Veltman meeste geslaagde tackles van ED

FinnDekker, 19-06-2017 om 17:59, 24480 views, FOX Sports | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Joël Veltman heeft het afgelopen seizoen de meeste geslaagde tackles van de gehele Eredivisie gemaakt. De Ajax-verdediger behaalde een gemiddelde van meer dan drie succesvolle slidings per wedstrijd.

Dit opvallende gegeven brengt FOX Sports maandagmiddag naar buiten. 'Met 3,6 succesvolle tackles per wedstrijd laat hij de rest van de Eredivisie ver achter zich. Het toont wellicht deels aan waarom trainers als Peter Bosz, Danny Blind en Dick Advocaat het wél in Veltman zien zitten.'

Waar zijn concurrent Kenny Tete vaak werd geroemd om zijn tackles en zijn verdedigende werk, blijkt nu dat Veltman op dat gebied niet onderdoet. De vraag is echter of de rechtspoot dit volgend seizoen weer kan laten zien, aangezien Veltman zijn zinnen zou hebben gezet op een transfer.

Ajax Showtime vergeleek Veltman en Tete in de rubriek 'Stats'.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
RSM
tete is gewoon beter in zijn positie. die hoeft reserve te staan bij ajax en zit bij het Nederlands elftal.
0 0
Ajaciedvooraltijd
Mooi voor hem.
Kenny > Veltman
0 0
gras
Geloof er geen ene reet van. Tete is superieur als het gaat om blocks en tackles. Maar als je niet speelt, wordt het lastig dat te laten zien.

Waarom wordt Blind trouwens genoemd als coach. Die koos voor Tete. Grim en de Boer idem. Veltman stond centraal onder advocaat. Lekker stuk weer dit.
0 -1
ajaxinho
Ik zie liever verdedigers die niet tackelen.
Zoals Blind en Anita.

Kun je ook sneller omschakelen van verdediging naar aanval.
2 0
AFCACBS1900
Als je serieus vind dat Veltman beter kan tackelen dan Tete, dan heb je echt stront in je ogen.
1 0
AFCAsphere
1. Er is een verschil tussen een staande tackle en een sliding.

2. Tete mag dan mooie tackles en slidings maken, maar het gaat hier om het succespercentage.
0 0
Finidi en Nwanko
Goede nieuws is dat er veel belangstelling voor hem is.
0 0
Adam24
Ik vind Veltman ook verder dan Tete, maar ik denk dat Tete verder was geweest als hij meer had mogen spelen. Veltman lijkt niet echt beter te worden.
1 0
Maik
Wat is de waarde van dit artikel als de termen tackle en sliding niet eens uit elkaar gehouden worden? Veel tackles prima, maar een sliding is gewoon een laatste redmiddel wanneer je eigenlijk te laat bent.
1 0
SilverHaze
Alleen een deel van de tackles zijn een laatste redmiddel. Hierin kun je ook nog het fouten herstellen van medespelers onderscheiden. Bovendien zijn er zoveel spelsituaties waarbij je als back gewoon niet kort kan dekken.
Dit artikel gaat over geslaagde balveroveringen met tackles in duel om de bal, dus het maakt niet uit wat voor tackle het is.
De vergelijking met Tete slaat alleen nergens op als je zijn cijfers van vorig jaar er niet bij pakt.
0 0
RaynoFischer
Dus dan zeg je dat Tete altijd te laat is?, want meestal zijn zijn tackles slidings :p
0 0
dumperPattiruhu
Ja dat kan ik me voorstellen diegene die nog beter is met de tackle heeft maar een handjevol wedstrijden gespeeld.

Nja veltman is niet verkeerd als back, maar mist snelheid om erover heen te denderen en een solide voorzet af te leveren. Zie Julian brandt gisteren Duitsland Australië.

Het is ook zo dat hij niet in aanmerking komt als CV in het buitenland. Dan maar als RB.
0 0
Johan1
Ook de back met het meeste balverlies...
1 -3
Koenniiee
Pertinent onwaar.
3 -1
Johan1
Ik kan me nog de wedstrijd tegen Lyon herinneren. De eerste 4 passes van Veltman waren allemaal voor de tegenstander. Veltman is geen slechte back, maar wel een gemaakte back. Je kan moeilijk zeggen dat hij bij balbezit een meerwaarde is. Eigenlijk zou je de statistieken moeten hebben van het aantal keren dat hij een goede voorzet aflevert of mee doet in een succesvolle aanval. Zijn meerwaarde zou het meevoetballen moeten zijn, maar ik heb hem weinig rushes langs de zijlijn zien maken. Er blijft dan van de verdediger Veltman weinig over om een topper te zijn.
1 -1
Dwergje48
Lyon was maar 1 wedstrijd.
2 -1
waaijop
Die cijfers zijn er wel hoor, in vergelijking met Tete speelde Veltman de bal vaker en sneller vooruit. Al verbeterde Tete zich wel op dit aspect. Veltman is ook de betere kopper van de twee. Jammer dat Tete vertrekt want hij had zich dit seizoen bij Ajax sterk kunnen verbeteren, nu dreigt een seizoen banken.
2 0
TheBasedGod
Lijkt me logisch dat Veltman de meeste geslaagde tackels heeft ipv Tete want Veltman heeft meer wedstrijden gespeeld. Als Tete meer geslaagde tackels zou hebben zou ik verbaasd zijn, deze jongen heeft dit seizoen een paar wedstrijdjes gespeeld en Veltman wel heel wat.
Mensen die hier allemaal aan het schreeuwen waren dat Veltman zo slecht was maar nu het tegenovergestelde roepen.. haha, Tete blijft voor mij een betere rechtsback.
Ik hoop dat we wat geld kunnen vangen voor hun 2, Of dat Tete blijft en dat Ajax een nieuwe rechtsback haalt, Of gewoon Zeefuik natuurlijk.
0 -2
RusselWestbrook
Dit is een statistiek per wedstrijd, slimmerd.
4 -1
afckoekwaus
toch blijft tete mijn favoriet; betere voetballer, betere uitstraling en een beter karakter
0 -4
RaynoFischer
Beter karakter zeker niet.
En uitstraling, alleen omdat hij tattoo's heeft zeker?
Veltman is completer, qua puur verdedigen is Tete misschien beter ja maar uit de statistieken blijkt dat Veltman ook niet slecht is.
2 0
Tinus
Over verdedigende kwaliteiten valt te twisten, maar voetballend is Veltman echt veel beter. Wat karakter betreft...... hahahahaha tete beter, die was goed.
3 0
AFCAsphere
Oh ja, beter karakter? Vond je dat ook toen hij bij het uitzwaaien voor de Klassieker de trouwe supporters ervan beschuldigde zich nooit te laten horen in het stadion? En vind je dat nu nog steeds, nu blijkt dat hij aanstuurt op een vertrek op zo'n jonge leeftijd zonder een seizoen lang basiskracht te zijn geweest?

Nee, qua karakter valt er nog heel wat te verbeteren voor Kenny. Bovendien kan je opmerking over 'betere voetballer' de prullenbak in, aangezien met deze statistieken toch wel duidelijk word dat de keuze voor Veltman terecht is.
2 0
JanTa
Veltman is gewoon de meest complete back van de eredivisie.
1 0
Leviathan
En ook de meest domme als je met deze statistieken zo ongelooflijk dom de fout in gaat regelmatig.
0 -3
JanTa
Maar jij geelooft de kletspraatjes van die ouwe snor van RTL7 eerder dan van de echte kenners.
0 0
MichelAngelo66
Mooie statistiek. Zo zie je maar weer. Napraten is vaak niet het beste wat je kan doen.

Ik heb niks tegen Veltman. Stoor me aan dat gepush van Tete. Iemand die al tijden niet wil bijtekenen omdat z'n zaakwaarnemer een dwarsligger is. Tete vind ik niets toevoegen ten opzichte van Veltman, voetballend zelfs de mindere. Het enige wat Veltman eens moet afleren is die domme overtredingen die hij soms maakt. Vaak ergens op de middellijn en die rode kaart die hij pakt wegens obstructie is gewoon een oerstomme actie. Als ervaren eerste elftal speler mag je van hem verwachten dat hij wat meer nadenkt en dat soort stommiteiten niet begaat.
5 0
@Maar7en
Opmerkelijk dat sommige maar blijven volharden en roepen dat Tete veel beter is... alle statistieken bewijzen dat de keus voor Veltman de juiste is. De wedstrijden waarin hij niet meedeed waren vaak lastige en leidde ook vaker tot puntenverlies.
Het gezegde een bord voor je kop moet hier wel van afgeleid zijn als je voor Tete kiest als je Veltman hebt.
5 0
Leviathan
Statistieken zijn makkelijk om te onderbouwen maar niet altijd doorslaggevend. Een topverdediger is tactisch sterk en zet gewoon vast dan heb je geen tackle nodig. De prullenbak in met die statistieken zal ik niet zeggen, maar het spel is niet altijd in statistieken te beschrijven
0 0
RusselWestbrook
Zoek even op wat de statistiek 'tackle' precies betekent.

En ga dan met schaamrood op je kaken je domme post verwijderen.
0 0
Ozymandias
Ik ben nooit meegegaan in de hetze tegen Veltman maar ik hoop wel dat hij (net als Tete) deze zomer vertrekt. Ajax heeft backs nodig die de drive en het loopvermogen heeft om de gehele flank te bespelen. Ik hoop dat Zeefuik komend seizoen een basisplaats heeft en hopelijk aan Schouten (die net van AZ is overgenomen) als zijn concurrent fungeren. Anders is misschien Sanniez of Owusu goed genoeg als tweede keus voor rechtsback.
0 -1
Babangida83
Eens, maar Zeefuik komt net kijken. Idealer zou zijn om Veltman nog een jaartje te houden, zodat de andere rechtsbacks nog kunnen leren. Zou ook voor de ervaring niet slecht zijn. Anders wordt de basis wat jong over het hele jaar gezien.
Meest ideale scenario is misschien nog wel Veltman verkopen nu je kunt, Riedewald behouden, Emanuelsson erbij en dat Sanchez of De Ligt als backup rechtsback fungeren.
1 0
Sterretje73
Kijk, een reactie waar ik me bijna volledig in kan vinden. Al denk ik dat de vervangers die je opnoemt dit nu nog niet op het allerhoogste niveau kunnen volhouden. Graag zou ik ook weer een type Hoekstra zien komen. Die kon net als Roy tenminste draven als een paard en waren ook een genot om naar te kijken door hun snelheid, souplesse en techniek. Hebben we dat momenteel rondlopen in de jeugd ? Daar kijk ik te weinig voor...
0 0
Koenniiee
Trabelsi! =)
1 0
eros
Trabelsi!!
Jammer dat het bij Ajax zo moest aflopen.
Heeft nooit echt meer zijn niveau gehaald. Ging des tijds nog een jaartje bij Man City spelen (wat destijds bij lange na geen topclub was) en vertrok na een jaar alweer. Daarna nooit meer wat van hem gehoord.

Alleen dat hij terrorist was geworden en in de bak zat ofzo. Had mooi Tunesië/noord-Afrika kunnen afspeuren naar talenten
0 0
Sterretje73
Was dat geen andere Trabelsi ? Meen me te herinneren dat die ook Trabelsi heette maar bij een club in België speelde...een naamgenoot.
0 0
eros
Nee, die wilde Dutroux vermoorden toch?
Waarom weet ik dit,.... Haha
0 0
FlyingDutchMan
Die was uniek hehe, maar wel geweldig!
0 0
Sterretje73
Ja die Hatem ook aardig ja ! Mooie voetballer ook. Finidi ook overigens ! Mis dat soort jongens....
0 0
ajax4ever01
Zo slecht is Veltman niet dan veel hier op AS beweren
0 0
Zionist
Is niet slecht maar in de finale moest ie head-first. Een nette verdediger. Maar ik heb liever een klootzak. Geen over mijn lijk mentaliteit.
0 -1
Maxwell5
Ik ben ook geen fan van hem. Te vaak gezien op momenten dat het er toe deed, dat ie of niet op tijd is of een domme fout maakt. Bij Tete is en was dat vrijwel nihil. Daarom dat Veltman minder populair is, immers het publiek is niet blind.
2 -2
Ferd
Juist wel
2 -1
ajax4ever01
Tete en Veltman hebben beiden zo hun minpunten. Alleen ging het op AS soms echt te ver hoe ze spelers afmaken alsof ze niets kunnen. Ik ben overigens benieuwd wat er aan transfers gaat gebeuren.
0 0
Daluniz10
tja, zo kan je met statistieken alles brengen zoals je te wil. kunnen we het ook hebben over de hoeveelheid kaarten die veltman krijgt en overtredingen die hij maakt, die of dom zijn omdat de overtreding op het middenveld gemaakt is, of gemaakt omdat hij niet goed gepositioneerd stond of omdat de tegenstander hem voorbij racet en hij gewoon te langzaam is. In de ED kom je er nog mee weg en heeft niemand het er meer over omdat ajax met 4-1 gewonnen heeft.
1 -2
RusselWestbrook
Statistieken kun je ook gewoon opzoeken (aantal gele kaarten enzo) en ook dat zal je verbazen.
0 0
FlyingDutchMan
Arias beste rechtsback volgens Fox, daarna Veltman.
0 0
Ajacied33
Veltman is sowieso de beste rechtsback van Nederland. Denk dat iedereen dat wel weet
10 -5
AjaxPassion
Verdedigend waarschijnlijk wel, maar aanvallend is Karsdorp zeker beter. En ik neem aan dat het geen verrassing voor je is dat zo ong. de helft van alle supporters he ondanks alles nog steeds niet met je eens is dat Veltman beter is dan Tete..
0 0
Dwergje48
Wat wel leuk zo zijn om te weten is het %. Als je er bijvoorbeeld 25 inzet per wedstrijd en er dan 3,5 wint is dat volgens mij nogal weinig, ook al heb je er dan meer dan andere spelers.
0 -1
AFCZlatan
Tete stelt zich beter op, waardoor hij minder vaak een sliding hoeft te maken. Dat neemt echter niet weg dat ik de sliding van Veltman ook heel goed vind. Tete blijft echter (zeker verdedigend) een veel betere back.
6 -19
Godenzoon24
Hahahaha!!!!
1 -1
suitie
En dit meen je gewoon?
3 0
Maxwell5
En dat klopt gewoon. Cruyff heeft het ook altijd gezegd; een tackle maak je alleen als je iets moet corrigeren.
0 -6
AjaxPassion
:o volgens mij weet hier iemand het verschil tussen een tackle en een sliding niet en wordt de uitspraak van Cruijff dus ook onregelementair misbruikt...
3 0
Maxwell5
Hoe maak jij je tackles dan, met een buikschuiver? -.-
0 -5
MSwertz92
Sukkel hahaha je been uitsteken om de bal van een tegenstander af te pakken, heet een staande tackle, als je voetbal kijkt/speelt weet je dat toch wel ?
4 -1
Maxwell5
Mijn hemel, niveautje vmbo hiero. Ik ga het je niet eens voorkauwen. Lees m'n comment maar opnieuw, succes!
0 -2
CPLP
Niet serieus te nemen... Tete heeft juist meer snelheid, Veltman moet het juist van positionering hebben...
6 -1
Koenniiee
Hahahahah. Hilarisch.
6 -2
Rsv
Beste back van de eredivisie
4 -2
Rockpotje
[Veltmanhater] Veltvrouw mag de veters van Tete nog niet strikken. Statistieken zijn helemaal niet betrouwbaar. Dit zijn allemaal sliding op het middenveld, Tete maakt tenminste slidings die er toe doen... [/Veltmanhater]

Zo hebben we dat ook weer gehad. Veltman is al jaren één van de beste verdedigers van de Eredivisie en elke vorm van statistiek bevestigt dit. Vooral in intercepties blinkt hij uit. Hj denkt altijd vooruit en heeft een geweldige timing. Daarmee maakt hij veel potentieel gevaarlijke aanvallen vroeg onschadelijk en kan de tegenstander onder druk worden gehouden.

Veltman je bent een held en een echte Ajacied. Een mooie transfer is je gegund. Ik weet zeker dat je alle critici de mond gaat snoeren in een grote competitie. En als die transfer er niet komt ben je natuurlijk gewoon onze aanvoerder volgend jaar.
29 -7
AFCACBS1900
Veltman al jaren een van de beste backs van NL hahahaha. Veltman is een back die je al jaren een punt of 6 kost door persoonlijke fouten.
2 -4
gras
Nee.
3 -7
godenzonenssuper
Goedkope prietpraat.
Veltman is al 25 en is nog altjjd geen stabiele factor. Staat regelmatig te slapen en loopt belachelijk vaak achteruit bij een 1vs1 duel.

Hij heeft geluk gehad dat Tete nog minder geschikt is als back voor het Ajax systeem.
Van beide heel snel afscheid nemen.
6 -10
Rockpotje
Veltman is de beste rechtsback van de Eredivisie. Dat kan ik statistisch onderbouwen. Hij heeft al een hele tijd geen slaapmomenten meer gehad en hij is juist heel vaak het duel voor omdat hij zo snel anticipeert.

Ja, Veltman is niet super snel en niet heel sterk, dus moet hij in 1v1 situaties vaak wachten om op het goede moment in te grijpen. En hij moet ook veel overtredingen maken omdat zijn directe tegenstander er langs is en niet meer is in te halen. Als hij de snelheid en fysiek van Sanchez had was hij een absolute topverdediger, maar je kan niet alles hebben.

Hier trouwens even een aantal statistieken op een rijtje met de vier beste backs van de Eredivisie dit jaar en Tete.
http://www.squawka.com/comparison-matrix#dutch_eredivisie/2016/2017/joël_veltman/642/642/7670/0/p|dutch_eredivisie/2016/2017/santiago_arias/642/642/7964/0/p|dutch_eredivisie/2016/2017/rick_karsdorp/642/642/15097/0/p|dutch_eredivisie/2016/2017/giovanni_troupée/642/642/17978/0/p|dutch_eredivisie/2016/2017/kenny_tete/642/642/7650/0/p#interceptions/blocks/clearances/total_passes/pass_completion/chances_created/tackles_won/aerial_duels_won/successful_take_ons/fouls_committed/yellow_cards#90
3 -2
Lazell
Tete kan een linksbuiten de hele wedstrijd onzichtbaar maken, ook op een hoger niveau. Als je denkt Tete voorbij te zijn zet hij zijn snelheid en tackle in, ben je de bal nog kwijt. Dat kan Veltman dan weer niet, bij hem is de tegenstander op een iets hoger niveau (zie bijv. EL dit seizoen) altijd een paar x levensgevaarlijk. Vind Tete ook gevaarlijker langs de zijlijn dan Veltman. Veltman mist de pure snelheid om de hele flank te bestrijken. Maar waarom niet zo:

Sinkgraven - Veltman - Sanchez - Tete
3 -7
Babangida83
Als je denkt dat Tete de bal heeft, geeft hij hem weer weg.
Als je de tegenstander de bal ziet onderscheppen , dan vergeet Tete de restverdediging op orde te hebben (overigens gek na 10 jaar opleiding). Kan het hele team weer 40 meter achteruit.
Als het middenveld klaar staat om de bal te ontvangen, speelt Tete hem terug naar de keeper.
Perfecte verdediger voor Crystal Palace. Dat is ook zijn niveau. Je voetbalt het meeste van de tijd met je hoofd.
3 -5
Lazell
Crystal Palace? Serieus?

We zullen toch ook mensen nodig hebben die moeten kunnen verdedigen? Zeker met 3 voetballers op het middenveld en een middenvelder als linksback. Veltman is leuk voor de ED, maar Europees (met name uitwedstrijden tegen Schalke en Lyon) komt hij te kort. Tenminste als back.

Hij hoeft ook helemaal niet mee te kunnen voetballen. Met Sinkgraven als back en Schone als 6 zit er genoeg voetbal in het team. Balletje inleveren bij iemand die wel wat met een bal kan en door. Als Troare of Neres de bal ontvangt gaat Tete diep. Dat zie ik Veltman nooit doen omdat hij dan te laat terug is.

Eigenlijk missen ze allebei wel eigenschappen voor een topback.
0 0
Biss
Heb je de EL finale ook gekeken, tegen Manchester United?

O_o
0 0
Lazell
Heb jij jouw reactie bekeken? Je vergat je punt te maken namelijk.
1 0
Biss
ja, ik heb mijn reactie wel gelezen, sterker nog, ik heb het zelf geschreven. Jammer dat je er geen antwoord op geeft.
Waarom ik de vraag stel, is omdat ik het me afvraag nadat je zegt dat Veltman voor Europa te kort komt. Hij was een van de beste aan Ajax' kant tegen de club die de EL-beker in ontvangst mocht nemen.

Je zegt dat een back van Ajax niet hoeft mee te kunnen voetballen. Dan snap je vrij weinig van de filosofie van Cruijff, dezelfde filosofie die Ajax al jaren nastreeft.

Dat Tete een fantastische tackle heeft is duidelijk. Maar een tackle is een noodrem/hoort een noodrem te zijn. Als je op de goede positie staat zou een tackle in principe niet nodig zijn. Veltman is veel beter in positionering dan Tete, m.a.w Tete heeft veel vaker de noodrem nodig. Zoals Babangida hierboven al aangeeft, voetballen doe je vooral met je hoofd. En dan vooral het voetbal hoe Cruijff dat graag zag. Dat zie je bij Veltman meer dan bij Tete.

Dat het beide (nog) geen topbacks zijn lijkt mij nogal duidelijk, anders spelen ze niet bij Ajax (helaas).
0 0
Lazell
Ik ga niet gokken wat jij bedoelt, heb ik ook helemaal geen zin in. Als je een normale reactie van mij wil, reageer dan ook normaal op mij... En natuurlijk heb ik de EL finale gekeken.

Een back hoeft hoofdzakelijk niet de balbehandeling, aannames, etc. van een middenvelder te hebben nee. De opbouw moet je ook helemaal niet willen beginnen bij de back. De opties zijn daar veel te beperkt voor. De back moet pas laat in de aanval aan de bal komen (wanneer de winger naar binnen trekt), of zelfs helemaal niet als hij alleen als bliksemafleider dient. Dus of een back écht moet kunnen voetballen, ik vind van niet.

Als jij zegt dat een back goed moet kunnen voetballen, zal hij ook wel vaak aan de bal moeten komen in balbezit of niet? Waarom moet hij anders goed kunnen voetballen? Maar dat wil je juist niet, backs in balbezit hebben in de opbouwfase. Daarom hecht ik niet zo veel waarde aan de voetballende kwaliteiten van Veltman, maar meer aan de snelheid en aanvallende(!) positionering van Tete. Als je niet snapt dat een back helemaal niet moet opbouwen, snap jij niks van de visie van Cruijff (beetje flauwe opmerking, maar wie de bal kaatst....).

Over de noodrem, je hebt gelijk. Je gebruikt het liever niet. Tete moet vaker aan de noodrem trekken. Maar wat maakt dat uit, als je daardoor vaker je directe tegenstander in je broekzak hebt dan Veltman? Het is niet zoals de noodrem van een trein, waar de noodrem alleen gebruikt mag worden in échte noodgevallen. Als minder mensen hem passeren, is hij verdedigend beter. Noodrem of niet.

En Veltman beste man van het veld. Ja, de tactiek kwam hem wel goed uit. Lange ballen pompen en de 2e bal winnen. Als hij tegen een aanvallender team zoals Lyon moest staan in de finale en 10x een 1vs1 tegen Martial had gehad, was Martial er minimaal de helft van de keren voorbij en had Veltman de eerste helft sowieso een gele kaart. Dat is de grote kwetsbaaheid van Veltman als back. Vind Lingard die toen speelde geen Man U niveau.
0 -2
Biss
Je hebt gelijk. En ik neem de woorden dat je met jouw opmerking niet veel snapt van de cruijff-visie terug. Want die begrijp je wel degelijk.
Ik begreep je eerdere post alleen verkeerd. Ik ben het ook met je eens dat een back niet in balbezit zou moeten zijn in de opbouwfase, de fase waar jij in jouw posts vooral op gericht was.
Ik keek meer naar het moment waarop de tegenstander balbezit heeft, de positionering van Veltman is (verdedigend!) veel beter waardoor zijn directe tegenstander minder vaak gezocht kan worden.
Waar ik het dus niet mee eens ben is dat je Veltman beschuldigd van een 1vs1 situatie verliezen met een van de belangrijkste spelers van de tegenstander. Deze zou je niet moeten stoppen door een direct duel aan te gaan maar, zoals ik net al aangeef, door de pass naar hem toe al te onderscheppen ('verdedigen begint al bij de aanvallers'). Zo zorg je ervoor dat je nooit in die 1vs1 komt en bv een Martial geen bal kan ontvangen. Hierin spelen de middenvelders dus ook een hele belangrijke rol.
Het klopt dat Tete sterker is dan Veltman in 1vs1 en vaker zo'n duel wint. Maar ik zie Veltman vaak beter op de goede plek staan voordat de bal bij de aanvaller komt. Dit komt ook door de betere samenwerking met spelers (/de middenvelders) om hem heen, samen zetten ze het beter vast. Daarin zie ik Tete te vaak een fout maken waardoor de hele verdediging ontregeld is en hij er alleen voorstaat (1vs1).

Wat ik dus wil zeggen; als het aankomt op 1vs1 kan je beter Tete als back hebben, maar dan is het ergens daarvoor al fout gegaan. Óf bij de middenvelders/aanvallers waardoor de pass gegeven kan worden, óf bij de back zelf die verkeerd staat. Met veltman in het team zie ik vaak dat de fout al op het middenveld word gemaakt, hij dáárom verkeerd staat en dus aan de noodrem moet trekken en daar een kaart voor krijgt. Met Tete in het team zie ik vaak dat de fout bij hem ligt door niet samen te werken met zijn medespelers, maar daardoor wel in een betere positie staat om de noodrem toe te passen.

Ik zou kiezen als trainer om die 1vs1 situatie zoveel mogelijk te vermijden, dus voor Veltman. Zeker als ik een beest als Sanchez er naast heb staan die ook een aardige noodrem/rugdekking kan toepassen mocht de tegenstander er tóch doorheen komen.
0 0
Ferd
Omdat Tete niet kan voetballen.
2 -4
waayop
en met zijn hoofd kan ie niet koppen
0 0
RSM
in verhouding is tete beter
4 -10
AFCAsphere
In een verhouding volgens jou, die overigens niet klopt.
0 -2
AFCACBS1900
Omdat Veltman altijd pas een sliding inzet als het een risicoloos zekerheidje is.
2 -13
RusselWestbrook
haha wtf
3 -3
jariafca020
Jammer dat hij vaak een domme fout maakt. Voor de rest een prima verdediger die Ajax gewoon mort behouden, aangezien Tete zo goed als zeker vertrekt.
3 0
Jaimie108
Hopelijk houd hij hiermee alle Tete pijpers een beetje stil
3 -7
Ferd
Welnee, die brullen nu dat Tete wel 7 geslaagde tackles gehad zou hebben
2 -1
Redrum
Nee, het blijft een prutser. Maar met Tete ga je ook de oorlog niet winnen. Tijd voor een nieuwe rechtsback dus.
1 -4