Lang: 'Leer voetballen op een andere manier'

BartVeenstra, 01-02-2020 om 15:10, 4864 views, RTV Oost |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Noa Lang heeft het prima naar zijn zin bij FC Twente. De aanvallende middenvelder is door Ajax voor de rest van het seizoen verhuurd aan de club uit Enschede en het talent beseft dat het voor hem vooral een leerzame periode zal zijn.

'Ik lig goed in de groep, heb met iedereen een goede band', begint hij in gesprek met RTV Oost. Vorige week maakte Lang zijn debuut voor FC Twente. Op bezoek bij PSV was het wel even wennen voor de Ajacied. Waar hij gewend is om dominant te spelen, moest hij nu vooral achter zijn man aan rennen. 'Het is natuurlijk wel anders dan ik gewend ben, maar dat is ook goed voor mij. Ik leer voetballen op een andere manier. Ik leer hier te vechten.'

Tegen PSV speelde Lang zestig minuten mee. Omdat hij terugkwam van een blessure en al een tijdje geen wedstrijd had gespeeld, was dat van tevoren afgesproken. Toen hij vanaf de kant zag dat PSV na de rode kaart van Ibrahim Afellay met tien man kwam te staan, baalde hij wel even. 'Want dan komt er meer ruimte om te voetballen en kun je jezelf echt laten zien. Maar ik ben blij dat we daar een punt pakten', zegt Lang, die ook even weg is uit de Randstad. 'Het is een leuke omgeving, lekker rust. Dat is ook weleens goed voor mij.'

FC Twente speelt zaterdagavond in eigen huis tegen Sparta Rotterdam. Het duel is te volgen in ons livetopic.

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Lees hier met interesse de discussie over Lang.
Ik vind hem talentvol en zeker kandidaat voor Ajax 1. Maar hij moet nog veel leren, en dat zit 'm voor mij toch primair in het mentale deel (en misschien positioneel, maar dat kan ik nog niet genoeg beoordelen).

Toch zégt hij meestal wel verstandige dingen over zichzelf, zoals hier ook weer en dat geeft mij wel telkens hoop.
Zijn ongeduld (want die teksten vind ik niet zo o.k.) is onderdeel van het mentale dat hij moet verbeteren.
Ik ben benieuwd en ben van mening dat de verhuur juist een hele goede zaak is. Of Twente de juiste club daarvoor is punt twee (daar heb ik wel twijfels over). Wat mij betreft kan hij in potentie de (eventuele) opvolger van Ziyech worden, maar dan moet in elk geval dat mentale deel een stuk verbeteren.

Een ander onderdeel van 'dat mentale' is dat hij direct lijkt te zijn gaan zweven door die drie goals tegen Twente. Zijn invalbeurt daarvóór, in de CL, dát is de Lang die ik het liefst zie.
0 0
JanBiesbos
Fijn daar blijven....
0 -4
LammertAlbertus
Allrounder Noa Lang is van origine een hele hele goede 6
een as-middenvelder .
Hij is wezenlijk de ideale opvolger van Frenkie
maar bij Ajax is men dit vergeten
zo Ajax ook vergat dat Bazoer een rcv was.

Lang op 6 & Bazoer op rcv waren zouden daar wereldtop zijn geworden , kunnen dat alsnog .

Lang is een middenvelder een as middenvelder 6 & 10 evt rechtshalf /

Maar men en zijn trainers weten zien dat helaas niet , behalve Bert Konterman zijn O20 bondscoach van vorig seizoen .
4 -2
Ozymandias
Dat iemand de geschikte voetballende kwaliteiten heeft voor een bepaalde positie betekent niet dat hij daar ook daadwerkelijk geschikt voor is. Lang is in mijn ogen totaal ongeschikt om in een controlerende rol op het middenveld te spelen. Als de bal niet bij hem in de buurt is positioneert hij zich vaak niet goed en bij balverlies reageert hij niet snel genoeg. Als hij in een controlerende rol wordt gezet zou dat Ajax in de omschakeling ongelofelijk kwetsbaar maken.
1 0
GrandMasterFlex
Wat jij noemt is allemaal trainbaar, datgene wat hij juist wel heeft is overzicht, passing, durf en kwaliteiten om een man te passeren. Allemaal kwaliteiten die bij Frenkie de Jong worden geroemd.
1 0
Ozymandias
Hetgene wat ik opnoem is iets waar ze bij Ajax al jaren met Lang aan werken en hij nog steeds niet goed doet. Dit is de reden dat hij bij Ajax nog niet geheel is doorgebroken en als dat in een aanvallende rol al een probleem is zou het in een controlerende rol een nog veel groter probleem zijn. Lang met De Jong vergelijken is onzinnig aangezien De Jong behalve aan de bal ook zonder de bal de kwaliteiten had die een controlerende middenvelder nodig heeft.
1 0
ST
Ik zou het fijn vinden als mensen een keer stoppen met zeiken over zijn accent. Hij komt steeds verstandiger over. Zijn verhuurperiode aan Twente is het beste wat hem nu kan overkomen.
5 -1
Willem Alexander
Zou toch wel wat zijn als Noa zijn interviews nu met een Twents accent gaat doen.
2 -1
Ozymandias
Lang is geen talent van het hoogste kaliber maar hij heeft meer dan genoeg voetballend vermogen om bij Ajax te slagen. Ik vind het een fout van Overmars dat hij Babel heeft gehuurd en Lang daarom moest verhuren. Babel is niet (veel) beter dan Lang en Ajax moet bij blessures (zoals die van Neres en Ziyech) juist talenten als Lang een kans geven om naar het gewenste niveau toe te groeien. Natuurlijk zal Lang niet elke wedstrijd goed hebben gespeeld maar dat zal ook voor Babel gelden. Ajax kijkt momenteel te veel naar de korte termijn en dat heeft de club letterlijk nog nooit succes opgebracht. Elke keer als Ajax een succesvolle periode heeft (door een samenkomst van een talentvolle lichting en een paar goede aankopen) probeert de club dat niveau vast te houden door als een gek spelers aan te trekken en elke keer weer gaat dat mis (zoals ook na de succesvolle periodes begin jaren '70 en mid jaren '90). Ajax is een club die na een succesvolle periode één stap terug moet doen (door de verkochte toppers te vervangen met talenten die op termijn naar dat niveau toe kunnen groeien) om vervolgens weer twee stappen vooruit te kunnen doen.
6 0
Web
Ik vind dat jij Lang veel te hoog inschat
Bekijk hem maar eens goed, hij begint met de bal te lopen ( dribbelen) mist al het overzicht. Stopt en speelt de bal terug, en dat is niet soms maar heel vaak. Lang gaan wij niet meer in een Ajax shirt zien, gewoon te weinig kwaliteit
Ik moet zelfs nog zien of hij onomstreden word bij Twente
1 -2
Deepblue
Begrijp je pint, maar 1 stap terug worden er snel 3 wanneer je geen kampioen wordt en geen CL speelt.
Het is juist de balans die ze moeten zoeken. Wat ze volgens mij ook prima doen in de meeste gevallen. Ook bij de huur van Babel en verhuur van Lang.
0 0
Ozymandias
Als je één stap terugzet door de verkochte toppers (zoals De Ligt) te vervangen met talenten die binnen één seizoen richting een goed niveau toe kunnen groeien (zoals Schuurs) zal het niet gebeuren dat Ajax in plaats van één wel drie stappen achteruit zou zetten. Zeker als er een solide fundament staat van kwalitatief goede spelers met ervaring (zoals Tadic, Blind, Tagliafico en Ziyech). De kans dat Ajax een mindere periode tegenmoed zou gaan is veel groter als de talentvolle spelers (zoals Lang) niet de kans krijgen en in plaats daarvan spelers die niet veel beter zijn maar meer ervaring (zoals Babel) worden aangetrokken.
1 0
gebruikersnaam
Spijker op zijn kop
0 0
jaripettersson
Hoe komt het toch dat ajax dat niet inziet. Steeds dezelfde fout.
1 -1
Henkstarr
Meest verstandigste wat ik ‘m ooit heb horen zeggen.
2 0
FrankBeton
“Meest verstandigste” nog wel.
0 0
Koningtoto
Precies hierom is ten Hag dus altijd met m bezig, bij Ajax moet je ook druk zetten. Heel apart dat hij dit zegt dus.
0 -2
geDaante
Nee, hij zegt dat hij nu achter zijn man moet aanrennen, niet drukzetten.

Maar dat moet hij bij Ajax ook, drukzetten doet Ten Hag soms, lang niet altijd. Bij Ajax is het onder hem ook veel naar achteren lopen, helaas.
1 -2
Web
Ten Hag zet vaak druk, dat was juist het stukje wat Ajax verder bracht in de CL.
Maar als je vastigheden weg valt door veel blessures, is het gewoon lastig.
4 -1