Van Hecke kijkt uit naar duels met Ajax: 'Natuurlijk een mooi affiche'

door Jon van Dam 10

Bron AS

Van Hecke kijkt uit naar duels met Ajax: 'Natuurlijk een mooi affiche'

door Jon van Dam 10

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jan Paul van Hecke kijkt uit naar de Europa League-duels van Brighton & Hove Albion met Ajax. De Nederlandse centrumverdediger is bezig aan een sterk seizoen aan de Engelse zuidkust. Zijn club speelt dit seizoen voor het eerst in de clubhistorie in Europees verband.

'Natuurlijk kijk ik uit naar de duels met Ajax', zo begint Van Hecke voor de camera van Viaplay. 'Ik hoopte eigenlijk al op Ajax, een grote club. Dan krijg je Marseille en AEK Athene erbij. Zowel de uitwedstrijd als de thuiswedstrijd tegen Ajax is speciaal omdat ik zelf uit Nederland kom. Ik krijg ook veel mee van het Nederlandse voetbal. Ik kijk er erg naar uit en hoop dat we ze allebei winnen.'

Van Hecke over mogelijke overstap naar Ajax: 'Heb het gelezen in de krant' 

Van Hecke werd in de zomerperiode in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ajax. De verdediger weet zelf niets af van eventuele interesse vanuit Amsterdam. 'Ik heb er eigenlijk geen idee van, ik heb het gelezen in de krant. Maar ik wilde bij Brighton blijven omdat ik wist dat ik op het goede spoor zat en waarschijnlijk wel minuten ging krijgen. Achteraf ben ik alleen maar blij dat ik die keuze heb gemaakt. Dat wordt nu uitbetaald', aldus de mandekker.

Bij Brighton & Hove Albion is Van Hecke sinds het huidige seizoen verzekerd van een basisplaats in de formatie van trainer Roberto De Zerbi. The Seagulls staan na vijf wedstrijden op een vijfde plaats in de Premier League. Afgelopen weekend werd er nog met 1-3 gewonnen op bezoek bij het Manchester United van Erik ten Hag. Brighton & Hove Albion en Ajax treffen elkaar op 26 oktober in het Amex Stadium. Op 9 november komt de ploeg van Van Hecke naar de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.