Méndez: 'Voor beide opties is veel te zeggen'

FinnDekker, 08-10-2019 om 13:20, 6471 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alexis Méndez raakt steeds meer gewend aan zijn nieuwe omgeving. De middenvelder tekende afgelopen zomer een contract bij Ajax en speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax. Zowel op voetballend vlak als daarbuiten gaat het steeds beter met de Amerikaan. Iemand die daarbij helpt is Sergiño Dest, die zelf ook in een lastig parket zit. 

'Nu ik mijn eigen appartement heb, moet ik ook voor mezelf koken. Dat begint inmiddels ergens op te lijken, al heb ik wel wat hulp nodig van mijn moeder. We bellen bijna elke avond – in Los Angeles is het dan ochtend – en dan helpt ze me op weg', vertelt de negentienjarige op de officiële site van Ajax.

'Rondlopen bij Ajax is een heel nieuwe ervaring voor me', vervolgt Méndez. 'Ik vind het bijzonder om te zien dat jonge spelertjes van zeven jaar technisch al heel sterk zijn. Ik denk dat clubs in Amerika te laat starten met het ontwikkelen van individuele techniektraining. Daarom is het voor de VS ook lastig om de rest van de internationale voetbalwereld bij te benen.'

Dest, die half Amerikaans is, helpt zijn collega zoveel mogelijk. De verdediger snap het punt van Méndez, maar ziet de VS op andere vlakken uitblinken. 'Anderzijds denk ik dat Nederland veel kan leren van de Amerikaanse teamspirit. In Nederlands voetbal zie je vaak individuele kwaliteiten, terwijl het in Amerikaans voetbal echt om teamwork gaat. Dat spreekt me erg aan.'

Keuze Dest

Dest moet binnenkort kiezen tussen een interlandcarrière bij Amerika of Nederland. Dest speelt al jaren in de jeugdelftallen van de VS. 'Vanaf dat moment werd mijn Engels beter, maar ging ik me ook steeds Amerikaanser voelen. Ik besefte: Hé, dit is óók mijn nationaliteit. Nu vind ik het mooi om zowel Nederlander als Amerikaan te zijn.' De rechtspoot maakte reeds zijn debuut voor de hoofdmacht. 'Door Oranje werd ik niet benaderd.' Of dat meespeelt in zijn keuze? 'Misschien.'

Méndez snapt dat de keuze lastig is. 'Ik durf het niet te zeggen man, want voor beide opties is zo veel te zeggen. Spelen in het shirt van Amerika is geweldig. Bovendien heb je al in de jeugd van Amerika gespeeld en ben je er wegwijs. Maar ja, aan de andere kant speel je in Oranje met grote sterren. Poeh, ik vind het echt een lastige hoor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Ik blijf het vreemd vinden dat jongens als Dest pas zo laat worden benaderd. Misschien zijn er eerder gesprekken geweest maar dat blijkt nergens uit.

Er loopt/liep iemand te slapen lijkt het. Step it up scouting.
0 0
TheTruth
Ik ben zelf half Spaans, half Nederlands maar ik zou me niet kunnen voorstellen om voor Spanje te kiezen in zo een situatie. Opgevoed in Nederland, met de Nederlandse taal, Nederlandse tradities, Nederlandse feesten en Nederlandse gebruiken.

Als deze jongen zegt dat hij tot hij naar Amerika ging voor het voetbal geen eens goed Engels kon dan zou ik het echt onbegrijpelijk vinden als hij voor de US gaat uitkomen.
1 0
AjaxDaniel
Heb hetzelfde als half Portugees, maar ik kan mij voorstellen dat als de KNVB mij nooit had zien staan en Portugal mij wel de kans had geboden, het een moeilijkere keuze was geweest.
0 0
AFCAjax
Wat mij betreft kiest Dest voor nederland, niet omdat ik wat om het nederlands elftal geef, maar minder verre reizen, en als je niet speelt heb je rust, al zou ik het gek vinden als hij niet zou spelen.
Beter voor Ajax.
0 0
DrD3k
Hoe doet Mendez het?
0 0
Schwalbino
Heeft nog niet veel minuten gemaakt in jong. Komt nog wel als hij hier de zaken een beetje op orde heeft.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Je bent geboren en getogen in NL je bent gewoon Nederlander met Amerikaanse roots voor 50% en hebt alles te danken aan NL qua opleiding en faciliteiten om vervolgens voor het land te kiezen die daarin nooit een rol in heeft gespeeld. Begrijpelijk als je geen kans hebt voor Oranje, maar die heeft hij wel degelijk als hij zich zo door blijft ontwikkelen en Oranje kan heel goed worden komende jaren.
3 -5
Jwduijm
Alleen is hij nooit opgeroepen voor de Nederlandse jeugdteams en wel die van de USA. Dus de USA heeft zeker wel een aandeel.
1 0
AFCAMM
En wat als die kans dan niet komt, maar hij wel vast zit aan Nederland? Jij kunt vast die keuze heel makkelijk voor hem maken, maar het is toch echt zijn keuze en zijn leven.
5 0
Vergainhosa
Was net zo'n zelfde verhaal aan het tikken, helemaal met je eens.. Het is een gevoelskwestie, het is zijn keuze en die moeten we respecteren..
3 0
DrD3k
Daarom heeft ook iedereen zijn eigen gevoel erbij. Nu denk ik dat Ziyech spijt heeft, maar daar dacht ik 2 jaar terug anders over. Áls hij zo goed wordt als dat we allemaal denken dan kán hij spijt krijgen als hij voor USA kiest. Allemaal als en kan...
Wanneer hij het aangeeft zullen we het weten, en we zullen zijn keus respecteren.
0 0