'Torenhoge clausule Promes probleem voor Ajax'

GinoHaverkamp, 12-06-2019 om 08:20, 27411 views, Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dinsdag kwam het bericht dat Ajax Quincy Promes daadwerkelijk wil kopen, maar volgens het Spaanse Sport is dat niet zo snel gepiept. De Oranje-international zou namelijk te duur zijn.

Afgelopen zomer kocht Sevilla FC Promes voor 21 miljoen euro van Spartak Moskou. Ondanks dat de buitenspeler met twee doelpunten in 33 La Liga-wedstrijden flink teleurstelde, wil de club uit Andalusië niet veel verlies op hem maken.

De Spaanse subtopper wil Promes ook niet per se verkopen. Dat in combinatie met de torenhoge afkoopclausule van 150 miljoen euro - Spaanse clubs zijn verplicht een afkoopclausule op te nemen in spelerscontracten - zorgt ervoor dat een transfer van Promes naar Amsterdam geen zekerheidje is. Volgens Sport kan Sevilla FC immers vragen wat ze willen voor de Nederlander. Het is aan Ajax om te beslissen hoe ver ze willen gaan. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Conclusie: dan is Bergwijn goedkoper. Een koopje vergeleken bij Promes.
0 0
PJSM
Hahahahahaha 150 mln. Mooi hoef ik me geen zorgen te maken dat deze jongen naar Ajax komt. Vind 15 mln nog te veel.
0 0
AmsterdamNorthSide
Ik snap ook niet wat ajax in hem ziet die gozer mag al blij zijn dat hij bij het nederlands elftal zit. Ajax moet voor beter gaan
1 0
Van Reenen
Hij heeft onder Ten Hag getraind dus wordt t.z.t. een 2.0 van Labyad. Of zie ik het verkeerd?
0 0
MankeNelis
We hebben Bandé toch? Promes is niet interessant. Beperkte speler. Beetje goed scouten en je plukt een Neres 2.0 ergens vandaan.
1 0
Ajaxbrl
Die komt dus niet..
0 0
Ar
Gelukkig maar. Zo’n type hebben we al rondlopen met Nunnely.

Overigens, uitgaande van het vertrek van De Jong, De Ligt en Ziyech hebben we voor de eredivisie gewoon een prima resterend elftal:
Onana;
Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico;
Schöne, Van de Beek, Sinkgraven;
Neres, Dolberg (Huntelaar), Tadic

Dan nog de aankopen Magallan, Martinez, Pierie, Marin.
En de eigen jeugd met Eitingh, Ekkelenkamp, Gravenberch, en Unuvar.
Alleen voorin mag er nog wel iets bij. Hoewel we met Traoré en Brobbey in de spits voldoende hebben rondlopen, mis je nog wel iets op de flanken.
Cerny, Nunnely, Bandé, Johnson, Kühn, Lang, het is allemaal (vooralsnog) net niet.
Misschien moet je er toch eens aan denken om in sommige wedstrijden 1 van de buitens hangende op vanaf het middenveld te laten spelen, zodat je centraal een spits achter een spits kan zetten.
Het moet geen vast omlijnd dogma worden dat de buiten als een soort Robben/Messi/Suarez/Ronaldo speelt. De kwaliteiten van de spelers moeten doorslaggevende zijn.
En met Huntelaar en Dolberg in je ploeg, Tadic die prima de linksbuitenrol als halve linksmiddenvelder kan invullen, Neres die op rechts gewoon zijn meters maakt, kan dat in de eredivisie ook gewoon in 4 van de 5 wedstrijden.

Veltman, Magallan, Blind, Nico;
Van de Beek, Mazraoui;
Neres, Dolberg, Huntelaar, Tadic
0 -6
Van Reenen
Hoezo op de flankenmisje nog iets? Is Bande dan nog geblesseerd of verkocht? Hoor je trouwens niets meer van.
0 0
Sampaoli
Haha, met dit team word je geen 1e hoor, dat kan ik je verzekeren. Veltman centraal, dat hebben we toch al jarenlang fout zien gaan? Nooit meer doen. Een duo Sinkgraven - Schöne achter Donny is ook van niveau Utrecht.

Voor de vleugels moet er zeker nog 1 speler bij die er meteen staat en het liefst ook een talentvolle buitenspeler die zowel als back-up kan fungeren als in Jong kan spelen. Overigens heb ik nog steeds vertrouwen dat Lang (als 10), Danilo (linksbuiten) en Kühn (rechtsbuiten) volgend jaar de KKD kapot gaan spelen en snel minuten kunnen gaan maken in 1.
1 0
ajaxrulesz
ik ben ook bang dat ajax weer een jaar ingaat met schone in de basis...
ze gaan weer niemand halen voor in de spitspositie waarbij dat ook een groot vraagteken blijft, gaat dolberg zijn belofte inlossen? komt hij weer terug op zijn niveau als dat jaar onder bosz? dat blijft afwachten je stelt je wel erg kwetsbaar op als ajax zijnde. op 2 cruciale plekken in je elftal. Schone kan het al 1,5-2 jaar niet meer belopen terwijl die nooit de snelste is geweest. Mazraoui viel erg terug de laatste maanden, gaat hij zich doorontwikkelen? dat is te hopen voor ajax van wel, want als hij dat niveau doorzet van de laatste maanden heb je ook op de rechtbackpositie een probleem.
0 0
Ajax34
Lekker in Spanje laten maakt ons niet veel beter.
1 0
Joodhannus73
Net bekend. Isak van BVB, via Willem II dus, naar Real Sociedad (!) voor 10 miljoen. Hij is 19 jaar en nu al beter dan Dolberg. Waarom is die niet gehaald? Overmars ligt weer eens te slapen...
0 -4
SkilledAtSoccer
Beter? Puur overhyped omdat hij wat penalties erin kon schieten.
2 0
pizzapunt
Neres----Tadic---Promes
---vd Beek ---- Odegaard
----------Marin---------------
-Nico-Blind-Magallan-Maz
----------Onana---------------

Varela, Martinez, Veltman, Schöne, Huntelaar, Dolberg jeugdspelers
1 0
Sampaoli
Heerlijk team. Middenveld wel heel aanvallend, ik zou Pröpper of een andere controleur graag zien komen. Eiting komt er ook aan, maar die heeft nog een jaartje nodig als rotatiespeler. Centrum Blind - Magallan ben ik erg benieuwd naar.
1 0
pizzapunt
Ik ook, denk dat Magallan gaat verrassen!
0 0
Ajaxbrl
Ja dat denk ik ook echt! Vergeleken met hem is de De Ligt een amateur!
0 0
debarbaar
Mooi hoe hoger die clausule hoe beter. We overwegen toch niet serieus om deze vrouwen mepper in te huren?
4 -2
smokum
Je doet je naam geen eer aan zo, een beetje barbaar mept gewoon af en toe z'n wijf
1 0
Japievanopdehoe
Pff, jij maakt je zorgen om een verhaaltje?
0 0
Rommy
Onana
Tete, Schuurs, Blind, Nico
Mazraoui, Marin, Odergaard
Ziyech, Malen, Tadic
0 -4
MichelAngelo66
Laat Promes lekker in Sevilla. Daar ga je toch geen tijd in steken. Alleen omdat ie Nederlands praat en af en toe in Oranje mag invallen?
2 -1
MH1988
Ga toch weg man met Promes.. Geef dat geld dan maar aan Ziyech. Mijn opstelling 2019:

------------------- Onana ---------------------
Veltman - Aankoop - Blind - Tagliafico
--------Mazroui---------------Marin ---------
---------------------vd Beek---------------------
-- Ziyech -------- Tadic ---------- Neres --

Vervanger halen dus voor de Ligt is top prio. Als Ziyech of Neres gaat (aub niet allebei) dan kan Dolberg in de spits en Tadic op de flank.

Invallers genoeg: Schone - Eiting - Bande - Dolberg - Huntelaar - de Wit - Ekkelenkamp - Sinkgraven - Labyad - Gravenberch - Maggallan - Martinez en een hele hoop nog jongere jongens die eraan zitten te komen.

Ik zou als Zieych en/of Neres weggaat het dus niet eens perse nodig vinden iemand te halen. Als je dan een speler haalt van de genoemde namen ben ik voor Odegaard of Bergwijn. Denk liefste Odegaard. That's it. Weinig verandering. Gezonde doorstroom. En er zit al zat ervaring in dit elftal. Je verliest je business model als je het elftal gaat vullen met Proppers en Promesjes. Zie ik liever jeugd doorstromen.
1 -1
mallerd
Mazraoui komt tekort voor het middenveld, Veltman is een goede wissel. Gewoon Propper kopen en alles op alles zetten ja om Ziyech te behouden.
2 -1
Remark
Twee doelpunten per seizoen, daar hebben we Dolberg toch al voor?
4 -6
AlexIbarra
Depay, De Roon, Promes, Bergwijn, Dumfries en zelfs Wijnaldum.
Allemaal jongens die het aardig of zelfs heel goed doen bij hun clubs maar ook jongens waarvan ik al heel snel zie dat het (nog steeds) geen Ajax-voetballers zijn.
Net zoals Johnsen, Kristensen en Cerny trouwens.

Bij een buitenkansje kun je het proberen, maar voor de hoofdprijs hoef ik ze niet te zien.
Jongens van 16-19 die wat rust aan de bal, overzicht of verantwoordelijkheidsgevoel missen, kun je dit misschien nog aanleren. Bij mid-twintigers is die kans wel heel erg klein.

Voorlopig zijn Neres en Ziyech er nog, we hebben Bandé en Traoré als druistige talenten en Labyad als ervaren eredivisiespeler. Robben EN Ödegaard voor Ziyech OF Neres, Pröpper voor Schöne, dat lijken me vervangingen waarbij we er niet echt op achteruit gaan.

Alle andere namen die ik heb gehoord zijn hopelijk slechts geruchten.
3 0
Japievanopdehoe
Robben?
1 0
MH1988
Amen
0 0
oudzuid2
mooi
1 -1
14AJAX14
Ik vind Promes een goede speler maar wederom niet het niveau om te stunten. Marc ga nou eens Antony halen, die heeft een clausule van "maar" 50 miljoen en is potentie zo goed als Neres of zelfs nog beter. Verder Sinkie en Veltman verlengen en voor de as CV en VM halen: vraag maar aan de scouting... ik heb er geen gezien die mij De Ligt of De Jong vergeten...
1 0
ajaxrulesz
Zal ajax niet doen zonder een grote uitgaande transfer. dan moet Neres vertrekken willen ze vol voor antony of pedrinho gaan, pedrinho kost 50 miljoen en corinthians accepteert geen lagere biedingen, voor antony weet ik het niet die is vermoedelijk wat goedkoper 30 miljoen schat ik. Gewoon dat geld van Neres direct herinvesteren in pedrinho of antony dan ben je goed bezig.
0 0
JanTa
Gelukkig maar dat deze clausule zelfs voor Marc al te gortig is. Geen energie meer insteken en verder het lijstje gaan afwerken.
1 0
ajax4ever01
Haal gewoon Bale klaar met dat gezeik(sarcasme)
1 -3
ErikDeBosz
Rot op met je Promes.
6 -9
Japievanopdehoe
Oh nou omdat jij het zegt dan
0 -2
WZAWZDB14
Ajax blijft terugvallen dat ze graag een nederlandse speler willen in het team, om zo een goede connectie te kunnen houden met de nederlandse fans. Maar is dit wel nodig? Ik vind nico bijvoorbeeld echt een klasbak, dan maakt het mij niet uit of hij nou uit nederland of argentinië komt.
2 0
DeMeervanweleer
Ik vind het een goed streven om een Nederlandse signatuur te behouden. Dit vanwege het DNA van de meeste Nederlandse voetballers waar aanvallend dominant voetbal zit ingebakken. Verder is een natuurlijke binding met het achterland belangrijk voor de identificatie, zeker ook voor de jeugd die Ajax als het hoogste ideaal moeten blijven zien.
0 0
RaynoFischer
Ja en nee, kwaliteit is natuurlijk het belangrijkste.
Ik geniet ook net zoveel van Nico, Tadic en Neres, maar ben het wel eens dat Ajax ervoor wilt en moet waken dat het geen vreemdelingenlegioen wordt, de mix van eigen/Nederlandse jongens en wat kwaliteit spelers van buitenaf maakt het juist zo mooi en hoort ook bij Ajax ;)
1 0
Wesl
Er heerst veel sympathie voor het huidige AJAX, zelfs bij niet ajax supporters. Dit komt o.a. doordat verschillende groepen in de samenleving zich kunnen identificeren met spelers. De ene groep meer met Ziyech en Maz, een andere groep meer met Matthijs en Frenkie etc.

We kunnen ons over het algemeen makkelijker identificeren met NL'se jongens, dan jongens uit andere continenten. (De huidige opkomende rechtse politiek zou daar een bewijs voor kunnen zijn). Daarom wil Marc, nu veel NL'se jongens verkocht zullen worden, daar evenveel NL'se jongens voor terughalen. Ik vind dat heel erg slim en goed.
1 0
Yeshyeshyall
Voor EreDivisie echt een prima speler denk ik. Internationaal kan hij ook wel mee en het is een leuke speler om te zien. Toch zou ik liever Bergwijn zien komen
1 -1
Woodenshoe1
Allebei niet...
0 0
Ardoe
21 miljoen, no way, max 15.
1 0
Sampaoli
21 miljoen heeft Sevilla betaald. Heeft een dramatisch seizoen achter de rug, die komt voor 15 miljoen naar Ajax.
0 0
Ardoe
Tsja, er staat dat ze geen verlies willen lijden dus ben benieuwd. Maar 15 zou ik alsnog te veel vinden, nooit een fan van Promes geweest.
0 0
Joseph
Ik denk dat het pas een probleem zou zijn als die clausule er niet zou zijn, ik zie weinig in Promes. Zou leuk zijn als hij 21 was en nog kon groeien..
1 0
Ajax114
Alsjeblieft zeg,we gaan het geld toch niet over de balk smijten voor middelmaat.
2 -3
pizzapunt
Solide krachten naast talenten is een goede mix gebleken. Haal Promes, Propper en Odegaard maar op!
7 -1
RobbertAjax32
prima speler als je hem voor een goede betaalbare prijs kan kopen. in een magisch ajax shirt zal die ook mondjes gaan snoeren.
5 -1
GvanderK
Van mij hoeft Promes niet te komen. Zo goed is hij niet.
1 -1
Wesl
AS mag wel iets kritischer kijken naar dergelijk nieuws.
De afkoopclausule in Spanje is meer dan eens een formaliteit. In het artikel wordt gesuggereerd dat de clausule ervoor zorgt dat Sevilla mag vragen wat ze willen. Maar in feiten mag iedere club vragen wat ze willen voor een speler.

Nieuws voor de kliks, zonder concrete aanleiding mag van mij door de redactie gefilterd worden..
2 0
Hans Kraay Jr.
Het is zelfs eerder andersom. In Spanje mag een club dus niet vragen voor een speler wat ze willen. Er is immers een afkoop clausule, zie kwestie Neymar hoe dat kan uitpakken.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Waarom een probleem? Gewoon niet doen...
1 0
korem
Wat kunnen mensen toch zeiken af en toe dit zou op papier toch gewoon een geweldige aankoop zijn en ook zeker niet minder als tadic die ook nooit bij een topclub heeft gespeeld en kijk hoe goed die het doet !
1 -4
Ajax114
Nog nooit goed gespeeld in Oranje , invaller bij Sevilla. Op welke gronden koop je zo'n speler. Ik ben echt benieuwd
1 -1
korem
Was een van de beste spelers in de Russische competitie en bij Sevilla speelde hij tot de wissel van speelstijl ook prima. En oranje tja wie speelde er de laatste jaren wel goed bij oranje ? Nico is 25 nog nooit buiten een club in Argentinië gespeeld nog nooit een interland en kijk hoe hij nu speelt, Ajax moet het toch ook van ervaren spelers hebben die misschien niet de top zijn maar dat hier nog kunnen worden zoals tadic
3 -2
3*stars*3
Snap jouw punt wel maar over Nico heb je niet gelijk.
Nico had 1 interland gespeeld tegen Brazilië en had al een Spaanse avontuur achter de kiezen maar mislukte daar.
Nico is voorbeeld dat een mislukte avontuur niets zegt over toekomst van een speler want ook hij werd vroeg afgeschreven door een aantal hier.

Over Promes heb ik wel mijn twijfels.
Voor welke positie zie jij hem dan graag komen?
In Spanje zag ik hem vaak vanaf rechts en in oranje ook.

Beste is hij in een vrijere rol vanaf links.
0 0
Wesl
Zo gek eigenlijk he, dat het ene kamp (waaronder Ik) hem super graag ziet komen. En het andere kamp hem nog slechter vind dan Rosheuvel in zijn pyamabroek.
3 0
Hans Kraay Jr.
Denk dat veel mensen hem beoordelen op zijn spel bij Oranje en daar komt hij gewoon niet erg goed uit de verf. Maar dat doen er meer trouwens niet.
1 0
korem
Inderdaad daar presteerde niemand de laatste jaren goed, maar zouden we Messi dan ook niet nemen omdat hij bij Argentinië niet zo goed speelt
0 -3
3*stars*3
Promes kan zeker wat en was een topper in Rusland.
En mensen doen lacherig over die competitie maar top3/4, van Rusland doet niet onder voor de Eredivisie.
Alleen had Promes daar wel een vrije rol.
Dat zie ik niet gebeuren in Amsterdam.

Off, Marin werd opvolger genoemd van Frenkie maar is een andere speler.
Iemand die wel rol van Frenkie goed zou kunnen invullen is Pröpper.
Ik zie hem echt graag komen.
Die wil ook weer echt voetballen en niet knokken tegen degradatie.
4 -1
FerdiZ
Pröpper moet juist gehaald worden voor de positie van schone..
Met Marin op de positie van Frenkie en Donny die blijft zit dat dan wel goed
2 0
ajaxrulesz
inderdaad doe mij maar propper ipv schone!. Ga je dik op vooruit dan. Daarbij is propper Fysiek beter onderlegt dan schone, sterker,groter.
0 0
Lazell
Vooral conditioneel beter en een beetje sneller is wenselijk. Kracht en grootte is eerder een belemmering voor een middenvelder, imo. Of je moet Pogba zijn.
0 0
3*stars*3
Ik draai het juist om.
Als iemand het kappen en draaien ook heerlijk beheerst, kan opstomen met de bal en dat creatieve kan brengen, dan is Pröpper juist een vervanger voor Frenkie.

Maar middenveld Pröpper, Marin, Donny ziet er idd goed uit.
2 0
korem
Tja het kamp dat Nico te klein vond, de jong komt maar van Willem 2, Tadic heeft nog nooit bij een topclub gespeeld ! En dit zijn allemaal een van de beste spelers nu. Promes zou een geweldige aankoop zijn en bij nood kan hij zelfs als back spelen
3 -1
Wesl
en Blind was maar een wisselspeler van een ManU uit vorm
0 0
PJK54
Niet om het één of ander maar zit Ajax te wachten op deze speler? ik ben van mening van niet heeft al heel veel clubs gehad maar nog geen een waar hij werkelijk de sterren van de hemel speelde.
Ik denk dat er betere rondlopen, laten we aub oppassen dat we geen bank vol krijgen met spelers die op "verzoek" zijn gehaald en het niet redden, voorbeeld is Labyad .
2 -3
NatureTwo
Speelde de pannen van het dak in Rusland.. En hij en ten Hag kunnen heel goed samen. Zou hem graag zien bij Ajax..
1 -2
TomAjaciedd
Hoe kan je dit nou zeggen?? Promes is 27 en heeft (pas) 4 clubs gehad en dat terwijl hij al op jonge leeftijd al profvoetbal speelde. Buiten dat is hij enkele keren (bijna) topscorer van Rusland geweest. Als je niks van voetbal of deze speler kent reageer dan niet aub..
4 0
fc Barcelona_ke
Tadic was ook niet zo goed. Ajax haalt em en hij speelt ongelooflijk erg goed
1 -5
Ajaxxxisdebeste
We kende Tadic al als een goeie speler
4 0
korem
Ik vind promes wel vergelijkbaar hoor gewoon een leuke speler en hopen dat net als tadic hij ons kan verassen en laten zien dat hij nog beter is dan we denken
0 0
ajaxrulesz
Sevilla laat hem nooit voor minder dan 20 miljoen vertrekken. Dat is wel redelijk veel maar promes is qua leeftijd wel op zijn rijpst dat is wel een groot voordeel, zijn beste jaren gaan met zijn 27jr nu komen. Je haalt wel een dragende speler binnen , en die is nodig met de vele talenten bij ajax.
2 0
Caparzo
Éénmalig vast bod van 15Mio uitbrengen, geldigheid één week, take it or leave it. Promes is een goede speler om in de selectie te hebben. Niet per se voor de basis (daar zal hij zich in moeten knokken door weer de Promes uit Rusland te worden), we hebben echter ook volwaardige spelers in de breedte nodig, het wordt hopelijk weer een lang en loodzwaar seizoen..
0 -1
Amsteraaij
ze hebben 21 miljoen betaald en willen niet te veel verlies maken. Dus hij moet minder dan 21 miljoen kosten lees ik dan. lijkt me prima deal als je promes voor pak beet 17 miljoen kan ophalen toch?
1 -4
Figo
Ik zie het probleem niet. mocht ie willen en je biedt 20-25miljoen dan moet dat genoeg zijn. die transferclausules zijn een moetje en leuk voor de allerbeste spelers. Die Reis heeft er ook eentje van 100m nu.
0 0
Rentokill
Ik denk ook dat dat bedrag het wel wordt. Sevilla zal nog wel even gaan rekken. Want als Ajax zich meldt komen ook de gieren met geld. (Als je clubmanager bent met veel geld: Gewoon Overmars volgen en meer geld bieden).
0 0