'Ajax een van de ergste om mee te onderhandelen'

JesseTH, 11-06-2018 om 17:40, 56220 views, Il Romanista | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Ajax blijkt in de onderhandelingen met AS Roma over Justin Kluivert een bijzonder lastige partij geweest te zijn om zaken mee kort te sluiten. Het Italiaanse Il Romanista beschrijft verder de rol van Monchi, technisch directeur bij AS Roma, en bekritiseert Mino Raiola.

'De technisch directeur van Giallorossi kent het woord vakantie niet', schrijft het medium over de man van de onderhandelingen. 'Maandag of zondag, het maakt hem niets uit. Als er een deal gesloten moet worden, onderhandelingen gestart moeten worden, of op biedingen gereageerd moet worden, dan reageert Monchi. Met Ajax was dat niet anders. Ondanks dat Ajax een van de ergste clubs (dat is een compliment) is om mee te onderhandelen, hadden de clubs continu contact.'

'En om op te treden als tussenpersoon, is er natuurlijk die dwaas Mino Raiola. Het proces werkt zo: Monchi belt Raiola en wordt op de hoogte gebracht van wat Ajax wil. Dan laat hij de vraagprijs weten met als doel om tot een akkoord te komen. Gisteren (zondag, red.) werd er een lawine aan telefoontjes gepleegd.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Kijk maar eens naar zn collega's. Voorgangers bij Ajax en bij andere clubs. Dan zie je dat al deze mensen ook miskopen begaan. Je kunt nu eenmaal niet vantevoren weten hoe een speler zich verder ontwikkelt. Tel daarbij op dat onze RvC elk dubbeltje omkeert (en terecht).
0 0
Daneman
Op zich is dat mooi om te horen. Maar het gehele aan en verkoop beleid is grote bagger. Enkele lichtpuntjes als Sanchez, Milik, Youness (vind ik nog steeds prima voetballer, en was ook zeer bateelbaar). Begin maar niet meer aan waslijst van miskopen cq grote twijfelgevallen. Ben er ook overtuigd van dat verkoop van Sanchez veel slimmer had gekund. Sanchez wist ook wel dat ie erg belangrijk was. Als er open kaart was gespeeld: Sanchez je bent te koop, maar alleen niet laatste maand voor sluiting. Hiermee had ajax de markt op kunnen gaan! De timing van aankopen en verkopen is vele malen beter bij Feijenoord en psv.
1 -1
PaulC
Gewoon het juiste bedrag op tafel leggen en dan is heel prettig zaken doen met Marc.....
0 0
Hagmag
In verkopen en binnen harken van geld is Marc Netto goed.
Maar het binnenhalen van nieuwe spelers, uitzonderingen zijn Ziyech, Sanchez, Tagliafico en Neres is het wat minder. Inmiddels zijn Sanchez en Ziyech bijna weer weg.
Echter, Marc is ook afhankelijk van het scoutingsapparaat.
De voorronde CL staan voor de deur.
Wie zijn onze echter versterkingen ??
Van Schuurs mag je nog niet alles verwachten. Bandé schijnt ook niet echt op dreef te zijn.
2 -3
DarkChild
Ziyech is uit paniek gehaald, hebben ze zelf toegegeven. Zit geen greintje beleid bij.

Oh ja, het scoutingsapparaat. Ik ben zeer benieuwd naar de scoutingsrapporten van pakweg Krul, Westermann en natuurlijk Siem de Jong.
1 0
Oliveira
Schuurs is duidelijk een langer termijn investering. Bande moet inderdaad nog blijken of hij geschikt is.
0 0
bossalinie
kijk wat je allemaal opnoemt.. pfff. azijnpisser
2 -1
wesleyreal
Marc Overmars moeten ze proberen zo snel mogelijk te droppen vanwege zijn miskopen en verkeerde trainers....hij is gewoon het absolute dieptepunt. Er lopen vele beteren rond.

Ik hoop dat sommigen dat in hun oren knopen, want het gaat slecht. We hebben geen ups, alleen maar downs

Een directeur van Ajax moet ook een vlotte babbel hebben
2 -30
Duif63
Eens, Overmars is een ramp. Die man heeft al zoveel verkeerd gedaan. Totaal ongeschikt. Eén voordeel komend seizoen. Als Ten Hag faalt is het exit Overmars.
1 -9
3sterrenAjax1
haha wat ben jij als lampje of kakkie bang voor marc. marc is idd bezig om een gat te slaan. spelers als neres dolberg onana frenkie krijgen jullie nooit te zien. het is een kwestie van tijd voordat ajax het bayern van nederland is. en wesleydebiel dat doet je pijn.
6 -1
DarkChild
? Volgens mij won Bayern allerlei titels en werd daarna groter en groter. Waardoor ze nu in alles de wind mee hebben. En wij winnen wat precies? De uitgaande transfercup?

(daarbij worden wij niet het bayern, daar zijn onze structurele inkomsten te laag voor. Of liever, daar zit PSV te dicht bij , waar in Duitsland Bayern echt veel groter is dan Dortmund. Ajax zal nooit een basisspeler van PSV kunnen halen.)
0 0
Michels
Wenger zei ooit: "wanneer 50% van de talenten die je haalt doorbreekt in je eerste team, doe je het extreem goed." Wat mij betreft doet hij het gewoon erg goed.
5 -1
Oliveira
Hier hebben we de opvolger van Overmars jongens. Ik heb zomaar eens een goed gevoel bij hem! ( dit is vanzelfsprekend sarcasme voor mensen die dat niet begrijpen)
2 -3
NoPants
Nee absoluut, finale EL telt niet als up, want het was lucky. Ook 4 jaar oprij telt niet als up, want de concurrentie was slecht.

Ouwe ga lekker in lampegat juichen ofzo
6 -2
Duif63
Overmars kwam pas na de 2e van 4 op een rij. Dus wat lul je dom.
0 -3
Logokusser
vd sar heeft zelf aangegeven dat het een toevalligheid was, wat lul jij nou?
2 -1
Katjang
Iedereen haalt wel n paar miskopen, maar wat zijn in jouw ogen de toppers die hij heeft gehaald? Of zijn die r niet?

En noem eens n betere TD dan Overmars? Vergeet niet dat hij het niet alleen heeft gedaan he. Iets met t Technisch Hart...
2 -2
Raikkonen94
Wat een onzin dit. Overmars heeft ontzettend veel grote talenten hierheen gehaald. Elke directeur heeft wel eens miskopen (Orejuela, Kristensen) maar hij heeft al ontzettend veel talent naar Amsterdam weten te halen.
5 -2
PeterDeAjacied
Van mij mag je 10 slechte spelers halen voor een prikkie, als je ook iemand van het kaliber Sanchez binnenhaalt. Zolang het maar niet bedragen zoals voor Sulejmani voor een flutspeler zijn.
7 -1
HarryHarHar
Laten ze dan eerst de trainer weg sturen want die kan niemand verstaan!..
0 -6
achterlijn
Marc Overmars moeten ze proberen voor altijd te houden en ook zijn verblijf niet laten afhangen van een paar miskopen of verkeerde trainer of wat dan ook.... hij is gewoon de absolute top.
Beter dan hem loopt er niet rond.

Ik hoop dat sommigen dat ook in hun oren knopen als het slecht gaat want iedere club heeft ups en downs en daar is Ajax geen uitzondering op.

En veel en leuk praten of een vlotte babbel hebben speelt totaal geen rol.
41 -6
Boer Gijs
Waarom staat er dan al 4 jaar geen staf en selectie die kampioen is geworden?
0 -2
gras
Wat een onzin. De trainer die het beste veldspel liet zien was op voorspraak van Bergkamp gekomen, niet van Overmars.

Overmars wilde niet zozeer Bosz behouden, maar Bergkamp uit de staf hebben omdat die bleef hameren op doorstroming van jeugd.

Overmars heeft Ten Hag aangesteld op een moment dat je met Keizer betere kansen had op een inhaalrace.

Ten Hag is geen Ajax coach.

Overmars heeft jaren, jaren en jaren achter elkaar gestunteld met aankopen. Had selecties niet gereed, en zei elk jaar wanneer we zwakker waren geworden dat er niemand bij hoefde te komen omdat we de sterkste groep hadden in jaren.

Pas toen de scouting in ZA ging lopen, had Overmars EINDELIJK eens een goed gescoutte speler voor het eerste. Sanchez. Met gelijk twee miskopen: Cassiera en Orejuela.

Ziyech was geen scouting, maar een paniekaankoop NADAT we CL weer eens misliepen. Terwijl iedereen al jaren riep om meer creativiteit op het middenveld.

Overmars profiteert van een hysterische koopmarkt en flink wat miljoenen beuren is genoeg om kritische monden te snoeren. Beetje poen doet het goed. We doen wel alsof we bijzonder zijn als Ajax supporter, maar we zijn gewoon een stelletje domme boeren die genoegen nemen met een paar snoepjes.

Overmars heeft Jonk - iemand die itt Ten Hag daadwerkelijk aan het vernieuwen was - in de kou laten staan door de investeringen in de opleiding te stoppen en de kraan dicht te draaien. Heeft daarmee het conflict laten ontstaan, waardoor Jonk weg is. Daarna Bergkamp kalt gestellt.

Overmars is onbetrouwbaar, maar hoeft enkel een speler - die we hadden moeten behouden - te verkopen en de meute draagt deze stamelende kabouter op handen.
2 -4
Ajaccus
Als Ziyech al een paniek aankoop was dan toch wel een hele goede.
Overmars leert nu hij meer financiele ruimte krijgt snel bij en ik vertrouw er deze keer op dat er op tijd een volwaardige selectie staat. Er zal wel iets in de sfeer van de contracten moeten gebeuren om spelers langer te kunnen binden. De vraag is of dat mogelijk is binnen de Nederlandse wetgeving Dat spelers vertrekken is nu moeilijk tegen te houden met de absurde bedragen (salaris en transfersommen) die geboden worden. Dwingen en niet opstellen cq Jupiler Leaque is gewoon een non optie als zogenaamde stok achter de deur.
Wat betreft ten Hag kun je zeggen dat hij idd niet de Ajax trainer is die het traditionele Nederlandse en Ajax 4-3-3 aanhangt maar dat is denk ik sowieso achterhaald.Ten Hag en Schreuder moeten bij Ajax de transitie gaan maken naar de realiteit en het moderne voetbal en hebben daar wat tijd voor nodig. Komend seizoen gaan we zien of dat gaat lukken. Ze brengen in ieder geval de bagage, ervaring en kennis mee om dat te kunnen bewerkstelligen.
Jonk en Bergkamp zijn passé en het heeft dus geen zin om daar nog allerlei gedachtes, gebaseerd op aannames, op los te laten.
2 0
megaonion
Amen!
1 0
Ajax4proud
Haha, probeer maar is een goede vervanger te zoeken. Nee Ajax mag in z'n handjes knijpen met Marc Overmars. Heeft hele goede zaken gedaan!
7 -2
Oliveira
Het is inderdaad nog maar de vraag of een eventuele vervanger van Overmars ( mocht hij ooit gaan vertrekken) , ook maar in de buurt kom van Overmars zijn talent. Zonder hem speelde spelers als Delorge en Colins John nog steeds voor Ajax. Daarnaast heeft Overmars wammeer hij slechte aankopen deed telkens zonder enige risico: Sana 250K helaas veel te licht, Zimling en Westermann waren gratis gehaald en stonden geen spelers in de weg. Dus inderdaad is Overmars echt een topper.
17 -2
PeterDeAjacied
Precies, nooit ene sikkepit gesnapt van de kritiek op Overmars. Als je eventuele toptalenten voor een prikkie kan strikken, altijd doen. Het is pas een miskoop als je er zoveel voor betaalt als bij Sulejmani. Sana en Bojan waren slecht, maar kostten ook geen drol. Dolberg en Sanchez binnenhalen zijn de dingen waar je hem op moet afrekenen.

Noem mij 1 andere TD die een totaal onbekende speler uit Zuid-Amerika haalt, verkoopt en die een jaar later probleemloos meedraait bij een topclub in de sterkste competitie ter wereld.

Overmars was ook tegen Keizer en voor Laudrup met Keizer als assistent, wat mij ook een veel betere optie leek. Achteraf had het waarschijnlijk weinig uitgemaakt, gezien het drama met Nouri, maar hij was wel de enige die tegengewicht aan Bergkamp bood.

Omdat Sar steeds achter Bergkamp bleef staan, lijkt het alsof Overmars ook verantwoordelijk was voor alle fouten, maar dat is niet zo. Wat misschien nog wel het aller-allersterkst is aan Overmars, is dat hij niet publiek uitkomt met 'ik zei het toch' om zijn gelijk te halen. Hij blijft de mensen steunen die fouten hebben gemaakt, terwijl hij zichzelf gewoon van alle kritiek kan vrijpleiten, maar doet dat niet. Een echte topper.
6 -2
DarkChild
welke onbekende speler was dat dan? Want Sanchez had net een Copa Libertadores gewonnen als basisspeler...

Orejuela en Cassierra, die kende niemand. Oh, wacht...
2 -2
NouriVandeBeek
Benieuwd hoeveel die Raiola weer gaat mee graaien.
0 0
Snellejapie
Waarom zit die speklap ertussen? Zo krijgt hij alleen maar meer macht en kan hij met de prijs spelen. Ik zou wel uitkijken als ik Ajax was.
0 0
AjaxciedAltijd1Ajaxcied
Raiola krijgt echt niet meer macht en zeker niet als Overmars er tussen zitten.
Ik merk nu al dat Raiola moeilijk heeft qua onderhandelen van spelers die Raiola wilt verkopen aan ander clubs.
Nee die Raiola heeft het echt wel moeilijk om tegen Overmars in te gaan.marcie heeft Raiola echt redelijk goed in de hand.
0 0
Bennyben
Raar dat die rioolrat als tussen persoon word gebruikt, clubs zouden er toch ook onderling uit moeten kunnen komen daar hebben ze hem toch niet voor nodig.
0 0
Oliveira
Grappig. Iedereen is het er overeens: Raiola is een dwaas. Het enige wat die sukkel doet is zijn eigen bankrekening spekken en pizza's vreten.
5 0
Restored
Overmars regelt die zaken gewoon vanaf z'n jetski
0 0
talent020
zelfs als de boel in de fik staat poeiert Marc de zaakwaarnemers af door de telefoon
1 0
AFCA.
Marc! Lekker gewerkt pik.
1 -1
behangdelul
Zozo iemand die over miljoenen onderhandelt neemt zelfs op zondag de telefoon op. Moet niet gekker worden in die voetbalbusiness
6 0
M.Olsen
Dat is nou echt de Ajax mentaliteit om het op zondagen te laten liggen. Overmars is met het werken op zondag dus een behoorlijke vooruitgang
1 0
Keizer020
Marc heeft het qua de situatie van Kluivert uitstekend gedaan
3 -1
AjaxciedAltijd1Ajaxcied
Klopt al denk ik zelf dat als Overmars nog harder had gespeeld had die heel waarschijnlijk wel meer kunnen vangen voor Kluivert. maar Marc is iemand die zulke soap wat bij Kluivert is zo iets heeft van zullen we maar het snel verder afhandelen dan dat deze soap nog ;n halfjaar door gaat. Want Overmars en Raiola zijn wel 2 tegen polen.
daar bedoel ik mee te zeggen van Marc wil iets dus die geeft niet gauw bij maar die Railola ook niet. Maar zo als Ajax4proud en Oliveira al zeiden zoals Marc Overmars ooit weg gaat probeer dan maar net zo een goed man te krijg als Overmars die zijn er maar weinig in die 31 jaar dat ik voor ajax ben heb ik nog niet zo een als Overmars gezien,die zoveel aandacht besteed in spelers (talenten)als hij. maar Marc is tenminste wel iemand die tegen Raiola in durf te gaan dat is ook een pluspunt bij hem
0 0
Mr.P.
poot stijf houden, bijtekenen of banken
9 0
AFCA1510
Overmars, lekker pik.
14 -2
DeMeervanweleer
wij zijn Ajax, wij zijn de beste onderhandelaars!
14 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Ondanks dat prijzen het belangrijkst zijn, mocht Ajax dit volhouden en jaarlijks voor meer dan 50mil verkopen. Dan is Ajax wel uniek in zijn soort omdat dit op de lange termijn Ajax de rijkste en gezondste club van Europa maakt, los van de rijke sjeiks/eigenaren die eigen geld erin pompen. Ajax is self made. Als je dan een opleidingsclub bent, wees dan de beste toch. WZAWZ(NOG STEEDS)DB
Wedden dat ze in r'dan en ehoven al jaren denken; Geen kampioen maar toch elke zomer weer bakken vol poen, hoe doen ze dat toch.Met ons eigen vermogen kunnen wij heel feyenoord nu al zo'n beetje kopen. Afgelopen jaren ook nog CL en we hadden nog 50 erbij.
En voor wie het allemaal niks doet, minder dan 10jr terug met Vd Boog en Bassie met zijn topaankopen had Ajax nog 20/30 mil. schuld. Nu poen zat voor een nieuw jeugdcomplex.
En aan wie danken we die schatkist? Wie ging er 4 keer weg bij AJax en zorgde ELKE keer (zoek maar na)voor een volle kas? J.C
14 -3
Raynofisher
Mijn vader is al ruim 60 jaar ajacied en wil ook nog wel een kampioenschap meemaken voordat ie heengaat
3 -1
V12
Hij heeft er al aardig wat gezien in die 60 jaar. Er zijn ter wereld maar heel weinig clubs die nationaal en internationaal meer gewonnen hebben. Tel je zegeningen en houdt geduld.
0 -1
Mr.P.
is t alweer zolang geleden dan? :-p
1 0
Schilder14
Wat een supergoed stuk van jou. Sluit mij er volledig bij aan.
1 -1
foroloca
Zou lekker zeggen stop die 18 miljoen in je ...
0 -4
oudzuid2
volgens mij denken ze bij de Spurs daar anders over...
1 -3
SjaakWolfs
"Monchi belt Raiola en wordt op de hoogte van wat Ajax wilt"
Wilt?
7 -1
AFCAMM
Een héél veel voorkomende fout. Net als 'die' bij verkleinwoorden.
4 0
cruijffthebest
Wat denk je dan van Uberhaupt, dat is gewoon keihard Duits en daar is een normaal Nederlands woord voor..............eigenlijk of helemaal, welk woord passend is in de bewuste zin!!!!
1 -3
AFCAMM
'Ik spreek überhaupt geen woord Duits' vind ik dan wel weer een mooie zin.
1 0
jackwolf
Dat je daar überhaupt weer over begint...
1 0
JesseMKB33
Een leenwoord heet dat.
2 0
wesleyreal
Over leenwoorden gaan we het overhoofd niet hebben hier...
0 0
Maxwell_5
?
0 -2
JanTa
Had hij net zo goed Ajaxshowtime kunnen bellen
0 0
Wereld
wil
1 -1
Bjorn
Hij wil, Ajax wil.
0 -1
Maxwell_5
AH, nu snap ik de comment.
1 -1
Logokusser
Was het met Sanchez ook maar zo gegaan. Beetje tegenstribbelen mag wel.
3 -3
Dolblij
Zegt het voort. Laat al die rijke clubs in Europa maar weten dat ze bij ons De Besten kunnen ophalen als ze hun geldbuidel maar helemaal leegmaken.
4 0
Schilder14
Zo is het. Wij zijn super gezond en kunnen 28 M voor Neres lachend van tafel vegen. Ik schat dat we eind augustus 150 M hebben verdiend met transfers. Wat zouden wij toch een topclub in de wereld zijn als die spelers zouden blijven.
2 0
AFCA-B93
Ajax zal nooit meer een internationale topclub worden, puur omdat onze jongens op den duur uitgeleerd raken in de Eredivisie. Denk je dat Eriksen zijn huidige niveau ook had gehad bij jaarlijks Eredivisie en pak ‘m beet 8 CL potjes per jaar? Dat denk ik namelijk niet. De Eredivisie heeft een heel laag plafond, en omdat we zo’n klein kikkerlandje zijn zal dat ook niet structureel beter worden
0 0
Maxwell5
Dat heeft nauwelijks iets met de grootte van een land te maken. Het verschil zit 'm in tvgeld en dus sponsoring. Omdat men in Nederland te gierig is (maar wel veelvuldig naar illegale streampjes zoeken) om bijvoorbeeld een abonnement te nemen op Foxsports zal het financiële gat altijd te groot zijn om te concurreren.
In het Verenigd Koninkrijk heeft ruim 20% van de bevolking die grofweg €25 p.m. aftikken. Ter vergelijking, Foxsports heeft ongeveer 850 duizend abonnee's die gemiddeld €12 p.m. betalen. Dat is iets minder dan 5% van de bevolking dat minder dan de helft betaald dan wat ze bijvoorbeeld in Engeland bereidt zijn te betalen. Kortom een (onnodige) ENORM verschil. Dergelijke procentuele en kosten verschillen zie je trouwens ook met landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje. Terwijl het Nederlandse volk tot de rijkste bevolkingen van de wereld behoort.
1 0
Jan Doedel
Omdat ze zo gierig zijn haha, maar das logisch (JC)
0 0
D4nny
Tuurlijk heeft het met de grootte van een land (aantal inwoners) te maken.

20% van 60 miljoen mensen is nog altijd 12 miljoen x abo gelden. In NL is 20% slechts 3,3 miljoen x abo gelden.

Tel daarbij op dat de premier League hun meeste geld ophaalt uit tv gelden in de rest van de wereld en je beseft dat een Nederland die inkomstenkloof never gaat overbruggen.

Een optie om het gat te verkleinen is om als Ajax zijnde in de Bundesliga pyramide in te stromen aangezien de Bundesliga meer tv gelden innen als de eredivisie. Ikzelf zou het mooi vinden om te zien en denk dat het beter is voor de weerstand van de spelers van Ajax om in de Bundesliga mee te doen dan bv een BeNe Liga op te richten. Maar ook dat zou al vooruitgang zijn tov wat we nu hebben.
0 0
Maxwell5
Nogmaals ik heb het niet over aantallen! Bovendien landen als Brazilië en Argentinië zijn velen malen groter en die gaan qua aantallen over elk Europese land heen, maar procentueel stelt het weinig voor. Omdat de afzetmarkt net als in Nederland op basis van animo erg klein is.
Verder, de PL tvgeld uit het buitenland is iets van de laatste 10 tot 15 jaar. Wat het gevolg is van de commerciële opbouw in het decennia ervoor.
Maar om even terug te komen op mijn punt. In Nederland is er domweg niet de bereidheid om €10 tot €15 per maand neer te leggen voor het voetbal. En daar begint juist het verschil met de concurrentie.
0 0
NoPants
Je doet aannamens. Kom dan met een artikel waaruit blijkt dat in nederland een minder aandeel van de bevolking betaalt voor voetbal dan in andere landen, zo kan niemand er niks mee. Je hebt in je hoofd een oorzaak verzonnen die voor jou logisch klinkt en verkondigd die nu als de waarheid.
0 0
Maxwell5
Het zijn geen aannamens, dat doe jij nu zelf! De cijfers die ik tot dusver noem zijn simpel te googlen, vriend!
0 0
RusselWestbrook
Leuk verhaal, alleen vergeet je wel even iets belangrijks:

Ook al zouden Nederlanders wél bereid zijn net zoveel te betalen als de Britten dan zou er nog steeds veel minder geld binnen komen. Er wonen namelijk 50 miljoen mensen in Engeland en 17 miljoen in Nederland. Er zouden in Nederland in verhouding 3 keer zoveel mensen een abo af moeten nemen tegen dezelfde kosten om het gelijk te trekken, dus 60% van de bevolking.

Dat wij een klein land zijn maakt het dus nog gewoon veel erger dan jij het je voorstelt.

Nog even helemaal los van het feit dat er bijna niemand die niet uit Nederland komt Eredivisie kijkt en dat er heel veel mensen zijn die niet Engeland komen die wel de Premier League kijken.Echt overal, van de VS en Brazilië tot aan China, Japan en Australië.

Dus nee, ook al keek 20% van de Nederlanders voor 25 euro per maand dan waren we er nog lang niet. Nog lang, lang, lang, lang, lang niet.
2 0
Maxwell5
Klopt, maar mijn punt is niet om het gat te dichten. Die illusie heb ik niet. Het gaat mij vooral om dat Nederland procentueel al dik achter loopt; 5% vs ruim 20%. Je krijgt weliswaar niet het beste voetbal te zien, in Engeland overigens lang niet altijd, maar daar zijn de abonnementskosten ook naar. Je betaald immers de helft minder. Maar desondanks is er zeer weinig animo onder de Nederlandse bevolking. Dat is simpelweg zeer karig voor een 'voetbalgek land'. Maar tegelijkertijd lopen we wel te zeiken over de enorme tvgeld en sponsoring in Engeland. Ja dank je de koekoek, die Britten zijn al zo'n 30 jaar er gewoon er toe bereid om voor het voetbal te betalen. Terwijl inmiddels hier in Nederland er waarschijnlijk net zoveel zwartkijkers zijn als FOX Sports abonnee's.
0 0
RusselWestbrook
Nogmaals, dit is irrelevant omdat je net doet alsof de populatiegrootte er niet toe doet, maar die is natuurlijk leidend als je over percentages spreekt! 20% van de Nederlanders (3,4 miljoen) staat gelijk aan 6,8% van de Engelsen. 100% van de Nederlanders staat gelijk aan 34% van de Engelsen.

Oftewel: of er moeten in verhouding 3 keer zoveel Nederlanders kijken voor hetzelfde maandbedrag als een Engelsman, of er moeten in verhouding evenveel Nederlanders kijken maar die moeten drie keer zoveel betalen

De grootte van het land is bijna alles bepalend voor de hoogte van het TV-geld en de sponsoring, maar jij doet niet alsof dit aan de portemonnee van de Nederlander ligt.

Het helpt natuurlijk niet dat Nederlanders weinig uitgeven aan voetbal, maar dat is maar een fractie van het probleem. Het grootste probleem is dat we een kutcompetitie hebben in een klein land.

Ook voor Spanje: 10% van de Spanjaarden (4,6 miljoen) is 27% van de Nederlanders.

En dat is dus nog helemaal los van het feit dat de Premier League over de hele wereld verkocht wordt en de Eredivisie niet. Nederlanders zouden allemaal gratis kunnen kijken als de rest van de wereld heel veel dollars en euro's neer zou leggen om de eredivisie te kijken. Want 17 miljoen is natuurlijk niets op 6 miljard.
0 0
Maxwell5
Nee kerel, nogmaals het gaat mij niet om aantallen en het gaat ook niet om dat financiële gat te dichten! Het gaat om het principe dat het Nederlandse volk te gierig is om voor een voetbalkanaal te betalen. Studio Sport trekt op zondag 19:00 om en nabij de 2 miljoen kijkers. Dat is ongeveer 12% van de bevolking, als je dat afzet tegen het aantal betalende abonnee's. Dan is het zeer opvallend dat slechts een klein deel(5,8%) van de bevolking bereidt is om voor het voetbal te betalen. En dan kun je wel roepen dat het een kut competitie is, maar dat is eerder het gevolg als oorzaak benoemen. Tvgeld ligt hier domweg al jaren ver onder van wat het zou kunnen zijn. En één van de redenen is dat wij vertikken om ervoor te betalen. Maar tegelijkertijd wordt er wel veelvuldig naar ilegale streampjes gevraagd/gezocht in dit 'voetbalgek' land. Gierigheid ten top!
0 0
NoPants
Ik heb het even voor je opgezocht, maar ik heb haast;

18/10/17 doorbrak fox de grens van 1 miljoen betalende members, uitgaand van 17 mln inwoners is dat 5,8%.

In 2015 rapporteerde mundo deportivo dat in spanje slechts 5,5% van de bevolking een betalende kijker was.
0 0
Maxwell5
5,8%...tjah.. Spanje is ook niet denderend hoog, maar ik meen te hebben gelezen dat zij daar om en nabij de 15% zitten. Ik ga het even opzoeken!

edit: Het was een beetje graven, maar ik heb via de website van La Liga zelf cijfers gevonden. Zij berekenden dat over 30 rondes 139.313.612 miljoen kijkers waren. Gedeeld door 30 is dat grofweg 4,6 miljoen kijkers per ronde. Uitgaande van 100% kijkdichtheid, is dat 10% van de Spaanse bevolking.

ps. Ter info, Spanje verkoopt pas sinds 2015 collectief de tvrechten. Daarvoor deed iedere Spaanse club dat zelf. En gezien de groei, financieel als qua kijkersaantallen, sindsdien is daar het einde nog niet in zicht.
0 0
NoPants
Die cijfers heb ik ook gezien, echter is dat inclusief de gratis wedstrijden. Als je verder zoekt vind je de getalen van de betaalde kanalen.
0 0
Maxwell5
Klopt, maar dat zijn bijna altijd wedstrijden van de onderste 8 clubs. Als je dan ruwweg 5% marge incalculeert, dan zitten ze procentueel nog steeds re-de-lijk. Maar goed.
0 0
AFCA-B93
Je kan als FOX zijnde nooit de prijzen gelijk trekken met een Engeland, omdat de amusementswaarde van onze wedstrijden gewoon stukken lager ligt dan in Engeland. De populariteit van de Eredivisie is niets vergeleken met de PL. Er zijn zoveel factoren die beter moeten om structureel te groeien als competitie en club. De TV-gelden spelen gewoon een ontzettend grote rol. Sponsoren betalen hier een schijntje t.o.v. het buitenland. Ik zie het iig niet gebeuren dat Nederland interessant wordt voor iemand van buiten Nederland
1 0
Maxwell5
Dan heb je de strekking niet begrepen. De nadruk ligt op de hoeveelheid mensen in Nederland die bereidt zijn om voor het voetbal te betalen, en dat zijn er altijd maar heel héél weinig geweest.
0 0
RusselWestbrook
Maakt niet uit. Als de Nederlandse competitie geweldig was, de crème de la crème en daardoor over de hele wereld te verkopen, dan zou elke Nederlander wel gratis kunnen kijken en zou het gat desondanks een stuk kleiner zijn.

Dat de Nederlanders, 17 miljoen sterk, geen geld uit willen geven aan de eredivisie is echt compleet irrelevant t.o.v. de afzetmarkt van de Premier League, wat gewoon echt letterlijk bijna de hele wereld is.
1 0
dezeman
Dat is een kip en ei verhaal. Als die spelers juist wel langer blijven dan zouden ze ook meer CL wedstrijden spelen en zou het algehele niveau in de Eredivisie waarschijnlijk ook omhoog gaan.

De financiele situatie waar Ajax nu in zit is daarom alleen maar goed. Ze kunnen zich steeds stugger opstellen bij interesse in spelers en uiteindelijk ook het niveau van de selectie beter op pijl houden. Daarmee kom je stap bij stap toch weer iets dichter bij de top, is het niet structureel dan toch zeker incidenteel.
0 0
AFCA-B93
"Als die spelers juist wel langer blijven". Hoe zie je dat voor je, met de huidige salarissen? Ajax kan het zich wel veroorloven om de salarissen omhoog te gooien, maar denk je dat een Sparta of Emmen dat kan? Wat ik al aangaf net bij een ander: er zijn zoveel factoren die invloed hebben op de aantrekkelijkheid van de Eredivisie, dat zie ik niet meer goed komen
0 0
DoorenAFCA
Toch ook niet helemaal waar. Vroeger was het niveau van de Eredivisie niet bepaald beter, eerder juist slechter. Toch zaten jongens zoals Cruyff en Swart aan de top van hun kunnen hier. Tuurlijk, je doet een bepaalde portie wedstrijd ervaring en slimmigheidjes op door tegen verschillende clubs te spelen uit andere landen, maar het trainen en maximaliseren van techniek en fysieke eigenschappen heb je volledig in eigen hand, ook hier in de Eredivisie. Je hoort ook vaak dat de trainingen in Nederland niet veel voorstellen (of dat waar is, is een tweede).
0 0
D4nny
Maar toen had je nog geen Bosman arrest en bleven de spelers langer in hun eigen land spelen. Nu koopt een grote competitie (of eigenlijk de top 12 clubs in verschillende competities) alle topspelers en zie daar, je sportieve verschil is geboren.
0 0
afca4eva
Ik ben het met je eens hoor maar in de tijd van Swart en Cruijff speelde geld nog lang niet zo'n grote rol zoals nu. Stel je voor dat zij nu als talent bij Ajax zouden voetballen dan stonden PSG, R. Madrid en de Citys van nu in de rij en hadden ook deze 2 grootheden een totaal andere carrière gehad want dan hadden OOK zij voor het grote geld gegaan.
Opleiding, intensiviteit etc. het speelt vandaag de dag nog een kleine rol.. de knaken is waar het hoofdzakelijk om draait, zowel bij spelers als alle stropdassen en de duistere figuren daar omheen.
1 0
jariafca020
Houden zo.
1 0