'Het snijdt dat men wordt neergezet als harteloos'

SJvanveen, 05-06-2018 om 07:26, 15034 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is allerminst blij met de huidige gang van zaken omtrent Abdelhak Nouri en de arbitragecommissie. De familie Nouri is naar de genoemde commissie van de KNVB gestapt om aansprakelijkheid van de Amsterdammers aan de kaart te stellen.

De Telegraaf schrijft maandagmorgen dat het mediacircus dat opgang komt personen binnen de Amsterdamse club pijn doet. 'Het snijdt Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop door de ziel dat zij worden neergezet als harteloos, maar ze laten de golf negatieve publiciteit over zich heenkomen.'

Waarom? 'Omdat hun advocaten dat adviseren, maar vooral omdat zij dit uiterst delicate dossier niét in de media willen bespreken', vervolgt het medium. Men schrijft dat Ajax op meerdere manieren dingen zou hebben aangeboden aan de familie Nouri, maar dat het op continue wijze als onvoldoende wordt beschouwd. 'Elk gebaar naar de familie Nouri kan volgens Ajax worden uitgelegd als een schikking', legt men hierom uit. 'En schikken, lijkt schuld bekennen. Iets wat de club beslist niet wil.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JordyAjacied
Alsof Ajax dit allemaal expres heeft gedaan, geloof me over het functioneren kunnen we twisten, maar Edwin, Marc en co zijn absoluut geen slechte mensen.
2 -1
Hagmag
Als er fouten zijn gemaakt, bijvoorbeeld niet direct reanimeren (voorbeeld) AED niet direct aangesloten (voorbeeld) zijn deze fouten gemaakt door de aanwezige medische staf.
De vraag die bij mij naar boven komt is:
ZIJN ER FOUTEN GEMAAKT EN ZO JA DOOR WIE ?
Van een lid van de medische staf mag worden verwacht dat zij weten hoe te handelen tijdens een onwel wording c.q. mogelijke hart stilstand.
Zijn de eventueel gemaakte fouten echt groot en verwijtbaar, dan moet die persoon in kwestie die toen de leiding had zich verantwoorden en zich niet achter Ajax verschuilen.
AFC Ajax kan toch niet aansprakelijk worden gesteld voor een koekenbakker die niet wist wat te doen na de onwel wording / hartstilstand van Appie Nouri.
Ajax heeft de familie Nouri een tienjarig contract aangeboden, we hebben de inhoud kunnen lezen.
Laat de familie Nouri eens uitleggen wat zij willen gaan doen met een groot geldbedrag, zeg maar schadeloos stelling.
Er wordt gezegd dat ze het niet doen voor het geld, waarom willen ze het dan wel ?
2 -1
flyingsoccer
Volkomen mee eens dit hoort niet in de MEDIA maar achter gesloten deuren besproken en geregeld te worden. Nu wordt er meer schade aangericht, we moeten gewoon vooruit kijken zaken zijn gelopen zoals ze zijn gelopen en anderen moeten hier maar over oordelen maar niet in de media.
0 0
booya4afca
Als het volgende klopt:

"Er zou onder andere gesproken zij over huisvesting voor Nouri, permanente zorg door verplegers die bij Ajax op de loonlijst komen, een nieuw 10-jarig contract voor Nouri, de vernoeming van De Toekomst of de hoofdtribune in de Johan Cruijff ArenA naar Nouri of hulp bij de oprichting van de Nouri Foundation, inclusief een eerste donatie of een (jaarlijkse) benefietwedstrijd, meldt De Telegraaf vanmorgen. "

Dan lijkt dit toch best netjes, of zie ik het verkeerd.
Ik hoop dat dit een stap is richting een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Want laten we eerlijk zijn, Nouri krijg je er echt niet voor terug.
4 0
X-RaY
Het meest gevoelige woord in de hele westerse wereld, zodra 'geld' ter sprake komt ligt het uiteraard voor de hand dat de media geile en op geld beluste Petertje om de hoek komt kijken. Hij is niet voor niks de grootste engnek van het land.
0 0
chrisjuhhh
Ik verbaas me erover hoe AS kan geilen met zoveel verschillende en wat achteraf gewoon 1 !! item is .
Hoe verbras je alles en waarom geven jullie enorm zo veel aandacht eraan ?

Ook de echte feiten geven jullie niet eens door !!!
Alles voor de likes ?
1 0
geendagsvlieg
Waar ik me dan over verbaas of eigenlijk niet is dat het artikel uit de Telegraaf van vandaag slechts heel summier op AS staat.

En dan eigenlijk helemaal niks over wat ten voordele van Ajax spreekt.
1 0
RusselWestbrook
Weinig verassend, zo gaat dat hier al jaren.
1 0
Dexy
Het lijkt gewoon op een keiharde juridische strijd aan te komen, waarbij beide partijen (waarschijnlijk op advies van advocaten) een bepaalde houding aannemen. Bij de familie Nouri is deze houding: de media opzoeken. Bij Ajax is het juist: geen woord naar buiten brengen.

Laten we hopen dat deze uiterst pijnlijke zaak snel is afgelopen. Hoe eerder, hoe beter. Zowel voor Ajax als de familie.
1 0
chrisjuhhh
Binnen Ajax is er gesproken over verschillende voorstellen om de familie van Abdelhak Nouri tegemoet te komen.

Er zou onder andere gesproken zij over huisvesting voor Nouri, permanente zorg door verplegers die bij Ajax op de loonlijst komen, een nieuw 10-jarig contract voor Nouri, de vernoeming van De Toekomst of de hoofdtribune in de Johan Cruijff ArenA naar Nouri of hulp bij de oprichting van de Nouri Foundation, inclusief een eerste donatie of een (jaarlijkse) benefietwedstrijd, meldt De Telegraaf vanmorgen.

Lees ook: Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk, stapt naar arbitragecommissie

Deze mogelijkheden zouden ook zijn besproken en voorgelegd aan de familie van Nouri en hun letselschadeadvocaat John Beer en advocaat Khalid Kasem. Zij hebben de voorstellen als onvoldoende beoordeeld. 'Als Ajax in de periode na het ongeluk met gebogen hoofd naar de familie was toegegaan - en gewoon had gezegd: ''het is vreselijk misgegaan, we kunnen de tijd helaas niet terugdraaien, maar we gaan jullie absoluut helpen.'' Dan hadden ze aan de familie Nouri een heel goede gesprekspartner gehad. Dan waren beide partijen nooit zo tegenover elkaar komen te staan als nu', zegt Beer tegen het AD.

Aansprakelijkheid
Ook het statement van Ajax gisteren, waarin de club stelde niet aansprakelijk te zijn, schoot de letselschadeadvocaat in het verkeerde keelgat. 'Wat betreft aansprakelijkheid, was er steeds opnieuw sprake van een ontwijkende houding. Ajax had veel meer nederigheid en verantwoordelijkheid moeten tonen richting de familie. Toen dat steeds opnieuw uitbleef, ook na een uitgebreid gesprek hierover, kon de familie niet anders dan deze weg bewandelen. Voor hen is het heel belangrijk dat Ajax aansprakelijkheid erkent.'

Lees ook: Woordvoerder familie Nouri: 'Onbegrijpelijk dat er zo gehandeld is'

De zaak wordt over ongeveer drie maanden door de arbitragecommissie van de KNVB behandeld. Deskundigen stelden gisteren al dat de zaak mogelijk te complex is voor de arbitragecommissie.

Dus het gaat die advocaat en P R de Vries gewoon om geld .
4 0
debarbaar
Money money money,, zelfs Abba wist het al in de jaren 70. Hoe fijner ze in de religieuze leer zijn des te inhaliger het spul wordt. Wat zou er gebeurd zijn als niet de advocaat de boel in de publiciteit zou hebben gebracht maar dat Ajax de boel in de krant zou hebben gezet met de bedragen erbij?

Ik heb mijn zakken wel vol van die familie. De zoon is vast en onecht kind geweest. Aangenomen denk ik.
4 0
Jan Doedel
Geldwolven ruiken poen! Heel erg voor Appie maar als Ajax zijnde zou ik me nu heel kil en zakelijk opstellen. Die familie maakt zich niet druk om Appie maar om het misgelopen geld van Appie's carriere. Ik zou zeggen geen cent meer bieden. Laat de rechter maar bepalen. En als je wat wil bieden dan in de vorm van zorg voor Appie maar geen contant geld wat de familie naar eigen inzicht kan besteden. Hun kip met de gouden eieren waar waarschijnlijk de hele familie van meeprofiteerde is er niet meer. Die familie moet zich schamen net als die gluiperige advocaten en Peter de V.
3 -1
BokkieBokstra
Zal Ajax geen moeite kosten zich kil en zakelijk opstellen.
0 -2
Good Luck
Je moet niet van de buiten oordelen idioot
2 0
Ozymandias
"Die familie maakt zich niet druk om Appie maar om het misgelopen geld van Appie's carriere."

Man wat een smerige opmerking, denk toch eens na voordat je met dit soort onzin komt. Laten we niet te snel met oordelen komen (zowel over Ajax als de familie van Nouri) en afwachten wat de feiten zijn.
2 -3
Jan Doedel
De waarheid is hard sorry maar ik mag net als jij een mening hebben. Als jij denkt dat dit niet om geld gaat ben je een ietsjes naïeif. In mijn ogen dan hè?
1 0
chrisjuhhh
lees mijn stukje eens (zie boven)
0 0
Lagasj
Als sentimenten en/of geloof leidend gaan worden in zo'n trieste en beladen zaak, gaat het uiteindelijk verschrikkelijk mis.
En clash van culturen kan dan niet meer voorkomen worden.
Laten we hopen dat het zover niet zal komen.
0 0
Sampaoli
Goede houding van Ajax.
1 0
Barra
Deze mannen binnen Ajax lijken me niet de warmste persoonlijkheden, maar ik geloof niet dat ze zo harteloos zijn als ze worden afgeschilderd. Ze hebben ook het beste voor met Nouri en zijn nabestaanden, maar worden natuurlijk ook geadviseerd door advocaten
4 0
DeMeervanweleer
Het ligt er zo duimendik bovenop bij die Beer en De Vries. Ik heb nergens het idee dat Ajax in deze harteloos is. De gieren ruiken bloed dat is duidelijk. Eer aan jezelf houden Ajax, niet met modder terug smijten. Over het al-dan-niet juist medisch handelen kun je op basis van tv beelden niet veel concluderen. Er waren twee artsen ter plaatse en die zullen echt naar eer en geweten gehandeld hebben. Dat van die verzwegen hartkwaal is volgens mij juridisch wel nogal belangrijk.
6 0
Barra
Die verzwegen hartafwijking moet wel binnen Ajax bekend zijn geweest, want de KNVB geeft dit natuurlijk door aan de werkgever. Of de familie hier daadwerkelijk van af wist is niet duidelijk nee.
0 0
Ferd
Als de knvb het doorgeeft zijn ze strafbaar, medisch geheim
0 0
Babayaka
Ze zijn o zo close, maar nu net van de hart problemen wisten ze niks yeah right,
en water is nat.
0 0
booya4afca
De KNVB mag dat niet eens doorgeven aan de werkgever. Dat is namelijk aan jou (lees : Nouri) omdat te delen.
1 0
chrisjuhhh
En hier speelt media geile man P de Vries een grote rol in , juist deze geilt op zichzelf als media geil .
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
En dan heb je ook nog het verhaal waarbij Ajax wel op de hoogte was van Nouri's hartfalen maar Nouri zelf niet, terwijl AJax zegt dat ze dit Nouri hebben laten weten, terwijl de familie zegt van niks te weten. Als je als jonge sporter hoort dat er wat met je hart is dan zegt 99,9% dit meteen tegen zijn familie. Dus mocht Ajax niet schriftelijk kunnen aantonen dat Nouri op de hoogte was gesteld, dan hebben ze dus een medisch aandoening verborgen gehouden voor hun werknemer. Want wat als Nouri wel schriftelijk een medisch rapport had gekregen, wellicht had de familie zelf een arts ingeschakeld. Maar als Ajax dit verzwegen heeft dan zijn ze zeer nalatig.
Zie het als het jou zou overkomen, je doet een test op je werk en je werkgever zegt niet dat je wat mankeert, terwijl het nota bene om je hart gaat, zou je toch gek worden.
0 -6
Amsterdam Loyals
Nouri was zelf op de hoogte, had knvb toch al bevestigd?
1 0
stefanzob
KNVB geeft inderdaad aan Nouri zowel mondeling als schriftelijk op de hoogte te hebben gesteld, al heeft de KNVB verzuimd het schriftelijke bewijs in het archief te bewaren.
0 0
Wiet1900
speculaties speculaties, zullen we de rechtzaak maar gewoon afwachten? voordat je verkeerde dingen gaat zitten zaaien. moeilijk he? geduld hebben.
1 0
FCMax
Vanaf 16 jaar oud is er in NL medisch geheim, waardoor je dus zelf verantwoordelijk bent met wie jij je medische gegevens deelt. Dit was vrij snel na het incident al duidelijk. Ajax (of een dokter) hadden de familie niet mogen inlichten, Nouri stond hier vrij in om zijn eigen keuze te maken.
8 0
trainerdv
Enige juiste houding van Ajax. Alles wat je wel zegt, wordt toch verkeerd geinterpreteert. Geef je de familie alles wat ze willen om z ete steunen, dan lijk je 'schuldig'. Het geeft helaas wel weer dat het voetbal nog meer verneukt is dan we al dachten. Als dit zelfs al over geld gaat.... pff.
1 0
afca95
Leuk wat die Advocaatjes willen, maar Nederland is geen Amerika. Zet maar n streep door de miljoenen. Ze moeten met hele goede medische bewijzen komen of dat Nouri door handelen van de arts in deze trieste staat verkeerd. Door nu al met het vingertje te wijzen naar Ajax vind ik misselijkmakend. Ajax zijn mensen, en mensen die allemaal van Nouri houden. En dan word je word je zonder proces of gedegen onderzoek beschuldigd. Smerig laf en onder de gordel door dit de media in te slingeren. Het leed is al zo groot en nu gaat Ajax n leger van advocaten inzetten en uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers
3 0
chrisjuhhh
Het is die advocaat Beers samen met P de Vries en Marokkaan advocaat allen ruiken ze geld en zogenaamd komen ze op voor Familie Nouri en gebruiken appie beetje erg veel in hun belang .
2 0
@Maar7en
Leuk die advocaten maar die zijn altijd van de smerige trucjes. Laat het uit de media en ga om tafel. Ajax is ook gebonden aan regels wat betreft schades die verzekerd zijn dat moeten ze ook weten. Valt me vies tegen van een Peter R de Vries als Ajax supporter zo tekeer tegaan in de media. Blijkt zijn eigen ego toch wat groter en belangrijker dan clubliefde. Die John de Beer komt ook al zo onbetrouwbaar over. Laat je niet kennen Overmara, vd Sar en Slop eerlijkheid duurt het langst.
3 0
PeterVKV
Groot media offensief van de advocaatjes gisteren. Die willen natuurlijk tientallen miljoenen gebaseerd op een misgelopen top voetballoopbaan van een jaar of 15. Makkelijk uit te rekenen. De advocaten lopen daarmee ook binnen met een percentage van zo'n 25%. Volgens ras klootzak Peter R. De Vries (bannen uit de Arena) is de schuldvraag ook overduidelijk. Terwijl het helemaal niet zo duidelijk ligt. Nouri kwam in de bosloop het bergje moeilijk op. Die klote Ramadan zal ook niet geholpen hebben. Dat is toch ook killing voor een topsporter? Zeker als je al een zwakker hart hebt maar koste wat kost door wil. Dit soort discussies ga je nu krijgen, dankzij de advocaatjes die voor dollartekens hebben gezorgd in de ogen van de Nouri's.
5 -1
Bjorn
Dit dus.
0 0
Ajacied33
Wat je over de Ramadan zegt mag ook wel wat vriendelijker
2 -7
niquedegraaff
Hoezo? het is toch gewoon zo. Achterlijk iets. We hebben hier in Nederland al diverse opgedrongen religieuze golven gehad waarin mensen onder sociale druk ergens aan mee moesten doen. Complete oorlogen zijn er uit ontstaan. Zullen we deze achterlijke vorm van 'samen' leven heel snel een halt toeroepen? Een god zet je op de wereld en wat doe jij? Je gaat jezelf martelen om hem te eren. Wat een idioot, gestoord idee. Als ik een God zou zijn zou ik mij doodschamen. Ga je leven leven en hou toch eens op met dat constante geslijm aan mijn hoofd.
9 -1
PeterVKV
Tja...Moeilijke discussie, maar weken niet of weinig mogen eten. En dan topsport bedrijven. Ik ben niet zo van die opgelegde regels. Meer een vrije Amsterdammer.
5 0
Ajacied33
Dat is geen probleem, alleen het woord klote ervoor kon weggelaten worden vind ik. Thats all man
1 -4
Boer Gijs
Precies, zonder dat woord zeg je inhoudelijk precies hetzelfde.
1 -1
Ajacied33
Daarom, en je laat een ieder in zijn waarde dan
0 -2
PeterVKV
ok, eens
emotie
2 0
MosesD
Ik denk dat die topsporters wel oplossingen krijgen d.m.v. bijvoorbeeld injecties die toegediend worden. Salah en Mané hebben voor de CL finale echt wel wat naar binnen gekregen. Kan me niet voorstellen dat die met lege maag zo'n finale ingaan.
1 0
Ajacied33
Van Salah weet ik dat hij de finale( of de kwart van de finale) met een leeg maag heeft gespeeld. Dat hoorde ik hem althans roepen bij een Arabische zender. Marokko speelde gisteren vastend. Genoeg jongens die vastend voetballen gewoon
0 0
Bjorn
Het gevoel bekruipt mij dat de familie het heel erg op de emoties en sentiment gooit rondom het verhaal Nouri, om daarmee de overhand te willen krijgen in dit verhaal. Met name via de media, terwijl Ajax in de media niet kan of wil reageren.
2 0
booya4afca
Inderdaad. Ook het stukje van Hart van Nederland waar de statement van Ajax kill en onfatsoenlijk werd gezien was een prima voorbeeld hoe Peter R de Vries het speelt.

Schandalig gewoon.

Als je de afgelopen dagen op een rij zet dan wordt er via de media een spel gespeelt om zo Ajax te dwingen te reageren. Terwijl zij dit niet kunnen/mogen.

Vanuit media's oogpunt natuurlijk geweldig. Echter kent deze tragedie alleen maar verliezers. Wie er in de toekomst ook gelijk gaat krijgen.
2 0
Gerard36
Ik krijg een nare smaak in mijn mond van de familie nouri, v.d sar en consorten worden neergezet als onfatsoenlijke mensen. dat ze hun werk niet altijd goed doen in de ogen van velen is duidelijk, maar dat ze nu neergezet worden door de familie nouri als mensen zonder normen en waarden gaat mij veel te ver.
5 0
Bennyben
Klinkt hard maar gaat de advocaat nooit lukken, op het moment dat bij mij op het werk soort gelijks gebeurd krijg je ook geen miljoenen.

Anders zou het hek van de dam zijn en zouden er in Nederland elk jaar miljoenen claims liggen bij bedrijven, zo werkt het misschien in Amerika maar zo gek zijn ze hier gelukkig nog niet
3 0
Joseph
Wat mij betreft pakken ze die advocaat keihard aan, in het gunstigste geval blijft alleen smaad staan richting Ajax, want zo smerig is het spelletje van die advocaat die alles via de media doet..

Als dat uitgespeeld is, kom je met het royale aanbod voor de verzorging van Nouri, een jongen van Ajax die ongeacht de schuld verzorging van Ajax verdient.
2 0
Schöne82
Vooral pijnlijk. Voor familie en beleidsbepalers bij Ajax. Mocht het kloppen dat Ajax een 10-jarig contract heeft aangeboden met in dienst nemen van medische verzorgers, dan is dat denk ik een voorstel dat uit het hart komt. Aan de andere kant kan ik ook de familie begrijpen die (gebaseerd op de tv beelden) wel gegronde twijfels kunnen hebben of er van nalatigheid of onzorgvuldig medisch handelen geen sprake is geweest. Als het jouw zoon was wilde je dit ook tot op de bodem laten uitzoeken. Dat neem ik ze niet kwalijk. Wel erg kwalijk is het opzoeken van de media hierin. Al zal dat waarschijnlijk weer ingegeven zijn door de advocaat.... Ik neem m'n petje af voor vd Sar en consorten die vooralsnog niet reageren en het over zich heen laten komen. Ik hoop vooral dat familie en Ajax on speaking terms blijven en dat een genereuze, maar juridisch eerlijke oplossing gevonden kan worden. Nouri = Ajax
5 -2
Joseph
Als het ze alleen om de schuldvraag gaat, zouden ze zich enkel tot de verzorgers van dat moment, maar dat gebeurt niet, daar is namelijk geen geld te halen..
3 0
Sazzz
Alle zorg betaald door Ajax, een nieuw tienjarig contract, maar nee het is niet genoeg. Er moeten miljoenen komen... Vraag me af gebaseerd waarop. En het is zijn familie die dergelijke advocaten in de arm nemen, dus zij zijn daar zelf ook gewoon verantwoordelijk voor
8 -1
Maxwell_5
Bron?
1 -2
Ajacied33
Telehaat kwam er vanochtend mee
1 -2
Ajacied33
Daar komt de Telegraaf mee he. Dus niet al te serieus nemen zou ik zeggen
2 -3
afcklaasf
die zuigen dit echt niet uit hun duim hoor. en als de directie dit heeft voorgelegd aan de familie en dit vinden ze onvoldoende zijn het in mijn ogen gewoon geldwolven over de rug vn nouri. huisvesting..permanente zorg en 10 jarig contract is toch geweldig! maar nee ze wilen meer. triest vn de advocaten
6 -2
ajaxminimax
Kan toch gewoon waar zijn? Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat deze directie kil en koud zal wezen in de zaak Nouri. Het is gewoon oliedom om het verhaal van gister de media in te gooien. Ik blijf hoop houden op een oplossing en dan zonder advocaten.... want advocaten helpen niet mee in zo'n zaak als dit
4 0
Ajacied33
Je hebt geen hart als je je kil opstelt in deze zaak, dus denk wel dat Ajax zich loyaal heeft opgesteld. Ik ben het met je eens dat de media niet opgezocht had moeten worden. Dit had je als volwassen mensen binnenskamers moeten houden.
1 0
Ajax27
De familie Nouri moet hier geen mediacircus van willen maken. Schiet niemand iets mee op.
5 0
MSwertz92
Er zijn hier alleen maar verliezers.. Wat een tering situatie is dit zeg.
1 0
Ajacied33
Precies goed verwoord. Het zit me echt dwars gewoon dit. De club waar je van houdt tegen een echte Ajacied, jongen van de club, dit verdient niemand. Familie Nouri heb ik hoog zitten. Wat een.ellendige situatie
1 -2
Amsterdam Loyals
Familie Nouri heeft de zaak in handen van bloedhonden gegeven. Die zijn uit op grote pot met geld, gaan over lijken! Jammer, geloof ook dat de familie veel minder agressief naar Ajax staan..
6 0