[Update] Sevilla huurt Dolberg met optie tot koop van OGC Nice

door Jesse ter Haar 24

Bron Marca, Sevilla FC

[Update] Sevilla huurt Dolberg met optie tot koop van OGC Nice

door Jesse ter Haar 24

Bron Marca, Sevilla FC

Laatst geüpdatet

Kasper Dolberg lijkt zijn carrière voort te zetten bij Sevilla. Dat melden zowel media uit Frankrijk als uit Spanje, waaronder Marca. Vooralsnog lijkt het erop dat Sevilla Dolberg op huurbasis met een optie tot koop overneemt van OGC Nice.

Volgens de laatste berichten reist Dolberg woensdag naar Sevilla af om aldaar zijn medische keuring te ondergaan. Bij OGC Nice komt de oud-Ajacied de laatste tijd niet veel meer aan spelen toe. Amine Gouiri en Andy Delort krijgen op dit moment de voorkeur.

Dolberg begon nog goed bij OGC Nice

Dolberg begon zijn avontuur bij OGC Nice nog uitstekend. In zijn eerste seizoen in de Ligue 1 scoorde hij elf doelpunten in 23 wedstrijden. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij telkens niet verder dan zes doelpunten.

Eerder was Umar Sadiq nog in beeld bij Sevlla, maar de oud-spits van NAC Breda lijkt nu Almería in te ruilen voor Real Sociedad. Zodoende heeft Sevilla zijn pijlen nu gericht op Dolberg. De spits vertrok in 2020 nog voor zo'n twintig miljoen euro van Ajax naar OGC Nice.

Update - 10.30 uur (1 september 2022) - Sevilla huurt Dolberg met optie tot koop van OGC Nice

Sevilla huurt Kasper Dolberg met een optie tot koop van OGC Nice, zo maakt de Spaanse club bekend via de eigen kanalen. In eerste instantie huurt de subtopper de oud-Ajacied tot en met het einde van het huidige seizoen, waarna het dus de kans heeft om de spits definitief over te nemen. Dolberg speelde dit seizoen nog geen minuut in Frankrijk, terwijl hij het Ligue 1-seizoen 2021/2022 ook al als wisselspeler eindigde.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.