Overzicht: Update nieuwe jeugdspelers Ajax

BvdPloeg, 23-06-2017 om 10:00, 92645 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

UPDATE - Ajax heeft weer uitgebreid geshopt om de jeugdopleiding voor het nieuwe seizoen te versterken. De Amsterdammers haalden voor bijna alle elftallen wel één of meerdere spelers. Ajax Showtime toont, voor zover bekend en bevestigd, een overzicht:

Ajax O19
John Heitinga heeft als kersverse trainer van Ajax O19 na de zomerbreak de beschikking over Victor Jensen. De Deen tekende een driejarig contract en de middenvelder zal dus beginnen bij het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Ook doelman Issam El Maach komt de gelederen versterken. Mateusz Gorski, Sebastian Pasquali, Oliver Horvath en Szabolcs Schön zullen in O19 ook hun eerste officiële minuten gaan maken voor Ajax, maar zij trainden en speelden de afgelopen maanden al wel in Amsterdam.

Victor Jensen – Middenvelder
Issam El Maach - Doelman

Ajax O17
Bij Ajax O17 staat normaal gesproken Gery Vink, net als afgelopen seizoen, weer voor de groep en hij heeft met Denilho Cleonise ook één nieuweling in de selectie. De buitenspeler speelde eerder al in de jeugd van Ajax, maar keert nu via Zeeburgia en AZ terug. Bij O17 verder geen culturele verrassingen of nieuwe talenten, wel krijgt Vink met Hossein Zamani, Sontje Hansen, Ryan Gravenberch en Brian Brobbey enkele piepjonge spelers erbij.

Denilho Cleonise – Aanvaller

Ajax O16
Ook Ajax O16 krijgt in het nieuwe seizoen de beschikking over nieuwe talenten. Jeiël Peroti komt over van KFC en zal de aanval van O16 gaan versterken. Jaymillio Pinas werd in een eerder stadium al overtuigd om FC Volendam te verruilen voor Ajax. De spits neemt de plek in van Sontje Hansen, al jaren de nummer negen van deze lichting. Hansen slaat komend seizoen voor het eerst een lichting over en start bij Ajax O17.

Jeiël Peroti – Aanvaller
Jaymillio Pinas – Aanvaller

Ajax O15
Bij Ajax O15 staat in de nieuwe jaargang een nieuwe keeper onder de lat. Dani van den Heuvel maakt de stap van ADO Den Haag naar Ajax. De keeper is jeugdinternational en hij was het afgelopen seizoen actief voor ADO O14. Younes El Mourabet komt net als vier andere spelers over van Buitenveldert en ook Youri Regeer maakt de overstap van ADO. Aimen Achemlal komen over van VELO.

Dani van den Heuvel – Doelman
Younes El Mourabet - Verdediger
Youri Regeer - Middenvelder
Aimen Achemlal - Aanvaller

Overige nieuwe spelers (bij ons bekend)
Timo Jansen – UVS – Ajax O14

Joe Molema – HEDW – Ajax O13
Dirk Rasing – Vitesse – Ajax O13
Sian de Boer - BFC - Ajax O13

Quinten Mijland – Zeeburgia – Ajax O12
Ryan van de Pavert – Zeeburgia – Ajax O12
Skye Vink – Zeeburgia – Ajax O12
Imran Nazih – Zeeburgia – Ajax O12
Santiago Grootfaam – Zeeburgia – Ajax O12
Oliver Koster - BFC - Ajax O12
Carel Snel - BFC - Ajax O12
Roderick de Graaf - Buitenveldert - Ajax O12

Yechny Schenkers – ASC Waterwijk – Ajax O11
Roviën Lauffer – AFC ’34 – Ajax O11
Joël van den Berg – SV Houten – Ajax O11
Eduardo Pereira – AFC – Ajax O11
Luca Scorsolini - Buitenveldert - Ajax O11

Servahterio Steffens - Zeeburgia - Ajax O10

Olivier Goedewacht - BFC - Ajax O9
Lashen Akari - Buitenveldert - Ajax O9
Giovanni van der Wijst - Fortuna Wormerveer - Ajax O9

Jhe-noah Zandgrond - Zeeburgia - Ajax O8
Desny Rigters - Zeeburgia - Ajax O8
Mason Mollema - SDZ - Ajax O8
Miles Aalbersberg - Buitenveldert - Ajax O8
Valentijn Teyema – AFC – Ajax O8
Daan Elshout – AFC – Ajax O8

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Even vanuit een sceptisch oogpunt: Wel apart dat er zoveel in de O12 bij moeten komen. Dan lijkt er toch iets fout gegaan te zijn de 4 jaar daarvoor.
Het aantal dat er bijkomt voor O11 lijkt me nog verdedigbaar. Een selectie is toch al gauw 16-18 man groot en op die leeftijd verandert er nog steeds veel bij talenten.
Echter rond de 12 jaar beginnen de eersten reeds te groeien. Ik hoop dat dit niks met het fysieke aspect te maken heeft in negatieve zin. Bij Ajax zie ik toch liever de spelertjes met een fabelachtige techniek zoals Nouri en De Jong. Die groeien vaak sowieso pas op een latere leeftijd, maar buiten dat heeft het niet veel zin om op fysiek te selecteren als je de bal wilt hebben als Ajax zijnde.
0 0
afcas
toch apart dat dit topic geupdate wordt, maar dat reacties waarin nieuwe jeugdspelers genoemd worden compleet genegeerd worden...
0 0
Mikes
Iemand enig idee of ajax nog bezig is met het aantrekken van een spits voor o19??
0 0
chrisjuhhh
Ik lees net overal dat Moise Kean weg wil bij juve en Raiola hem wil onderbrengen bij Ajax .
Ging om beloofde tractoren die niet zijn waar gemaakt en 200.000 jaar salaris ook niet nagekomen .
0 0
Ozymandias
Het zou prachtig zijn als Kean een vijfjarig contract bij Ajax zou tekenen. Die jongen hoort bij de grootste talenten van zijn lichting en heeft het potentieel een geweldige spits te worden. Met hem zou Ajax de opvolger van Dolberg zeker al in huis hebben.
0 0
eros
Ik ben benieuwd hoe de selectie van jong Ajax eruit komt te zien.
Wie vertrekken hier? Wie komen er?

Keeperstalent is zeker welkom.
Na Onana valt er een hele grote leegte, die Alblas, Leeuwenburgh, van Bladeren en de Lange niet voldoende invullen.
0 -1
Jayq
Momenteel ziet die er zo uit:
(voor de naam contract tot, tussen haakjes geboortejaar)

2018 Stan van Bladeren (1997)
2018 Norbert Alblas (1994)
2018 Peter Leeuwenburgh (1994)
2018 Indy Groothuizen (1996)

2019 Danilho Doekhi (1998)
2018 Darren Sidoel (1998)
2018 Leon Bergsma (1997)
2018 Mauro Savastano (1997)
2018 Noussair Mazraoui (1997)
2018 Dragi Gudelj (1997)
2018 Terry Lartey Sanniez (1996)
2018 Damil Dankerlui (1996)
???? Robin Schouten (1998)

2019 Teun Bijleveld (1998)
2018 Dani De Wit (1998)
2018 Reda Boultam (1998)
2018 Azor Matusiwa (1998)
2018 Nathan Leyder (1997)
2018 Markus Bay (1997)
???? Zian Flemming (1998)

2019 Kaj Sierhuis (1998)
2018 Pelle Clement (1996)
2018 Robert Murić (1996)
2017 Vince-Gino Dekker (1997)
???? Mees de Wit (1998)

Van de keepers zullen er nog wel 2 vertrekken. Gudelj wellicht ook. Daarnaast zullen er mogelijk nog een aantal verkocht/verhuurd worden (met name van generatie 1996)
0 0
eros
Diegene die 1 gaan halen zijn denk ik:
Doehki, Leyder, Savastano, Zeefuik, Sanniez, Eiting, Nouri, vdBeek, deJong, Cerny, Sierhuis

Misschien: Bergsma en Clement

Niet: Alblas, Leeuwenburgh, vBladeren, Groothuizen, Dankerlui, Sidoel, Gudelj, Owusu, Mazroui, Bay, Dekker, El-Azouzi, Walian, Flemming, Boultham, Muric, Dekker.

Als de bovengenoemde 11/30 (=1/3) het halen doe je het denk ik niet verkeerd. Alleen moeten we denk ik druk op zoek naar keepend talent.

0 0
Boer
Ik durf nu al de voorspelling te doen dat Jong Ajax iets minder gaat presteren dan afgelopen seizoen. De uitstekende lichtingen 96 en 97 zijn afgeroomd. Wat overblijft is meer iets voor rechter rijtje eredivisie of bovenkant en onderkant Jupiler League. Lichting 98 is gewoon een mindere lichting. Eiting en Zeefuik zijn daarin de enige (sub)toppers.
0 0
ST
Waarom blijft deze bovenaan?
0 0
ajaxminimax
Omdat er soms een update opkomt.
1 0
afcajawa
Kunnen ze van Zeeburgia geen satellietclub maken? Ik las dat ze 42 spelers leveren aan diverse clubs. Of contracteer hun scouts en technische leiding. Alle credits voor wat ze bij Zeeburgia presteren.
3 0
dan300491
Begrijp me niet verkeerd maar het scouten van spelers onder de 12/13 jaar is eigenlijk een beetje onzin. Heel veel factoren zijn op die leeftijd nog onduidelijk waardoor scouten met het oog op potentieel eigenlijk roulette is.
0 0
Boer
Helemaal mee eens. We zouden moeten stoppen met die onzin. Ik verwijt niemand iets bij Ajax maar als je 8 spelers haalt voor onder 12 dan heb je daarvoor toch iets niet goed gedaan. Je hebt of slecht getraind - waar ik niet van uitga - of je hebt in de scouting de verkeerde keuzes gemaakt - en dat lijkt mij waarschijnlijker.

Die verkeerde keuzes zijn niemand echt aan te rekenen. Het is ondoenlijk om van 6-11 jarigen in te schatten wie later beter wordt. Het is al lastig genoeg te zien wie de besten op dat moment zijn. Ik heb vaak genoeg gezien dat de beste 7-jarigen niet de beste 10-jarigen meer zijn. De voorsprong die ze hadden dankzij al vroeg enthousiast met ze trainende papa's raken ze kwijt.
0 0
eros
Zeeburgia is zeker goed bezig!

Ajax moet ook eens rond het Westland komen kijken, veel Ajax supporters en veel goede (jeugd) clubs: Westlandia, Quick, VFC, Velo, sGravenzande,....
0 0
AFCA020!
Excelsior Maassluis
0 0
eros
Die hebben connecties met de Guddes (Feyenoord en Excelsior Rotterdam).

Je kan er altijd een kijkje nemen,...
0 0
Boer
Goed idee. Zeeburgia heeft echt een goede opleiding. Misschien nog wel beter dan die van Ajax. Het verschil? Wij halen gewoon overal de beste spelers weg, zij ontwikkelen talent. Ze kunnen daar bij Zeeburgia bovendien veel beter met allochtone jongens omgaan.
0 -1
HjoOB
hahahaha wat een onzin..
zeeburgia haalt als amateurclub per seizoen meer dan 100 spelers.
Je hebt geeeeen idee waar je het over hebt.
0 0
Boer
Jawel hoor. Zeeburgia heeft een uitstekende opleiding, waar spelers echt beter worden. Ajax heeft ook een prima opleiding, waar spelers zich ook goed ontwikkelen. Naar verhouding doet Zeeburgia het voortreffelijk met weinig middelen.
0 0
V12
Zeeburgia heeft een samenwerking met sc Heerenveen.
0 0
Ozymandias
Ajax moet hun scouts en technische leiding juist daar laten. Ajax heeft clubs als Zeeburgia namelijk nodig voor de aanstroom van jeugdspelers in de onder- en middenbouw. Persoonlijk vind ik dat Ajax een veel actievere rol in de begeleiding van amateurclubs in Amsterdam (en omstreken) op zich moet nemen.

Zo denk ik dat Ajax een groep techniektrainers aan moet trekken die één of twee keer per week de grootste talenten van amateurclubs extra trainingen geeft. Deze techniektrainers kunnen dan ook als scouts fungeren doordat ze wekelijks met de beste jeugdspelers van de amateurclubs werken.
4 0
FlyingDutchMan
Geen slecht idee inderdaad
1 0
zstalent
Giovanni van der Wijst - Fortuna Wormerveer - Ajax O9
1 -1
Boer
Best Bram, je kunt toch eenvoudig even navragen bij Ajax welke spelers nieuw zijn? Daar is toch niets geheimzinnigs aan? Deadline was 15 juni.
0 0
trodat4030
Waarom denk je dat er nooit een speler (of welke medewerker van Ajax dan ook) aan het woord komt in de eigen stukken van AS? Zie voor de grap maar eens een artikel als 'Het Verhaal Achter', altijd ouders, oud-trainers, leraren etc, nooit de speler zelf (mag niet vd club). Ajax neemt websites niet serieus als media, pas als je eens in de zoveel tijd een blad maakt (al is het maar 1x per kwartaal), dán wordt je als serieuze media bestempeld. Dus Bram kan vragen wat hij wil, een antwoord zal hij niet krijgen..
0 0
Boer
Treurige zaak als het waar is, zeer onprofessioneel van Ajax. Was dat onder Jonk ook al zo?
0 0
DaishRedan
Sontje Hansen verdient om een lichting over te slaan geloof erin dat hij Brobbey eruit kan spelen. Sontje is veel atletischer, sneller en heeft meer techiek.
1 0
FlyingDutchMan
Doe maar niet te snel, laatste spits lees jouw naamgenoot liep minder af..
0 0
DaishRedan
Ik heb gezien hoe Sontje is op social media en Redan groot verschil. Ik was fan om Redan vanwege zijn wedstrijden bij Ajax maar heeft een mentaliteit van niks.
1 0
chrisjuhhh
Soms is te snel , te snel genoemd .
0 0
Piethein
Wie wordt de spits van onder 19?
0 0
ajaxminimax
O-17 is een heerlijk team nu, maar ik hou me hart vast, als vink weer iedereen op andere posities neerzet.
0 0
chrisjuhhh
Ik ga me zorgen maken over de O17 met Gerie Vink ,is er echt niet anders ervoor ?
Gerie is een prima assistent en geen hoofd trainer kom op Saaid en Bergkamp doe hier eens wat aan !!!
0 0
Ratatouille
Thimo de Vries komt van Fc Volendam en gaat de O13 versterken.
2 0
BvdPloeg
Bron, kan het nergens vinden. Net als die Camara van Volendam...
0 0
SP
Joe Molema komt voor de onder 13. Spits Mido Hamelynck komt over van AFC en gaat in de onder 14 spelen. De onder 19 krijgt een nieuwe keeper. De onder 15 wordt aangevuld met Regeer en een rechtsback en linksbuiten.
1 0
ElFlaco14
B1 bezit dit jaar veel goede aanvallers, Brobey, Hossain, Eros, Hernandez, Zoontjes stuk voor stuk talentjes.
Ben benieuwd hoe Vinkn hiermee zal omgaan.
0 0
DaishRedan
Eros is maar een roadrunner maar wel leuk om bij te hebben voor de jeugd.
0 0
FlyingDutchMan
Klopt, maar als je die nog een beetje leert voetballen kan het nog wat worden
2 0
chrisjuhhh
Hoop goed , want Gerie is niet de trainer die bij O17 moet zitten ( te beperkt )
0 0
AADeluxe9
Ben benieuwd wanneer er weer een 16,17 jarig talent debuteert in Ajax1. Iemand hier zicht op?
0 0
wolterx
Zoals de Ligt en Kluivert dit jaar? Ik denk dat Gravenberch wel een kanshebber is, speelde als o15 speler al vast in de basis in de O17 en zie hem dit seizoen wel debuteren in de o19 al. Misschien dat Bakker door gebrek aan alternatieven op zijn positie ook met 17 al keer mag invallen maar betwijfel het.
0 -1
chrisjuhhh
Normaliter wel , maar denk eerder Jong Ajax dan het 1e gezien het aantal jeugd wat er al rondloopt en dan sla Ajax wel door hoor .
0 0
wolterx
Gravenberch zou als hij fysiek sterker gaat worden - wat sowieso zal gebeuren - makkelijk in Jong Ajax kunnen spelen als eerste jaar A denk ik (17 dus) en dan kan een debuut er best inzitten.
0 0
Youri08
Skye Vink, zoon van ...?
0 0
HjoOB
Marciano Vink
0 0
OKP-AFCA
De eigenaar van Sky Sports.
0 0
Simon1
"komt over van KFC". We hebben dus een waterdrager erbij. xD
0 0
tikkie takkie
iedereen een bucket met kip nuggets:)
1 0
Babangida83
Ziet er goed uit.

Maar zo belangrijk dat die Vink eruit vliegt. Want die gaat die gouden lichting van O15 straks nog verneuken.
1 0
chrisjuhhh
Hier ben ik ook bang voor en onbegrijpelijk dat Saaid en Bergkamp niet optreden .
Vink is een uitmuntende assistent , maar absoluut geen HC hij mist het Technische vermogen en ziet het spel soms niet eens .
0 -1
JesusZoonVanGod
Heel benieuwd of Sontje Hansen stappen kan blijven maken. Absoluut een speler om de komende jaren in de gaten te gaan houden.
0 0
wolterx
Volgensmij zijn er nog een stuk meer spelers die de overstap maken toch ? Meen gelezen te hebben dat Regeer samen met Van den Heuvel de overstap van ADO o14 naar Ajax maakt. Camara zou net als Pinas van Volendam komen (of waren dat slechts geruchten?) Ook waren er toch 3 broertjes van Sparta zwaar gelinkt aan Ajax, alle 3 staan toch wel te boek als grote talenten in hun leeftijdscategorie.
0 0
BvdPloeg
"Voor zover bekend en bevestigd". De namen die jij noemt zijn niet bekend of/en niet bevestigd. Camara was een gerucht van een Friese journalist, kan zijn dat hij nog komt voor O14. Regeer nog niet bevestigd, die broertjes zijn slechts één keer gelinkt, daarna is het stil.
0 0
wolterx
Regeer werd in begin Januari meen ik als aller eerste nieuwe speler voorgesteld, dat is dus niet waar kan ik hieruit afleiden? Die broertjes werd veel over die overstap gepraat langs de lijn, niet direct in de media. Maar bedankt voor de opheldering.
0 0
trodat4030
In de tekst staat dat deze spelers in het artikel bevestigd zijn, wellicht zijn de door jou genoemde spelers (nog) niet bevestigd, dat kan natuurlijk.
0 0
chrisjuhhh
Had jij nog wat vernomen over Reiziger terug keer als trainer ?
0 0
trodat4030
Nee, niet uit een betrouwbare bron. Alleen wat twittergeruchtjes, maar daar hecht ik amper tot geen waarde aan ;)
0 0
chrisjuhhh
Laat staan ik hahaha twitter en mijn vingers geen garantie op succes :)

Maar zal wel het een en ander gaan gebeuren hoorde ik
0 0
Yo
5 spelers van zeeburgia naar Ajax in 1 lichting?!
1 0
Boer
Veegden Ajax onder 11 van de mat. Scouten voor onder 8 en 9 is vaak je reinste flauwekul. Blijft bijna niks over van die teampjes. Je kunt je afvragen of Ajax niet beter pas met onder 10 (de vroegere eerstejaars E-thee) kan beginnen.
0 0
BvdPloeg
Mooi hè? Uiterst talentvol, Marciano Vink als trainer.
0 0
riordan
Het hele team van Marciano Vink stapt volgend jaar over naar verschillende bvo' s
0 0
HjoOB
Ja heel het team is ook niet begonnen bij zeeburgia maar de laatste jaren gescout. weggehaald bij een andere amateurclub
0 0
Saanchez
Die Peroti maakt wel een bizarre stap van fastfood naar profvoetbal...
9 0
ajaxminimax
Hahha +1
0 0
Schillo
Daar zal Zeeburgia blij mee zijn... In één klap 5 spelers naar Ajax O12...
0 0
afcalegend
vanaf zeeburgia gaan geloof ik jaarlijks tussen de 10 a 20 spelers naar bvo's las ik laatst
0 0
Ajax_33
42 maar liefst dit jaar
0 0
wolterx
45 zelfs.
0 0