Dekker lijkt carrière te vervolgen bij AZ

BVeenstra, 02-05-2018 om 14:10, 29217 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-buitenspeler Vince Gino Dekker lijkt zijn carrière te gaan vervolgen bij AZ. De jongeling is dinsdag op het trainingscomplex van AZ geweest voor een keuring. Daar heeft hij de spelersgroep van de Alkmaarders ook al ontmoet.

Het contract van Dekker bij Ajax loopt tot medio 2018 en wordt sowieso niet verlengd. De buitenspeler is daardoor op zoek naar een andere club en die nieuwe club lijkt dus AZ te gaan worden. In de komende periode zal blijken of Dekker daadwerkelijk de overstap gaat maken.

Dekker speelt sinds 2004 in de jeugdopleiding van Ajax. De geboren Harderwijker voegde zich in het seizoen 2016/2017 toe aan de selectie van Jong Ajax en maakte voor dat elftal op 12 augustus 2016 zijn debuut in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Almere City. Door een zware knieblessure kwam Dekker in twee seizoenen tijd niet verder dan vijftien officiële wedstrijden voor het belofteteam. Voor Jong Ajax scoorde hij drie keer.

Update - 15.53 uur (2 mei 2018)
De Telegraaf meldt eveneens dat Vince Gino Dekker bij AZ gaat spelen. Volgens de krant tekent de buitenspeler voor drie jaar in Alkmaar.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Prachtige speler . Altijd gevonden. Jammer dat Ajax hem niet verhuurd aan Almere ....had ik liever gezien
0 0
NouridolbergNeres34
Van hem genoten in de jeugd, het beste gino.
3 0
El-Dorado
ahh.. goede zet van AZ! Gouden voorzet. Komt denk ik wel met een paar jaar bij de top3 te spelen mits blessurevrij.

Persoonlijk vind ik het jammer, graag bij Ajax1 gezien (echt een klassieke linksbuiten). Huntelaar zou hem toejuichen. Dekker links, Nunely rechts en die voorzetten komen vanzelf. Heb het niet zo op spelers als Johnson, die continue naar binnen trekken.

Heel erg jammer. Succes bij AZ en hopelijk tot ziens!
3 0
rodnet
Volledig met je eens. Al die naar binnen trekkers, bleh. Het zal wel niet meer van deze tijd zijn maar pakweg Ling en Tahamata bevielen me toch echt beter dan Younes en Neres (of Johnson of Kluivert).
0 0
wendoo9
14 Goals en 13 assists ga gauw je mond spoelen David Neresssssssssssss
0 0
FlyingDutchMan
Same here, vind het voetbal daardoor ook minder leuk dan vroeger. Daarom zonde dat Gino niet wat sneller is, anders had het een Finidi op links kunnen worden!
0 0
geDaante
Naar binnen trekkende buitenspeler, en opkomende back met goede voorzet (Dekker) kan ook toch?
0 0
EKS
niets dan lof over deze jongen t/m u19 maar de overstap naar Jong was duidelijk te hoog gegrepen (ook voor zijn blessure in topvorm zijnde).

Flamboyant, sympathiek, hard werkend.
Jammer dat hij niet slaagde bij ons maar gun hem het beste.
0 0
gras
Hoopte altijd dat hij het eerste zou halen. Beste voorzet sinds Dave vd Bergh. Maar het bleef al stil de laatste tijd. Mooie club niettemin, waar hij niet zomaar in de basis zal komen.
0 0
hakkietjakkie
Vind dit hele slimme zet van AZ. Als Weghorst bij AZ blijft en Jahanbaks volgend seizoen blijft, kijk ik niet raar ervan op als Weghorst eind van volgend seizoen topscorer is. 2 buitenspelers met geweldige voorzet in hun benen.
1 0
DeKenner
Sowieso wel lekker dat Ajax aan het opruimen is. Van de selectie van Jong Ajax gaan Dekker, Flemming en Alblas al weg. Daar komt waarschijnlijk Bergsma nog bij. Daarnaast ben ik heel benieuwd of het volgende rijtje spelers in Amsterdam zal blijven, misschien weet iemand daar meer over? M. de Wit, Boultam en Schouten.
1 0
Michelinho
Mees heeft ook een aflopend contract (mag sowieso te allen tijde transfervrij vertrekken volgens zaakwaarnemer) en wordt nog steeds uit de selectie geweerd, die zal dus ook wel vertrekken.
0 0
FlyingDutchMan
Vermoed dat Mees net als Gino snelheid tekort komt voor topvoetbal, maar wat heeft Mees uitgevreten?
0 0
trodat4030
De man met de gouden linker met een platinum randje. Jammer dat de laatste jaren doorspekt zijn geweest met blessures, dat heeft hem echt teruggeworpen in z'n ontwikkeling. In de B jeugd werd hij altijd in 1 adem genoemd met Nouri als grootste talent van deze lichting. Wel mooi dat ie naar az kan, daar waar z'n vader ook nog ooit heeft geflitst langs de zijlijn als rechtsbuiten.
1 0
AjaxPassion
Als je het in JA al niet red, heb je bij AZ weinig te zoeken. Viel bij Ajax al terug in de A, dus vind de stap naar subtop Eredivisie, of onderkant JL (jong AZ) redelijk onbegrijpelijk.
0 -1
DeKenner
Zo onbegrijpelijk vind ik het niet. In Jong Ajax kwam hij niet aan spelen toe, dus maakt hij de stap naar (in ieder geval) Jong AZ waar hij waarschijnlijk meer zicht heeft op minuten. Daarnaast zijn ze in Alkmaar ook niet bang om jonge talenten de kans te geven in het eerste. Dus als hij het goed doet dan heeft hij op deze manier ook snel een kans om op een leuk niveau te spelen. Voor AZ is het risico andersom ook niet zo groot. Is het niks, dan druipt hij vanzelf af richting kelder Eredivisie of JL. En Ajax... we kunnen al onze jeugdspelers wel contractverlengingen geven, maar als ze voorbij worden gestreefd door jongere (betere) spelers, dan is dit voor iedereen de beste oplossing.
3 0
Web
Een echte buitenspelers. Komt voor alle iets te kort.
Mooi voor hem dat hij een kans krijgt bij AZ
0 0
Sjaakvaak
Jammer dat hij er een jaar uit heeft gelegen met blessures. Deed het in de A1 niet verkeerd met Donny en Appie. Heeft een heerlijke voorzet maar verder geen geweldige passeerbeweging. Ben benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. Dit is nou echt zo'n speler die je naast Huntelaar wil hebben staan.
1 -1
Stibba020
Die wil Ajax over een paar jaar waarschijnlijk voor veel geld terug halen.
3 -1
Good Luck
Of niet
0 -1
foensai
Doet mij een beetje denken aan berghuis. heeft ook zijn beperkingen maar kan zeker ballen.
1 -1
AjaxPassion
Qua uiterlijk?
0 0
El Toro
Mist alleen de snelheid en de passeerbeweging van berghuis. Leuke knul maar komt tekort voor Ajax.
1 0
Bouke
ja een echte buitenspeler , links met een heerlijke voorzet ! Maar daar zijn blessure/revalidatie erg lang duurde geen verlenging jammer ... miss 1 jaar erbij en kijken in jong ajax hoe die het doet maar helaas zit het er niet in voor hem .
1 0
RaynoFischer
Bedoelt de media dit met een leegloop?, eerst Flemming en nu Dekker :p

Beide zijn het niet voor Ajax, mooi dat die jongens toch in de Eredivisie terecht komen ben benieuwd
8 -2
Jayajax
Klassieke linksbuiten met een hele goede voorzet. Had zo z'n beperkingen, maar buitenspelers met een goede voorzet zijn schaars tegenwoordig. Hopelijk blijft 'ie fit en krijgt hij de kans het te laten zien bij AZ.
2 0
matjeajax
was altijd wel fan van hem, vooral toen ik al zijn filmpje zag. Jammer dat het zo loopt
3 0
Cruijffiaan14
Toch verrassend dat hij nog bij een grote club als AZ terecht komt, had ik niet verwacht.
Vond het altijd een leuke speler in de jeugd, maar mist de echte snelheid als buitenspeler. Had in een eerder stadium omgeturnd moeten worden naar back.
2 0
didierajax020
Jammer, had hem nog wel een jaartje bij Jong willen zien. Prima club voor Dekker, AZ. Wat ik van hem heb gezien is hij zeer gefocust op zijn sportleven, veel trainen in vrije uren. Wens hem het beste!
5 -1
iammike
Mooie club voor hem. Hoop dat die fit blijft en een basisspeler kan worden.
4 0