Van Rhijn tekent contract bij sc Heerenveen

door Bart Veenstra 7

Van Rhijn tekent contract bij sc Heerenveen

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Ricardo van Rhijn heeft een contract voor één seizoen getekend bij sc Heerenveen, zo meldt de Friese club via de officiële kanalen. De rechtsbenige verdediger komt transfervrij over van AZ.

Van Rhijn speelde in het verleden voor Ajax. Voor de Amsterdamse club speelde hij 163 wedstrijden en daarnaast werd hij er drie keer landskampioen. In 2016 vertrok hij naar Club Brugge, waarna hij een jaar later voor één seizoen werd verhuurd aan AZ. De Alkmaarders namen hem daarna definitief over van de Belgen.

Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, is zeer blij met de komst van Van Rhijn. 'We wilden onze selectie graag nog verder versterken. Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen.’

Zelf is de verdediger ook erg blij met zijn transfer naar sc Heerenveen: ‘Het voelde meteen goed. De voetbalvisie van Heerenveen past bij mij en het is natuurlijk een club met een rijke geschiedenis. De contractduur van een jaar voel ik me prettig bij. Het komende jaar kunnen zowel de club als ik kijken of het bevalt. Als dat het geval is kan de samenwerking altijd nog worden verlengd. Het is nu aan mij, ik wil hier een zo goed mogelijke indruk achterlaten en Heerenveen helpen aan mooie resultaten.’

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.