
0 0
RusselWestbrook
Het lijkt me sterk dat temperatuur iets doet. Is nu 20 graden in Wuhan, 30 graden in Manilla, 20 graden in Miami.
2 -1
Arie Vink
Ajax fans kunnen bij elk scenario achterover leunen, tenzij ze opeens onderling resultaat uit de hoge hoed toveren, wat niet gaat gebeuren. In alle andere gevallen staat Ajax op 1 en gaat gewoon naar de CL. Een fijne gedachte, helemaal als je het getouwtrek van de clubs achter ons ziet. FC Utrecht vs Willem 2 , Psv vs Az (clubranking vs ranking competitie), Feyenoord vs alles en iedereen die niet in het voordeel van Feyenoord spreekt, maar dat zijn we van ze gewend.
2 0
Henkjanklaas
Knvb kan als ze toch bezig is meteen de regel aanpassen dat de bekerfinale altijd in de kuip wordt gespeeld. Hierdoor kan eindelijk dat voortdurende voordeel voor Feyenoord de wereld uit.
0 0
brullie
Dat zou zwz de laatste keer zijn geweest dat dit standaard in de Kuip zou worden gespeeld toch? Ik begreep ergens begin of eind vorig jaar dat de KNVB dit zou gaan aanpassen...kan het mis hebben maar er was sprake van dacht ik.
0 0
blava
Met China als leidraad was het al lang duidelijk dat de competitie niet uitgespeeld kon worden. Een hoop heisa om niets. De huidige ranglijst moet bepalend zijn voor de vraag wie kampioen is en Europees voetbal speelt. Elke andere optie is uitgesloten.

Competitie zal wel per 1 October beginnen. Kan mij niet voorstellen dat er in Augustus al oefen wedstrijden kunnen worden gespeeld maar misschien heb ik het mis. Wordt een druk programma voor de heren profs, komend seizoen.
0 0
JOHANisGOD
Column Valentijn Driessen :

"Onzichtbare KNVB en Eredivisie liepen overal achteraan, lieten alles gebeuren en niemand nam regie of toonde daadkracht in coronacrisis."
1 0
ram
Ik vind de mensen die hier gaan lopen "feestvieren" echt niet goed snik. Misschien hebben jullie ergens nog wat hersencellen over om te bedenken waarom dat niet zo gepast is...
2 -19
Deepblue
Keer een solo feestje op je kamertje kan geheel geen kwaad. Feest lekker verder!
0 -1
RusselWestbrook
Kom je ook naar de huldiging?
1 -2
Bensco
Rustig maar Ram, het is meer een knipoog naar Rotterdam en Eindhoven dan dat het serieus bedoelt is.
0 -1
Koningtoto
Sarcasme herkennen is niet jouw beste eigenschap denk ik. Er is niet 1 persoon op AS die de vlag uit hangt.

WIJ ZIJN KAMPIOEN JANANANANANA
1 -1
Bky
Gaat ie goed verder? Wil je ergens over praten?
1 -1
JOHANisGOD
Weet jij waar ik Ajaxballonnen en Ajaxvlaggetjes kan kopen?
5 -1
MrPink
ram die schaal maar naar Amsterdam. Trouwens, al waren we 2e, dan had heel NL nu een feestje waarschijnlijk.
3 -1
Hans Kraay Jr.
Volgens mij is dit van 99% van de mensen hier gewoon een geintje.

Beetje humor en lol in deze tijd kan geen kwaad.

Zou er niet te zwaar aan tillen Ram.
6 -1
ajaxdordtt
Nee, laten we allemaal in een hoekje gaan zitten huilen. Zetten we "17 miljoen mensen" op en branden we een kaarsje.
8 0
ram
Haha, wat een reacties allemaal mensen!

Ik kan heel goed inschatten wanneer iets een (meestal niet grappig) grapje is en wanneer het serieus is hoor. En het is in een aantal gevallen echt wel (semi-) serieus.

En zo erg vind ik het natuurlijk ook allemaal niet! Ik vind het alleen een beetje kansloos hoe een aantal reageren op dit nieuws. Waarmee ik niet wil zeggen dat we allemaal moeten gaan zitten huilen om Corona.

Ik vind het wel Ajax-onwaardig om op deze manier 'kampioen' te worden. Deze 'titel' zal nooit serieus worden genomen omdat het seizoen niet is afgemaakt en we kunnen hem niet echt vieren.

Als het seizoen was afgemaakt, waren we denk ik gewoon kampioen geworden. Dan was de schaal ECHT van ons. Ik zie het niet afmaken van het seizoen dus eerder als een verlies voor ons (club en supporters) dan dat ik het zie als iets wat we nu kunnen vieren. We hebben een jaar gevochten voor niks. Zonde.

Maar misschien heb ik een sportievere geest dan de mensen die blij zijn met een nepkampioenschap ;)
0 0
ajaxdordtt
Ben het helemaal met je eens hoor, gewoon heel treurig dit. Ben wel gewoon blij met CL voetbal volgend jaar. Weet niet of dat voetballend nog was gelukt.
0 0
Koningtoto
Overmars heeft Rutte omgekocht!!!!
7 0
Rick65
Geld goed besteed!
1 0
ghouleseddik
Titel 34⅔ is een feit mannen!! *biertje opentrekken doet*
7 -1
FSideMaluku
Die schaal interesseert me niet dit seizoen, die wordt niet uitgedeeld en ook niet bijgeteld bij je palmares. Eventuele plaatsing voor de CL interesseert wel. En die behoort ons toe. Al zitten er aan directe plaatsing nog wel wat haken en ogen, want de CL zal dan uitgespeeld moeten worden en de winnaar van de CL moet kampioen van zijn competitie worden. Dus ook daar gaat water bij de wijn dit seizoen, denk ik.
7 -2
ghouleseddik
Sportief voelt die schaal niet zo waardevol, maar uit historisch oogpunt zie ik 'm toch graag naar Ajax gaan. Dat wordt nml een museumstuk. Unieke situatie in de geschiedenis van het betaald voetbal dit.
0 0
Van Reenen
Fijn om te horen dat Mark mijn gelijk heeft onderstreept. Ik zei dat eind juni geen voetbal maar dit is door Mark even een paar maanden verlengd. Ook fijn om te horen dat onze Marc gelijk had. Ik wacht met smart of al die leeghoofden in medialand en KNVB hun excuses aanbieden aan Marc Overmars,
Al die schreeuwers zoals Gullit, Kieft, Gudde, Ceferin, Van Seumeren en nog tientallen dwazen hun excuses aanbieden aan Ajax, AZ en PSV. Zal wel niet gebeuren omdat het leeghoofden zijn die alleen aan hun eigen banksaldo denken.
10 -3
ajaxdordtt
Je hebt het punt van alle "schreeuwers" nog steeds niet helemaal begrepen volgens mij.
2 -5
Deepblue
Reactie van een klein kind. Mensen gaan dood, economie ligt op zijn gat... maar jij hebt 'gelijk' hoor.
4 -4
Joker
mensen gaan altijd dood al je hele leven lang

3.996.188
Sterfgevallen door overdraagbare ziektes dit jaar LET OP geen corona
2.339.853
Sterfgevallen onder kinderen jonger dan 5 jaar dit jaar
517.487
Sterfgevallen door HIV/AIDS dit jaar
301.948
Sterfgevallen door malaria dit jaar
2.528.211
Sterfgevallen door kanker dit jaar
415.551
Fatale verkeersongelukken dit jaar

dat jij zon drama maakt over nog geen 200000 corona doden wereldwijd in meer dan zes maanden zegt wat over de paniekschoppers en die gasten die daar naar handelen daardoor ligt de economie op zijn gat

en de schapen er maar achteraan... iets met geschiedenis in halverwege de 20 eeuw als makke schappen de grote leiders achterna...

Doe bovenstaande cijfers keer 3 en je hebt een jaarlijks cijfer wedden dat jij vorig jaar niet drukmaakte om die 12 miljoen die doodgingen aan overdraagbare ziektes

1.5 miljoen doden per jaar aan verkeer, wedden dat jij zonder probleem je auto trein of vliegtuig instapt...

mindset

blijf jij maar in je kooi ga ik door met leven

heerlijk rustig overal dat is dan weer een mooi voordeel
1 -4
Deepblue
Bedoelde meer dat 'gelijk hebben' totaal niet boeiend is in deze.
0 0
Sanalologo
Gelukkig heeft rutte naar jou geluisterd
1 0
Arie Vink
Gefeliciteerd mannen! Alweer kampioen. Wat een jaar. Nr 35 in de pocket.
11 -1
Bky
Nu maar wachten tot UEFA Chel$ea aanwijst als kampioen van Nederland.
3 0
MPAjax
ze gaan chel$sea kampioen makan van de keuken kampioen eerste divisie had ik begrepen van abramahovic
0 0
JariJari
Als ze ermee weg konden komen deden ze het.
1 0
Spectre
Ik denk dat de KNVB het aan de UEFA over laat om de kampioen aan te wijzen, want die beslissing durven ze al helemaal niet te nemen. Alle anti mannetjes vinden nu onderling resultaat ineens het meest eerlijke, dat gaat nog wat worden
2 0
Ajax114
Ajax kampioen ! Wanneer is de huldiging ?
4 -1
AjaxDaniel
Het is weer ouderwets gezellig op FR12, heerlijk.
4 -4
Van Reenen
Dat jij je tijd besteed om op zo'n kakketlakken site te kijken, verbaast mij in hoge mate,
Weet je dat een kakkerlak zonder kop nog 9 dagen leeft en daarna van honger sterft? Wist jij niet en 95% van de populatie ook niet. Dus bij deze even belangrijke info.
2 -4
4xEC1
Je hebt het wel èrg hoog in je bol zitten hè. Eerder al: "fijn om te horen dat Mark MIJN gelijk heeft onderstreept" en nu: "wist jij niet en 95% van de populatie ook niet". Je zou je AS naam moeten veranderen in 'mister know it all'. Doe maar gewoon normaal dan doe je al gek genoeg.
1 0
JOHANisGOD
Het gelijk van Marc Overmars.
3 -3
Boer Gijs
Ben benieuwd hoewel mensen uit media en voetbal wereld nu excuus maken richting Overmars. Of zegt Mark dit ook uit Ajax-belang?
8 -2
ram
Wat een onzin. Er is totaal geen excuus richting Overmars nodig.

Op dat moment had Marc helemaal niets moeten/hoeven zeggen. Op dat moment was het sowieso totaal onnodig om al een beslissing te nemen. Dat hij toen toevallig zei wat nu gaat gebeuren, doet er totaal niet toe.
4 -7
Deepblue
Precies
3 -2
Boer Gijs
Wat hij zei gaat niet toevallig nu gebeuren. Wat hij zei was toen al duidelijk dat ging gebeuren als je een beetje feeling hebt met wat er in de wereld gaande is.
1 -3
ajaxdordtt
Het gaat en ging niet om zijn gelijk. Het was alleen niet aan hem om het op dat moment te roepen.
1 -4
ram
Onzin.

Het had niks met feeling te maken. Iedereen voelde wel aan dat het heel moeilijk zou worden om door te voetballen. Maar er was geen enkele haast om toen al (zoals de Belgen - raar dat zij dat toen al deden) om toen al de stekker eruit te trekken.

Op dat moment had Marc gewoon ff stil moeten zijn en moeten afwachten waar regeringen en/of overkoepelende bonden (FIFA/UEFA) mee zouden komen. Samen optrekken dus. En op dat moment had er gewoon nagedacht moeten worden over allerlei scenario's voor het geval er wel iets van voetbal mogelijk was.
1 -4
AjaciedRK
Tom knipping is de coronalul van de dag. Allemaal de schuld van Ajax.

https://www.vi.nl/audio/uitzonderingspositie-geen-aanleiding-voor-overheid-mede-door-uitspraken-ajax-en-psv
4 0
Hans Kraay Jr.
Arme man is helemaal de weg kwijt door die sociale isolatie. Hoop dat hij snel in aanmerking komt voor therapie.
3 0
Van Reenen
Therapie? Dat betalen wij. Knipping? , opsluiten dit soort idioten.
4 0
mgtow
14 uur per dag werken. 2 keer halfuurtje nassen en het laatste uurtje vrij.
0 0
Illegaal
Heeft die dat gezegd ? hahahahaha dat meen je niet... zo ja dan wordt het tijd dat ze hem ontslaan daar want zoveel dommigheid heb ik nog nooit gehoord van iemand die zich een kenner noemt
2 0
GrandMasterFlex
Inderdaad en PSV en Ajax zouden hem moeten aanklagen voor laster en smaad
3 0
AjaxDaniel
Komt de heer Knipping er nu pas achter? Het is allemaal een groot complot, sterker nog, Overmars is de daadwerkelijke heerser van Nederland.
2 0
Boer Gijs
Marc Overmars schijnt inderdaad 1 vd belangrijkste adviseurs te zijn voor het corona beleid van de regering. Verbaasde me al dat hij vanavond niet bij persconferentie was voor nadere toelichting.
2 0
GrandMasterFlex
Wat een kneus
2 0
GrandMasterFlex
Wat een kneus
2 0
talent020
realiseer me net ineens dat een Ziyech gewoon zijn laatste wedstrijd in Ajax 1 gespeeld heeft
5 0
Dolberg25
Ja bizar. Een van onze belangrijkste spelers ooit. Een van de hoofd verantwoordelijke spelers met Onana en De Ligt om Europese glorie te halen tussen 2017 en 2020.
0 -1
Freddy Al
Uiteindelijk zal de 1,5 meter economie hooguit een noodmaatregel blijken.
Het is onmogelijk om dat onverkort te integreren in ons bestaan, buiten sport en evenementen is het ook niet houdbaar in de horeca, op scholen , bij contactberoepen en zelfs niet in het betreden van veel openbare gebouwen.

Uiteindelijk zal men stap voor stap die 1,5 meter los gaan laten, als het mogelijk is om goed in te schatten waar de risico's liggen ,hoe die aan te pakken zijn en wat er wel en geen gevaren oplevert voor de volksgezondheid.

Dat zal voorzichtig gebeuren maar zal mijns inziens nooit leiden tot een situatie waarbij alle risico's uitgesloten zijn, dat kan eenvoudigweg niet.
De komende periode zal er een nieuwe afweging gemaakt worden en zullen er meer gegevens en hopelijk ook medische hulpmiddelen beschikbaar zijn.

Ook zal er goed gekeken worden naar de effecten van maatregelen internationaal en waar mogelijk bij ons toegepast worden.Een cluster aan maatregelen ,of vrijstellingen daarvan, nu geeft problemen; als er iets mis gaat zal niet duidelijk zijn waar de achilleshiel in het besluit zat en wordt men gedwongen om alles terug te draaien met alle gevolgen van dien.

Duidelijk is dat het ons nog een tijd bezig zal houden, er zal zeker wrijving en ongenoegen zijn.
Een verkeerd uitgangspunt zal zijn dat we dit doen om mensen en ondernemingen te duperen en we liever blind de gevolgen van totale vrijgave van maatregelen accepteren.

Wel had ik verwacht dat men een stappenplan, onder voorbehoud van welslagen, had voorgespiegeld en daarmee perspectief geboden had op de, mogelijke, gang van zaken.
Dat zou heel erg helpen met het plannen van allerlei zaken en inspelen op komende stappen.

Wat mij betreft een gemiste kans temeer daar het zou helpen om de rust te bewaren om deze periode door te komen.
2 -1
ErikDeBosz
Deze crisis is niet mooi, maar de reacties op FR12 zijn toch wel om van te genieten.
5 0
InOost
Alsof ons gezondheid minder belangrijk is dan voetbal ofzo, wat een looghoofden.
0 0
ajaxwestland09
Ze hadden kans op de dubbel hahahaha
0 0
Cello
Natuurlijk staan we na 25 duels bovenaan en zal je via de ranglijst de Europese tickets moeten gaan verdelen. Maar kampioen ben je niet, voelt niet eens als een kampioenschap.
Een bekerkampioen is er ook niet èn ook die gaat niet aangewezen worden. In dat geval is het realistischer dat er een extra plaats komt via de ranglijst.

Verder is het seizoen dat nooit voltooid heeft kunnen worden en zal het, denk ik, de geschiedenis ingaan als het kampioenloze jaar 2020. Dan die 35ste maar in 2021 binnenhalen. En op naar de 4de ster in 2026 ipv 2025.
3 -4
neutraaltje
cello heeft zo gelijk
je wilt je toch niet op je borst kloppen en je kampioen noemen.
het is geen volledige competie... er bestaat geen kampioen dit seizoen.
er zal alleen een ranglijst nodig zijn om de komende compitieties van aankomend seizoen een goede start te geven
0 0
AlexIbarra
Toch een jaar achter op schema.. :(
0 0
JOHANisGOD
Voor mij is dit de 35ste.

Ik trek een Corona open.
0 -2
Deepblue
Gefeliciteerd met toch minimaal een 1/2 kampioenschap! Fijn dat er duidelijkheid is, geen oeverloos voorbarig geleuter. Op naar de CL volgend jaar en dan de hele schaal!
0 -2
louis60
Nu op CNN. Dr. Dennis Carroll, een topper op het gebied van coronavirussen. "Een vaccin voor de wereldbevolking kan nog jaren(!) duren. Voor SARS en Embola is ook nog geen vaccin. Alleen een medicijn tegen de symptomen kan uitkomst bieden". Wow....
0 -2
InOost
Er is een vaccin voor Ebola, enige reden waarom er nog geen is voor SARS is omdat er onvoldoende investering is geweest omdat het na een paar maanden 'verdween'.
0 0
Caparzo
Sja, heb ook van andere experts gelezen die het veel eerder verwachten, na de zomer al, immers over corona-virussen en bestrijding daarvan bestaat al veel "basiskennis" (door de eerdere versies SARS en MERS, met daarvoor ontwikkelde vaccins).

Slagen ze er succesvol in deze bestaande vaccins met de genetische code van Covid19 aan te passen, is het al "gepiept" (één v/d methoden waarbij men reeds ver is). Ook een vaccin op basis van antilichamen (2e methode) zijn ze al erg ver mee.

Bedenk, overal ter wereld jagen de beste specialisten op een vaccin. Testen van middelen (ook op mensen) is al in volle gang. Ze zijn dus op de goede weg. En wat Deepblue ook zegt, een bestaande middelen (tegen ebola en cholera bijv.) zijn ook "veelbelovend", met medicatie die een stekt klachten reducerende werking (op symptomen) hebben, is de slag ook goeddeels gewonnen.

Afwachten, maar jaren geloof ik niet in (de hoopgevende info komt immers van de werkvloer zelf). Uiteraard heb je miljarden vaccins niet in een paar dagen geproduceerd en gegeven, maar in de positieve modellen moet dit met 1,5 goeddeels achter de rug zijn.
1 -2
Deepblue
Niet blind op vaccins staren, een goed antiviraal middel doet het vaak al goed zeggen experts
1 0
PetrusKeizer
ik ken de KNVB reglementen niet; onvoltooide competitie? Lijkt mij niet erg logisch om officieel n kampioen vast te stellen. CL en EL tickets zullen wel verdeeld moeten worden.
0 0
Ajacied33
Knvb heeft hierin niks te vertellen. Ze volgen wat Uefa/Fifa gaat beslissen
0 0
Caparzo
Geen landskampioen en geen dennenappelwinnaar, wij wél de 1e CL Ticket.

Enigste waar ik me nog wat zorgen om maak, we staat 11e voor verdeling volgende seizoen dus één vCL, tenzij de CL-winnaar zich via eigen land ook plaatst en alles één plek opschuift, waardoor 11e in 98% van de gevallen 10e staat (=CL).

Maar wat als 19/20 geen CL Winnaar gaat krijgen?

En wat gebeurt er met de verzamelde UEFA-punten die dit seizoen verzameld zijn? Hopelijk tellen die wel mee, want dan maakt NL een klapper: zelfs nog net beter als Frankrijk, veel beter als Rusland (bijna 5 punten), flink gat met Turkije, Oekraïne en Oostenrijk (ca. 4 punten) en ook lopen we in op België (ruim 2 punten).
3 0
7172AFCA7395
Precies. Ga er maar vanuit dat de UEFA geen
maatregelen zal nemen die de top 5 landen nog meer gaat schaden.
1 0
Cello
Als 2020 geen CL winnaar oplevert dan is het probleem er niet dat de winnaar van de CL zich misschien niet kan plaatsen via de nationale competitie.
Ajax zou het rechtstreekse ticket alleen niet krijgen als de CL winnaar zich niet zou plaatsen via eigen competitie. Omdat er geen winnaar is hoef je je ook niet druk te maken dat de winnaar zich niet zou plaatsen.
1 0
fc Barcelona_ke
Niet te vroeg juichen! KNVB kan rare beslissing!
Geen kampioen?
Basis van 1e helftseizoen tot eindstand
Az vanwege twee keer gewonnen van ajax, meer recht kampioen wordr?
1 -3
Ajaxbrl
Alles om Ajax te dwarsbomen he..
0 -1
Illegaal
Wij hebben meer punten tegen Heerenveen gehaald... zullen we dat ook tellen of alleen de duels tegen AZ.
Of mag dat alleen tegen AZ omdat die 2x gewonnen hebben van on, s maar ondanks dat toch minder goed gepresteerd hebben als wij ... want het doelsaldo he wat in de competities geteld word overal is in ons voordeel.

AZ 2x gewonnen van ons speelt helemaal geen rol, je moet je niet gek laten maken door de media, de knvb kan niet anders dan Ajax de CL in te laten gaan.

Als die het echt hard willen spelen en de knvb opeens met nieuwe regels op de proppen zou komen dan kan je zelfs naar de rechter gaan en dan win je.

KNVB kan niks, Ajax is gewoon de CL deelnemer voor volgend seizoen dat in november misschien pas kan gaan beginnen
1 0
GinoAFCA
Nee ook al hebben ze 2 keer gewonnen het doelsaldo van Ajax blijft beter
1 0
greinsje
er wordt geen kampioen aangewezen.
1 0
TontoKarnaggel
Gewoon opeisen die titel. Ok, ik hecht er nul waarde aan maar alleen al voor het leesplezier op fr12 vind ik dat we het moeten doen.
10 -1
Bensco
Al op Facebook gezet, gefeliciteerd met ons kampioenschap
4 0
wdka
Ik tel 'm gewoon hoor nummer 35!
11 -1
Rick65
Op doelsaldo kampioen!!
4 0
Boer Gijs
Ik ook. De Uefa maffia wil volgens mij dat elk land een kampioen aanwijst. Dus dat zal de Knvb dan wel braaf doen.
2 0
Bensco
Ik ook! Zelfs al krijgen we die schaal niet dan nog zijn we de onofficiële kampioen! XXX Ajax Amsterdam!!
5 -1
Danny.S
En terecht!
7 0
Boer Gijs
Met zoveel wedstrijden gespeeld lijkt me dat ook wel logisch.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Hopelijk krijgt Hakim in de toekomst, als voetbal met publiek weer mag en kan, een waardig afscheid van Ajax. Man, wat heb ik van hem genoten de afgelopen jaren!

Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het feit dat het weer leuk werd om naar Ajax te kijken. Daarvoor het oersaaie balletje-breedvoetbal, maar sinds hij bij ons zit speelt Ajax veel attractiever. Ik kan dat niet los zien van de speler Hakim Ziyech: de man zoekt altijd de diepte met zijn passes, neemt risico's die geen ander durft te nemen en is geweldig creatief.

Jammer dat het afscheid geen plaats heeft kunnen vinden op het veld...
8 0
Luck76
Helemaal mee eens!
Pfff.. nu realiseer je je dat je Hakim voor het laatst bij Ajax hebt gezien... :-(
1 0
Web
Gaat ook wel gebeuren
Waardig afscheid
0 0
Gonzalez75
Duidelijke mededeling. Dus UEFA, wil je wat kwijt dan meld jullie maar bij de premier van Nederland.
3 0
Boer Gijs
Kampioen door Ciara en Corona
1 -2
Illegaal
Weet ik niet, ik ben er van overtuigd dat als de competitie hervat zou zijn en Ajax zijn geblesseerde terug had dat Ajax kampioen werd
3 -1
Boer Gijs
Ja maar je snapt wat ik bedoel. Ajax had op andere manier kampioen moeten worden, na 34 wedstrijden. Maar ook na 25 wedstrijden had we ruim op voorsprong moeten staan iov door doelsaldo
0 -1
AjaxDaniel
Snap ook niet dat de kakkies zich zo genaaid voelen. Mogen blij zijn dat ze nog 3e zijn geëindigd. Als het seizoen was hervat was hun flow ook helemaal weg dus het was allesbehalve zeker dat ze kampioen zouden worden.
2 -1
MarLuuk76
Wees daar maar niet blij mee, maar ik neem aan een grap, of cynisme.
1 -1
Boer Gijs
Cynisme vooral. Ten alle tijde liever geen Corona en dan wellicht geen kampioen uiteraard.
1 0
AjaxDaniel
Waarom zou een Ajacied daar niet blij mee zijn? Kampioen of niet, Ajax speelt gegarandeerd CL volgend seizoen. Ik zie opeens een hoop nieuwe gebruikersnamen hier opduiken.
1 0
7172AFCA7395
Beetje overdreven om dit nu al tot 1 september
door te trekken. Vier maanden vooruitdenken...
1 -12
Freddy Al
Beetje dom om niet vooruit te kijken.
1 0
Illegaal
Ja ben ik met je eens
0 -4
Web
Er komen zoveel andere dingen eerst aan de beurt, je zal maar een bedrijf hebben en je hoofd net boven water kunnen houden
Voetbal en sport even pas op de plaatst, hoe jammer ook
Er komen vanzelf weer goede tijden
2 0
DT10
Ajacieden, gefeliciteerd met het rechtstreekse CL-Ticket!
8 0
7172AFCA7395
Mogen we hopen.
1 -3
Ajax95Duivendrecht
Ceferin en zijn criminele rakkers hebben juridisch geen poot om op te staan nu.
3 0
7172AFCA7395
Ja maar ik ben eigenlijk meer beducht voor
wat de UEFA nog uit de hoge hoed gaat toveren...
1 0
Rick65
Als de Rutte beslist heeft de Uefa te volgen (dat weten ze zelf ook). De rechtstreekse CL-Ticket kan ons ook niet meer ontgaan (wanneer de CL dan ook gespeeld gaat worden).
1 0
afcasven1995
Helemaal niets in Rotterdam.
10 -1
Rick65
En die dennenappel kunnen ze ergens in steken waar de zon nooit schijnt!
0 0
Frank1978
Niet overdrijven, ze krijgen net als Utrecht een halve dennenappel... ;-)
6 0
Ajax95Duivendrecht
Zo blijkt maar eens te meer wat voor klinkklare onzinplannen het waren van de UEFA om te dreigen met Europese uitsluiting als de competitie niet afgemaakt kon worden. Daar gaan ze helemaal niet over, de overheid van een land/stad is eindverantwoordelijk. Blij dat het hoge woord eruit is van de regering, hiermee heeft de UEFA nu echt geen poot meer om op te staan.

Oh ja, en dat de KNVB in dit toneelstukje van de UEFA meeging is helemaal te schrijnend voor woorden...
2 0
Boer Gijs
Ja maar heel triest dat de MP een beslissing moet nemen die de bedrijfstak zelf had moeten nemen. Voor andere bedrijfstakken vind ik het wel echt sneu
2 0
Cello
Prima. Nu is er ten minste duidelijkheid wbt het (nu) afgelopen seizoen. Verdeling Europese plekken nav de huidige stand, maar geen kampieon of bekerwinnaar aanwijzen. De plek van de bekerwinnaar in Europa gaat naar de ranglijst.

En nu de duidelijkheid er is kan iedere club zich gaan richten op het nieuwe seizoen. Je planning daarop richten.
En clubs die nu in de problemen komen financieel, zelfs die weten waar ze aan toe zijn en wat er moet gaan gebeuren. Er zullen er een aantal zijn die hulp nodig hebben. Maar of er genoeg hulp zal zijn om ze te redden gaat de vraag zijn. Ik verwacht wel dat niet alle clubs gered kunnen gaan worden en verder verwacht ik nog veel meer clubs die echt heel ver terug moeten kwa begroting om de kop boven water te houden en dus niet om te vallen.
2 -1
ChrisMokum
Leedvermaak op het 010 forum: https://prnt.sc/s3hbs7
4 -1
GinoAFCA
Die gasten zijn zo dom
1 0
Boer Gijs
Er zitten er ook bij die wel een leven hebben
2 0
3sterren
Voorstel 1.
Overmars als Minister President, of minimaal als adviseur van de MP.
Hij neemt beslissingen sneller dan de huidige MP en dat schept eerder duidelijkheid.
Voorstel 2.
Competitie uitspelen in Duitsland. Toeristen komen er niet al te graag en kennelijk het Coronavirus ook niet ...
;)
4 0
Vlieske
Voor iedereen die denkt dat wij nu kampioen zijn en de champions league in gaan. Jammer maar helaas. De knvb gaat nu dus het onderliggende resultaat tellen. Daar kun je donder op zeggen.
0 -23
Rick65
Jammer voor je, maar het is al lang bekend dat niet het onderling resultaat maar het doelsaldo geldt. Dus voor stemmingmakerij moet je maar een andere site gaan!
2 0
Bky
Hihi schattig dat precies jij dit zegt.
3 0
Boer Gijs
Je bedoeld 'wij' als in Psv? Nee dan ben jij inderdaad geen kampioen. Maar de meeste op dit forum wel. En toch hadden die het allemaal graag heel anders gezien. Geen corona en kampioen na 34 wedstrijden
2 0
Lrod
Snap dat jij dat hoopt als lamp maar dat gaat nooit gebeuren. Doelsaldo is altijd leidend geweest.
3 0
Hans Kraay Jr.
Leuk geprobeerd maar dat kan niet.
3 0
Illegaal
Gaat niet gebeuren je kan niet achteraf nieuwe regels laten gelden,
3 0
afcasven1995
Nee er is geen enkele reden om Ajax niet de CL in te sturen, hoe graag ze dat in de rest van Nederland ook willen, dat gaat ze niet lukken.
8 0
Ajacied33
Ja tuurlijk, een eeuwenoude regel ff snel veranderen. Zie je het voor je?
8 0
Web
Dat gaat niet gebeuren
Ajax staat boven aan ( doelgemiddelde is van toepassing) daarbij is Ajax de club die de punten heeft gepakt voor Nederland
Lijkt mij een zekerheid
4 0
AjaxDaniel
De competitie is begonnen met als regel dat bij een gelijk aantal punten, het doelsaldo doorslaggevend is. Zoals al jaren het geval is. Daar kan je niet zomaar van afwijken. Die zaak wint Ajax gegarandeerd.
7 0
Frank1978
Dat is tegen de regels, anders krijgen wij de schaal van 2007 ook.
9 0
Kuningast
Helaas onvermijdelijk.

Maar wel extra lekker voor Ajax haters als utrecht en fey en een boel journalisten
14 0
stefanwillem
Nou, ben erg benieuwd wat de anti-Ajax kliek nu weer gaat roepen. Waarschijnlijk gaat er vast wel iemand (Hugo borst, Wim Kieft, Arno Vermeulen, heipaal van seumeren) roepen dat er kop of munt moet worden uitgevoerd om de kampioen te bepalen. En los daarvan moet Ajax elke andere club 5 miljoen betalen. Want solidariteit.
4 0
7172AFCA7395
Dat laatste steun ik ja .
Alleen de vorm waarin valt over te twisten imo.
0 -3
stefanwillem
Serieus? Dat steun je? Ik gun echt helemaal niemand een stuiver.
5 0
FissaDeGekste
Vind wel dat Ajax al eerder had mee moeten betalen aan een pot zodat er overal in de Eredivisie op gras gespeeld word, hebben we zelf namelijk ook net genoeg baat bij (inkomende transfers makkelijker, eerlijkere competitie enz).
En ik vind best dat Ajax mag bijdragen aan iets van een solidariteitsinitiatief, het is toch eigenlijk heel vreemd dat al die clubs nu meteen dreigen om te vallen? Lekker stabiele bedrijfsvoering. Sommige clubs kunnen er misschien niet zoveel aan doen, maar zitten genoeg gevallen tussen waar gewoon duidelijk mismanagement is gepleegd de afgelopen 5 jaar of langer. En dan moeten wij dat op gaan lossen omdat wij onze zaakjes wel op orde hebben? Kom op zeg.
0 0
Web
Zonder dollen jongens
Kampioen ben je niet. Zullen wij toch ook niet willen? Wat is het waard?
Wel geplaatst voor de CL als eerste
Zal de meerderheid ook mee eens zijn
4 -3
7172AFCA7395
Gelukkig zijn er ook nog realisten hier.
2 -1
BokkieBokstra
Natuurlijk, zelfde vind ik gelden voor degraderen. Geen degradanten.
1 -1
Web
Zeker, hoe jammer ook
Had graag Den Haag zien dergraderen
3 0
BokkieBokstra
Er gaan er nog wel een paar failliet. ADO goed kandidaat.
1 0
chloorbestendig
Jaaaa keihard voor geknokt! 35 en een massale online huldiging en Peter Beense live op radio rijnkont.
3 0
Ajacied33
Ja tuurlijk, mee eens.
2 0
oxxer
Gudde, wij wachten tot 1 september ;)
2 0
DeBaarsjes
Maar de grote vraag na deze persconferentie is... wie is die stagiaire van NOS die die 1e vraag stelde?
7 -1
TontoKarnaggel
Dat was de correspondent van FR12....
5 0
oxxer
Familie van Gudde?
3 -1
Duif63
Ongelooflijk hè. Wat een domheid. Blijkbaar kan iedereen tegenwoordig journalist worden.
2 -1
Kuningast
Die journalisten daar zijn echt zwakzinnig hoor
1 -1
mgtow
En dat moet dan de overheid namens de burgers scherp houden. Haha. Wat een farce. Morgen direct langs het uwv sturen voor een sociale werkplek.
3 0
chloorbestendig
Wat een debiel inderdaad.
6 0
Bky
JAAA DE DRIE EN HALVE STER!!!
3 0
AjaxDaniel
Ajax kampioen en hopelijk ADO degraderen, die pauperclub zien we dan ook nooit meer als die Chinezen de stekker eruit trekken.
8 0
Ajacied33
Was het maar zo dat Ado eruit gekieperd werd. Ik denk dat er geen kampioen en degradanten zullen zijn. Ze moeten de EU tickets gaan verdelen nu. Ajax sowieso de CL in
2 0
LouisVonGoal
WIJ ZIJN DE BESTE! #35
6 0
bollejan1
KAMPI-OENEN, KAMPI KAMPIOENEN
8 0
Toon meer reacties