El Ghazi: 'Droom kan niet altijd werkelijkheid worden'

ThijsZwagerman, 13-10-2019 om 11:20, 9422 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Anwar El Ghazi baalt ervan dat hij Ajax begin 2017 heeft verruild voor Lille. De aanvaller blikte bij Goedemorgen Oranje uitgebreid terug op zijn vertrek bij Ajax en sprak openhartig over zijn keuze om te vertrekken.

Na een stormachtige doorbraak kende El Ghazi een wisselvallige periode bij Ajax. 'Het ging met ups en downs. Het liefst wil je doorbreken in Ajax 1 en van daaruit naar FC Barcelona, dat is eigenlijk je droom. Maar die droom kan niet altijd werkelijkheid worden. Soms moet dat met een tussenstap of een omweg. Ik heb in die tijd de keuze gemaakt om naar Lille te gaan.’

Eigenlijk wilde El Ghazi dat echter helemaal niet. ‘Ik wilde niet weg bij Ajax, maar er was eigenlijk geen andere keuze. Mede door bepaalde dingen die waren gebeurd. Toen heb ik met Marc Overmars, mijn zaakwaarnemer en iedereen eromheen gesproken en toen heb ik helaas de keuze gemaakt om weg te gaan. Ik had natuurlijk kunnen blijven, want ik had gewoon een contract. Zowel Ajax als mijn zaakwaarnemer zeiden echter dat ik weg moest gaan, want de toekomst zag er niet rooskleurig uit’, vat El Ghazi samen.

Vervolgens spreekt de snelle aanvaller over zijn moeilijke periode bij Lille. ‘Toen ben ik naar Lille gegaan en dat was misschien niet de beste keuze. Soms moet je echter wel een stap zetten. Bij Lille ben ik van de radar verdwenen. Ik had het heel moeilijk om in het buitenland te wonen, zonder vader en moeder. Dat ging niet makkelijk. Toen heb ik besloten om mijn carrière een nieuw leven in te blazen en naar Aston Villa te gaan.’ 

Daar gaat het El Ghazi inmiddels weer voor de wind. De voormalig Ajacied speelde vorig seizoen een belangrijke rol in de promotie naar de Premier League en is dit seizoen doorgaans basisspeler bij Aston Villa. In zeven competitieduels maakte El Ghazi tot dusver twee doelpunten en gaf hij drie assists. Toch zou de aanvaller op een dag wel willen terugkeren bij Ajax. ‘Jazeker, tuurlijk zou ik willen terugkeren naar Ajax. Ik heb het nu wel naar mijn zin in de Premier league en wil daar ook nog vele jaren spelen. Maar je weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren.’

Denk jij dat Van de Beek scoort en Oranje wint van Wit-Rusland? Zet in en krijg 3,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
ik wilde niet weg maar er was geen andere keus !!! Het ligt nooit aan hun zelf ,anderen ,anderen, maken fouten ,anderen hebben de schuld ,zij zelf niet!
0 -3
Cupmetgroteoren
Zit niet zo te zeiken om niks. Dit klopt gewoon en heeft ie vaak gezegd. Hij wilde blijven maar moest weg.
0 0
AlexIbarra
Hij had een akkefietje met Bosz gehad toch, had hem geloof ik een duw gegeven.
Had hij natuurlijk niet moeten doen maar ja, dat is 1 moment.

Als je daarna merkt dat het niet meer goed komt al doe je nog zo je best, kun je beter je biezen pakken.
1 0
Aeter
Hij zegt wel dat er "bepaalde dingen" zijn gebeurd. Dat zal waarschijnlijk de hoofdreden zijn geweest. Dus hij geeft het wel enigzins aan. Hij zal het wel niet vertellen omdat hij zijn imago en carrière geen schade wil aan doen, wat ook wel weer te billijken valt.
1 0
ETM
Ik had (heb) wel een zwak voor El Ghazi. Een toffe gozer en een eigen manier van voetballen. Mooie trap, kon verrassen met acties, maar was heel wisselvallig. Voor mijn gevoel altijd meer een spits in 2 spitsen-systeem dan een vleugel. Dasr had hij de wapens voor. Leek te veel na te denken. Daardoor vaak in de problemen te komen en alles net te traag niet vast. Ook geen speler die makkelijk in de kleinste ruimtes speelde.
El Ghazi had ook geen antwoord op de enorme ommekeer van speelwijze onder Bosz. De veeleisendheid bij het spel zonder bal.
Daarbij toch ook een beetje pech met hoe het liep. Dolberg die Traore uit de spits verdreef en Traore die op El Ghazi's plek kwam. Hoewel El Ghazi qua rendement en scorend vermogen het zeker niet van Traore had verloren had hij toch weinig kans. Bosz was idolaat van Traore en bovendien had Traore een stuk meer voetballend vermogen. Wat mensen misschien zijn vergeten was dat Traore echt een aanspeelpunt was. Een speler die Ajax vaak direct van achteruit kon voeden. El Ghazi was ook juist een type speler die het volle vertrouwen nodig had.
Misschien dat Bosz hem meer kansen had moeten geven, maar Bosz deed veel offers om tot de piek te komen, die na de winter tot uiting kwam. Ook zou het kunnen dat El Ghazi zich tegen zaken verzette. Dat schoot dan niet op.
Ik denk dat El Ghazi het ook binnen het huidige Ajax niet gered had. Misschien zelfs nog minder snel.

Goed te zien dat hij het mentaal op orde heeft, zich duidelijk wel is blijven ontwikkelen en ogenschijnlijk bij een club speelt waar hij goed past.
2 0
Labrador
Ik vind het voor hem echt heel mooi dat hij het zo goed doet bij Villa.
6 0
Labrador
Ik vind het voor hem echt heel mooi dat hij het zo goed doet bij Villa.
1 0
Bky
Gewoon niet goed genoeg, prima keuze.
1 -1
Mocrodammerr
el ghazi was een goede speler. Bosz is eigenlijk best slecht omgegaan met deze situatie..wetende dat hij zelf vroeger ook geen lieverdje was. Spelers op jonge leeftijd kunnen (domme) maken. Ajax heeft hem eruit gebonjourd want hij heeft herhaaldelijk aangegeven niet weg te willen
1 -1
Aeter
Hij zegt toch dat er bepaalde dingen zijn gebeurd. En de ernst van die dingen zal wel dusdanig zijn geweest, want hij durft er nu nog niet over uit te weiden, omdat ie bang is dat zijn carrière er onder zal lijden.
0 0
ajax4ever01
Oneens, Anwar had zoals Bazoer, Kishna, Tete, Denswil en Riedewald geen zin om voor een basisplek te blijven vechten. Men dacht dat ze er al waren wat verre van niet het geval was want anders zaten ze nu wel bij een topclub
0 0
Lane 8
Groot talent, maar op een gegeven moment kwam hij niemand meer voorbij.. Scoorde dan wel af en toe een ziek doelpunt, opdat de zondagavond 7-uur kijkers hem helemaal de shit vonden. Was zeker niet gek dat je hem verkocht. Wel tof dat hij nu in de prem speelt
0 0
GvanderK
Inmiddels komt hij natuurlijk tekort voor het niveau van Ajax. In het begin was hij wel een aardig talentje. De club heeft een flinke stap voorwaarts gezet.
0 0
gi0vanni
Altijd maar dat gepraat. Als het niet in de basis staat moet je voor je plek willen vechten. Maar dat konden spelers als Bazoer, Kishna, El Ghazi, Tete, Denswil en Riedewald niet. Maak gewoon een keus en ga daar voor. Niet meer lopen zeuren over als dit en dat maar vol voor je keus gaan. Aan het verleden heb je niets want dat kun je niet meer terug draaien.
3 0
AlexIbarra
Wat heb je eraan om van je 19e tot je 21e voor je plek te vechten en dan naar een Utrecht te gaan, zoals Cerny?

Ik vind El Ghazi gewoon niet echt een Ajax-speler, los van 'goed' of 'slecht'.
Dat zijn Ziyech en Promes ook niet maar die hebben een superieure creativiteit danwel aanwezigheid en strijdlust, waardoor ze toch altijd iets brengen.

ElGhazi moet ergens spelen waar men kijkt naar wat er wél goed gaat, en niet te veel naar wat er niet goed gaat.
Maakte laatst een schitterende goal. Half-volley in de loop, diagonaal in de linkerbovenhoek gekruld. Volgens mij zijn de Villa-fans daar een maand blij mee.
0 0
HStorm
Los van goede of foute keuzes. Als je zaakwaarnemer je bij je club weg wilt hebben als je nog weinig hebt gepresteerd, ff nadenken is dan verstandig.
Als je club je weg wilt hebben, vecht dan nog harder om beter te worden. Zeker als je naar Barca wilt. Er is geen makkelijke weg. Een omweg vinden maar weinigen en bij Ajax is het al lastig zat.
0 0
ST
Niemand heeft van hen aangetoond dat Ajax het bij het verkeerde eind had tot nu toe.
2 0
Rho1980
Precies dat idd
0 0
Web
Je had een trainer die ALLEEN met de eerste 11 spelers om kon gaan. Zag de wissels niet staan. Nu is dit gelukkig anders.
0 -1
Maxwell_5
Heb je het stuk wel gelezen?
0 0
ajax4ever01
Met alle respect maar we moeten het niet willen om terug naar dat niveau te gaan.
3 -1