Broer Nouri: 'Alles leek goed te komen'

BVeenstra, 02-12-2017 om 08:30, 115046 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Abderrahim Nouri, de broer van Abdelhak, heeft in een uitgebreid interview met De Volkskrant vertelt dat de situatie van Appie redelijk stabiel is. De 20-jarige Amsterdammer is bij verlaagd bewustzijn en constant is er een familielid bij hem aanwezig.

Nouri heeft een periode in een revalidatiekliniek gelegen en daar was volgens Abderrahim licht herstel te ontwaren. Echter, de situatie schommelt. Dit komt omdat hij als voormalig topsporter meestal compleet stil ligt en vitale spieren verzwakken. Toch ziet Abderrahim soms reacties op het gezicht van Appie. Een keer zelfs een glimlach. 'Dat was het mooiste moment van zijn leven', schrijft De Volkskrant.

Ook wordt teruggeblikt op de meest vreselijke dag uit het leven van de familie Nouri. Abderrahim was thuis, zijn vader was in Marokko en zijn andere broertje was op vakantie. 'Mijn moeder was thuis met mijn vier zusjes. Het was voor het eerst dat niemand mee was met Abdelhak. De grond onder mijn voeten zakte weg, vanaf het moment dat Huntelaar een paniekerige beweging maakte en zeker toen dokter De Winter begon met reanimeren', herinnert hij zich. 'Ik belde mijn moeder. Ik hoopte dat ze niet aan het kijken was, terwijl haar zoon met pijn op de grond lag. Ik reed meteen naar haar toe. Toen ik arriveerde zat het huis al vol mensen. De tv stond aan. We waren totaal onmachtig met zijn allen. Ik probeerde Ajax te bereiken.’

Vlak daarna belde algemeen directeur Edwin van der Sar met de familie. De hartslag was terug en de ademhaling was stabiel. Ajax regelde tickets zodat de familie snel naar het ziekenhuis in Oostenrijk kon komen. 'Op zondag zijn we naar Oostenrijk vertrokken. Mijn moeder, mijn broer, een oom en ik. Mijn vader was in shock. Hij kwam iets later naar Oostenrijk, omdat hij eerst moest terugkeren uit Marokko. Ze hielden Appie in slaap in het ziekenhuis van Innsbruck, om het herstel te bespoedigen. Alles leek normaal, alles leek goed te komen', doelt hij mede op het feit dat de scans van het hart een goed beeld lieten zien.

Een paar dagen later bleek echter anders. Hoogleraar Barbara Friesenecker van het ziekenhuis in Innsbruck bracht de familie een fatale mededeling. ‘Mijn vader zat links naast me. Mijn moeder zat rechts. Mijn oom was er ook bij. De professor zei dat, als Appie ooit nog wakker zou worden, hij nooit meer zou kunnen lopen, praten, zelfstandig eten of zien', vertelt Abderrahim. 'Mijn vader tikte me aan. Ik moest hem vasthouden. Hij viel weg. We hebben hem met de voeten omhoog gelegd, om het bloed naar het hoofd te laten stijgen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dolblij
Wat een enorm triest verhaal. In dit geval heeft het lot echt de verkeerde getroffen.

Maar, nu even, Ajax Showtime, welke galbakken zitten op de meeste meelevende reacties allemaal minnetjes te geven? Trap die eencelligen alsjeblieft het forum af.
4 -7
Pluto10
Zo'n onbeschrijflijk verdriet. Zoveel liefde voor deze geweldige jongen.

Lieve Appie, Abderrahim en familie Nouri, naasten, vrienden, team, Ajax en alle overige betrokkenen: jullie zijn toppers! Het was iedereen zo gegund dat dit vreselijke drama nooit was gebeurd. Wat een afschuwelijk zware maanden hebben jullie achter de rug. Heel veel respect hoe jullie de afgelopen vreselijke periode hebben doorstaan.
Stay strong!
5 -2
booya4afca
Man, wat komt dit wederom hard binnen zeg.. Voor de laatste alinea.
Zoveel klootviolen op deze aardkloot en dan gebeurt dit met een ventje die altijd lacht en nooit een vlieg kwaad doet.
14 -2
mistermiyagi
Nouri was meer als alleen een goede voetballer, hij had naar mijn waarschijnlijkheid de visie over de Marokkaanse en Nederlandse cultuur dichter bij elkaar gebracht.

Dat we samen één zijn en met respect dienen om te gaan met elkaar.

Ali.B was vroeger helemaal geen leuke Marokkaan.
Nu is hij aardig bij gedraaid en harkt hij zijn centen binnen door leuke zingende Marokkaan uit te hangen.

Najib Amhali heeft het altijd goed gedaan bij het Nederlandse publiek.
6 -8
X-RaY
De laatste twee alinea's zijn zooo overbodig en voegen dus werkelijk h e l e m a a l niets toe!
5 -2
Ajacied33
Waarom zeg je gewoon niet dat Ali B vroeger geen leuke Marokkaan was (Jij moet hem kennen,want het komt persoonlijk over). Dus ALS het al zo is,waarom een afkomst erbij vermelden? Zeg gewoon dat Ali B vroeger niet zo leuk was,en nu wel...Begrijp nooit dat afkomst erbij gooien..
2 -4
NouridolbergNeres34
Hartverscheurend, wat zijn familie allemaal doormaakt zo zwaar. Ik kan het zelf ook nog steeds niet bevatten als ik de foto’s weer terugzie en het moment terughaal echt vreselijk. Je zit voor de tv , ziet het gebeuren maar kan zelf niks doen. Wat een gemis. 34
13 -6
Dexy
Onvoorstelbaar, hartverscheurend. Je kan je niet voorstellen hoe zo'n familie zich voelt. Des te meer respect hoe ze met deze onbeschrijfelijke tragedie omgaan.
6 -3
Bobbaasje
Als het voetbalhart even stilstaat, dan blijkt het spelletje pure bijzaak. #PrayForNouri ❤️ love!
7 -4
Marcw1972
Vreselijk. Nog steeds niet te bevatten.
9 -5
Mokum31
Verschrikkelijk
7 -4
robinozzi
We moeten genieten van elke seconde van het leven. Besef dat dit jou ook kan overkomen vandaag. Hopelijk komt er een wonder voor Appie. Stiekem verlang ik naar de toekomst om te kijken of er herstel is, maar we moeten genieten van elke seconde van ons leven.
5 -4
Keffie L
Gvd wat mis ik die jongen vreselijk erg zeg :,(
7 -5
Marcao
Echt verschrikkelijk dit. Arme Appie en familie.
7 -4
Indojood
Ik voel de tranen weer komen met het lezen van dit artikel. Ik vind de wijze hoe de familie hiermee naar buiten treedt echt bewonderenswaardig.
6 -5
driesterren***
Kan altijd alles wel plekje geven, maar hier blijf ik het moeilijk mee hebben! Elke keer als ik er weer over lees komt alles terug! Gewoon ...!
6 -5
altijdwelwat
Verschrikkelijk wat een tragedie , dit gun je echt helemaal niemand en zeker niet zo een prachtig en puur persoon als Appie.
8 -3
Ajacied33
Jezus man,kippenvel over mn hele lijf als ik dit zo lees. Zoo erg...Ik had het even erg gevonden als het pak m beet een Feyenoorder was overkomen. Dit wens je gewoon niemand toe. Heeel veel sterkte voor de Nouri's
8 -4
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Komt nu extra hard binnen omdat je verhaal van hun kant hoor.

Weer tranen in mijn ogen en ik ben totaal geen emotioneel type maar dit...
4 -4
LS16
Wat komt dit even hard binnen zeg..
6 -5
iammike
Wat een horror verhaal. Echt niet te bevatten nog steeds niet.. #staystrongappie
7 -4