FC Twente hoopt spelers van Ajax te huren

BartVeenstra, 06-07-2020 om 08:15, 15432 views, TC Tubantia |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij FC Twente hoopt men later in de zomer zaken te kunnen doen met Ajax. Dat vertelt technisch directeur Jan Streuer van de club uit Enschede tegenover TC Tubantia. Men mikt op het huren van overbodige spelers van de Amsterdamse club.

FC Twente begint maandagochtend aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de club zal dat doen met een uitgedunde groep. Veel huurlingen vertrokken, terwijl Gijs Smal - die overkwam van FC Volendam - op dit moment de enige aanwinst is. Zodoende begint FC Twente met een groep van ongeveer vijftien spelers aan het eerste trainingsblok.

Streuer maakt zich nog geen zorgen en predikt geduld. 'De kunst is om nu nog even geduld te hebben, want er komen er nog heel veel spelers op de markt', zegt de technisch directeur, die later in de zomer zaken hoopt te doen met clubs als Ajax en PSV. 'Grote clubs als Ajax en PSV bijvoorbeeld willen toch eerst even aankijken wat ze met de huidige spelers willen. Straks komt er misschien nog ruimte als ze zelf wat aankopen hebben gedaan.'

In het vorige seizoen werd Noa Lang door Ajax verhuurd aan FC Twente. De aanvallende middenvelder had een basisplaats in Enschede, maar moest zijn avontuur in het oosten van het land snel staken nadat de competitie werd stilgelegd als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

Denk jij dat Tottenham en Everton met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 5,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Magallan, Lang, Eiting, Johnsen, Pierie, Kotarski, Ekkelenkamp, Traore (dan kan Brobbey eens de kans krijgen)..
0 0
PetrosQ
Dan kan je beter Brobbery verhuren. Traoré is momenteel verder dan Brobbery, dus daar heb je meer aan in Ajax 1. Brobbery kan bij Twente op hoger niveau spelen. Maar als hij bij Jong Ajax meer aan spelen toekomt, dan kan hij beter nog een jaartje blijven.
0 0
Ajax27
Ekkelenkamp, Eiting, Brobbey... allemaal jongens die gewoon een volledig seizoen eredivisie in de benen moeten krijgen. Is het niet bij Ajax... Dan elders.
0 -1
Van Reenen
Ik denk dat er wel 2 of 3 spelers in aanmerking komen om verhuurd te worden aan FC Twente. Ronald de Boer is er ook niet slechter van geworden om bij Twente te voetballen.
2 0
Duif63
Aan Twente alleen spelers tegen de absolute hoofdprijs verhuren. Die hebben nog heel wat goed te maken.
1 0
Radie125
geen spelers naar die Duitse boeren
3 -4
JanBiesbos
Slaat dit nou weer op? Zeg dan niks!
2 -2
ghouleseddik
Hij heeft gewoon gelijk, die oplichters hadden nu in de Derde Divisie moeten ballen. Ik heb ook liever niet dat ze er met huurlingen van ons in blijven a.s. seizoen.
0 0
Joseph
Ik denk dat Ekkelenkamp sowieso een goede kandidaat zou zijn, die valt er echt tussen nu. Verder heb je nog spelers als Marin en Labyad, die het niet gaan redden, maar die moet Overmars verkopen.

En dan heb je nog een hele groep met Brobbey, Unuvar, Hansen en Taylor, hiervan zou je je af kunnen vragen of je die niet beter samen in de eredivisie kan laten spelen.. Eigenlijk zou je dan wel een constructie moeten hebben waarbij die jongens ook af en toe met het eerste van Ajax meetrainen.
1 -1
AjaxDaniel
Klopt, ik zie liever de nieuwe aanwas talenten de kans krijgen in Ajax 1 en geen spelers als Ekkelenkamp. Aan de andere kant zou ik Ekkelenkamp ook nog niet meteen afschrijven. Een jaartje verhuren zou goed zijn.
1 0
behangdelul
En wat vinden de supporters er van, van Ajax huren?
1 0
ÁlvaroRecoba
Kotarski zou kunnen (Drommel wil weg), Eiting om zich een seizoen lang echt te bewijzen (of niet), Ekkelenkamp (idem), voor mijn part Pierie ook. Lang kunnen we juist zelf wel gebruiken, dit jaar?
13 0
DT10
Ik denk dat we Eiting (en zelfs Ekkelenkamp) beter kunnen gebruiken dan Lang...
2 -9
ÁlvaroRecoba
Ik dacht voor Lang niet aan een basisplaats, maar als invaller met steekpass, bij gebrek aan Ziyech. Als er nog gescoord moet worden, vanaf de zeventigste minuut of zo, vanaf het middenveld. Al zou Tadic dat ook kunnen doen, naar achteren halend en Traoré laten invallen.
Ekkelenkamp zie ik geen basisspeler worden, nu niet en later evenmin, eerlijk gezegd. Hoe vaak is hij de voorbije seizoenen nu werkelijk gebruikt? Die paar keer invallen kan iemand anders net zo goed doen, heel specifieke kwaliteiten heeft hij niet, al vind ik hem niet slecht, hoor. Een vol seizoen eredivisie lijkt me prima, zou qua niveau ook passen, bij Twente. Optie tot koop lijkt me prima.
3 0
Ozymandias
Pierie moet Ajax alleen verhuren als hij naar een ploeg gaan waar de verdediging in balbezit ver van het doel af staat. Dat is namelijk iets waar hij positioneel nog moeite mee heeft (en juist goed in moet worden door zijn gebrek aan atletisch vermogen). Ik denk dat hij daarom beter nog een seizoen bij Jong Ajax in de Eerste Divisie kan spelen. Daar kan hij volgens mij veel beter aan zijn zwakke punten werken.
2 0
Schip
Pierie heeft echt niets te zoeken in Ajax 1. Verkopen. Verdedigend onder de ondergrens.
4 -3
ÁlvaroRecoba
(Nu ik er nog even over nadenk: Pierie lijkt me eigenlijk alleen/vooral geschikt in een driemansdefensie, in een 3-4-3 of 5-3-2, als linker van de drie centrale verdedigers. Een back zie ik niet in hem, een zes evenmin, maar in een driemansdefensie worden zijn zwakke kanten gecamoufleerd en kunnen zijn kwaliteiten eruit komen. Wat denk je daarvan, Ozy?)
1 0
Ozymandias
Ik denk dat hij daar momenteel inderdaad beter geschikt voor zou zijn maar ik denk dat zolang hij positioneel niet verbeterd hij ook in zo'n verdediging moeite zou hebben als ze met veel ruimte in hun rug verdedigen. Ik verdedig Pierie vaak hier op AjaxShowtime omdat ik door zijn opbouwende kwaliteiten denk dat hij potentieel heeft maar zolang hij positioneel niet verbeterd is de kans nihil dat hij bij Ajax zal slagen. Daarom denk ik dat hij het beste bij Jong Ajax kan blijven spelen omdat hij daar zo goed mogelijk in zijn positionele ontwikkeling zal worden begeleid (mede door elke wedstrijd met veel ruimte in zijn rug te moeten verdedigen).
2 0
ÁlvaroRecoba
Ja, dat is zeker zo en in één jaar trainen en spelen bij Ajax is dat niet erin geslepen, maar hij maakt in de Eerste Divisie al zo'n beduidend zwakke indruk in defensief opzicht (opbouwend prima) dat ik me afvraag hoe hij zich nu bij Twente zou houden. Hij is gewoon niet mans genoeg, lijkt het wel. Positioneel laat hij zich regelmatig verrassen, dus daarin zou hij kunnen groeien, maar màg het een onsje meer in de duels? Blind is een krijger vergeleken bij Pierie, positie kiezen en inspeelpass is niet alles, toch, als je je zo kinderlijk laat aftroeven? Jong Ajax vind ik prima, al lijkt het me ook aardig hem bij Twente aan het werk te zien. Nog zeker niet afgeschreven, maar de gat met de verwachting is wel erg groot.
0 0
Pheadrus
Hoe zit het met het verhuren van een buitenlander zoals bv Danilo of Traore. Die jongens komen van een ander continent, hebben wellicht moeite met communicatie, voelen zich minder thuis in NL, heimwee enz. Is dat wel een optimaal plaatje? Lang, Ekelenkamp, Eiting kunnen als geboren Nederlander makkelijker aanpassen. Zou dat meespelen in de afweging voor verhuur?
2 0
ram
Lang zou ik sowieso aan ze verhuren. Die kent de club al en was daar redelijk goed.

En Ekkelenkamp, Danilo of Hansen misschien, Schuurs als ie niet speelt, misschien Eiting. Opties zat.
0 -4
Joseph
Schuurs moet het seizoen beginnen naast Blind, ik zou dan eerder voor Alvarez kiezen, maar die heeft ook een seizoen stabiliteit nodig. Eiting en Lang zijn spelers die te dicht tegen de basis aan zitten om te verhuren.

De rest kan inderdaad overwogen worden.
3 0
jaribombari
Magallan.
1 0
DrFootball
Die mag definitief verkocht worden en niet verhuurd.
4 0
Kingoffdatoilet
Als hij niet verkocht wordt mag hij ook wel verhuurd worden aan Twente. Zal het daar misschien ook nog wel goed kunnen doen.
3 0
eros
Sparta of Twente zouden perfecte verhuur partners zijn.

Eiting of Ekkelenkamp een jaartje vol eredivisie ervaring zou niet kwaad kunnen.
Hansen, Brobbey of Danilo.

Je kan ze daarna altijd nog voor 9 miljoen verkopen.
7 0
Lazell
Zeker goed. Jong Ajax is een zegen, maar de stap van Jong Ajax naar overwintering CL niveau is nog steeds véél te groot. Daar moet 1 of 2 tusenstappen in. Zou deze kans met 2 handen aangrijpen als ik Ajax was.
0 0
DrFootball
Eiting is nu ook al 9 miljoen waard en mag van mij in de verkoop. Ekkelenkamp zou ik in de voorbereiding bij Ajax houden. Zeker als Donny vertrekt. Mocht er daarna geen ruimte voor hem blijken bij de definitieve selectie, dan zou ik hem verkopen. Het blijft een middenvelder die veel scoort en zal ook nog wel wat centen opbrengen.

Persoonlijk vind ik dat we met Tadic, Huntelaar, Traore, Brobbey, Hansen en Danilo 1 centrale aanvaller teveel hebben voor 2 elftallen. Van mij mag Danilo in de verkoop. Goede speler als spits, maar als buitenspeler een stuk minder.

Misschien kunnen ze met Twente een deal maken over Kuhn en Johnsen. Die gaan beiden hun laatste contract jaar in. Ook verwacht ik niet dat Labyad veel minuten gaat maken in het eerste. Die heeft minuten nodig om nog hem nog voor een paar miljoen te kunnen verkopen na komend seizoen.

Drommel wil een stap maken, dus mogelijk dat Kotarski bij Twente minuten in de eredivisie kan maken. Tevens zou je kunnen overwegen J Timber aan Twente te verhuren, maar dan alleen als je Alvarez niet verkocht krijgt en hij als back up van Schuurs bij Ajax blijft. Ook Jensen en Mendez komen voor mij ook in aanmerking voor verhuur.
1 -1
vincent_DV
9 miljoen ga je toch niet echt menen toch? Welke club gaat er in godsnaam 9 miljoen betalen voor Eiting? Botman was al gekkenwerk maar die heeft tenminste een vol seizoen eredivisie achter de rug. Eiting is al 22 en heeft tot nu toe eigenlijk amper ervaring in de Eredivisie. 17 Eredivisiewedstrijden op je 22e?

Ik denk dat hoogstens een club van het kaliber Groningen hem wil en bijvoorbeeld niet eens Club Brugge zal voor hem komen, laat staan een club als Lille/Hertha die zo veel kunnen betalen. Misschien een Championschip club, maar meer echt niet. Ik denk serieus dat je blij mag zijn als je 3 miljoen voor hem krijgt. Zelfs Matusiwa(al 1,5 jaar een vaste kracht bij een Eredivisieclub) is maar 4 miljoen waard nu.

De mythe/hype rondom Eiting bestaat alleen in Amsterdam en omstreken heb ik het idee.
0 -2
Ozymandias
Sparta moet dan eerst afscheid nemen van hun kunstgras.
6 0
Ferd
Voor iemand als Brobbey zou dit een uitkomst zijn. Hij heeft Tadic, Huntelaar en Traore voor zich. Misschien Danilo zelfs ook nog wel. Danilo zou ook een prima kandidaat zijn voor een jaartje verhuur.
3 -3
Kingoffdatoilet
Denk dat Brobbey prima verhuurd kan worden. Fysiek is hij er al klaar voor en spelen in het eerste gaat hij voorlopig toch niet. Dan kan in jong de doorstroming ook nog plaatsvinden.
0 0
Kingoffdatoilet
Na gisteren zou ik het wel grappig vinden als Twente Noa Lang weer wil huren :)
1 0
Ozymandias
Eiting, Lang en Schuurs zijn topspelers voor (bijna) elke andere club in de Eredivisie en als ze komend seizoen geen vaste basisplaats bij Ajax hebben zou FC Twente een goede club zijn om ze aan te verhuren.
2 0
DrFootball
Kan mij niet voorstellen dat ze Schuurs gaan verhuren. Sterker nog ik denk dat hij dit de vaste rechter centrale verdediger gaat worden. Lang zou ik er nog even bijhouden. Over Eiting verschillen jij en ik van mening. Ik zou hem Eiting zelfs verkopen.
2 0
Ozymandias
Ik begrijp er niets van dat Schöne hier op AajxShowtime een held is maar dat veel van dezelfde mensen vinden dat een talentvollere versie van hem moet vertrekken. Eiting heeft een betere passtechniek dan Schöne, een bijna net zo goede traptechniek als Schöne, een verglijkbaar spelinzicht als Schöne en hetzelfde gebrek aan atletisch vermogen. De enige voorsprong die Schöne had ten opzichte van Eiting was zijn ervaring.
3 -3
Schip
Schone heeft veel meer scorend vermogen, is atletischer, kan veel beter ballen veroveren en heeft een veel beter schot.
2 0
Ozymandias
Schöne was niet atletischer dan Eiting aan het begin van het seizoen 2018/19 was. Beide hadden een (groot) gebrek aan atletisch vermogen. Alleen had Schöne met De Jong de perfecte speler naast zich waardoor zijn gebrek aan atletisch vermogen geen (groot) probleem was en heeft Eiting in het eerste voornamelijk naast spelers als Schöne, Blind, Marin en Gravenberch gespeeld. Eiting had als controlerende middenvelder in een systeem als '10' net zoveel balveroveringen als Schöne had als controlerende middenvelder in een systeem als '10'.
1 -2
Schip
Accepteer je de rest wel?
0 0
Ozymandias
Dat Schöne een groter scorend vermogen heeft en een betere traptechniek? Volgens mij schreef ik zelf al dat Schöne een (iets) betere traptechniek heeft en dat staat natuurlijk in verhouding met zijn scorend vermogen. Dus om antwoord op je vraag te geven: Ja.

Daarbij vind ik dat Schöne geweldig is in het herkennen van de momenten waarop hij het tempo uit de wedstrijd moet halen door de bal wat langer bij zich te houden. Dat is de reden waarom ik hem vorig seizoen ongelofelijk belangrijk vond voor Ajax (en in de eerste seizoenshelft veelvuldig verdedigde toen hij door het gros van de AS leden nog enorm werd bekritiseerd). Eiting moet dat nog leren doordat hij een onervaren talent is.
1 -1
Schip
Schone is daarentegen ook erg sterk in combinaties rond en in de 16. Die goals herinner je je nog wel.

Ik vind Eiting een fijne speler en spelversnellers in de as zijn vaak wat ondergewaardeerd, maar zijn mentale ontwikkeling - drukzetten, afjagen, ballen veroveren, desnoods een tegenstander het voetballen onmogelijk maken - dat aspect zie ik niet verbeteren. Ook bij Gravenberch niet.

Dat is een stukje over mijn lijk mentaliteit die je eigenlijk niet aan zou moeten leren, maar hooguit aan moet moedigen. Misschien is hij wat teruggeworpen door zijn blessure. Maar alleen als hij daarin echt groeit, kan hij op 6. Handelingssnelheid zou ook omhoog moeten.
1 -1
Ozymandias
"Schone is daarentegen ook erg sterk in combinaties rond en in de 16. Die goals herinner je je nog wel."

Ik vond Schöne helemaal niet sterk in de combinaties in de kleine ruimte. Ik vond hem wel sterk in korte lobjes van net buiten de kleine ruimte de zestien in op een diepgaande speler maar daar is Eiting ook ster in.

Natuurlijk moet Eiting een bepaalde mentale ontwikkeling doormaken maar in iemand die zijn pass- en traptechniek aan zijn spelinzicht koppeld moet Ajax vertrouwen, tijd en energie investeren. Zoals ze in het verleden ook met Blind hebben gedaan.

Trouwens vind ik Eiting bij balverlies juist wel sterk in het drukzetten vooruit. Hij doet dat positioneel erg goed. Alleen wanneer Ajax bij balverlies niet direct vooruit drukzet en Eiting daardoor in de achteruit moet wordt hij door zijn gebrek aan atletisch vermogen erg kwetsbaar.
0 0
Soccerskins
Het gebrek aan atletisch vermogen is bij Eiting wel wat groter. Daarnaast vind ik Schöne altijd al beter aan de bal en kan hij in tegenstelling tot Eiting zijn gebrek aan snelheid compenseren met zijn positioneel inzicht. Ook fysiek vind ik Schöne een stuk beter dan Eiting.
3 -2
Ozymandias
Schöne kon zijn gebrek aan snelheid ook niet compenseren door zijn positioneel inzicht. Hij had De Jong naast hem nodig die een enorme verdedigende ruimte bespeelde waardoor Schöne maar een kleine ruimte hoefte te verdedigen. In de wedstrijden die Schöne als rechtercentrale speler speelde zonder De Jong naast zich kon hij zijn gebrek aan snelheid niet meer opvangen door zijn positionering. Opvallend is ook dat in de wedstrijden die hij voor zijn blessure speelde en door de ondergrens zakte Schöne naast hem ook altijd door de ondergrens zakte. Alleen wordt Eiting dat kwalijk genomen terwijl Schöne (als speler met veel meer ervaring) de hand boven het hoofd wordt gehouden.

De wedstrijden waarin Eiting op de top van zijn kunnen speelde haalde hij een niveau wat Schöne nooit heeft gehaald. Zoals ik hier laatst aantoonde op basis van statistieken van (onder andere) SciSports had Eiting heeft een hoger perentage aan passes vooruit, een aantal passes naar de laatste 1/3 van het veld en een hoger aantal passes waarbij spelers de diepte in worden gestuurd. Daardoor had hij gemiddeld een hoger aantal beslissende passes en een hoger aantal passes naar de speler die vervolgens een beslissende pass gaf. Het enige waarin Schöne het qua passing beter deed was dat hij minder vaak balverlies leed maar dat kwam dan ook doordat hij minder risico nam in zijn passing. Beide hadden gemiddeld precies hetzelfde aantal balveroveringen.
1 -4
Soccerskins
Heb je Eiting ooit in een duel gezien? Hij heeft totaal niet de duelkracht wat je mag verwachten van een Ajax middenvelder. Ik denk dat Eiting je beste speler is tegen een Fortuna waar je 80% balbezit hebt, maar in topwedstrijden komt hij zwaar tekort en dat heeft Eiting al meerdere keren bewezen.
3 -1
Minsc
Juist.
0 0
Ozymandias
Eiting mag een gebrek aan duel kracht hebben maar toch heeft hij net zo veel balveroveringen als Schöne. Eiting heeft in bepaalde top wedstrijden juist zijn hoogste niveau gehaald. Zoals tegen Sturm Graz en AEK maar ook afgelopen seizoen toen hij tegen PSV zijn ploeg zowel opbouwend als aanvallend bij de hand nam. Eiting is een speler die goed (of zelfs geweldig) speelt als Ajax goed is maar zich (nog) niet aan de malaise kan ontrekken als Ajax als team door de ondergrens zakt. Alleen gold dat ook voor Schöne en die was geen onervaren speler.
1 -2
Schip
Hij heeft no way zoveel balveroveringen als Schone. Je moet wel even de juiste periodes en posities vergelijken hè.

Schone speelde overigens zelfs tegen Barca thuis onder de Boer nog eens als gelegenheidsrechtsbuiten en zette constant druk op de verdediging en veroverde ballen. Eiting is een fijne spelversneller, maar hij mist het gif voor de 6 positie. Ergens hoop je dat hij dat ontwikkelt, maar ik heb het (nog) niet gezien.

Wel eens dat ik hem eerst zou verhuren, niet verkopen. Als hij een dragende speler wordt en een goed niveau haalt, is het pure winst voor hemzelf, de hurende club en Ajax. Maakt het ook makkelijker zijn kansen in te schatten.
0 -1
Ozymandias
Ik heb de periodes vergeleken waarop beide spelers als linker- of rechtercentrale middenvelder speelden. Ik geloof dat ik alleen Eredivisie wedstrijden heb meegenomen. Alleen weet ik dat niet 100% zeker en mijn SciSports proefabonnement is verlopen. Ik zal later een nieuw emailaddress aanmaken zodat ik een nieuw proefabonnement kan nemen om te bekijken of ik daadwerkelijk alleen naar de wedstrijden van Schöne en Eiting (op die positie) in de Eredivisie heb bekeken.
0 -3
Soccerskins
Dus jij denk serieus dat Eiting die wedstrijden tegen Bayern, Benfica, Real, Juve en Spurs net zo had kunnen spelen als Schöne? Sturm Graz, Athene en vooral psv (afgelopen seizoen dan) noem ik geen topwedstrijden. Dat zijn de wedstrijden wat ik net al aangaf die je van tevoren controleert met 70% balbezit.
1 -1
Ozymandias
Ik denk dat Eiting het in de wedstrijden waarin Ajax goed speelde beter had gedaan, de wedstrijden waarin Ajax het moeilijk had het minder had gedaan en in de wedstrijden waarin Ajax als team geheel door de ondergrens zakt zouden Schöne en Eiting beide individueel door de onder grens zijn gezakt. Als je kijkt naar de wedstrijden waarin Ajax als team niet goed draaide dan zie je dat Schöne het in die wedstrijden individueel bijna altijd dramatisch deed. Terwijl je juist van een speler met zijn ervaring (die ook nog eens weinig risico’s neemt) mag verwachten dat hij dan juist voor een bepaalde ondergens kan zorgen. Eiting kan dat ook niet maar die heeft dan ook pas zo’n dertig wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld.

Welke wedstrijden die Eiting heeft gespeeld noem je dan wel topwedstrijden want dat zijn drie van de belangrijkste wedstrijden tegen drie van de beste tegenstanders waarin Eiting in de basis begon. Sterker nog, voor zijn blessure heeft hij verder alleen de top wedstrijd tegen PSV gespeeld waarin Ajax als geheel door de ondergrens zakte (door een absurde opstelling van Ten Hag) en zeker Schöne ook dramatisch speelde.
0 -2
Kibbahimovic
Je kan echt niet met droge ogen gaan beweren dat Eiting een bijna net zo goede traptechniek heeft als Schöne... want als dat zo was dan was hij echt al lang basisspeler geweest. Schöne is aan het begin van ieder seizoen gepasseerd en heeft zich iedere keer terecht teruggevochten in de basis. Snap de hele hype rondom Eiting ook niet, zodra een tegenstander een beetje lastig is dan tikt hij iedere bal die hij krijgt meteen breed of naar achteren. Alsof hij er bang voor is. Achteraf wel mooi in de statistieken als de speler met de meeste passes.

Ik vind Eiting in alles een net niet spelertje. Ik weet ook echt niet waar hij nou goed in is. Een leuke pass geven? Dat kunnen dr veel meer. Het spel dicteren? Is dat nou echt wat hij doet want op mij komt het over alsof hij het niet echt aandurft om aan het spel mee te doen.. Schöne heeft vaak genoeg een wedstrijd voor ons beslist toen Ajax voor geen meter liep, het enige wat ik Eiting tot nog toe heb zien doen in een moeilijke wedstrijd is balletjes breed of terug geven terwijl Ajax een goal moet forceren.

Toch zal het niet voor niks zijn dat hij er al zo lang zit. Dus, misschien nog een keer proberen te verhuren ofzo. Als het daarna nog niks wordt, dan strik eromheen en aan een FC Groningen verkopen ofzo.
0 -1
mgtow
En dit mensen is een van de belangrijkste redenen waarom de eredivisie finaal naar de ratsmodee is. Buiten laten we zeggen de top 6 huren ze zich helemaal het leplazarus. Fc Twente heeft nu 12(!) spelers geregistreerd voor het eerste elftal. Waarvan maar enkele meekunnen op eredivisie niveau. Dit heeft niks te maken met het voeren van normaal beleid. Ik blijf er dan ook bij dat we zo snel mogelijk moeten vertrekken uit deze ellendige competitie laat staan spelers verhuren aan Twente.
1 -3
ElmerStouten
Ben ik het niet helemaal mee eens.
Twente komt terug van de Eerste divisie.
Ze hebben wel één van de hoogste begrotingen van de Eredivisie maar gaan daar nu zorgvuldig mee om door eerst de openstaande rekeningen te betalen.
En de clubs die nu slechts 15 contractspelers hebben zijn de clubs die nu absoluut geen staatssteun nodig hebben.
Dan komt F.C. Twente nu goed de coronacrisis uit waar R.K.C. Waalwijk bij degradatie waarschijnlijk failliet was geweest.
2 0
Benleiden
Waarheen dan? Jij doet net alsof Ajax even met vakantie gaat.
2 0