[Update] Ajax wil De Ligt behouden

SJvanveen, 12-05-2018 om 08:10, 72736 views, Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bijzonder slecht nieuws voor Ajax. Volgens De Telegraaf heeft Matthijs de Ligt zijn wens om te vertrekken kenbaar gemaakt aan de Amsterdamse clubleiding. De mededeling is een hard gelag voor Ajax-directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars, die de jongeling als een van de pijlers voor het komende seizoen zien.

De Ligt, die met zijn zaakwaarnemer Barry Hulshoff een samenwerking met Mino Raiola is aangegaan, heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2021 en trainer Erik ten Hag wil hem absoluut niet kwijt. Van der Sar en Overmars moeten nu bepalen of zij De Ligt tegen zijn zin in Amsterdam willen houden. Als geïnteresseerde clubs worden Bayern München, Tottenham Hotspur, Manchester City en FC Barcelona genoemd.

De verdediger beleefde met de Amsterdammers een ijzersterk seizoen en werd recent uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Hiermee is De Ligt niet de enige jongeling welke dreigt te vertrekken uit Amsterdam. Justin Kluivert lijkt zich namelijk te gaan opmaken voor een Italiaans avontuur bij AS Roma en ook Hakim Ziyech en André Onana maakten hun vertrekwens bekend. 

Update - 12 mei 2018 (08.10 uur)
Ajax wil Matthijs de Ligt niet laten gaan. Via zijn adviseur Mino Raiola werd onlangs gemeld dat de achttienjarige verdediger een stap hogerop wilde, maar de Amsterdammers willen het supertalent koste wat kost niet laten gaan. Dit meldt De Telegraaf zaterdag. Met de eventuele komst van Magallán, wil Ajax het centrale verdedigingsduo al vroeg in het seizoen intact hebben. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Die is dus weg.
0 0
AJAXTHELEGEND
De Ligt wordt de komende jaren nog wel meer waard .Ik vindt het een goede zaak om juist de selectie uit te breiden en Champions League waardig te maken .Hopelijk komen er nog een paar sterkhouders bij .
1 0
mcatarinob
De Ligt is een bijzondere voetballer. Niet alleen in het veld, waar hij ieder keer laat zien hoe goed hij is, maar ook daarbuiten als aanvoerder. Hoe hij, voor die leeftijd, o.a. de pers te woord staat. Bij een bijzondere voetballer, hoort uiteraard ook een bijzondere prijs.
0 0
ST
Gewoon aan zijn contract houden...
0 0
Eastwood
Nou, houd de poot maar stijf dan.
0 0
Mokum<3destad
Ajax is een handelshuis dat met de beste spelers geen kampioen wordt. Top.
0 -1
1eringzuid2
Dat handelshuis klopt. Dat je geen kampioen wordt, heeft te maken met het achterliggende beleid en de trainer/technische staf die er geen team van weet te maken.
0 0
Bky
Als ik die kritieken allemaal zo lees hebben we de verkeerde verdediger naar PSV laten gaan.

Viergever was verschrikkelijk goed, De Ligt eindigt zoals Veltman bij Ajax.

AS op z'n best.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ach ja, hoe lovend was men over veltman bij zijn debuut, zie nu.
de ligt heeft in de eredivisie progressie gemaakt, maar dat mag je gvd toch wel op zijn minst verwachten. internationaal gaat het nooit wat worden, vind het gewoon een te ouderwetse verdediger. die word helemaal kapot gespeeld tegen dat aanvallende geweld in europa.

als ik hem was zou ik lekker vertrekken, en op jonge leeftijd gaan wennen aan opbouwende weerstand. misschien haalt hij dan ooit de subtop.
1 -1
CruyffFootball
De Ligt schijnt heel veel fouten te hebben gemaakt, maar de heren critici hier kunnen er nog geen 3 opnoemen.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
zeer traag in de omwenteling, staat vaak slecht gepositioneerd bij standaard situaties waardoor tegenstander gewoon de bal erin kunnen rossen, kopduels in de 16 is ie ook beroert in, slidings maakt hij bijna nooit zoals sanchez. communiceerd heel slecht met medespelers onana merk je aan dat hij geen vertro
3 -5
Babayaka
De enige fout die die nu maakt is dat ie al weg wil.
2 -1
JHM
Toch wel mooi hoe Donny zegt eerst prijzen te willen pakken met Ajax. Een jongen met een hart voor de club. Zulke spelers moet je koesteren. Als De Ligt graag wilt gaan moet hij dat maar doen. We willen mannen als Donny die prijzen willen pakken. Van het geld dat De Ligt opbrengt kunnen we Magallan en Balbuena beide halen houden we nog 30 miljoen over. Als dat net zulke strijders zijn als Nico ga je er niet op achteruit.
1 0
Leviathan
Maarja die uitspraken zeggen ook weinig vaak die heb ik wel vaker gezien als er een mooie club komt met een grote zak geld gaat hij ook ineens nadenken...
0 0
kaashaas
We willen hem behouden... 2 maanden later helaas hij was niet te houden...
2 -1
gi0vanni
Dat is zodat ze meer centjes kunnen vangen. Je zag dat ook bij die Magallan. Eerst was hij niet te koop en zouden hun spelers niet weg willen maar een paar dagen later mocht hij voor dubbele cijfers vertrekken.
0 0
MichelAngelo66
Die jongetjes overschatten zichzelf zo verschrikkelijk. Is ook een grote fout om zo'n speler een aanvoerdersband te geven, terwijl hij nog zoveel te leren heeft. Gaan ze zelf niet naast hun schoenen lopen dan pakt iemand anders wel z'n schoenen af. Media, analisten of een geldbeluste zaakwaarnemer. Ze liggen allemaal op de loer. Dan kan zo'n jongen wel flink gebouwd zijn en zogenaamd verstandig overkomen, het blijkt dan gewoon nog een jochie van 18 jaar die je alles kan wijsmaken.

Domme leiding, domme coaches. Domme spelers die nog lang niet zo goed zijn als hen wordt wijsgemaakt. Maar ja, voor de bankrekening zal het goed zijn.
7 -1
EKS
dat hij er nog niet is is duidelijk, maar hij zal zich misschien afvragen wat hij nog kan leren in de Eredivisie en onder deze trainer.

Zeker als er ook nog eens een grotendeels nieuw team opgebouwd moet worden waarin hij ongetwijfeld tot de besten zal behoren.
0 0
AFCAlways
Even een voorspelling:
Er is in Europa 1 grote club die meegaat met de hype en 40 miljoen neerlegt voor De Ligt, maar Overmars is zo gek om dat te weigeren. De Ligt blijft dan nig een seizoen bij ajax. Daarna hebben de echte topclubs geen interesse meer en zijn er wat Europes subtoppers die hem willen, maar Overmars wacht nog op de 60 miljoen. De transferperiode daarna is de hype helemaal weg en eindigt De Ligt net als Veltman bij ajax.
0 -16
godenzonenssuper
Ja en Messi eindigt net zo als Johnny van Beukering.
2 -1
gi0vanni
Was hem bijna vergeten, Johnny van Burgerking!
0 0
AjaxPassion
Hahaha. De geldziekte is bij sommige supporters is gewoon nog 100x erger dan bij Ajax zelf...

Het erg vinden als de Ligt 'zijn hele carrière bij Ajax blijft...Hoe krijg je het bedacht?!?!
5 0
AFCAlways
Ik zeg toch nergens dat het erg is?
0 -1
MelleAfca
Prima toch? We zijn toch geen fucking handelhuis.
8 0
Turbo
Geen hype. Toptalent. Beste verdediger ter wereld in zijn leeftijdscategorie.

Als je denkt dat De Ligt kwalitatief te vergelijken is met Veltman ben je echt aan de blinde kant.
12 -1
echtgras
Want Veltman speelde vroeger ook zo goed als De Ligt?
Wat kan ons nou schelen of de hype of het grote geld weg is? Wij willen gewoon dat de 3 beste spelers niet elke zomer weggaan....
En ik geloof never nooit dat De Ligt volgend jaar opeens niet meer kan voetballen of geen stappen maakt. Die speelt ook gewoon met het NL elftal hoor.
6 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die de ligt is een grote hype.
veel jonge spelers van ajax staan in de spotlight door mannen als sanchez, klaassen, en ziyech.
wat er nu staat heeft helemaal niks met de successen te maken van vorig jaar. deze mannen droegen ajax, dat ze op het laatste moment zijn aangesloten wil niet zeggen dat deze jonge jongens dezelfde klasse hebben of medeverantwoordelijk zijn voor de el finale, laat staan 50 mil waard zijn.

de ligt heeft te danken aan sanchez viergever en sinkgrave die ajax ongeslagen naar de 8e brachten waarvan 2 zelfs naar de finale.
donny dankt klaassen, kluivert een youness in vorm.

en nu denken de heren dat ze ajax zijn ontstegen, ze konden niet eens een poedelprijs zoals de knvbbeker winnen in de eredivisie.
minder goals meer tegen. meer verliespunten, overal uitgeflikkert. al deze heren konden niet eens rosenborg verslaan. of van twente winnen in de beker.

eigenlijk moet je ze gewoon lekker verkopen en op hun bek laten gaan.

ajax moet gewoon beginnen vanaf schets. verkoop die zeikerd en bouw een nieuw team. je kan niets opbouwen als de helft aangeeft dat ze wegwillen.
1 -1
Turbo
Haha Klaassen wél noemen. Als er één speler door het ijs zakte als de weerstand omhoog ging was het Klaassen. Jij bent niet serieus te nemen als het over de Ligt gaat. Een tegenstrijdige mening hebben puur uit interessantdoenerij.
0 0
AFCAlways
Ik heb het gewoon nooit zo’n enorm goede voetballer gevonden. Hij had enorm veel talent, maar dat is verpest omdat we hem met zn allen zo hebben zitten hypen. Die foutjes gaan er echt niet meer uit.
0 -7
IkJijHijWijJullieZijnAjax
daar krijg je hier 100 duimen omlaag voor.
ik ben het helemaal met je eens, ik vind het ook geen geweldenaar. wel heel nuttig in de eredivisie, maar daarbuiten ben je gewoon kansloos met de ligt als cv
1 -1
Siemmie
Wel weer typisch AS dit, De Ligt wordt eerst gezien als een onmisbare wereldtalent en na 2 mindere wedstrijden mag hij oprotten.
2 -4
AFCAlways
Ik heb hem dus echt nooit als zo’n geweldig talent gezien. Enorme hype die altijd dure fouten maakt
0 -13
Babayaka
Dan ben je stekeblind.
Maar juf An zou dan zeggen,, dat is niet raar, dat is bijzonder.
1 0
Siemmie
De enige dure fout die hij heeft gemaakt was vorig jaar tegen Excelsior. Dus een hype die 'altijd' dure fouten maakt, slaat nergens op.
1 0
AFCAlways
Letterlijk iedere wedstrijd. Kijk elke samenvatting maar terug.
0 -5
Siemmie
Noem een paar dure fouten dan. Ben benieuwt waar je die vandaan haalt namelijk.
1 -1
AFCAlways
Fouten die direct fataal kunnen aflopen bedoel ik. Bijvoorbeeld bij Nederland Engeland had je er 2. Een keer een penalty die niet gegeven werd en een keer dom instappen, waardoor er iemand 1 op 1 gezet kon worden, maar gelukkig gebeurde dat niet. Dat hij er vaak mee wegkomt, betekent niet dat hij ze niet maakt. Kan jij me een wedstrijd noemen waarin hij 90 minuten speelde en geen fouten maakte die direct konden worden afgestraft?
0 -3
Siemmie
Ja, dat is wat anders dan dure fouten maken hè. In iedere wedstrijd worden fouten gemaakt die fataal kunnen aflopen, anders zou er nooit gescoord worden namelijk. Punt is alleen dat het bijna nooit wordt afgestraft.
1 0
AFCAlways
Ja dat geluk heeft hij nu nog ja. Voor een centrale verdediger maakt hij gewoon te domme fouten.
0 -3
Bennyben
Is De Ligt echt zo domme jongen dat nu het gedoe met Kluivert speelt hij zijn carrière ook in handen legt van die rioolrat.

Ps ik heb hem gister zien voetballen ook deze jongen is vervangbaar, ik heb hem in 2 jaar voetbal al meer fouten zien maken als Jaap Stam in zijn hele carrière.
3 -5
melvin druncte
Helaas voor jou ligt zijn carrière alleen niet in de handen van Raiola. Deze ligt in handen van Hulshoff. Hij coacht de Ligt carrière wijs, Raiola doet het zakelijke gedeelte.
0 0
Siemmie
Dat hij vervangbaar is baseer je dus alleen op die (oefen)wedstrijd gister? Ik raad je aan om ook de andere wedstrijden van dit seizoen te bekijken, dan kan je een beter oordeel vellen.
2 -1
Bennyben
Ik heb Exelsior vorige week nog gezien.
2 -1
Minsc
Dat kan niet want geen enkele club heet zo.
1 0
echtgras
Pff die fout was samen met de keeper gemaakt.
Daarnaast is het seizoen klaar en dan snap ik als de concentratie net wat minder is.
En daarnaast lijkt het alsof De Ligt op kunstgras net ff wat minder speelt, had Sanchez ook trouwens. Was een drama op kunstgras.
Maar goed, jij zal het beter weten dan de 4 topclubs in Europa.
1 0
Siemmie
Toen maakte hij ook een fout ja, samen met die tegengoal in de kuip zijn enige 2 beslissende fouten dit seizoen. Wat ons overigens geen punten heeft gekost.
2 0
AFCAlways
Heb je maar twee wedstrijden gekeken?
0 -1
Siemmie
Alle wedstrijden, maar dat waren de enige 2 wedstrijden met dure fouten.
0 0
Mokum31
Moet blijven en heeft ook nu ff niks te willen
3 0
Maus1978
Laat 'm lekker wieberen dan. Zwaar overschatte speler. Iedereen kakelt elkaar na dat ie zo super zou zijn. Is teringtraag en heeft de draaicirkel van een tank. Zijn fouten hebben ons afgelopen seizoen weer punten gekost. 50 miljoen pakken en met Per Schuurs en Magallàn verder.
2 -9
Babayaka
Hebben we een x een tank achterin, is het weer niet goed.
1 0
Turbo
Noem even de punten die we hebben verloren door Matthijs. I'll wait.
3 -1
AFCAlways
Kijk maar de samenvatting terug van letterlijk iedere wedstrijd. Hij maakt altijd wel een fout die direct kan worden afgestraft.
0 -3
Turbo
Dit verzin je. In de hele tweede seizoenshelft heeft ie één fout gemaakt, tegen Excelsior. Heeft zich tegen Groningen een keer af laten troeven, en speelde tegen Sparta matig. Dan zijn er nog 13 volledige wedstrijden over. Welke fouten maakte hij daarin?
2 0
AFCAlways
PSV dan bijvoorbeeld met de assist op Bergwijn
0 -1
Turbo
Die bal waar Siem langsheen maaide? Wat heeft de Ligt daar mee te maken? Dat dit je enige voorbeeld is geeft al aan dat je het uit je duim zuigt.
1 0
Bennyben
Vorig jaar Exelsior
1 -3
Turbo
Dat is één voorbeeld. Dik een jaar geleden. Niet eens dit seizoen. Klasse.
1 0
Siemmie
Joh, dat is meer dan een jaar geleden. Gaat om DIT seizoen.
2 0
Ajax#1900
Oké doei.
0 0
AFCAwooz
Gister hebben we gezien dat Matthijs nog genoeg te leren heeft bij ajax, zeker als we straks Europees spelen. Maakt gewoon weer een grote fout in de eerste helft en met een beetje pech krijg je een penalty tegen door hem in de tweede. Viel mij verder op dat hij vaak echt op een paar meter staat te dekken.
1 0
echtgras
Mss moet er een goede snelle speler naast hem staan ipv dat hij alles alleen moet opknappen.
En het seizoen is voorbij, totaal geen uitdaging meer dus wat er tegen Excelsior of gister gebeurde interesseert me niks
0 0
AFC34
No shit sherlock
0 0
Stroeve
Zeg, is Mino Raiola nu ineens 'adviseur'?
2 0
Ajax34
Raiola maakt Ajax Kapot. Alle talenten op 18 jarige leeftijd verkopen voor een zak geld.
Een zak geld kan niet scoren of doelpunten voorkomen.
Kunnen we straks de B-jeugd door schuiven naar Ajax1.
Ik weet nog niet of ik mijn seizoenskaart ga verlengen ik wacht nog even af.
Niets meer van het plan Cruijff over als je de spelers niet meer tot hun 24 of 25ste jaar kan vast houden. Opleiden voor het buitenland , straks zijn we de rijkste en gezondste club van Europa maar geen spelers op het veld.
2 -1
Pierre Heno
Deze grote uitloop ellende vindt een oorsprong in het niet op kwaliteit willen doorpakken na het met enig fortuin bereiken van de EL finale. Toen had er veel meer geld op het veld moeten worden gezet ( nog een seizoen Sanchez, Klaassen en Traoré) waarmee de naam van Afc Ajax weer faam had gemaakt met alle voordelen van dien. Maar nee hoor, dit incompetente bestuur heeft werkelijk alles lopen verkloten . Die 5 op een rij is bijna al een feit. En het erge is: De Ligt heeft 100% gelijk want in NL loopt hij vooral de kans een ernstige blessure op te lopen op dat KG en dan is het ineens wèg carrière!. En met al dat geld zal Ajax alleen nog maar uitgebluste spelers kunnen trekken die het wat Afc Ajax betreft allemaal aan hun kont zal roesten. Ajax heeft broodnodig nieuw élan nodig en dat gaat je niet lukken met dit incompetente bestuur en RvC leden als Henrichs en Van Wijk.
5 -1
Rommy
Barry Hulshoff wil cashen voor zijn kleinkinderen .
0 -2
Pierre Heno
Riola is onlangs door De Ligt als adviseur binnengehaald dus eh...
0 0
koppendicht
Bij PSV horen we nooit spelers die gedurende het hele seizoen zeggen dat ze weg willen, bij Ajax het hele jaar door. Het is echt kranzinnig aan het worden. Sowieso is de hele voetballerij zwaar verziekt.
11 0
A-west
Ik heb een einde aan mijn seizoenkaart gemaakt. Dit soort controlefreak aankopen komen mijn strot uit. Alle leuke voetballers vertrekken en wij zitten met bagger aankopen opgescheept. Labyad, ik wordt er kots misselijk van. Vieze smerige ten Hag, sodemieter toch op man. Niveau FC Utrecht. Daar zit ik niet op te wachten. Overmars en Vd Sar, jullie hebben de club te grabbel gegooid. Ik kom niet meer kijken.
4 -1
ItsinmyDNA
Opgeruimd staat netjes.
Succes supportertje thuis ook niet stiekem toch dr tv aan zetten dan he!
En zeg hier je account dan ook maar op als je toch niet kijkt!
Daaaaaag
0 -6
AFCAlways
Zonder successupporters is de arena niet gevuld.
3 0
Juichtoon
Dat heet stemmen met je voeten. Daar is niets mis mee. Kritiekloos Cruijff laten gaan was een fout die ons heel erg gaat opbreken. De nono's zijn aan de macht en nu na 2,5 jaar staat de hele club incl. de supporters in de fik. We krijgen wat we verdienen.
2 0
AFCA-CBS
Alle talenten gaan weg, niemand heeft vertrouwen in trainer/staf/bestuur. Heel begrijpelijk natuurlijk. Vraag me echt af wat er van Ajax over blijft onder deze leiding. Heb zo’n voorgevoel dat we het dieptepunt nog moeten bereiken.
5 -1
Pierre Heno
Yep! de 5 op een rij is reeds in volle ontwikkeling.
0 0
SuaSulejAjax
nja logisch, ook de ligt ziet wat voor idioten er op de tribune zitten bij Ajax die niks anders dan zijn dan negatief en eigen spelers uitfluiten. Helemaal gelijk heeft die. Zou ook niet voor zulke gasten en in zo een negatieve sfeer willen spelen. Supporters hebben dit aan zichzelf te danken
1 -7
Hyble
Aldus de naieve opvatting van een teletekst-supporter.....
4 -1
SuaSulejAjax
Neent, kijk meestal via Livetv.ru. Gelukkig is de Mac niet zo vatbaar voor virussen, windows had volgezeten met virussen door alle rotzooi op die site. Maarja, je hebt wat voor je klup over hee
1 -5
boemboem
adviseur Mino Raiola: dan geen contract bij ajax ( is dat een optie)
0 0
Ozymandias
Wat bedoel je?
0 0
chrisjuhhh
Op een enkeling na hoor je niemand roepen over de langdurige contracten bijna niemand !

Kijk wat er nu gebeurd tussen Atletico en Barca ook daar ellenlang gezever over de Griezman en daar zegt Atletico gewoon "hij heeft een contract en basta en we geven geen toestemming klaar "

Alleen als een club toestemming geeft aan de speler? makelaar om te gaan praten is dat veroorloofd .
Doen ze dat niet dan breken ze contract breuk , dus doen ze het via omwegen zodat ze niet gelinkt worden .

Ajax laat jaren zien en ook jullie weten dat , dat Ajax geen enkel bericht naar buiten doet tot het geregeld is of waar is .
Hoe moeilijk kan het zijn , soms lijkt AS wel een kleuterklas met over elkaar heen vallende pubers .
3 0
Dexy
Onderhandelingspositie van De Ligt is wel erg zwak, omdat hij begin dit seizoen net zijn contract met een paar jaar heeft verlengd.

Ajax kan hem dus in principe relatief makkelijk aan zijn contract houden, in tegenstelling tot Kluivert wiens contract al over 1 jaar afloopt.
10 0
Raoul14
Ajax kan weinig doen aan de absolute gekte in de voetbalwereld. Dat neem ik ze niet kwalijk. Spelers gaan simpelweg voor het geld, omdat de verschillen zo gigantisch zijn. Het enige wat ze nog een of twee jaar kan houden is plezier in het spel en geloof op succes. Dat neemt Ajax nu weg door een complete nobody boven de groep te zetten, een figuur waarvan iedereen nu al weet dat hij de kerst niet zal halen. Maar die mag nu wel zijn lievelingetjes binnenhalen en onze toppers de deur uit jagen. Ajax is dood en doodziek en dat is net of je geliefde doodziek is en je er niets aan kan doen...
4 -1
WZAWZDB14
Degene die je niet hoort over hoge salariseisen of een vroegtijdig vertrek? Donny vd Beek

Hij weet wat het inhoud om voor ajax uit te mogen komen.
2 -3
Siemmie
Die heeft ook lang niet de klasse van Matthijs
1 0
Duif63
Dan heb je zeker het bericht gemist dat Donny heeft gezegd dat hij "in principe" wel bij Ajax blijft, maar dat je het nooit weet in de voetballerij.
2 0
Ajax4life16
Aankoop/van Leer
Mazraoui/Orejuela/Kristense - Magallan/Schuurs - Wöber/aankoop - Tagliafico/Sinkgraven/Bakker
Frenkie/Eiting
vd Beek/Matusiwa - Labyad/Sinkgraven/Schone
Neres/ Kuhn Dolberg/Sierhuis/Cassierra Tadic/Bandé

Lijkt me een prima opstelling, ook al zie ik liever iemand anders komen voor Labyad. Een goede keeper halen word wel taai, maar ik denk dat Onana gaat lopen zeiken als hij niet weg mag. Een 2e linker centrale verdediger is wel noodzakelijk, anders zie ik Ten Hag Frenkie wel weer op die plek zetten, maar naar mijn mening mag dat niet meer gebeuren.

Ook vind ik dat de drie spitsen die ik heb genoemd(Huntelaar vind ik niet goed genoeg) allemaal een gelijke kans moeten krijgen. Het talent van Dolberg is misschien groter dan bij die andere twee, maar Dolberg heeft dit hele seizoen geen goede wedstrijd gespeeld, dus het word tijd dat ook hij gaat vechten voor zijn plek.

Ik denk dat het vanaf vandaag ook duidelijk is dat je niet kan vertrouwen op een team met 90% gevuld door over-ambitieuze talenten, dus meer aankopen moeten in de categorie 23-28 zijn. Als dat gebeurt zie ik ons makkelijk kampioen worden, zelfs met Ten Hag
0 -1
EKS
Mazraoui beter op de plaats van Ziyech. De enige positie waarop hij echt eredivisie waardig niveau heeft laten zien in Jong.
0 -2
Jayq
"eredivisie waardig niveau heeft laten zien in Jong"

En in de eredivisie heeft hij laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen op rechtsbackpositie.

Wat is belangrijker, wat hij in Jong laat zien of in Ajax 1?
1 0
Redrum
Boys, ik adviseer iedereen om even te relaxen en geen conclusies te trekken op basis van berichten van fucking Mike Verweij. Als we nu al zo uit onze panties schieten dan gaan we de zomer niet doorkomen.
8 -1
Ton_Winst
Amen...
0 0
Aspers73
Vind het ook niet respectvol tov Ajax en zijn opleiding, die dag in dag uit en jaar in jaar uit met die jongens bezig zijn en die dan zodra ze het kunstje kennen die kunstjes ergens anders gaan uitvoeren. Dan kunnen we net zo goed ermee ophouden.
6 0
Siemmie
Precies. Dat zo iemand als Sanchez na 1 goed seizoen weggaat, dat begrijp ik nog. Zulke jongens gebruiken Ajax puur als springplank, niks mis mee. Maar die jongens van de club.. Juist die gasten hebben letterlijk alles te danken aan Ajax, dan is het respectloos om na 1 seizoen in de basis te verkassen terwijl ze nog lang niet uitgeleerd zijn. Vooral Matthijs had ik in dit geval hoger ingeschat.
0 0
Ton_Winst
Welkom in 2018...
1 0
Aspers73
Misschien als eis in hun (jeugd)contracten zetten dat ze minimaal 3 seizoenen in het eerste moeten spelen alvorens een transfer te maken?
1 0
Babayaka
Zal wel niet mogen van de EU.

Zelfde als de spelregel dat je maar 3 spelers uit een ander land mag hebben. Dat mag ook niet.
Want EU is 1, alleen als het ze uitkomt, want

Deze spelregel zou echt een zege zijn voor het voetbal.
0 0
oudzuid2
nou dat was het dan. een jaar geleden speelden we een Europa cup finale met Onana, Sánchez, De Ligt, Klaassen, Ziyech, Traoré... allemaal pleite straks
0 0
johan_afca
Eerlijk is eerlijk. Ik zou als speler ook niet onder Ten Hag willen werken.

Zou me niets verbazen als Ten Hag er alsnog uitgeknikkerd wordt als de voorronde CL faliekant mislukt ( en dat gaat gebeuren)
Ben je dus wel je halve selectie al kwijt
7 -1
Ton_Winst
Zolang ik geen statement van De Ligt zelf heb gehoord, vind ik het verhaal van de Telegraf op zijn minst opmerkelijk. Ondanks dat Mini Rioola bij hem is binnen gestapt, staat het volledig haaks op de houding van De Ligt zoals hij zich presenteert. Daarnaast zal ik eerlijk toegeven dat ik een natuurlijk wantrouwen jegens die rioolkrant heb...
4 0
johan_afca
Is er een andere goede reden om MIno aan te trekken, behalve het forceren van een transfer of het afdwingen van een kapitaal salaris?
Ik denk het niet.
0 0
Ton_Winst
Ik begrijp je stelling. Ik kan er alleen niet zoveel mee. De Ligt moet zich uitspreken, dan weten we pas echt waar we aan toe zijn.
0 0
Red Devil
Ajax moet helemaal stoppen met die Raiola want hij helpt Ajax naar de kloten.
Wie volgt er na de Ligt?
Neres wordt moeilijk om te behouden en na een goed WK zal er ook hard op de deur geklopt worden voor Dolberg,Onana,Tagliafico.
Ze willen bij Ajax de selectie half juni rondhebben maar dat zal niet gaan lukken op deze manier.
En de scouting voelt zich ook niet serieus genomen lijkt mij want die hebben Ajax afgeraden om Labyat te halen maar boertje ten Hag kreeg toch zijn zin van zijn billenmaatje Overmars.
3 0
Tolodi
Ik zit iedere thuiswedstrijd op de tribune, ook volgend jaar. Met of zonder de Ligt. Ik ben er trots op om Ajax supporter te zijn en ik steun mijn club, desnoods tot we allemaal naar de klote gaan. Ben al die negatieve berichtgevingen van de club, spelers en supporters gewoon helemaal zat. Laten we godverdomme als 1 massief sterk blok achter onze club staan. Verenig U.
6 0
Boer Gijs
En dan te bedenken dat het allemaal begonnen is met vertrekwens van Lamprou.
3 0
Mokum<3destad
Leegloop is aanstaande en de excuses voor weer een rampseizoen liggen al klaar! Ten Hag is incapabel om Ajax te coachen, zeker nu de sterkhouders vertrekken.
3 0
Boer Gijs
Wat een mismanagement weer. Sar en Overmars laten zich piepelen door Raiola en Telegraaf. Zeg nou eens klip en klaar wat je wilt.

Heel makkelijk: niemand te koop, alleen Ziyech mag weg en Kluivert moet je misschien door aflopend contract verkopen.

Dan ga je als directie in gesprek met spelersgroep en vraag je waarom ze weg willen: geld, uitdaging, trainer? En dan zorg je dat daar iets aan gedaan wordt.
3 -4
Bky
Het is geen FIFA waar je gewoon oneindig biedingen kan weigeren he.

Je hebt ook nog te maken met de spelers die anders totaal ontevreden rondlopen op de club.
0 0
Boer Gijs
Daar heb ik bij Zoet, Arias en de Jong anders niks van gemerkt dit seizoen. Je moet spelers duidelijkheid en perspectief bieden.
0 0
Ozymandias
Hoe laat Overmars zich piepelen door Raiola en de Telegraaf?
2 -1
JanTa
Vertel.
0 -2
Ozymandias
Ik ben niet degene die zegt dat Overmars zich laat piepelen door Raiola en de Telegraaf, dus wat heb ik te vertellen?
0 0
Boer Gijs
Door niet zelf de touwtjes in handen te nemen en te zeggen: deze spelers blijven. En dat glashelder te communiceren naar spelers en supporters
0 0
Web
Heeft Overmars zich laten piepelen door Riola?
Volgens mij houd Overmars zijn poot stijf.
3 0
Boer Gijs
In de media met stevig verhaal komen. In plaats van dat het allemaal open blijft. We laten niemand gaan. Punt.
1 -1
johan_afca
Je wil dat Overmars spelers gaat dwingen om bij te tekenen onder voorwaarden waar ze niet mee akkoord gaan?
0 0
Duif63
Dat zegt hij toch niet.
0 0
Aspers73
Als iedereen weg wil vanwege Ten hag, is het dan niet goedkoper om een andere trainer er neer te zetten?
3 -2
Redrum
BREAKING! Mike Verweij lijdt aan een theatrale persoonlijkheidsstoornis. Morgen NOG VEEL MEER!!!
3 -3
Rogmentus34
Mason Mount een mogelijke versterking?
2 -1
Dexy
In elk geval 10x beter geschikt voor het Ajax-spel dan Labyad en Bandé.
1 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Borussia Dortmund heeft genoeg buitenspelers, waarom zouden die Neres halen? Yarmolenko, Philip, Reus, Sancho, Pulisic, Schurrle
0 0
Dexy
Omdat de huidige buitenspelers van BVB bijna geen doelpunten maken, eigenlijk al het hele seizoen is dat een groot probleem daar.

Neres is wel een buitenspeler die veel scoort, dus dat wordt dan al snel een interessante optie.
0 0
Genant
Sancho, Reus, schurrle, Yarmolenko hebben allemaal veel scorend vermogen en zouden in de Eredivisie 30plus goals maken.
0 0
je
Niemand wil blijven onder Ten Hag.
7 -1
DeMeervanweleer
Al was Ten Hag de meest sympathieke, beste trainer ooit, dan nog zullen de grootste talenten meteen vertrekken. De lokroep van het echt grote geld is simpelweg te groot. Ajax en haar supporters betalen de prijs voor de naam te hebben van de club waar de grootste talenten vandaan heten te komen. Sanchez was weer een aanjager en bevestiging van dat gegeven. Spelers, maar dat geld overal, voetballen voor 98 % daar waar ze het meeste geld kunnen verdienen. Romantiek bestaat niet meer in het voetbal, Ajax en al zouden ze misschien in het hart best anders willen, is een goed lopend handelshuis geworden meer niet.
PSV hoe vaak kampioen dan ook, doet het als bedrijf slechter. Wie maalt er nog om de CL? Daar doen de kleintjes toch louter mee voor de omlijsting.
2 0
stefanwillem
precies
0 0
Web
Dat is het hedendaagse voetbal.
Juist. Romantiek bestaat niet meer.
3 0
Bky
Hebben Tagliafico, Wöber, Schone en Dolberg vandaag al gezegd dat ze weg wilden?
0 -2
Redrum
Nee dat gaat Mike komende nacht verzinnen en morgen aan ons presenteren.
1 0
Genant
Mike is Overmars aan het fucken omdat hij geen nieuwtjes meer krijgt.
0 -1
Tolodi
Als de Ligt een vertrekwens heeft, dan gaat hij gewoon. En we gaan weer over tot de orde van de dag.
3 -2
Dexy
== Deel 2 ==

En zo zie je maar weer: een goede vormgeving van het Technisch Hart had zoveel kunnen helpen.

Vd Sar en Overmars zijn te onervaren in bestuursfuncties, waardoor ze onherroepelijk fouten maken. Deze fouten van Vd Sar en Overmars hebben ertoe geleid dat het Plan Cruijff definitief verleden tijd is. Maar deze fouten hadden helemaal niet hoeven optreden als er een sterke AD stond.

Tscheu La Ling was dé kandidaat voor deze positie in mijn optiek, veel beter geschikt voor deze functie dan Vd Sar. Ling werd ook aangedragen door Cruijff. Maar zoals zo vaak liet men bij Ajax Cruijff weer eens links liggen (dankjewel Ten Have en co) waardoor Vd Sar het uiteindelijk wel moest worden. Die bleek vervolgens (niet verrassend) te onervaren en moest begeleid worden door Kinsbergen.

Hoewel Kinsbergen zeker ook niet alles goed heeft gedaan, was hij wel de enige die voor continuïteit in het bestuur stond en een steunpilaar voor het onervaren Technisch Hart was. Hij verzette goed werk en was bovendien de enige die de haarscheuren in het Technisch Hart ten tijde van de Jonk-ruzie wilde lijmen. Hij deed het al met al redelijk tot goed. Maar nee hoor, moest weg. De RvC wilde het Technisch Hart bewust laten klappen met de Jonk-ruzie.

Met als gevolg dat het onervaren Technisch Hart weer op zichzelf aangewezen was en geen sterke AD meer boven zich had. Vd Sar werd AD, maar was daar eigenlijk nog lang niet klaar voor (dat gaf hij nota bene zelf aan). Zonder sterke AD ging het Technisch Hart beleidsfouten maken. Door deze beleidsfouten is Jonk weg, is Bosz weg, is Keizer al na een half jaar ontslagen en zit er nu een trainer voor de groep die geen Ajax-filosofie uitdraagt.

Maar de RvC en de bestuursraad zagen niet in dat dit eraan zat te komen. Sterker nog, ze vonden het eigenlijk wel meer dan prima. Alsof ze bewust het Plan Cruijff hebben willen laten klappen door het Technisch Hart van binnenuit steeds zwakker te maken.

Ajax heeft het er zelf naar gemaakt.
2 -3
Web
Heeft het daar mee te maken?
Ajax heeft grote talenten, en dat zien ze in Europa.
De voetbal wereld is verandert, en dat gaat steeds verder.
Ons belasting stelsel. Wie wacht er op wedstrijdjes tegen Excelsior op kunstgras.
De realiteit onder ogen zien.
En dat doet best zeer. Maar daar het TH verantwoordelijk voor te stellen ( ondanks dat ze fouten maken ) gaat veel te ver.
Je kan ook het TH verantwoordelijk maken voor de extreem goede talenten dan?
1 -1
Dexy
Dat de talenten steeds eerder vertrekken naar het buitenland en zaakwaarnemers steeds machtiger worden, is een onomkeerbaar feit. Net als dat de Eredivisie steeds meer een onaantrekkelijke competitie wordt. True.

Maar denk je niet dat het gros van de spelers ook helemaal klaar is met Ten Hag? Waardoor de keuze om te vertrekken veel makkelijker wordt. Laat ik het zo zeggen: als Bosz nog hier had gezeten, moet ik nog maar zien of De Ligt en Kluivert nu al (beide nog geen 20 jaar) aan het flirten zouden zijn geslagen met het buitenland. En zouden ze beide dan veel makkelijker over te halen zijn om bij Ajax te blijven, omdat ze het naar hun zin zouden hebben hier onder een goede trainer.
0 -1
Web
Daar geloof ik niet in.
Raiola wil geld zien.
Spelers willen in een andere competitie.
Onderschat kunstgrasvelden ook niet.
De tijden zijn verandert.
Geld, geld, geld
1 0
Toon meer reacties