VI: 'Ajax bereid mee te denken met Marin'

BartVeenstra, 15-01-2020 om 11:50, 12548 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In navolging van de eerdere berichtgeving uit De Telegraaf - waar te lezen viel dat Club Brugge Razvan Marin wil huren - schrijft Voetbal International nu dat Ajax wil meedenken met de Roemeense middenvelder. Vooralsnog is een verhuur van Marin echter geen optie voor Ajax, zo schrijft het medium.

Marin werd in de afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro overgenomen van Standard Luik, maar wist in Amsterdam nog niet te overtuigen. Zijn basisplaats verloor hij al snel in het seizoen en daarna bleef hij bankzitter. In totaal kwam hij in actie in vijftien officiële wedstrijden, waarvan zeven keer als invaller.

Ajax stond eerder niet open voor een vertrek van Marin, maar zou nu wel bereid zijn om mee te denken met Marin. In België wordt Club Brugge genoemd en met het oog op het komende EK - waar Roemenië zich nog altijd voor kan plaatsen - is speeltijd in de tweede seizoenshelft van groot belang. Tegenover Voetbal International gaf trainer Erik ten Hag nog aan hoe hij naar de situatie van Marin kijkt. 'Hij kan echt geweldig voetballen, maar zijn handelingssnelheid moet omhoog.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rood Gevaar
iedere speler uit Zuid-Amerika mag 1.5 jaar wennen.
Maar Marin schrijven we (onterecht) na een half jaar al af.
Belachelijk beleid
3 -2
WantAmsterdam
Dat geld vooral voor heel jonge talenten, en kan me zo snel niemand herinneren die na 1.5 jaar nog niet afgeschreven was, meestal heeft Ajax na 1 jaar niet meer heel veel vertrouwen als het echt niet loopt. Daarbij komt marin niet uit een totaal andere voetbalcultuur, heeft daarvoor bij Luik gespeeld, in een zeer goed vergelijkbare competitie.
3 0
MPAjax
tja jammer ze verhuren straks een goede speler voor op het middenveld, zo slecht presteert het team niet met hem als je naar zijn statistieken kijkt, alleen tegen az verloren door één doelpunt voor de rest 12 wedstrijden gewonnen waarvan 90 minuten tegen psv die ze zelfs met 2-0 wonnen

dat anderen een negatieve mening hebben oké maar iemand afbranden terwijl hij het helemaal niet slecht heeft gedaan vind ik persoonlijk schandelijk, kijkend naar zijn prestaties met het team want het is duidelijk een speler die in dienst speelt van het team
2 -1
Woodenshoe1
Hou ff op. Heb jij hem in het afgelopen jaar ook maar 1 keer mee zien doen en gedacht, zozo dat is een goede aankoop! ? Altijd als hij meedoet is hij een stoorzender in het spel, altijd met zijn ogen naar de bal, blind voor medespelers, slechte aannames en passes. Het is een vette miskoop en het is goed dat Ajax dat erkent, in plaats van het nog een jaar te blijven proberen tegen beter weten in.
0 -2
FlyingDutchMan
Dat zien ze niet inderdaad..
0 -2
GeleenAjax
Oké, verkoop die ook nog maar...
Volgens mij is dat betonmiddenveld met Martinez en Alvarez ontstaan toen De Jong weg was en bleek dat we Schöne te makkelijk hadden laten gaan en Marin niet voldeed. Hierna bleken er geen middenvelders meer over. Met Martinez die Blind gaat vervangen en Marin weg, wie gaan we dan opstellen? Siem...?
0 -7
Tjpknge
Nah, dat lijkt maar zo.. Met Lang, Alvarez, de Jong, Mazraoui, Martinez, Ekkelenkamp, Labyad, Eiting en desnoods Taylor hebben we nog genoeg opties achter de hand.
1 -2
Cruijffthebest
Meeste zijn gewoon niet goed genoeg, maar dat weet jezelf ook wel, denk ik.
Alleen Martinez voldoet op het middenveld in de eredivisie en redelijk op Europees niveau, de rest haalt het Europese niveau niet eens op het middenveld.
Er is dringend versterking nodig voor het middenveld als we van deze spelers afhankelijk moeten zijn en resultaten willen halen, zeker Europees.
0 0
Tjpknge
Ahaha heerlijk dit alles wat ik zelf altijd zei wordt nu door jullie (De mensen die altijd zeiden dat we in deze matige spelers vertrouwen moesten houden) bevestigd. Psychologisch spelletje noemen ze dat, haha. Maar ja, wie komt er nu dan nog? Als ik mezelf in de scouting zou plaatsen, verwacht ik dat ze met een Koopmeiners op de knoppen komen, dan heb ik zelf nog liever dat er niemand komt.. We hadden de kans om Palacios of Olmo aan te trekken maar die lieten ze liggen, dus ik ben dan toch bang dat we tot de zomer moeten wachten voor 'echte versterkingen..
0 -2
GeleenAjax
Lang: komt nog tekort
Alvarez: heeft al te vaak bewezen geen middenvelder te zijn
De Jong: kan niet meer mee
Mazraoui: idem Alvarez
Martinez: gaat Blinds positie overnemen
Ekkelenkamp: moet zich nog bewijzen
Labyad: is geblesseerd
Eiting: net terug van blessures en nog niet op niveau
Taylor: heeft zich nog niet bewezen.
En dat zijn voldoende opties om op 3 fronten mee te blijven doen...?!
4 -1
Tjpknge
Zijn allen zeker niet minder als Marin. Labyad komt overigens in februari geloof ik weer terug. En hoelang wil je nog op Eiting wachten? Dit is juist het perfecte moment om hem de kans te geven, als hij die verdient uiteraard. En ja, oke Mazraui, de Jong en Alvarez komen dan misschien wel te kort voor het middenveld, maar ja, als de nood hoog is.. En ik denk dat Ekkelenkamp zeker nuttig kan zijn op zijn manier. Verder is Lang zijn beste positie het middenveld en zal Taylor alleen de kans krijgen wanneer de andere 11 ziek zijn.
0 0
JariHeijden
Waarom lees ik Gravenberch in dit verhaaltje niet?
0 -1
Tjpknge
Omdat hij nu samen met Vd Beek en Ziyech(voor nu) vast op het middenveld staat.
0 0
ajaxxcied4life
Ik las juist ergens dat wij Labyad dit seizoen niet meer hoeven te verwachten.
0 -1
Tjpknge
Ik zei dan ook 'geloof ik'.
0 0
Tjpknge
Hoe kan het nou dat een speler van het Roemeens-elftal bij ons niet uit de verf komt? Ik bedoel hij is misschien niet de beste van dat team (Al moet ik zeggen dat ik er ook geen een van ken) Toch wil ik wel benadrukken dat het erg knap is dat hij bij een ijzersterk Roemenië zeker is van een basisplaats.
0 -1
BrandjeXL
Omdat het Roemeense elftal een zeer matig team is misschien.
0 -2
Tjpknge
Zegt overigens genoeg dat hij daar geen eens de beste is. Ik zelf ken van dat elftal namelijk geen enkele noemenswaardige speler.
0 0
Tjpknge
Ik was dan ook sarcastisch, haha.
0 0
AjaxDaniel
Heb altijd het idee als ik hem zie spelen dat hij vol spanning zit. Ook bij Standard had hij best wat tijd nodig om aan te passen. Hij komt sowieso wat over als een timide jongen die veel vertrouwen nodig heeft voordat hij het echt laat zien. Zou hem sowieso niet verhuren, daar heeft hij niks aan want hij moet wennen.
2 0
preme
Ajax heeft er met het oog op een betere transfersom ook meer aan als deze jongen een EK speelt dus een verhuur is nog niet eens zo dramatisch (er vanuit gaande dat hij aan spelen toe gaat komen). Hopelijk komt er echter al een club die die winter al een goed bedrag biedt. Dit wordt hem gewoon niet.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Mocht je hem na een half jaar al willen verkopen dan is dat natuurlijk wel echt heel slecht gekocht/gescout.

Dan mag je oprecht wel spreken van een blunder van 12,5miljoen.

Vind het daarnaast wel een sneu verhaal ook voor Marin.
4 0
Daneman
zeker een blunder, ajax maakt wel meer blunders. Psv trouwens ook, vooral de laatste tijd
2 -1
Babangida83
Het is niet je handelingssnelheid ineens nog enorm ontwikkeld vanaf je 23ste. Tenzij het al in je zat. Maar dan had hij zich vliegensvlug aan het hogere niveau aangepast.
0 -1
Henkjanklaas
We gooien zo wel veel zuur verdiende centjes vanuit de CL pot weg zeg. Daar de mega verkopen van de Jong en de Ligt oa. blijft grote kritiek uit maar hier mag best eens een zeer kritische noot over worden gekraakt. Je hoeft geen wonderkind te zijn om te snappen dat Marin geen dynamische speler is met een hoge handelingssnelheid is daarbij ook niet fel en wel heel erg timide.
2 0
OpaVerteld
"Hij kan geweldig voetballen, maar zijn handelingssnelheid is te laag"
Dit is een schoolvoorbeeld van een contradictio in terminis.
Een goede voetballer heeft per definitie een hoge handelingssnelheid. Een slechte voetballer een lage handelingssnelheid.
Erik ten Hag diskwalificeert zich volledig met z'n uitspraak.
Naar mijn mening is Marin 1 van de slechtste voetballers die ooit bij Ajax heeft rond gelopen.
De man mist werkelijk alles wat een Ajax speler dient te hebben
6 -8
GeleenAjax
Denk dat je je nick beter in Snotneusverteld kunt veranderen, want heel oud kun je niet zijn als je je niet kunt herinneren dat er tussen het Bosmanarrest en nu nog véél slechtere voetballers bij Ajax hebben rondgelopen als Marin.
4 0
OpaVerteld
Jaaaa.....naar Geleense maatstaven waarschijnlijk...
Maar goed, noem er maar eens 5 die slechter waren DAN (!) Marin
0 -3
Tjpknge
Alvarez, Sigþórsson, Zimling, Magallan, Westerman, Sanogo en Kristensen. Mijn excuses ik zie nu dat het er meer zijn. Tellen was nooit mijn grootste kwaliteit..
1 0
Ronaldinho020
Goed verhaal, kan een lijst opnoemen die nog wel een stukkie slechter waren “opa”
2 0
OpaVerteld
Je kan jet zeg je, maar je doet het niet :)
0 0
ElPistolero9
Deze speler heeft werkelijk waar op geen enkel moment, op geen enkel vlak laten zien iets toe te kunnen voegen aan Ajax. Zelfs met alle ruimte van de wereld tegen ADO speelt ie ballen doodleuk naar de verkeerde kleur. In alle facetten van het spel schiet ie tekort. Lijkt daarnaast ook totaal de verkeerde mentaliteit en 0,0 persoonlijkheid te hebben: bang, zenuwachtig, chagrijnig, kop omlaag etc. Mensen die zeggen dat hij moet wennen, houden zichzelf voor de gek. Hij is 23, niet 18, en komt uit de Belgische competitie, niet de Braziliaanse. Snel wegdoen en intern elkaar stevig aan de tand voelen hoe dit heeft kunnen gebeuren
4 -1
FernandoRedondo
Volledig met je eens. Je ziet aan zijn manier van lopen al dat het geen topper is.
2 0
Sampaoli
Probleem zit in het mentale aspect. Met vertrouwen en minder verdedigende taken is hij beduidend beter dan dat hij tot nu toe laat zien. Tegen Eupen met Eiting achter zich een zeer sterke eerste helft gespeeld. Tweede helft ging Marin als controleur spelen en was het (wederom) hetzelfde liedje. Handelingssnelheid en overzicht zijn te matig om de opbouw te verzorgen.
1 -1
Babangida83
Scherpe analyse, helemaal waar.

Wat betreft het mentale aspect, is dit zeker ook een onderdeel, vind ik. Hij was tegen Eupen ook beduidend beter, de eerste helft. Alleen zie je de balletjes gewoon net niet scherp zijn, die hij geeft. Dat is wel het verschil tussen wel/geen grote kans voor Traore. En dat vind ik toch wel kwaliteit. Ook omdat daar tegenover geeneen pass stond die wel precies op maat was. Even afgezien van balletjes over 5 meter zonder druk. De paar keer dat Eiting op 8 speelde die wedstrijd gaf hij wel zuiverdere en creatievere ballen dan Marin. En dat terwijl de 8-positie totaal zijn positie niet is.

De tweede helft wisselde Marin af met Eiting. Dan zie je dat de restverdediging gelijk ook een chaos is, wanneer hij op 6 staat. Kijkt niet verder dan naar de bal.

Ik denk zelf dat Marin een prima speler is. Maar niet voor ons spelletje. Als er meer lopen bij komt kijken, dan is hij een hele gevaarlijke, denk ik. Is je dan net voor iedere keer, omdat hij dat box-to-box gewoon goed kan. Heeft hij iets meer tijd voor zijn aannames en passes. Dan is het een prima speler, vermoed ik. Maar ook dat heb ik nog te weinig gezien. Ook lijkt hij gogme te missen of kijkt te weinig over de bal.
0 0
hakkietjakkie
15 duels gespeeld??? Ik dacht dus niet eens 5. Moet je nagaan hoe weinig indruk deze jongen maakt.
3 0
gusanito
Ik had lang de hoop dat hij zich aan zou passen aan het gevraagde niveau, maar ik maakte me al heel snel veel zorgen toen ik zag hoe hij dribbelde. Dat doet hij namelijk met zijn kop naar beneden en blik op de grond, iets wat je zelden ziet bij een prof. Als je dat combineert met het feit dat hij een slordige passer is, weinig duels wint en veel overtredingen maakt dan blijft er weinig reden om hem hier te houden.
2 0
MankeNelis
De regel is dat een aankoop er direct moet staan. Vul maar in. Je vraagt je in dit geval af wat de scouting wel gezien heeft? Je kan de wedstrijden Ajax/Standard terug zien op YouTube, ik zie eigenlijk dezelfde Marin die nu bij Ajax speelt. Hij gaat echt niet beter worden.
Ik zou zeggen tegen de scouting, kijk ff goed naar Gravenberch, dan weet je ongeveer waar een speler minimaal aan moet voldoen als hij instroomt.
2 0
FlyingDutchMan
Is ook een ander type speler, hangt ervan hoe je een middenvelder wilt gebruiken en wat de balans is.
0 -1
jtodam
Ik denk dat de scouting van Ajax eens grondig onder de loep genomen moet worden. Teveel dure miskopen door dramatisch scoutingswerk.
4 -2
tyzinho
Vraag me ook af hoe ze naar Alvarez hebben gekeken. Want voor het middenveld is hij verre van Ajax niveau en als cv heeft hij volgens eigen zeggen bijna nooit gespeeld. Op basis van wat scout je dan zo'n jongen.
1 0
Babangida83
Als je transfermarkt mag geloven heeft hij van 2017 t/m 2019 iets meer CV gespeeld dan DM. Maar scheelt niet zo gek veel. Maar meer CV dan DM dus.
1 0
ajax1forever
verhuren en Lasse terug
2 0
PeterVKV
Bij Brugge gaat die handelingssnelheid niet omhoog.
3 0
036AFCA97
Benieuwd waar nu alle mensen zijn die zeiden dat hij moest “wennen” en wanneer voor hun de tijd om te wennen voorbij was.
2 -4
AlexIbarra
Wat een zielige opmerking man..

Ik hoop voor jou dat Marin gauw met een recordverlies wordt verkocht, kun je lekker je sok volspuiten.
5 -1
Benleiden
Haha, lekker hè?! Die mensen zien alles door een roze bril. Ze zullen vast nu wel weer een andere smoes verzinnen.
1 -1
Mivado
Denk nog steeds dat het er nog best uit kan komen. Zou het jammer vinden als hij vertrekt.
1 -1
FlyingDutchMan
Same here, niet voor niks jarenlang basis bij Standard en Roemenië..
1 -1
ajax1forever
dat is ook allebei Europese top
2 -2
Pure
Ajax ook niet als je dat dacht
2 -2
FlyingDutchMan
Precies, Marin naar ajax is een logische vervolgstap voor zijn leeftijd.
1 -1
Tjpknge
Haha, ga ik toch nog gelijk krijgen. Niet noodzakelijk, wel leuk en ironisch dat nu opeens 'iedereen' vindt dat dit de beste optie is..
0 -3
stefanwillem
Van harte gefeliciteerd.
1 0
Tjpknge
Volwassen van je.. Ik hoef niet elke dag een schouderklopje, maar zo af-en toe een complimentje is toch altijd fijn.
0 0
bremovic
gewoon verkopen
4 0
Daniii
Vooraf én achteraf een overbodige aankoop gebleken, Ajax moet hoger scouten dan Belgische competitie die Bandé had ik ook vooraf al geen vertrouwen. Die brengen Ajax niet hoger in mijn optiek. En dat voor 15m +/-.....
2 0
FlyingDutchMan
Grootste bullshit die je hier verkoopt. Marin was één van de sterkhouders van Standard en maakte indruk in de CL voorrondes, er was niet voor niks veel interesse voor hem. Daarnaast juist een vijver waar Ajax zich op moet storten, jonge talentvolle spelers die op een bepaald niveau(Belgische competitie en CL) opvallen..
1 -2
Ansjo
Ik vind dat je met 23 jaar een directe versterking moet zijn.
5 0
FlyingDutchMan
Marin was ook gekocht als directe versterking, gelijk in de basis waar hij de pech had dat Ajax de eerste wedstrijden niet lekker liep. Daar is hij de dupe van geworden en heeft zich vervolgens niet meer kunnen terug knokken. Dit is zijn eerste seizoen, wie weet komt hij nog terug of het gaat hem niet worden. Wil niet zeggen dat hij verkeerd is gescout en een miskoop is..
0 -1
AFCA1510
De dupe van dat Ajax niet goed liep? Haha, ja hoor, als die werkelijk zo goed kan voetballen, dan had die zich zo in de basis gespeeld, zeker bij een Ajax dat notabene Alvarez op het middenveld had lopen. Mist duidelijk alle basisaspecten om te slagen bij Ajax en dat was al rap duidelijk. Gewoon een blunder van een aankoop.
1 0
PowNed
Haha, heerlijke makkelijke reactie.
België is niet goed genoeg? Ken je ene Leon Bailey? Die speelde nog niet zo heel lang geleden in België.... Daarnaast is het te vroeg om een oordeel te geven over Bandé, niemand heeft hem nog zien voetballen...
Laat je verrassen ;-)
1 -2
Ansjo
Je kan iig zeggen dat ze teveel hebben betaald. Scouting is redelijk slecht nog helaas. Marin, Magallan, Kristensen, Alvarez. Heeft bij elkaar iets van 30 miljoen gekost oid terwijl we dat soort spelers wel in de jeugd hebben rondlopen.

Bandé durf ik niets van te zeggen want die heb ik nog nooit gezien.
2 0
BrandjeXL
Kom ie met een naam aan! Sorry, Marin, net als Magallan en Kristensen, kan je na 5 minuten al zien dat het geen Ajaxspelers zijn. Kijk alleen naar hun atletische vermogen/bouw van het lichaam. Ja er zijn zeker uitzonderingen want Jan Wouters was ook zo'n krom als een hoepel maar komop. Bij deze drie was het heel snel duidelijk dat ze nooit het Ajax niveau zouden halen.
5 0
FlyingDutchMan
Wat een onzin wederom, je snapt er echt geen reet van hoe het werkt. Maar dat heb je al veel vaker met je reacties bewezen, daar kijk ik niet meer van op. Alsof jij een ontwikkeling kan voorspellen en spelers zich niet aan een systeem kunnen aanpassen.. Nee een Veltman is lekker een typische atletische Ajax speler, staat al meer dan 5 jaar in Ajax1 door diverse trainers, Oranje etc..
2 -2
fanforeffer
Zijn handelings- snelheid moet omhoog ! Dat kost tijd en dat leert hij niet bij Brugge . Dat moet hij leren op de training bij Ajax en dat kost veel tijd en inzet.
2 -5