Bandé: 'In m'n enkel zit nog weinig beweging'

BVeenstra, 18-01-2019 om 10:30, 10670 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hassane Bandé is nog altijd volop bezig met het herstel van zijn zware enkelblessure. In de zomer brak de aanwinst zijn kuitbeen en scheurde hij de binnenkant van zijn enkel. Een rentree lijkt voorlopig nog niet aanstaande, zo vertelt hij in gesprek met de NOS.

'Ik heb nog steeds een beetje pijn, het is nog niet helemaal hersteld. In m'n enkel zit nog weinig beweging', vertelt Bandé over zijn linkerenkel. Hij doet voorzichtig oefeningen met de bal, maar voluit schieten zit er nog niet in. 'Ik hoop snel weer met de groep mee te mogen doen, maar moet geduld hebben', beseft hij.

De zware blessure is voor Bandé ook mentaal zwaar. Zijn geloof helpt hem de moeilijke periode te doorstaan. 'Ik ben moslim en geloof in God. Hij heeft besloten dat ik deze blessure kreeg. Misschien is het achteraf goed en kom ik na mijn blessure sterker terug. Het geloof is altijd belangrijk voor me geweest en nu al helemaal. Het geeft me kracht.'

Over een kleine maand speelt Ajax in de Champions League tegen Real Madrid, maar Bandé vreest dat het moeilijk wordt om tijdens die wedstrijd van de partij te zijn. 'Het is waarschijnlijk nog te vroeg. Het zou natuurlijk een droom zijn als ik tegen Real Madrid kan spelen met Ajax. Spelen tegen grote clubs, dat is wat ik wil.'
 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Verhuren als hij weet hersteld is of Jong Ajax. Zal veel tijd kosten voor hij Ajax 1 waardig zal zijn vermoed ik. Sterkte kerel!
1 0
Gecko
Vervelend voor die jongen. Ik gun hem het beste
1 -1
Minsc
De almachtige God heeft wel tijd om Bandé te blesseren maar geen tijd om kinderen met kanker te genezen? Vreemd.
9 -3
behangdelul
Ja maar.....dat is om mensen te testen he *kots*
4 -2
AjaxYahudi
Wij verliezen ook van Real omdat ze in Madrid veel geloviger zijn!
0 -1
Redrum
Nee, wij winnen van Real omdat we veel meer met lef voetballen.
0 0
geronimo
miskoop
1 -7
Duif63
Dit klinkt als een van Basten enkel. Kan dus zomaar zijn dat het nooit meer goed komt.
2 -1
trodat4030
Marco had artrose, oftewel last van over elkaar schurende botten (te weinig kraakbeen ertussen), niet zozeer van z’n enkelbanden. Ik vermoed bij Bande een kwestie van stijfheid door het lange tijd niet kunnen bewegen vd enkel. Dan worden de enkelbanden vanzelf wat minder elastisch. Met gerichte behandeling kun je daar wel wat aan doen lijkt me. Net zoals je kunt leren om een split of spagaat te maken door je liezen op te rekken.

Overigens kun je tegenwoordig wel wat doen aan de aandoening van v Basten, alleen kon dat 20 jr geleden nog niet. Nu kunnen ze je gewricht vervangen met een prothese en kun je makkelijk tot je 35e doorspelen als alles goed verloopt.
1 0
masterrr
Fijn dat hij steun haalt uit zijn geloof
Een heel jaar eruit liggen (daar zal het wel op neerkomen) is wel echt een drama in je eerste jaar bij Ajax
1 -2
Red Devil
In alle rust laten herstellen dit seizoen zodat hij klaar is om de voorbereiding mee te draaien.
3 -1
davidgravemaker
Wie was die volslagen idioot ook alweer die hem tackelde?
6 0
Mocrodammerr
rustig herstellen en focussen op volgend seizoen.
3 -1
ajax4ever01
next, Marc ga de transfermarkt maar op voor een vervanger
5 -6
Radie125
weg gegooid geld afschrijven
3 -10
Sampaoli
Deze comment was al overbodig bij de eerste keer, maar 3x is al helemaal teveel van het goede.
5 -1
Radie125
weg gegooid geld afschrijven
1 -8
Radie125
weg gegooid geld afschrijven
2 -7
Ajacied33
Ik heb deze jongen nog nooit zien voetballen. Tijdens de oefenpotjes van de zomer was ik op vakantie. Maar echt sneu voor deze jongen. Dit seizoen gewoon afstrepen en hopelijk fit voor aankomend seizoen. Sterkte!
3 -2
FernandoRedondo
Hopelijk kan hij nog aansluiten dit seizoen.
1 -1
tyzinho
Door een schandalige overtreding gwn al ruim een half jaar eruit! Die jongen zou net zolang geschorst moeten worden. Echt belachelijk dit...
3 0
Jariiii
Wat een pech voor die gozer. Hoop dat het vroeg of laat een keer gaat meezitten en dat hij kan laten zien wat hij kan. Hij zal toch echt niet voor niets zijn gehaald voor dat bedrag.
1 0
Mikey Stormram
Hmm jammer dit, oorspronkelijk zou hij ergens in januari weer kunnen aansluiten? Ben nog steeds benieuwd naar zijn kwaliteiten.
0 0
0h0Litmanen0h0
God heeft besloten dat ik deze blessure kreeg.....

Volgende keer als ik een gelovige de lappenmand in tackle zeg ik: “God heeft besloten dat je deze blessure kreeg, sorry maar kan er ook niks aan doen”
8 -9
trodat4030
Volslagen belachelijke opmerking, maar je 14 jarige vriendjes vinden je vast heel stoer.
5 -4
AFCA-B93
De familie van Appie spreekt ook over een beproeving voor Appie en dat god het zo voorbestemd heeft.
Ik heb ook wel m’n oordeel klaar over deze manier van denken, maar als zij (moslims) het makkelijker kunnen accepteren dat het gebeurt moeten ze dat vooral lekker geloven. Ieder z’n manier van verwerken van dit soort dingen toch
5 -2
InOost
Domme opmerking idd, heeft god ervoor gezorgd dat z'n tegenstander die overtreding maakte? Wat dan met het vrije wil? tja
4 -4
KleinMiljoen
Tsja, slim lijkt deze jongen me niet
4 -7
geDaante
Dat heeft meer met het inpeperen van religie te maken, dan met slimheid. Veruit de meeste mensen zijn volgers, en kun je wijsmaken wat je maar wil, als je maar vroeg genoeg begint. Al zijn er natuurlijk ook mensen die bewust voor religie kiezen, en daar hun beetje waarheid uithalen, in plaats van klakkeloos het als 100% waarheid over te nemen.

Het heeft ook meer te maken met bewustzijn, kritisch en voor jezelf leren denken. Zo denk ik er althans over.
5 0
Lagasj
Precies zo, geDaante.
0 0
Ajacied33
Lekker blijven oordelen..
5 -1
Mikenick
Laat hem lekker?

Valt mij op dat veel mensen zodra het woord God wordt genoemd direct in een soort defensief agressieve houding schieten.

OT: Jammer dat het zo lang duurt, hoop dat hij hier sterkt uit kan komen en zo nog iets voor ons kan betekenen. Wat een idioot was dat die in een oefenpotje even dacht de enkel te moeten breken van Bandé..
9 -1
0h0Litmanen0h0
Gelukkig kunnen mensen zoals jij sacarsme en agressie zeer goed uit elkaar houden als God wordt genoemd....
2 -2
LS16
Echt bizar hoe hij in een oefenwedstrijd even voor het hele seizoen geblesseerd is.
2 0