Yalçin gematigd ontevreden: 'Onze tactiek werkte volgens plan'

door Terrence Riepma 20

Bron BJK.com

Sergen Yalçin is gematigd ontevreden met de 2-0 nederlaag van Besiktas in het duel met Ajax. Dinsdagavond waren doelpunten van Steven Berghuis en Sébastien Haller in de eerste helft genoeg om de Turkse opponent te verslaan. Yalçin zag dat het tactisch in orde was bij zijn ploeg, maar tot een overwinning of gelijkspel kwam het niet.

'Het was een moeilijke wedstrijd, de wedstrijden zijn niet makkelijk op dit niveau', opent de Turkse oefenmeester op de officiële site van Besiktas. 'Onze tactiek werkte volgens plan. We gaven de bal liever aan de tegenstander en wachtten af. We wilden dat doen in de eerste en tweede helft, omdat we de tegenstander moesten uitknijpen.'

In de eerste helft schoot Michy Batshuayi nog op de paal en een doelpunt van Kenan Karaman in de twee helft werd afgekeurd. Yalçin is dan ook trots op zijn spelers: 'Als we naar het resultaat kijken, kan ik zeggen dat de spelers het best goed hebben gedaan. Ze probeerden hun best te doen. We hadden spelers die voor het eerst speelden.'

'Toch zijn we blij met de strijd die de spelers leverden, maar de uitslag was niet zoals we wilden', gaat de trainer verder. 'Onze jonge verdedigers speelden goed. We zijn gewoon niet tevreden met het resultaat. Ik hoop dat onze volgende wedstrijden beter zullen zijn.'

Debutant Saatçi kritisch naar zichzelf

Eén van de jonge verdedigers waar Yalçin het over had, was Serdar Saatçi. De 18-jarige deed voor het eerst mee in de Champions League: 'Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Aan de andere kant ben ik wel een beetje teleurgesteld. We hadden beter kunnen spelen en dat moeten we de volgende wedstrijden ook doen zodat we kunnen overwinteren.'

Over zijn eigen spel tegen Ajax is Saatçi kritisch: 'Ik ben 18 jaar, maar mijn prestatie had beter kunnen zijn. Ik moet er alleen niet te lang over nadenken en er de volgende keer gewoon weer bovenop zitten. We hebben andere wedstrijden voor de boeg en daarvoor moet ik harder werken en mezelf laten zien.'