'Ajax meldt zich voor zestienjarige Kluiters'

ArthurV, 09-11-2019 om 16:50, 34483 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het NRC schreef zaterdagochtend dat Ajax, ondanks het afgesproken herenakkoord, zich zou hebben gemeld voor een jeugdspeler van AZ. Volgens Voetbal International gaat het in deze zaak om de zestienjarige verdediger Luuk Kluiters.

'Bij AZ is men niet blij met de pogingen van Ajax om ondanks de afspraken een groot talent naar Amsterdam te lokken', schrijft het medium. 'Extra saillant is dat Stefano van Delden de oom is van Kluiters en dat AZ na een tip van Van Delden in zee ging met de verdediger. Ajax ligt al tijden in de clinch met Van Delden en spande zelfs een rechtszaak aan tegen de agent vanwege stalking.'

'Omdat die zaak nog loopt – Van Delden ontkent dat er ooit sprake is geweest van stalking en hoopt er snel met Ajax uit te komen zonder dat er een rechtszaak aan te pas komt – mag Ajax op dit moment niet werken met de zaakwaarnemer. De Amsterdammers hebben daarom contact gezocht met een ander familielid van Kluiters', besluit VI.

Denk jij dat Ajax met 3-1 van FC Utrecht wint? Zet in en krijg 8,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
De eerste vraag die opdoemt is of het verhaal wel klopt. Er zitten wel veel veronderstellingen en aannames in. Iets met soep en opdienen?
0 0
Ansjo
Zolang AZ de stelling inneemt dat Stengs en Boadu te koop zijn voor 30 miljoen per stuk doet Ajax maar lekker waar ze zin in hebben. Het is AZ's goed recht om voor hun spelers te vragen wat ze willen maar elke goede speler van AZ die zich door wilt ontwikkelen is eigenlijk verdoemd om te vroeg naar het buitenland te gaan om daar te mislukken aangezien Ajax en PSV die bedragen niet neer gaan leggen. Ik zou als talentvolle AZ speler dan altijd een clausule in je contract laten opnemen dat je voor een normaal bedrag weg mag als Ajax en PSV langs komen.
0 0
PetrusKeizer
Kluiverts?
0 0
Van Reenen
Kluiters
0 0
Joseph
Volgens mij was Ajax tegen dit akkoord. Niks mis mee om je een keer niet heerlijk te gedragen.
1 0
Gooseman
Je kan zo'n 16-jarige jongen niet kwalijk nemen dat hij een dak boven zijn hoofd zoekt?
4 0
riordan
Dus Ajax ligt in een rechtszaak met die zaakwaarnemer en het eerste wat ze doen is zijn neefje benaderen. Dat lijkt me vrij sterk. Weet niet wie dit verhaal aan het NRC heeft verteld, maar zodra ik die naam Van Delden lees, neem ik het al snel met een korreltje zout.
1 0
Cello
Maar wat ik niet duidelijk vind in deze is wie de eerste stap heeft gezet. Is dat Ajax of is dat zaakwaarnemer/Kluiters zelf geweest?. Ik bedoel maar....wanneer speler of zaakwaarnemer toenadering zoekt of wens uitspreekt over te stappen naar de Amsterdamse opleiding geldt dat Herenakkoord dan nog wel?.
Vanzelfsprekend meldt dan ook de benaderde club (dat zou dan Ajax zijn in mijn hypothese) zich bij de huidige club van de speler. Ten minste dat lijkt me netjes en ook terecht vanwege o.a. opleidingsvergoeding.

Maar zolang Ajax, als daar sprake van zou zijn, in deze niet de eerste stap heeft gezet is dan dat Herenakkoord nog steeds geldig?.
0 0
insectenverdelg
Hoe vaak komt dat voor denk je? dat een zaakwaarnemer out of the blue een speler aanbiedt en Ajax daar ook op hapt? Drnk dat de interesse bijna altijd eerst omgekeerd wordt uitgesproken.

En al zou t omgekeerd zijn, kan jenog steeds nee zeggen alw je weet dat deze jongen van AZ komt.

WT ik veel interessanter vind is hoe het Herenakkoord is ogesteld. Eerst zeg je in principe nemem we geen spelers van elkaar over, waarna je een alinea later alle regels direct opstelt als je het wel doet. De vraag is dus wat je onder " in principe" schaart.
0 0
MankeNelis
Mag dat wel een herenakkoord, moet dat geen genderneutraalakkoord zijn?
Volgens mij heeft Ajax geen flauwekul akkoord.
1 -2
Pheadrus
Mag een jonge samen met zijn ouders zelf beslissen waar hij wil spelen? Jeugdspelers zijn geen eigendom van een club, ongeacht een "heren akkoord". De jeugd van Ajax kiezen op hun 16e zelf ook of ze bij Ajax of een andere club willen spelen. In het heren akkoord is afgesproken dat er onderling een dubbele opleidingsvergoeding wordt betaald. Veder is het business as usual.
1 -1
afct
Het akkoord is toch dat er meer word betaald voor een talent van een andere club. Is lijkt me niks mis mee
1 -2
Robbie en de Kock
Het Herenakkoord: Gij zult geen interesse tonen in zestienjarige Kleuters van anderen.
2 -1
Hans Kraay Jr.
Er is een enorm verschil tussen Ajax en AZ.

Wij hebben wel een dak op ons stadion.
3 -1
Sterspeler
Zijn er ook clubs met wie er geen Herenakkoord is? Wat een flauwekul.
3 0
mv
Is Kluiers een groot talent? Geen jeugdinternational volgens mij. Bovendien heeft Ajax in de O16 goede centrumverdedigers, Gooyer en Milovanovis en vandaag speelde Aertsen een zeer goede wedstrijd in de O17. Kluiters lijkt me niet echt nodig
0 0
riordan
Vond de verdediging van Ajax 0-17 vandaag juist erg matig. Die gelijkmaker en de goal daarna gingen er wel erg makkelijk in. Snap dat dit niet alleen de schuld van de verdediging is, maar toch
0 0
Danny.S
Hopelijk laten ze zich niet met een kluitje in het riet sturen.
2 0
Babangida83
Als ik t goed begrijp heeft Ajax zich dus gewoon keurig gemeld bij AZ. Wat is daar mis mee?
3 0
de_pitbull
Echt onzin dat akkoord. Grote vissen eten kleine vissen.
3 0
Spitz
Volgens mij is er iemand die jankt naar de krant bij AZ. Er is niet zoveel aan de hand. Dit akkoord komt ook niet bij Ajax vandaan, wel bij AZ. Bang dat iedereen weg loopt. Dat zal wel mee gaan vallen. Maar praten moet toch kunnen. Zeker als de des betreffende speler graag naar Ajax vertrekken wil.
4 0
ram
Als je je niet aan een akkoord wil houden, sluit het dan niet... Beetje apart hoor.

Hiermee zeg ik overigens niet dat ik per se voorstander ben van een dergelijk akkoord. In ieder geval is duidelijk dat het vanuit perspectief van Ajax alleen maar een nadelig akkoord is.
0 -3
3*stars*3
Ach, als Az een Ajax talentje kan halen doen ze hè ook.
Of 1 van Utrecht?
Talenten kiezen gewoon voor de beste optie en Ajax is de grootste club van het land.
Niet de 1e keer dat ze bij Az over Ajax gaan janken in de media, deed die Eenhoorn vorig jaar ook.

Trouwens op link van Voetbal international geklikt om het hele verhaal te lezen en zag ook wat reacties zien langskomen.
Wat zitten er op dat forum toch zielige kneusjes tussen zeg.
PSV’ers en Feyenoorders die hun frustratie vol haat van zich aftypen.
3 0
Puurvoetbal
Zo werkt het leven niet. Je maakt een afspraak of je doet het niet. Nu dan, de afspraak is gemaakt en dan moet je je er aan houden. We live in a society; we’re not animals.
0 0
Hans Kraay Jr.
Toch werkt het leven wel zo.

Het is een heren akkoord en houd vooral stand door mondelingen afspraken die er zijn gemaakt.

Helaas is er daardoor altijd ruimte voor een vrije interpretatie en zal een ieder de regels/afspraken buigen naar zijn voordeel.

Tot nog toe heeft Ajax het akkoord niet gebroken. Ajax praat met een speler maar heeft nog geen contract getekend met betreffende speler.

Het akkoord is pas gebroken als Ajax de speler vastlegde zonder daarvoor het juiste bedrag bij AZ af te tikken.
0 0
DeWijsneus
Uhm. Zoals ik het lees, is Ajax in die overeenkomt gedwongen. Dat lossen ze nu op door iets meer betalen, zoals vastgelegd in de overeenkomst.
0 0
Cupmetgroteoren
Nee. Als buitnlandse clubs de jeugdopleiding van Ajax uitzuigen en continu aan spelers trekken, dan wordt men hier ook gek. Dit soort herenakkoorden zijn alleen maar goed voor het voetbal, en dan moet je als Ajax zijnde je er ook aan houden, in het belang van het voetbal. Sowieso moeten er veel meer regels komen om de eerlijkheid en concurrentie in het voetbal te bevorderen. Dus niet hypocriet gaan doen nu.
1 0
Hans Kraay Jr.
Want Ajax houd zich er niet aan?

Waneer en op welke wijze heeft Ajax het heren akkoord precies gebroken dan?
1 0
3*stars*3
1 verschil, Ajax stond altijd bekend om (eigen) jeugd een echte kans geven.
Of ze dan die kans pakken en slagen is een ander verhaal.
Nu geeft Chelsea noodgedwongen wat jeugd een kans maar de Ajax talenten die vroeg vertrokken, zijn allemaal mislukt bij die ((Engelse) topclubs.
Het is vooral een geld kwestie, voor vertrek van de Ajax talenten.
Althans zo zie ik het.
0 0
Cupmetgroteoren
Er zijn genoeg buitenlandse talenten ook mislukte bij Ajax.
0 0
3*stars*3
‘Of ze dan die kans pakken en slagen is een ander verhaal’....
0 0
Luie
als de buitenlandse clubs niet meedoen is het alleen maar nadelig voor ons
0 0
Frank1978
Ach ja, we moeten die jaloerse, gefrustreerde kneusjes dit maar even gunnen, zoveel valt er voor hen tegenwoordig niet te lachen op dat "forum"... ;-)
0 0
3*stars*3
Haha idd.
Al ben ik het Feyenoord wel gewend want die kennen al 30 jaar meer diepte, dan hoogtepunten.
Wel weer ff wennen om zoveel gefrustreerde PSV’ers te zien. ;-)
1 0
Frank1978
Hahaha ja en een aantal notoire Psv (of eerder anti-Ajax) trollen schittert echt van afwezigheid daar sinds een paar weken! :-)
0 0
3*stars*3
Ken VI forum niet goed genoeg maar zou mij niet verbazen.
Al denk ik niet dat het niveau daar zo triest is als op primeur.
Jeetje, dat lijkt wel op broertje van fr12...
0 0
AjaxDaniel
Wat ik wel apart vind, is dat Ajax en PSV tegen dit akkoord waren maar dit niet tegen konden houden omdat ze in de minderheid waren. Maar, Heracles kon wel in zijn eentje het verbod op kunstgras tegenhouden? Waarom wordt er de ene keer via de meerderheid gestemd en de keer daarna via een vetorecht?
2 0
strafschop
Dat zal te maken hebben met de benodigde meerderheid van de verschillende besluiten.

De helft plus één, tweederde, 15 van de 18 clubs of unaniem.

Daarnaast was niet alleen Heracles tegen, maar ook Emmen en dat tegen een pakket van verschillende onderdelen.
0 0
oudzuid2
herenakkoord van de kleine clubs waar Ajax zich tegen uitgesproken heeft. NRC doet alsof Ajax iets ondertekend heeft maar dat is niet zo volgens mij?
3 0
kaashaas
Keurig dat Ajax zich als een heer opstelt door zich eerst te melden ;-)
1 0
vincent_DV
Als dit plan daadwerkelijk zou worden nageleefd en je zou als jeugdspeler kunnen kiezen tussen AZ en PEC Zwolle als je bijvoorbeeld in Flevoland woont, dus tussen beide voetbalclubs in, voor wie zou je dan kiezen?

Ik 10000% voor PEC. Waarom? Omdat je dan nog in de jeugd de overstap kan maken naar Ajax of als die niet komt misschien alsnog AZ ofzo. Dus dat akkoord is in mijn ogen ook niet zo heel gunstig voor AZ omdat je dan aan AZ vastzit wat voor velen niet heel aantrekkelijk is. Niemand buiten Alkmaar droomt van spelen voor AZ maar wel van spelen voor Ajax, PSV of Feyenoord, net welke je favoriete club is.
0 0
AjaxDaniel
Klopt, bij AZ denken ze serieus dat ze een grote club zijn. De meeste jongens willen gewoon voor Ajax spelen. Daarna voor Feyenoord en PSV in die volgorde.
1 0
Hagmag
Ajax moet blijven opletten en zoeken naar toptalenten.
Zodra er bij Ajax iemand zijn kop boven het maaiveld uit steekt (Frenkie en De Ligt) wordt er ook met de buidel gerammeld en dat schijnt normaal te zijn.
1 0
vincent_DV
Iedereen die nu zegt dat Ajax zich aan zijn woord moet houden weet volgens mij de context waarin Ajax akkoord is gegaan niet.

Zowel Ajax als PSV waren tegen maar aangezien dit plan in de veranderagenda opgenomen werd, konden de twee clubs er niet onderuit omdat ze de minderheid vormde, zowel in het grote geheel als tussen de 6 clubs, 2 tegen 4 dus. Ajax had dus niks te vertellen maar doordat het volgens de wet verboden is het te verbieden en de vergoedingen dus verhoogt zijn kan Ajax gewoon doen wat ze willen, omdat je dan alleen meer betaald. Dat is niet je woord niet houden, maar de uitweg gebruiken om onder iets uit te komen waar je het toch niet mee eens was. Ajax heeft nooit gezegd dat ze geen spelers meer zullen halen bij die clubs.
2 0
Babangida83
Maar ze zouden t denk ik wel heel fijn vinden als de andere clubs zich houden aan de gemaakte afspraken, ook al hebben ze tegen gestemd. Het gaat om een serie van maatregelen in t belang van t Nederlandse voetbal. Dan kun je niet zeggen, deze komt me niet lekker uit, simpelweg omdat je er mee oneens was.
0 0
Hans Kraay Jr.
Dingen als kunstgras bedoel je?
0 0
DonAdam
Als dat zo is, dan zou het heel fijn zijn geweest als Ajax daar duidelijk in was geweest en een statement naar buiten had gebracht. Zwijgen is toestemmen.

Je leest het overal in de comments, de imagoschade is enorm.
0 -2
vincent_DV
Omdat er eindelijk een breedgedragen plan lag om de Eredivisie te verbeteren en dan is het niet echt handig je negatief uit te spreken over een onderdeel van dat plan natuurlijk.

Volgens mij heeft Ajax of Overmars er ooit wel iets over gezegd in een interview, maar weet dat niet helemaal zeker.
1 0
Hans Kraay Jr.
Volgens mij was die onderdeel van meerdere dingen die in de eredivisie veranderd zouden worden waaronder het spelen op echt gras.

Ik meen me te herinneren dat Ajax zich makkelijk zou opstellen bij het heren akkoord als het kunstgras zou verdwijnen uit de ED en nog een aantal dingen die uiteindelijk allemaal niet door gingen.
0 0
uitgeester
Een man en man, een woord een woord!

Ajax heeft enorm veel talent zelf in huis ook is er genoeg geld om grote talenten te kopen als Stengs en Boadu dus Ajax hoeft niet een 16 jarige te halen.
Zo gaan de opledingen van clubs als AZ, FC Utrecht etc. naar de klote en dat is ook de reden dat er een herenakkoord is gekomen. Het is een schande dat Ajax zich er niet aan houd.
Erg jammer dat Ajax zo onbetrouwbaar is. Ook de reis naar Qatar doet het imago van Ajax geen goeds.
Jammer dat Ajax zich zo laat leiden door geld...
1 -4
AjaxDaniel
Clubs als AZ roven niet andere clubs leeg? Het is gewoon een piramide waarin de grotere clubs de kleinere clubs leeghalen. Net als dat een Real hier ook gewoon talenten kan weghalen als ze willen.
1 0
Babangida83
Je probeert nu iets recht te praten met iets wat ook krom is. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom de jeugd beter bij die subtopclubs kan blijven. En die zijn allemaal in t belang van Nederland.
Dat AZ zelf andere clubs wegrooft, zou je dan kunnen bekijken en ook een herenakkoord voor maken. Maar vraag me af 1) hoe groot dat probleem is en 2) of dat het belang van t Nederlandse voetbal schaadt.
0 0
BRAMHOUTEN
zit niet zo te janken. ajax betaald altijd teveel voor spelers, daar compenseren ze weer genoeg mee. Az wil zich mengen als topclub maar gedragen zich als kleine kleuters
0 0
DonAdam
In het herenaccoord is afgesproken dat clubs met een jeugdopleiding met internationale status elkaars talenten per 1 Juli 2019 niet meer zouden benaderen om de weerstand in de Eredivisie te vergroten; deze afspraken zijn duidelijk, daar valt niet zoveel aan te interpreteren. Het was daarom al bevreemdend dat Ajax en PSV tot een paar dagen voor ingang van het accoord nog even ruim 40 talenten van andere clubs inlijfden, maar dat was een maas in de afspraak. Echter, als dit waar is, vind ik dat heel beschamend. Want wat is het woord van Ajax dan nog waard?

Ik zal wel heel vreemd zijn aan de reacties hieronder te zien, maar ik ben opgevoed met o.a. het motto "een man een man, een woord een woord."

Het kan natuurlijk altijd zijn dat een jongetje zelf wil overstappen, b.v. Noa Lang die Ajacied was, maar dat moet dan vanuit hem komen.
2 -4
Hans Kraay Jr.
Ik heb toch andere dingen over het heren akkoord gelezen.

Dat clubs wel jeugdspelers van elkaar kunnen kopen mits het juiste hoge aankoopbedrag op tafel komt.

Kortom bij een mondelinge afspraak is er dus ruimte voor vrije interpretatie.
0 0
ajaxdordtt
Stefano ouwe stalker!
2 0
Bky
Dat AZ moet kappen met janken en het een eer vinden dat een van de 4 beste clubs van Europa een jeugdspeler wil kopen.
1 -4
GvanderK
AZ moet niet zeuren, Ajax betaald ze toch. Wij worden ook leeg gekocht. En daarnaast kunnen ze veel centen binnenhalen voor Boadu en Stengs. De talenten zullen alleen niet meer gratis van opleiding wisselen, daarom is Ajax ermee akkoord gegaan.
2 -2
Hollister
Iedereen wil tegenwoordig een graantje meepikken.. het zijn allemaal kleine Raiola's aan het worden.. zodra geld om de hoek komt kijken
4 -1
Meerkoet
Het is maar hoe je het interpreteert.
DE reden waarom het akkoord was om te voorkomen dat er gratis overgestapt werd.
Ajax zegt dan, nou dan betalen we de vergoeding.
Het is geen speeltuin, het is big business.
De andere vraag is, die spelers willen zelf ook overstappen, hou dat maar eens tegen.
Een mini Bosman arrest, volgens mij mogen spelers zelf bepalen wat ze doen.
Als er dan nog een verbintenis is moet de afkoopsom betaald worden.
4 -1
Hollister
Zo is dat.. Ajax betaald gewoon het dubbele (opleidingsvergoeding)... dat gezeik over herenakkoord.. half Nederland en vooral die gasten van VI weten nauwelijks wat dit herenakkoord inhoudt...
1 -1
Causio
16-jarige Kleuters?
3 0