'Reiziger wordt opvolger Schreuder bij Ajax'

BartVeenstra, 18-05-2019 om 08:45, 17184 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax moet op zoek naar een nieuwe trainer voor Jong Ajax. De Telegraaf schrijft dat Michael Reiziger, nu nog trainer van het belofteteam van de Amsterdamse club, de plaats inneemt van Alfred Schreuder. Laatstgenoemde vertrek zoals bekend naar TSG 1899 Hoffenheim.

Eerder al werd Christian Poulsen toegevoegd aan de technisch staf van Ajax. Door de komst van Reiziger en Poulsen binnen deze staf wordt voor Aron Winter een andere functie binnen Ajax gezocht.

Richard Witschge blijft als assistent-trainer wel betrokken bij het eerste elftal. Ajax is volgens De Telegraaf zeer te spreken over de ontwikkeling van Reiziger, die zijn technische staf bij Jong Ajax al heeft ingelicht over zijn stap naar het eerste elftal van de club.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adam24
Ik zou dit echt top vinden. Zeer gecharmeerd van Reiziger. Zeer open uitstraling die goed aanvult bij Ten Hag die wat meer gereserveerd is. Klinkt ook alsof hij klaar wordt gestoomd om op termijn hoofdtrainer te worden. Men verkijkt zich vaak op een voetballer als Reiziger omdat hij het niet van de daken schreeuwt maar kijk voor de grap eens naar zijn prijzenkast en staat van dienst.
0 0
MosesD
Geheel eens. Rustige trainer, die de juiste dingen zegt. Wat Aron Winter precies bij Ajax doet is mij echt een raadsel. Vast een lieve jongen, maar als je die over voetbal hoort praten dan is dat mogelijk nog erger dan Heitinga...... Benieuwd wat Bogarde gaat doen. Sowieso goed om die erbij te houden om verdedigers te trainen.
0 0
Ajaxdebeste
Als ik ten Hag was,had ik niet alleen Reiziger bij het eerste genomen maar ook Bogarde,Bogarde is met Reiziger een echte versterking voor het eerste
0 0
Joodhannus73
Het is een aderlating dat Schreuder weggaat. Was communicatief en sociaal gezien erg sterk. Naast Ten Hag past dat perfect. Winter zat er wat verloren bij altijd. Dus dat snap ik wel. Poulsen lijkt mij een goede zet. Je weet wat je aan Reiziger hebt, dus dat is ook prima. Eens kijken of ze weer dezelfde teamsfeer en cohesie in het team kunnen krijgen.
1 0
MarcelvTol1971
John van t’ Schip voor jong Ajax lijkt mij wel een aardige. Reiziger heeft het lastig gehad bij jong Ajax maar heeft ook veel wisselende selecties moeten maken. Maakt toch een goede indruk anders doet Ajax dit niet. Denk dat Winter iets te weinig inbreng heeft getoond, zat er altijd maar een beetje bij net als Bergkamp.
0 0
Cupmetgroteoren
Dus we gaan mensen veroordelen op 'hoe ze erbij zitten' op de bank, of erger nog, hoe ze eruit zien, want Winter kijkt al 40 jaar hetzelfde. Zo is ie geboren. Niemand weet welk werk hij precies doet, hoe goed hij het doet en hoe goed hij in de groep ligt.
2 -1
FrankBeton
Ik zou AJAX geadviseerd hebben om Alex Pastoor of Maurice Steijn als assistent vast te leggen.
0 -2
MarcelvTol1971
Waarom zouden die weer assistent willen zijn ?
0 0
FrankBeton
Omdat het bij Ajax is
0 0
Cupmetgroteoren
Bogarde schuift dan door naar trainer van het tweede of wordt er een nieuwe aangesteld? Reiziger heeft net als ten hag, winter en keizer een communicatiegebrek. Ik vind het onbegrijpelijk dat trainers die een trainersfunctie ambiëren in deze tijd geen communicatiecursussen nemen. Aan de andere kant: van der sar heeft talloze cursussen genomen maar klapt ook gewoon dicht als Halsema op het podium komt. De hele top van Ajax heeft spraak- en communicatieproblemen, en Overmars wil niet voor de camera's verschijnen. Ik elk geval worden manipulatieve en gelikte praatjes ons bespaard gebleven, dat is dan wel het voordeel.
0 -5
Finidi en Nwanko
Gelukkig gaat het om voetbal......
1 0
Tinus
Het is wel een bijzondere ontwikkeling dit. Normaalgesproken vormt de hoofdcoach een team met minimaal één eigen vertrouweling aangevuld met mensen van de club. Ten Hag heeft nu alleen maar mensen van de club om zich heen. Dat geeft volgens mij aan dat hij zich helemaal vertrouwd en gesteund voelt binnen de club.
2 0
MichelAngelo66
Aron wordt afgeserveerd. Tja. Aardige jongen dat wel.
0 0
FrankBeton
Nice guys finish last
0 0
Cupmetgroteoren
Misschien wel de meest bescheiden man van Nederland.
0 0
Barric
Lijkt mij een hele goede keuze. En laten we niet vergeten dat ie na het ontslag van Keizer al eenmalig hoofdcoach is geweest waarbij hij op mij een bijzonder goede en volwassen indruk maakte. Stabiele jongen die ook gezag uitstraalt. Hij kan dan Ten Hag in de toekomst zonder problemen opvolgen!!
1 0
AnsB
Prima. Een stille kracht, als speler al, maar iemand die het spel altijd goed zag. Ik neem aan dat hij dit als trainer ook heeft.
We gaan het zien.
2 0
AjaxSXM
Reiziger heeft wel VELE malen meer gezien en meegemaakt qua voetbal dan een Schreuder. Mensen onderschatten Reiziger al snel omdat hij, net als Hag overigens, geen communicatief wonder is. Tactisch zal hij veel halen uit zijn lange tijd met Van Gaal bij zowel Ajax en Barca. Heb alle vertrouwen in Reiziger, mede doordat hij ervaringsdeskundige is en m.n. de jonge gasten daar al snel iemand op afrekenen.
5 0
Ajaccus
Misschien wordt Reiziger opgeleid om de continuïteit te gaan bewaken en dus na een uitgebreide stage bij ten Hag, die denk ik nog minstens twee jaar blijft, de boel in dezelfde lijn gaat voortzetten.
We gaan zien of hij de geschikte man is om dat te realiseren.
1 0
RedFeather
Wil niet zuur doen. Maar zie het niet, bij Reiziger niet en bij Heitinga niet. Witschge is vooral verbinding met groep maar weinig inhoud.
Poulsen kan ik niet beoordelen. Schreuder was een absolute topper met ervaring. Vind het allemaal wat magertjes nu: 0 ervaring om ten Hag heen. Ad nog liever Henk de Jong gezien.
2 -8
kaashaas
Erik en Reiziger zullen mekaar wel kennen.. dus heb volledig vertrouwen
0 0
Leefieg
Ik zie Adrie Koster graag Jong Ajax trainen. Heeft met Willem ll goed gepresteerd en ja , A. Isak was goed, maar de hele spelopvatting van hen was leuk om naar te kijken. Volle bak druk
0 -2
appeltje
Net alsof Koster zin heeft om Jong Ajax te gaan trainen als hij bij Willem II kan blijven.
0 0
ram
Ik niet.

Je moet geen oude trainer voor zo'n jonge groep zetten, vind ik. Een frisse fitte vent die nog een beetje de taal van de jeugd spreekt heeft veel grotere kans op chemie/succes.
0 0
kaashaas
Ja ik ook
0 -1
Jariiii
Reiziger was bij Sparta een goede assisten-trainer. Ze vonden het daar niet voor niets jammer dat hij naar Jong-Ajax vertrok. Ik vermoed dat hij een betere trainer is dan velen denken.
2 0
KevinDurant
Denk dat Heitinga wordt doorgeschoven.
1 0
Dragon36
Zou mooi zijn!
0 -2
Ajaccus
Misschien zou Rene Meulensteen als assistent nog een extra dimensie aan de ontwikkeling van het team kunnen geven met zijn ervaring met techniek en de veldtrainingen bij Manu.
2 0
Cupmetgroteoren
Het is bullshit om Reiziger af te rekenen op zijn prestaties bij jong Ajax. Je krijgt een goede lichting of niet. Het barst nou ook weer niet van het talent in jong. Als trainer blijkt Reiziger behoorlijk hard te zijn en te hameren op discipline (Bogaerdd is juist softer). Ik weet nu niet of dat goed is als assistent trainer. Maar goeds het is maar een assistent waar hebben we het over.
1 0
FollowAjax1
Goed teken dat Reiziger nu al wordt aangesteld. Neem aan dat Ten Hag ook z'n aandeel heeft in zo'n beslissing, dus het zou erop kunnen duiden dat Ten Hag blijft.

Als je weet dat Ten Hag mogelijk vertrekt zou je wachten met het aanstellen van Reiziger neem ik aan?
1 0
niquedegraaff
Oef ik denk wel dat dit een behoorlijke stap terug is xtov Schreuder
4 -4
AFCAjax
Dit vind ik echt een slechte zaak. hoe kunnen ze nou weer positief over hem zijn? ik zie het zomaar gebeuren dat ze hem als toekomstig hoofdtrainer zien, daar moet je toch niet aan denken..
2 -5
Wesl
We hebben natuurlijk weinig zicht op wat reiziger tactisch allemaal in petto heeft. Ik ga er iig vanuit dat hij meer weet dan hij zegt. Maar het is wel opmerkelijk, schreuder had de meeste ervaring als trainer en die wordt vervangen door iemand zonder ervaring.

Het is iig heel jammer dat schreuder is vertrokken.
1 0
Ozymandias
Ten Hag had al voordat hij bij Ajax tekende meer ervaring als trainer dan Schreuder. Ik denk dus ook nie dat de ervaring van Schreuder hetgene was wat hem zo belangrijk maakte in de technische staf van Ajax. Zoveel ervaring als trainer heeft Schreuder ook helemaal niet. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk inderdaad zeer jammer is dat Schreuder is vertrokken. Alleen heeft Overmars nu wel bewezen een goede hand te hebben in het uitzoeken van trainers en ik vertrouw er dus wel op dat Reiziger en Poulsen een goede aanvulling zullen geven op de kwaliteiten van Ten Hag. Trouwens vind ik het ook mooi dat de visie van Cruijff dat er zo veel mogelijk oud-Ajacieden op belangrijke rollen binnen Ajax onder de leiding van Overmars duidelijk tot uitvoering wordt gebracht.
1 0
marrene
Slechte zaak. Afgelopen jaar was Jong AJAX heel wisselvallig. Hele goede wedstrijden maar ook hele slechte. Dat komt door een slechte trainer/coach. Hadden de spelers er zin in zag je leuk voetbal. Bij een goede coach zou er niet zo'n gigantisch verschil en wedstrijden zitten. Het was gewoon de vraag of de spelers lekker in hun vel zaten of niet en of ze zin hadden in een lekkere pot voetbal.
Met coaching had dat helemaal niks te maken.
0 -4
bazza25
Ik denk dat jij de moeilijkheid van jong Ajax coachen vreselijk onderschat.. ik begrijp niet hoe je reiziger kan afrekenen op afgelopen seizoen en de wisselvalligheid daarin?
Jong ajax is tegenwoordig een mix van grote jonge talenten, jongens die er zitten qua opvulling (die weten dat ze Ajax 1 niet gaan halen) en jongens met een 2e kans als cerny.. ga dat maar is runnen.. volgens mij heb je met ten hag,reiziger en poulsen een prima 3 hoek..
2 0
trodat4030
Hm, ben benieuwd wat men dan met Jong gaat doen. Bogarde lijkt me een ideale assistent, maar zie niet 123 een hoofdtrainer in hem. Volgens mij heeft hij ook niet zijn papieren, dus dat kan ook een dingetje zijn. De combi Reiziger-Bogarde vond ik wel goed, passen wel bij elkaar, vullen elkaar aan. Ik hoop dat men zoekt naar een trainer voor Jong die echt qua visie bij de club past en niet ff door de telefoon scrolt om een ouwejongenskrentebrood vriendje die functie te gunnen. Of toch intern kijken. Ik vind zowel Peereboom als Vos prima (relatief jonge) trainers, al is Peereboom als assistent van Heitinga een beetje uit het beeld verdreven, ik vond hem in de B2 een goede, duidelijke trainer en ook in de bovenbouw roulatie (B1, A2, A1) vond ik hem goed uit de verf komen, al had dat misschien ook te maken met Vink, daarnaast lijkt iedereen goed ;-) Overigens heb ik ook het idee dat men gecharmeerd is van vd Gun, die zou ook zomaar wel eens een stapje omhoog kunnen zetten. Deed dit seizoen de o16 en na de winterstop o15. Als die bijv naar o17 gaat kan de carrousel gaan draaien (Vos naar Jong of o19 en Heitinga/Peereboom naar Jong oid). Opties genoeg iig, ben benieuwd hoe het eruit gaat zien volgend seizoen.
2 0
Ozymandias
Peereboom heeft toch vooral een organisatorische rol (als hoofd van de bovenbouw) die hij aan zijn rol als assistent van Heitinga koppelt?
0 0
Van Reenen
Reiziger wordt dus klaargestoomd om over een jaar of 3, 4, Erik ten Hag op te volgen.
0 -4
marrene
A.u.b niet.
0 0
Babayaka
Hmm we gaan het zien
0 0
Kaatje
Ik hoop wel dat Ajax in ieder geval de gesprekken met Winter al heeft gevoerd en dat ze gezamenlijke tot een mooie nieuwe stap komen. Dat verdient ook deze man.
5 0
bazza25
Dikke prima, deze keuze.. heeft het wat mij betreft prima bij jong gedaan.. dat het afgelopen jaar wat minder ging heeft ook met de doorstroming te maken. Winter vind ik ogen als een grijze muis, reiziger oogt wat enthousiaster en bij Sparta vonden ze het een aderlating dat ie weg ging..
6 -1
Broekzak
Maar de grote vraag is dan, wie volgt hem op bij Jong Ajax?
2 0
Ozymandias
Inderdaad, misschien dat ze (zoals talent020 al schreef) John van 't Schip kunnen porren om terug te keren als trainer van Jong Ajax maar die ziet zichzelf misschien alleen als hoofdtrainer. Persoonlijk ben ik ook een fan van Pepijn Lijnders. Hij probeerde bij NEC te snel veel te veranderen maar Klopp heeft hem zeer hoog zitten en de visie van Lijnders (die in interviews naar voren is gekomen) past pefect bij het huidige Ajax. Ik weet alleen niet of Lijnders interesse heeft in een rol als trainer van Jong Ajax terwijl hij bij Liverpool de inmiddels rechterhand van Klopp is.
3 -1
altijdwelwat
Lijnders past prima in een rol van assistent , zodra hij de eindverantwoording moet dragen klapt hij dicht en verzuipt hij in cliches.
1 0
Ozymandias
Lijnders is juist niet het tegenovergestelde van iemand die verzuipt in cliches. Hij heeft namelijk een enorm vooruitstrevende visie. Alleen probeerde hij bij NEC te veel dingen in een te hoog tempo aan te passen. Eigenlijk deed hij hetzelfde bij NEC als Ten Hag bij Ajax maar kreeg hij van de directie van NEC niet het vertrouwen wat Ten Hag van de directie van Ajax kreeg. De voetbalwereld is zeer conservatief en trainers die innovatief te werk gaan moeten eerst alle naysayers overtuigen. Mensen als Ten Hag maar ook Schreuder, Slot en Lijnders zijn de toekomst van het Nederlandse trainersgilde die het Nederlandse voetbal de 21e eeuw in zullen helpen. Hopelijk maakt de prestaties van Ten Hag het makkelijker voor andere innovatieve trainers om ook bij hun clubs veranderingen door te voeren.
2 -1
altijdwelwat
Leuk een vooruitstrevende visie , maar als je daarna de vertaalslag naar het veld niet kan maken houdt het op. Spelersgroep prikte na 5 wedstrijden al door zijn verhaaltjes heen, kijk de interviews nog even terug.
0 -1
Ozymandias
Hoeveel oud-spelers hebben over Ten Hag gezet dat het een tijdje duurde voordat ze begrepen waar Ten Hag mee bezig was? De meeste spelers zijn net zo conservatief als de rest van de voetbalwereld.
0 0
talent020
zou John van,t Schip wel een interessante optie vinden, puur op gevoel gebaseerd hoor overigens
1 0
Broekzak
Ja goede optie wat mij betreft. is ook goed met jonge jongens. En anders een talentvolle Nederlandse trainer in de dop.
0 0
Marcw1972
Zou Litmanen een optie zijn? Heeft hij zijn papieren al? Ik zou het geweldig vinden als hij een functie binnen Ajax krijgt.
0 0
Sterspeler
Laat sommige helden gewoon helden blijven. Zijn er al zoveel verguisd en (soms ook terecht) afgeschreven.
2 0
Harrie Nak
Duidelijk signaal naar Winter toe. Die kan beter inpakken en wegwezen.
0 -4
ram
Ik snap de minnetjes niet want je trekt gewoon een zeer duidelijke conclusie: dit is een degradatie voor Winter.

Het zal wel hard aankomen bij hem maar goed... Ik denk dat de leiding met Ten Hag heeft gesproken en hem heeft gevraagd naar de waarde van Aron. Ten Hag zal niet héél enthousiast geweest zijn, schat ik in. Waarna Reiziger naar voren is geschoven. Ik heb er wel vertrouwen in dat dat een redelijke inschatting is.

Daarbij trouwens een beetje raar dat mensen hier piepen over zijn prestaties bij Jong Ajax. Natuurlijk is dat extreem wisselvallig als je ieder week met een heel ander team speelt. Raar maar waar: prestaties van een Jong Ajax-trainer zijn niet alleen af te lezen aan resultaat.

We hebben nu wel 3 vrij onervaren assistenten met Reiziger, Witsche en Poulsen. Of dat ideaal is betwijfel ik. Maar goed.. We gaan het zien.
0 0
AFCA1211
Misschien Meulensteen proberen aan te trekken voor de functie van Schreuder
0 -3
AFCA1211
Misschien Meulensteen proberen aan te trekken voor de functie van Schreuder
0 -3
Ozymandias
Toen het bekent werd dat Poulsen als vervanger van Schreuder werd aangetrokken schreef ik al dat ik hoopte dat ze Winter een andere rol zouden geven en Reiziger zouden doorschuiven. Natuurlijk was Jong Ajax dit seizoen niet zo goed als vorig seizoen maar dat is logisch gezien het verschil in kwaliteit en ervaring tussen de twee spelersgroepen. Dit seizoen speelde Jong Ajax regelmatig met A-junioren Kühn, Botman, Jensen, Kotarski, Ekkelenkamp, Bakker (voordat de winterstop), Dest en Traoré (na de winterstop) en zelfs B-junior Gravenberch in de basis. Het is in mijn ogen dus logisch dat Jong Ajax dit seizoen een stuk wisselvalliger was dan het seizoen daarvoor met spelers die verder waren in hun ontwikkeling (maar waarvan veel wel minder potentieel hadden).
3 -1
ajaxxcied4life
Vanwaar de hoop om Michael door te schuiven?
0 0
LuisManuelOrejuela
Waarom hoopte je dat ze Reiziger zouden doorschuiven en Winter een andere rol zouden geven?
0 0
Ozymandias
Omdat ik nooit onder de indruk ben geweest van Winter in de verschillende rollen als trainer die hij binnen en buiten Ajax heeft gehad. Als assistent kan ik hem natuurlijk moeilijk beoordelen maar toen hij de leiding had over jeugdelftallen (ook bij Oranje) speelden zijn ploegen nooit het soort voetbal wat ik bij Ajax vind horen. De ploegen die ik onder Reiziger heb gezien spelen ten minste altijd met de intentie om de basisprincipes van de Ajax School uit te voeren. Ik heb dus meer vertrouwen dat Reiziger altijd de Ajax School voorop zal stellen dan dat ik in Winter heb.
6 -1
LuisManuelOrejuela
Begreep dat Winter vooral een soort schakel was voor de jongens die tussen 1 en Jong inhangen. Qua dat lijkt me dat wel een rol die op het lijf van Reiziger is geschreven. Vraag me alleen af in hoeverre er een veldtrainer en tacticus in hem schuilt zoals Alfred dat was.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, Reiziger lijkt mij een sociale persoon die goed is in de omgang met (jonge) spelers. Hij is volgens mij niet iemand van de harde hand (daarom had hij Bogarde ook als assistent naast zich) maar dat hoeft hij als assistent bij het eerste ook niet te zijn. Dat gezegd hebbende was Pastoor ook op tactisch vlak onder de indruk van Reiziger en in het eerste seizoen van Jong Ajax onder Reiziger speelde ze echt Ajax voetbal*. Daar was de tactische hand van Reiziger dus zeker (in positief opzicht) te zien. Dit seizoen zag je dat Jong Ajax wel volgens de basisprincipes van de Ajax School wilde spelen maar dat te veel spelers individueel nog moeite hadden met het tempo van de Eerste Divisie om dat elke wedstrijd en hele wedstrijden ook daadwerkelijk goed te doen.

Ik ben trouwens ook onder de indruk van bepaalde keuze's die Reiziger maakte. Zo liet hij Ekkelenkamp vooral in een opbouwende rol spelen (in plaats van dat hij hem in een rol gebruikt waarin hij voornamelijk vóór de bal speelde). Eerst vond ik dat vreemd maar namate het seizoen vorderde viel me steeds meer op dat Ekkelenkamp in die rol de bal bijna nooit langer dan nodig is bij zich houdt en bijna al zijn passes naar voren gingen (en aankwamen). Daarmee was Ekkelenkamp een vernellende factor in het opbouwspel van Jong Ajax.
3 -2
trodat4030
Wacht ff Ozy, je vergeet dat Keizer tussen Stam en Reiziger zat. Díe heeft die verandering doorgevoerd, niet Reiziger. Die kon verder met een reeks talenten dat heel bewust de FR hebben meegemaakt en grotendeels hun opleiding onder Jonk hebben meegekregen. Daar zat het Ajax-voetbal al voor een heel groot gedeelte al ingebakken, verder uitgebreid door Keizer.
0 0
Ozymandias
Oh shit ja, helemaal Keizer vergeten. Die had inderdaad een enorme invloed op de vooruitgang van Jong Ajax. Dat neemt niet weg dat er toch een behoorlijk verschil zat tussen het voetbal van Jong Ajax voordat Reiziger werd aangesteld en het voetbal van Jong Ajax in het seizoen dat ze kampioen werden. Met name in de manier waarop er werd opgebouwd. Onder Reiziger kwamen daar een aantal variaties bij waardoor ze makkelijker onder de druk uit konden voetballen.
0 0
Aad82
Bizar dat je Keizer bent vergeten.
0 0
Ozymandias
Tja, het was vroeg op een zaterdag ochtend na een lange nacht. Kan gebeuren, ik vergeet wel eens belangrijkere dingen.
0 0
altijdwelwat
Ja natuurlijk Ekkelenkamp de versnelende factor in het opbouwspel van Jong Ajax, en je gelooft het zelf ?? Heeft voor wat betreft passing naar voren welgeteld 4 goede wedstrijden gespeeld . Pasquali ,Ter Heide, Gravenberch, Bijleveld en zelfs J. Timber kunnen allemaal betere cijfers overleggen als opbouwende spelers.
0 -2
Ozymandias
Ekkelenkamp heeft als opbouwende speler bijna alleen maar goede wedstrijden gespeeld voor Jong Ajax. Zijn mindere wedstrijden waren als '10'. Ekkelenkamp heeft een hoge handelingssnelheid doordat hij de bal bijna nooit langer bij zich houdt dan absoluut nodig is. In dat opzicht lijkt hij een beetje op Klaassen (die ook niet een fluwelen techniek had maar wel vaak de bal maar één of een paar keer raakte voordat hij die doorspeelde) maar dan in een opbouwende rol.

Dat je Ter Heide en Pasquali noemt als spelers die betere cijfers kunnen overleggen als opbouwende spelers toont aan dat je absoluut niet objectief naar Ekkelenkamp kijkt. Dat is namelijk de grootst mogelijke onzin.
0 0
altijdwelwat
Ik niet of jij niet ? Spelen als nummer 6 meer ballen per wedstrijd naar voren met een hoger passings percentage , dat geldt trouwens voor alle spelers die ik opnoemde .
0 0
PJK54
Heeft wel een aardige koffer, als speler, aan ervaring in diverse competities en waarschijnlijk een man waartegen de spelers opkijken. Heeft inmiddels ook ervaring opgedaan als assistent bij Sparta en als trainer bij Jong Ajax dus op zich geen slechte keuze.
Oké zal moeilijk zijn om Schreuder te vervangen maar heb er alle vertrouwen in.
2 0
Eastwood
Goede zet van Ajax. Ze leiden niet alleen goede spelers op, maar ook trainers maken op deze manier stappen richting het eerste.
1 0
Vlieske
Ik zou Alfons groenendijk graag bij jong ajax zien. Doet het bij elke club naar behoren. Normale aardige man.
5 -5
LuisManuelOrejuela
Weet niet of dat de ideale man is voor Jong, maar moet toegeven dat hij het met dat veredelde veteranenteam vol non-voetballers (El Khayati daar gelaten) best aardig doet.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Nee heeft zijn tijd gehad
0 -2
JSF
Geruststelling dat jij het niet bepaald...
0 -1
ajax4lifebaby
Eens
2 0
TNS
Was te verwachten! Toch ben ik niet helemaal overtuigd. Afgelopen seizoen bij Jong toch een minder jaar. Over het feit of er jonge spelers daadwerkelijk beter zijn geworden verschillen de meningen... Ik heb gehoord dat Winter zelf in principe een andere rol zou willen èn dat Reiziger (al dan niet met Poulsen) wordt gezien als de opvolger van Ten Hag. Dit jaar zou wellicht te vroeg komen, maar het doorschuiven is daarom 'logisch'. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat Bogarde mee zou schuiven naar de plek van Witschge, maar niet dus.

Ik ben nu meer benieuwd naar de invulling van de staf bij Jong. Heitinga doorschuiven? Ook over zijn invloed op de ontwikkeling van (jonge) spelers kun je twijfelen. Zal Bogarde daar blijven voor de continuïteit?
0 0
Kikke
Denk dat Witsche een goede rol speelt, bij teamgeest. Humor en echte Ajacied. De sfeer is zo alles bepalend voor een team. Dat zie je dit jaar, als ze stralen en gelukkig zijn, kan je als team alles aan. Heel goed dat Witsche blijft, Reiziger heeft het ook heel goed gedaan bij Jong en ik vind dat hij de uitstraling van Rijkaard heeft. Gezag bij de jongens en zoveel ervaring als speler op het allerhoogste niveau!
1 0
Schip
Ze zullen echt niet zomaar Winter passeren voor Reiziger. Ik zie verder geen enkele aanwijzing dat ajacieden de voorkeur krijgen op zo'n functie, simpelweg omdat ze ajacied zijn. Dan zouden ze Schreuder ook niet gehaald hebben voor zoveel geld. Reiziger zal gewoon echt wat te bieden hebben. Wel goed dat er een Poulsen bijkomt.
0 0
Ardoe
Hmm Winter uit de staf? Opmerkelijk...
1 0
mgtow
Als dat maar goed gaat. Zolang Van Dommel bij PSV blijft zit het met pak schaal wel goed dat stelt wel gerust.
0 -2
Ajaxxxisdebeste
Goeie zet vond Poulsen alleen beetje mager als vervanging voor Schreuder
0 -1
Kikke
Yesss! Ik hoop dat dit waar is! Had hem al neergezet als hoofdtrainer na Marcel Keizer! Sorry! Ik heb het nog steeds niet zo op Ten Hag, voor de rust misschien wel beter dat hij blijft.. maar mag ook zo weg van mij, denk dat Schreuder weg gaat een grotere aderlating is voor Ajax...
0 -12
Ajaxxxisdebeste
Trolgehalte: 100%
3 0
***1900***
Whahahahaha.
6 0
MisterAFCA
Weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. We gaan van een gepokt en gemazelde trainer naar een onervaren en een relatief onervaren assistent. Maar we gaan het zien. Overmars zal er wel een goede kijk op hebben.
2 -2
Schwalbino
Maar als voetballer natuurlijk veel en veel meer ervaring dan Schreuder en dat telt ook voor een trainer.
0 0
trodat4030
Meer? Volgens mij hebben ze andere ervaring, niet meer of minder. Schreuder is ook jarenlang speler geweest, alleen op een ander niveau. Dan doe je andere ervaringen op, maar niet per se minder ervaring. 12 jaar voetballen is 12 jaar voetballen (kunnen ook 15 jaar zijn geweest, maar je snapt m’n punt). Ik denk dat Schreuder bepaalde ervaringen heeft die Michael niet heeft en andersom.
0 0
Ferd
Het verschil in ervaring tussen Schreuder en Reiziger is niet zo groot
1 0
JesusZoonVanGod
Dat ben ik toch niet helemaal met je eens. Schreuder draait toch al een tijdje langer mee in de rol van assistent/hoofdtrainer. Daarnaast heeft hij ook ervaring opgedaan in de Bundesliga. Reiziger is vooralsnog niet verder gekomen dan de KKD. Reiziger is aan de andere kant een clubman en een trainer met potentie.
1 0
JariHeijden
Schreuder heeft meer ervaring, maar Reiziger heeft men binnen Ajax inmiddels wel goed kunnen beoordelen. Ik heb daar dus wel vertrouwen in.
0 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Ik hoop wel dat Overmars dit goed heeft kortgesloten met Ten Hag en hem geen assistent in de maag splitst.
0 -2