Slop: 'Die stress heeft invloed op mijn gezondheid'

BartVeenstra, 11-05-2019 om 08:50, 5690 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Voor vertrekkend financieel directeur Jeroen Slop is de cirkel rond. Ajax staat er financieel erg goed voor, de club kan veel uitgeven en toch vertrekt Slop. In een interview met Het Parool, waarin hij ook spreekt over tropenjaren, legt hij uit waarom hij vertrekt.

'Het is een prachtig moment om de club achter me te laten. Ik kwam vlak na de successen met Louis van Gaal. Daarna volgden moeilijkere jaren, sportief en financieel. Nu we weer financieel gezond zijn, is de cirkel rond', zegt Slop, die nog niet weet wat hij nu gaat doen. 'Nee. Maar ik zou iets willen doen met meer maatschappelijke impact. Ik ben daaraan toe.'

Van tropenjaren was 'absoluut' sprake, zo geeft Slop vervolgens aan. 'Ik ben bijna elk weekeinde weg en vaak ook 's avonds. Het is een hectische wereld, met veel aandacht van de media', vervolgt Slop, die aangeeft dat hij 'de prijs heeft betaald'. 'Mijn sociale leven is beperkt. En al die stress heeft invloed op mijn gezondheid. Een paar jaar geleden vormde ik met Frank Kales een tweekoppige directie. Toen ben ik in mijn eentje naar Roemenië gegaan om de transfer af te ronden van Bogdan Lobont. Daar ben ik onderuit gegaan, een epileptische aanval. Dat was gelukkig eenmalig, maar wel een waarschuwing.'

Johan Cruijff

Als financieel directeur maakte Slop ook de Cruijff Revolutie mee. Een makkelijke periode was dat allerminst. 'Dat was een zwarte periode voor de club en dus voor mij. Johan Cruijff is en blijft een idool. Hij had ideeën over veranderingen binnen de club, maar dat ging op een geforceerde manier. Dat gaf veel stress en een aantal mensen binnen de club is toen vertrokken. Dat had best wat rustiger gekund.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Laatste zin zegt alles: Dat had nou dus juist niet rustiger gekund, dan was iedereen blijven zitten. Je hebt evolutie en revolutie en wij hadden een revolutie nodig.
0 0
Schip
Bergkamp en Jonk kregen louter tegenwerking toen ze het dmv overleg probeerden. Hun contract zou op een gegeven manier niet meer worden verlengd en ze mochten niet bij een vergadering zijn. Zij hadden daarvoor een gesprek met de directie en die was volgens beiden enorm pissig dat zij op de stoel van hun baas (JOR) zouden zijn gaan zitten, toen ze vonden dat er een 6jes cultuur in de opleiding bestond, te weinig op te techniek werd getraind, teveel nadruk lag op het team ipv individu etc. Waarin ze 100% gelijk hadden. Slop heeft ze toen keihard tegengewerkt. In dat licht totaal niet vreemd hoe Jonk en Bergkamp uiteindelijk zijn geëindigd.

Dus Slop is echt full of shit. Hij had zich nooit mogen bemoeien met het beleid.
0 0
AjaxDaniel
Het ga je goed, Jeroen
0 0
Bocarra
Hoop dat het nu voor langere periode stabiel en rustig mag blijven rond de directie. Cruijff is als voetballer ook mijn idool maar heb nooit begrepen waarom hij tijdens zijn “fluwelen” revolutie zo te keer is gegaan en zoveel mensen ernstig heeft beschadigd. Ik wens deze directeur nog een mooi slot van zijn carrière en bedank hem voor bewezen diensten.
3 -3
Ajax114
Omdat dat nodig was en anderrs Ten Have en zijn vriendjes de macht hadden overgenomen. Het is nog steeds niet goed binnen de club omdat de bestuursraad er nog steeds zit en de jeugdopleiding wordt geleid door amateurs. Cruijff wilde nog harder tekeer gaan wat nog steeds nodig zou zijn maar werd toen weggewerkt door Henrichs. Het grootste kwaad binnen deze club is deze Henrichs en zal helaas waarschijnlijk tot zijn dood blijven zitten.
0 0
tyzinho
Hij heeft dat gedaan omdat het financieel een teringzooi was. Het voetbal leek nergens op en Ajax was al jaren geen kampioen geworden en Europees vaak genoeg in de voorronde al uitgeschakeld. Cruijff heeft de club voor de laatste keer gered.
5 -1