Stats: Joël Veltman of Kenny Tete?

NielsE, 18-12-2016 om 15:10, 51778 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de serie 'Stats' licht Ajax Showtime iedere week een speler, een combinatie van spelers of het hele team van de Amsterdammers uit. Deze week kijken we hoe de verhoudingen tussen Joël Veltman en Kenny Tete op de rechterflank liggen.

Gebruikers van de Ajax Showtime-app lezen het artikel hier!

Kenny Tete beleefde tijdens het seizoen 2015/’16 zijn definitieve doorbraak in het eerste van Ajax. Onder de hoede van coach Frank de Boer imponeerde het defensieve talent op de rechterflank. Tete staat vooral bekend om zijn perfecte tackles en defensieve kwaliteiten, maar de kwaliteiten op voetballend gebied lijken wat achter te blijven. Zodoende verloor de Oranje-international onder het regime van Peter Bosz zijn plekje rechts achterin aan Joël Veltman, die meer voetballende kwaliteiten worden toegedicht.

Ondanks dat Veltman de rechtsbackpositie inmiddels vrij stevig in handen lijkt te hebben, is de mandekker nog niet onomstreden bij het Amsterdamse publiek. De vraag is of dit terecht is. Ajax Showtime zocht door middel van statistieken de verschillen tussen de twee uit.

De statistieken van Kenny Tete zijn die van het seizoen 2015/’16 tot heden, de cijfers van Joël Veltman betreffen de duels vanaf 20 augustus 2016 tot nu. De stats zijn berekend per 90 minuten waar van toepassing.

Dicht bij elkaar:
De twee rechtsbacks lijken, als we naar de statistieken kijken, op opvallend veel punten niet voor elkaar onder te doen. De concurrenten creëren evenveel kansen per negentig minuten, onderscheppen ongeveer evenveel ballen, maken evenveel overtredingen, de passnauwkeurigheid is hetzelfde en de twee hebben wat betreft tackles eenzelfde succespercentage.

Verschillen zien we pas bij bijvoorbeeld het aantal passes. Hier verstuurt Veltman er toch significant meer van dan dat zijn concurrent Tete doet. Tevens dribbelt Veltman iets vaker met succes het middenveld in dan Tete, maar dit is amper een significant verschil te noemen. Hiernaast verzorgt de vaste rechtsback van Bosz iets meer voorzetten, maar dit verschil wordt alweer teniet gedaan door het feit dat zijn succespercentage op dit gebied weer iets lager ligt.

Het pure verdedigende aspect:
Het wordt pas echt interessant op het gebied van duels en tackles, toch het stokpaardje van Tete. De verwachting hier is dat de bankzitter van Ajax als winnaar uit de bus komt. Niets blijkt minder waar. Veltman zet vaker een tackle in en heeft, zoals eerder gesteld, eenzelfde succespercentage als dat Tete heeft. Ook troeft Veltman zijn concurrent af op het gebied van duels en hier is het verschil het grootst. De 23-jarige verdediger gaat er significant meer per negentig minuten aan dan Tete en wint procentueel gezien ook nog meer duels. Conclusie is dus dat Veltmam op dit gebied zijn concurrent aftroeft en dat is op z’n minst opvallend te noemen.

Vervolgens kijken we nog even naar de touchmaps van de beide heren. Uiteraard betreft dit een momentopname (Tete thuis tegen Roda JC, Veltman thuis tegen FC Groningen) dus kunnen we er geen hele diepgaande conclusies aan verbinden. Wat wel duidelijk zichtbaar is, is dat Veltman een stuk meer betrokken is bij het spel van de Amsterdammers. Hiertegenover staat dan weer dat Tete in verhouding wat actiever lijkt op de helft van de tegenstander. Echter heeft dit dan weer te maken met de pressing die wordt gegeven door de tegenstander.

Conclusie:
De kijk van mij en menigeen op de strijd voor de rechtsbackpositie is na het zien van deze cijfers toch drastisch veranderd. Waar Tete Veltman toch duidelijk leek af te troeven op verdedigend gebied, blijkt de realiteit compleet anders. De verschillen op voetballend gebied zijn dan weer niet enorm te noemen. Veltman is iets meer aan de bal, en dribbelt wat vaker succesvol het middenveld in, maar het gaat te ver om deze verschillen als ‘enorm groot’ te bestempelen. weer een verrassing, aangezien de vaste rechtsback van Ajax vooral op dit gebied de concurrentiestrijd gewonnen leek te hebben. Concluderen kunnen we dat de beide backs elkaar niet enorm veel ontlopen, maar dat de keuze van Bosz, als we puur kijken naar de prestaties in het verleden, te rechtvaardigen is.

Door: Niels Engelman (@nielsengelman | n.engelman@ajaxshowtime.com)

Lees meer 'stats':
Deel 1: Peter Bosz versus Frank de Boer
Deel 2: Lasse Schöne versus Riechedly Bazoer
Deel 3: Is de kritiek op Klaassen terecht?
Deel 4: Werk aan de winkel voor Nouri
Deel 5: Jaïro Riedewald of Nick Viergever?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnnyRep
Veltman is steeds een betere voetballer geweest dan Tete en bij Ajax spelen de beste voetballers. Veltman geeft net zo makkelijke met links een pass, dat kan Tete absoluut niet. Alleen die beperking zou al beslissend moeten zijn voor de keuze van Veltmen.

En niet te vergeten, Veltman is een betere verdediger en een veel betere kopper.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
NielsE mijn complimenten. Dit keer een heldere analyse met nuance erin. Ga zo door zou ik zeggen. Opvallend dat veltman verdedigend dus niet onderdoet voor Tete.
0 0
statham
hoeveel van dit soort artikels over tete vs veltman heb ik al wel niet gezien... heb persoonlijk niet echt een voorkeur al zou ik het wel erg zonde vinden als tete zijn contract niet verlengd en straks voor een habbekrats word verkocht want veel miljoenen zal er niet geboden worden voor een wisselspeler met een 1 jarig contract
0 0
Sjaakvaak
Duidelijke cijfers. Denk dat er een vertekend beeld ontstaat doordat de tackles van Tete er altijd spectaculairder uitzien. Op zich goed dat alle statistieken van Tete erbij zijn gepakt, voor een eerlijke vergelijk. Maar ik ben ook wel benieuwd hoe dat tabelletje eruit had gezien over puur dit seizoen, waarin we een ander spelletje spelen en Tete meer moeite lijkt te hebben.

Verder "Uiteraard betreft dit een momentopname (Tete thuis tegen Roda JC, Veltman thuis tegen FC Groningen". Hoezo uiteraard? Kunnen jullie de touchmaps niet even allemaal bij elkaar gooien en daar een nieuwe van genereren? Is zo gebeurd met bijv. Tableau. Zou ook erg interessant zijn!
(Wil het ook best doen als deze heatmap data ergens online staat)
0 0
Vranzie
NielsE je bent de aller belangrijkste stat vergeten wat dit artikel meteen in zijn geheel tenniet doet. namelijk het verdedigende aspect! waar beide heren toch echt voor op het veld staan. focus hierbij eens op de voorzetten die aanvallers mogen geven de 16 in. je zal je de blaren schrikken bij veltman en tete meteen opstellen. ik verbaas me echt over het feit dan niemand daar wat over zegt. veltman laat elke bal gevaarlijk worden doordat ze zomaar mogen voorgeven.
1 -2
Ajax412
Tete heeft wel een hogere topsnelheid, waardoor hij beter van nut kan zijn om een counter te achterhalen. Ook vind ik Tete gewoon meer uitstralen dan Veltman. Qua cijfers doen ze niet veel onder voor elkaar blijkbaar, dus dan kun je op basis daarvan niet een voorkeur vormen.
1 0
Tinus
De voorkeur bij mij voor Veltman is, dat hij ondanks meer passes vooruit dan tete, er toch een hoger percentage aankomt. Als je de laatste wedstrijd tegen Cambuur er bijv bij pakt, dan ging de bal vaak terug naar de keeper, terwijl zich een middenvelder vrij aanbood. Die ballen had Veltman gewoon ingespeeld. In mijn optiek ligt hier het grootste verschil.
1 0
simok
Hij staat dan ook vaak basis, dus qua zelfvertrouwen speelt er ook wel wat
0 0
Ajacied1989
De meeste essentiële statistiek in deze vergelijking, namelijk het aantal vooruit verstuurde passes, ontbreekt.
0 0
simok
Wat een nonsense stats. Ja, ze winnen duels. Ja, ze kunnen overspelen. Maar wat is de balsnelheid en hoe snel handelen ze? Welke keuzes maken ze? Geven ze rugdekking op het juiste moment. Positioneren ze zoals de coach verwacht? Ik zie Veltman op die vragen toch snel een voorsprong krijgen op Tete. Dat ligt aan speelstijl en ik ben echt geen Veltman fan. Tete hadden ze sinds de jeugd als centrale verdediger moeten houden. Onzin dat ie daarvoor te klein is. Hij heeft body genoeg.
2 -3
afcas
op die laatste 2/3 punten zie ik tete toch wel winnen... het mag een simpel voorbeeld zijn, maar de actie van veltman tegen twente waardoor we verloren. hij gaf geen rugdekking op mokotjo om vervolgens de verkeerde keuze te maken en op de bal aan te vallen waardoor hij verkeer gepositioneerd stond en celina vogelvrij een voorzet kon geven wat leidde tot een goal. maar ik heb altijd al gezegd dat vrijwel elke statistiek verwaarloosbaar is en dat je moet kijken naar het totaalplaatje.
0 0
Web
Vanmiddag ga ik weer genieten van de speler met de beste crosspass van de eredivisie
Zijn fouten zijn niet relevant.
Gaat alleen maar omdat je vooruit voetbalt
1 -4
voorland
Als Marcie al het geld in zijn ouwe sok laat zitten,blijft deze discussie in den treurnis blijven,zelfde geldt voor de links back die kan ze lol op vandaag.
0 0
AjaxCitizen
Conclusie is dat beide rechtsbacks te weinig brengen op aanvallend gebied. Kanscreatie van 0,6, voorzetten geven van 1,6-2, dribbels niet hoger dan 1,7. Dit zijn voor een back gewoon lage cijfers. Zeker als je een aanvallende speelstijl hebt. Dus hoop dat die Fereira datgene brengt wat we missen op de rechtsbackpositie, mocht hij gehaald worden. Wordt niet warm of koud van deze cijfers.

Verder zegt het niets dat Veltman meer duels wint. Het gaat er ook om hoe cruciaal een duel is. Kijk naar de wedstrijd tegen Twente. Gaat het duel met Mokotjo aan, terwijl hij Celina moet opvangen. Zorgt ervoor dat Celina totaal vrij staat en de voorzet kan geven. Met deze cijfers kan je dus weinig, als je niet alle informatie krijgt die van toepassing is.
2 -1
Web
Dat is niet de eerste keer dat hij de verkeerde man dekt, hij heeft zoveel te danken aan Sánchez , en dat mag ook , daar heb je een elftal voor, maar er zijn mensen die hem veel beter maken dan hij is
2 0
@Maar7en
Nou inderdaad mooi dat de statistieken ook nog eens aangeven dat Veltman op dit moment beter op de back kan staan dan Tete. Overigens ben ik geen Tete hater, hij heeft ook voordelen tov Veltman. Zijn snelheid zou een stuk hoger moeten zijn iig. Het is alleen lastig als hij de bal heeft. De passes die Veltman dan verstuurd zie je Tete niet doen. Daar zal hij in moeten groeien. Bij Ajax is alleen puur verdedigen er niet bij.
1 -1
4xbestevaneurop
Onzinnige vergelijking. Tete heeft 40 wedstrijden Ajax 1, en Veltman 150...Mag je dan van Veltman iets meer verwachten? Wilde een vergelijking zoeken door bijv.de jonge Dolberg te vergelijken met een andere spits, alleen heeft Ajax geen spits met meer dan 50 wedstrijden voor Ajax.....
Je kan Onana ook niet met Krul gaan vergelijken als je statistieken van Krul bij Newcastle naast die van Onana legt. Van Krul verwacht je met zoveel meer ervaring veel meer, zelfde als bij Veltman. Als Tete nu al min of meer gelijkwaardig is aan Veltman, laat staan hoe goed hij was als hij net zo veel wedstrijden als Veltman had gespeeld voor AJax, Veltman heeft er bijna 4x zoveel.
Statistieken zijn leuk maar dit is appels met peren. Van een jongen van 18 verwacht ik dat hij meer chicks heeft regelt dan iemand van 15. Van iemand met 150 wedstrijden verwacht ik veel meer dan iemand met 40 wedstrijden...
2 0
..::Rootje::..
Dit zijn helemaal geen appels met peren, dat wil jij er van maken.

Het gaat hier vrijwel over de rechtsbackpositie. Daar komen beide heren rond de 30 wedstrijden uit. Er kan dus een redelijke vergelijking gemaakt worden.
0 0
RusselWestbrook
Ik vind het werkelijk niet te begrijpen dat Ajacieden een speler verdedigen die al moeite heeft met het aannemen van een bal die hem over de grond aangespeeld wordt. Een speler die direct in paniek raakt als ie onder druk komt. Een speler die misschien 10% van zijn ballen vooruit speelt. Een speler die met links geen pass kan geven.

Terwijl zijn concurrent, de man die speelt, wedstrijden speelt waarin tot wel 90% van zijn passes vooruit zijn. De speler met misschien wel de beste crosspass van de eredivisie, met rechts én met links. Een speler die wel gewoon een bal aan kan nemen en niet in paniek raakt zodra hij onder druk gezet wordt.

Onbegrijpelijk.
3 -6
Robinjo1988
Dat weten we nu wel na 25 posts. Niet iedereen deelt jouw mening, get over it.
1 -1
Web
Moet ik dit serieus nemen
2 -1
gras
Nee.
2 0
JohanDerksen
Wat zal mij een worst wezen wat jij ervan vind, ik kijk wat Ajax het beste voor hebt op de back positie en dan is Tete de logische keuze. Dat jij nu leuk en aardig heel post over schrijft met je onderbuik gevoelens zit niemand op te wachten lijkt mij.
3 0
RusselWestbrook
Onderbuikgevoelens?

Is gewoon keihard waar te maken met cijfers e.d.

Maar jij neemt het niet zo nauw met feiten, dat weten we wel.
0 -3
JohanDerksen
Tuurlijk jongen, blijf maar alles weg wrijven met je onzin.
2 0
RusselWestbrook
Als het onzin is moet je het makkelijk kunnen weerleggen.

Dus kom maar, passmaps waaruit blijkt dat Tete ballen vooruit speelt. Statistieken waaruit blijkt dat Tete verdedigend niet te kloppen is.

Ik wacht.
1 -3
gras
Tete raakt niet van de kook als er druk op hem wordt gezet. Als j je ogen niet in je zakken had gehad vorig jaar, had je dat elke wedstrijd kunnen zien.

Douglas, dat was een speler die als mandekker in de stress schoot als een aanvaller druk op hem zette. Tete is altijd calm, cool
2 -2
RusselWestbrook
Je hebt de wedstrijden tegen o.a. Cambuur en Rostov overgeslagen?
0 -3
JohanDerksen
Waarom zou je er voor wachten.. je weet allang mij redenatie hoe ik over de discussie Tete vs Veltman denk.
1 0
RusselWestbrook
Haha, oh man, ben je echt zo... zo?

Ik vraag jou om harde cijfers, feiten. Niet om je mening. Jouw mening kan me gestolen worden.
1 -3
Web
Beste crosspass van de eredivisie
1 0
Robinjo1988
Toch niet verwacht dat ze zo dicht bij elkaar zouden liggen. De statistieken van Veltman zijn natuurlijk wel van dit seizoen waarin we aanvallender spelen dan in 15/16.

Dan gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar Tete. Heeft meer in zijn mars dan Veltman. Maar hij moet zich aan de bal wel gaan verbeteren.

Veltman zit wel op zijn top en heeft mij nooit echt kunnen overtuigen.
1 -1
A Cohen
1e doelpunt uit bij AZ, nog niet zo lang geleden, schrijf ik op het conto van Veltman.
0 0
RusselWestbrook
2-0 van Cambuur, 3 dagen geleden, schrijf ik op het conto van Tete.
2 -3
SjaakieSwart
Ik vind ze beide niet goed genoeg en hoop dat er dan ook een nieuwe rechtsback bijkomt. Die Ferreira schijnt echt goed te zijn. Een nieuwe Dani Alves. Als dit waar is meteen halen. Met Ferreira en Sinkgraven heb je dan twee lekkere aanvallende backs. Ook vind ik dat Dijks verkocht moet worden, die gozer kan er echt niks van. Haps of Buttner halen als concurrent van SInkgraven. Verder zou ik ook Viergever weg doen. Dan kan je kijken of Riedewald die plek kan overnemen en anders echt een goede ervaren man halen die de verdediging leidt. Ook zal er nog een goede aanvaller met gif bij moeten. Nu heb je met Younes, Dolberg en Traore eigenlijk drie nonchalante aanvallers die niet afjagen. Dan volgend jaar met deze opstelling spelen:

Onana
Ferreira - Sanchez - Riedewald/aankoop - Sinkgraven
Van de Beek - Schone/Riedewald - Ziyech
Aankoop/Cerny/El Ghazi - Dolberg - Cerny/aankoop
0 -1
Web
Cerny valt mij nog niet mee, ik mis de Ligt
0 0
SjaakieSwart
Cerny speelt idd heel erg slecht de laatste tijd, ik hoop dat hij het nog haalt. Daarom ook de optie aankoop erbij. De Ligt is nog maar 17 he. Hij gaat het sws wel halen maar als je volgend jaar De Ligt in de basis zet heb je een erg jonge verdediging. Ik ben van mening dat er iemand met ervaring moet staan die leiding kan geven aan de rest van de verdediging, niet zoals Westermann haha, iemand die ook daadwerkelijk goed is. Anders krijg je weer veel tegengoals in de laatste minuten omdat er geen leiding is. Nu moet Viergever dat doen maar ik denk niet dat hij dat kan.
0 0
Web
Becker is voor een klein bedrag naar den Haag gegaan, ik had hem wel eens als back willen zien, snel sterk, kan niet oordelen over zijn inzicht
0 0
JohanDerksen
2-0 zal het worden voor Ajax en dat worden doelpunten van Dolberg en Ziyech. Ik eis ook een basis plaats voor Tete, want Veltman staat al jaren te prutsen achterin.
1 0
willieovertoom
Je eist. Ha, beetje zelfoverschatting heb ik het idee.
0 0
Voetbal1900
Tete!
2 0
willieovertoom
De discussie Joël Veltman - Kenny Tete is niet moeilijk, in mijn ogen. Ik ga zonder enige vorm van twijfel voor Veltman. Tete is een goede verdediger, en vooral heel sterk in de een tegen een duels. In dat soort duels maakte hij vorig seizoen ook furore. Hij had Eljero Elia écht in zijn zak. Ik ben ervan overtuigd dat Tete alleen kan slagen in de Serie A. Bij 'n AC Milan of Internazionale misschien wel. Waarom? Omdat hij voetballend al tekort komt voor de Eredivisie. Het schrijnende onvermogen om zijn oogkleppen af te zetten en de betere speler in te spelen is heel vervelend om te zien. Verder is zijn voorzet niet om over naar huis te schrijven en komt hij er ook zelden overheen.

Je speelt dus bij Ajax, waar de supporters korte combinaties, vloeiend en aanvallend voetbal verwachten. Toegegeven; ook Veltman  denkt vooral defensief, maar heeft wel een uitstekende basistechniek. Kan iemand inspelen (zonder dat ik mijn hart ervoor vast hoef te houden) en heeft misschien wel de beste crosspass van de Eredivisie. Trabelsi-achtige rushes hoef je niet te verwachten, maar voetballend is hij vijf klassen beter dan Tete.

Dan moet je jezelf afvragen; wil ik een speler die verdedigend en in de een tegen een iets beter is of wil ik een speler die tenminste nog iets kan toevoegen aan het spel. Als ik supporter was van Torino had ik wellicht voor Tete gekozen. Maar als Ajacied ga ik, all the way, voor Veltman.
3 -2
RusselWestbrook
Chelsea zou ook nog kunnen, daar hoef je als back niets te kunnen behalve verdedigen.
0 -3
willieovertoom
Haha, alleen in zijn teennagel heeft Victor Moses meer talent en voetballend vermogen dan Tete. Komt voetballend zóveel tekort voor de BPL.
1 -1
RusselWestbrook
Dat is ook geen 'echte back', da's eigenlijk een buitenspeler.

En speelt ook niet 'echt' back momenteel, Chelsea speelt 3-4-3 momenteel.
0 -2
willieovertoom
Geen échte nee. Azpilicueta is jarenlang de vleugelverdediger geweest. Maar die 3-4-3 (of 5-3-2) werkt werkelijk fenomenaal onder Conte. Tete zou een modderfiguur slaan van hier tot Tokyo.
0 -2
RusselWestbrook
Tete kan er geen reet van. Alles terug of opzij spelen, terwijl Veltman bijna alles naar voren speelt.

Tete is verdedigend verre van foutloos. Heeft in die weinige wedstrijden die hij gespeeld heeft meerdere tegendoelpunten op zijn naam staan.

Maar het aller, aller ergste is dat hij bij Ajax speelt en niet eens bal goed aan kan nemen.

Schande voor het Ajax shirt.
0 -2
Web
Dat jij voor Veltman kiest weet iedereen, maar dan zeggen dat Tete verdedigend minder is dan Veltman, dat is gewoon niet waar, je kan ze pas beoordelen met de zelfde spelers naast ze. Je zag het vorige week al aan Veltman hij had het moeilijker omdat Trarore niet voor hem stond.
1 0
RusselWestbrook
Dat zou inderdaad flauwekul zijn als ik dat gezegd had.

Alleen zeg ik dat helemaal niet, fantast.
0 -1
Web
Maar dat komt omdat je nooit over de verdedigende fouten van Veltman hebt, en die zijn er heel veel of niet? vorige week nog verkeerd instappen bij die goal, natuurlijk kan dan Viergever nog redden, maar toch
1 0
RusselWestbrook
Heb ik je al meerdere keren uitgelegd: de enige reden waarom jij en anderen Tete op willen stellen is omdat jullie denken dat hij een verdedigende godheid is.

Wat makkelijk onderuit te halen is.
0 0
Web
Nog niet over de verdedigende fouten van Veltman
0 0
RusselWestbrook
Nee, dat is namelijk helemaal niet relevant!

Verdedigende kwaliteiten zijn niet de reden waarom hij speelt. De enige redenen dat Veltman speelt zijn dat hij normaal een bal aan kan nemen en vooruit kan passen. Tete kan dat beide niet.

Daarom hebben jij en zijn fans het altijd over zijn verdedigende kwaliteiten, want jullie weten dondersgoed dat hij een schande aan de bal is. Maar verdedigend laat ie ook regelmatig steken vallen en dan blijft er dus helemaal niets over van Tete, want voetballen kan ie niet.
0 -1
Web
Zet Tete eens een aantal wedtrijden in de basis, wil ik wel eens zien hoe dan de verhoudingen zijn
0 0
gras
Dit is een goed voorbeeld van het misleidende van statistieken. Ten eerste is zeer de vraag wie ze opstelt. Die worden maar even aangenomen als objectief en juist. Nee dus. Iedereen die Veltman en Tete heeft zien spelen, weet dat Tete verdedigend een monster is en Veltman wisselvallig. Aanvallend brengt Tete niets, Veltman ook niet, opbouwend zou Veltman's meerwaarde moeten zijn.

Ik zou altijd voor Tete kiezen met Veltman als 12e man. Je ziet het in oranje uitvergroot. Veltman voetbalt geen deuk in een pakje boter als rechtshalf, Tete maakte indruk. Maar wel echt als mandekker.

Prima, dan laat je Sinkgraven, Sanchez en Viergever/Riedewald opbouwen. Niets mis mee.
0 0
Web
Mijn woorden, helemaal mee eens
0 0
RusselWestbrook
Het zijn zijn woorden, grapjas. Jij bent het er gewoon mee eens.
0 0
Web
Je kan het pas beoordelen als je ze met dezelfde spelers laat voetballen, hoeveel onderscheppingen doet Sánchez wel niet voor Veltman, Tete nog niet mee gespeeld, of Trarore staat voor, kun je altijd een bal aan kwijt, Tete nooit mee gespeeld, Bal in middenveld kwijt aanbieden van spelers Ziyech Tete nooit mee gespeeld, daarbij komt nog eens spelritme, spelers die het puur van techniek moeten hebben spelen zo mee, Tete moet het van inzet en kracht hebben heeft daar veel meer wedtrijden voor nodig, Veltman lijkt veel beter aan de bal, maar maakt heel veel fouten waar goals uitkomen, wat heb je daar dan aan, Tete iets minder aan de bal, maar verdedigend veel beter
0 0
booya4afca
Een beetje een nutteloze vergelijking aangezien Tete amper onder Bosz gespeeld heeft en in principe al zijn wedstrijden onder leiding van de Boer heeft afgewerkt. We weten allemaal dat de Boer totaal anders het voetbal benaderd dan Bosz dat doet.

Feit is gewoon dat Veltman verdedigend ontzettend matig is, waar Tete verdedigend sterk is maar aanvallend iets minder is.

Nu is dat laatste geen probleem, een rechtsback moet allereerst kunnen verdedigen natuurlijk.

In mijn ogen hoort Tete dan ook altijd de voorkeur te hebben boven Veltman als rechtsback.
0 0
fanvooraltijd
Beide backs zijn niet Ajax waardig. Hateboer een optie ?
0 -1
ram
Ja, laten we hem én Jurgen Colin halen. Twee Champions League waardige backs.
0 0
Dwergje48
Even off topic:

De 13 jarige Naci Unuvar zou in de belangstelling staan van Manchester United, dat zijn vader een baan zou willen aanbieden om het voor elkaar te krijgen.

Bron: Soccernews, 101greatgoals.com en manunited.ws
0 0
SNTR
Ze willen eigenlijk allebei weg. Veltman is geen back en voegt, op crosspasses op younes na, aanvallend nauwelijks iets toe. Tete is verdedigend geweldig maar is echt een verschrikking aan de bal. Altijd afwachten en dan de pass terug naar de rcv. Geweldige verdediger, maar geen back voor het spel van Bosz.

Conclusie: eigenlijk ligt het probleem meer op rechtsback dan op linksback, want Sinkgraven is momenteel onze beste back. Voetballend geweldig en ondanks wat beginnersfouten verdedigend ook gewoon prima. Dekt in ieder geval lekker kort in plaats van Dijks die de rechtsbuiten altijd in z'n rug laat komen en vervolgens de voorzet mag geven. Ik las net dat VD Wiel (tijdelijk) uit de selectie is gezet. Ik weet het, een waardeloze mentaliteit en verdedigend niet altijd even goed, maar wat mij betreft halen we hem nog even op totdat Zeefuik of een andere back er klaar voor is. Mensen doen altijd negatief over Greg, maar op vorig seizoen na was zijn periode bij PSG helemaal geen mislukking. Had altijd de nodige assists en in 2014/2015 gaf geen enkele speler zoveel assists op Zlatan als greg
1 -1
RusselWestbrook
Gregory van der Wiel in zijn debuutseizoen bij Ajax: zo hoort een back te zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=gdRFdr_DQwY

Kwaliteit is vrij pauper, maar het wordt na 10 seconden al duidelijk wat ik bedoel. Hoop ik :p
0 0
X-RaY
Vindt ze allebei niet bijzonder goed genoeg voor Ajax,heb voor Veltman een lichte voorkeur omdat hij nog enigszins kan voetballen.

2 nieuwe backs graag op links en rechts,Dijks belichaamd helemaal geen voetbal.

Zie het liefst ook nog 2 nieuwe buitenspelers voor links en rechts komen.
0 0
Ajaxamersfoort
Kenny is gewoon beter alleen laat Ajax hem nooit spelen omdat die pizzabakker zijn zaakwaarnemer is.
1 -1
rsvh88
Hoe zit het met cruciale fouten waar direct dreiging uit komt voor de tegenstander?
0 0
Dwergje48
Op basis van deze statistieken lijkt het dus terecht dat er voor Veltman gekozen wordt, maar hij is dus niet zoveel beter dan mensen graag willen geloven.
0 -1
ST
Ik ben benieuwd naar de vergelijking Dijks en Sinkgraven.
0 0
Ar-AFCA
Waardeloze statistieken!
Bekijk gewoon liever de afgelopen 4-6 wedstrijden en dan kan je geen andere conclusie trekken dat Tete dramatisch speelt. Zo mogelijk dus nog slechter dan Veltman.
4 -1
Dwergje48
Waarom zijn deze dan waardeloos?
0 0
ST
Top!
0 0
Dwergje48
Eindelijk! Haha
0 0