[Update IV] 'Milan presenteert Dest: oud-Ajacied in eerste instantie gehuurd'

door BadembaBarrie 165

Bron AC Milan

[Update IV] 'Milan presenteert Dest: oud-Ajacied in eerste instantie gehuurd'

door BadembaBarrie 165

Bron AC Milan

Laatst geüpdatet

Sergiño Dest staat wederom in de belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag, zo meldt The Manchester Evening News. De oud-Ajacied zou in de ogen van Xavi geen toekomst meer hebben bij FC Barcelona. De rechtsback werd tijdens de eerste duels van de La Liga buiten de selectie gehouden.

Dest moet op huurbasis overkomen uit Barcelona. Ten Hag zou in de Amerikaans international een goede concurrent voor Diogo Dalot zien. Manchester United is allesbehalve tevreden over hoe de onderhandelingen met Frenkie de Jong eerder deze transferperiode zijn verlopen, maar klopt opnieuw aan bij de Catalanen. Ditmaal voor Dest.

De oud-Ajacied kan binnenkort herenigd worden met zijn voormalig oefenmeester. Ook wordt Dest dan herenigd met oud-ploeggenoten zoals Lisandro Martinez, Donny Van de Beek en Antony. In oktober 2020 maakte de 21-jarige Dest de overstap van Ajax naar FC Barcelona voor zo'n 21 miljoen euro. Hier tekende hij een vijfjarig contract.

Nu Dest in de belangstelling staat van de ploeg uit Manchester kan hij de vierde oud-Ajacied worden die Ten Hag deze zomer contracteert. Christian Eriksen, die afgelopen seizoen nog een tijdje zijn conditie op peil hield in Amsterdam, Lisandro Martinez en Antony gingen hem deze zomer voor. Ook Donny Van de Beek, die al sinds de zomer van 2020 onder contract staat bij United, is een oude bekende voor de Amerikaans international. Dest speelde in zijn tijd bij Ajax 38 wedstrijden waarin hij zes assists gaf en twee keer zelf het doel trof.

Update - 11.35 uur (31 augustus 2022) - 'Dest staat open voor huurtransfer naar Villarreal'

Sergiño Dest staat open voor een huurtransfer naar het Spaanse Villarreal, zo meldt Fabrizio Romano. Villarreal is al in gesprek met Barcelona en het is nu aan Dest zelf om een beslissing te maken. Eerder op de woensdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Erik ten Hag geïnteresseerd zou zijn om de Amerikaans international naar Old Trafford te halen. Dit zou alleen mogelijk zijn als Aaron Wan-Bissaka nog een nieuwe club kan vinden in de huidige transferperiode.

Update II - 21.00 uur (31 augustus 2022) - 'AC Milan voert vergevorderde gesprekken over Dest'

AC Milan voert vergevorderde gesprekken over het overnemen van Sergiño Dest, zo schrijft transferexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse interesse in de oud-Ajacied is concreet. Volgens Romano wil AC Milan Dest van FC Barcelona huren en wordt er een niet-verplichte koopoptie opgenomen in het contract. De Amerikaans international kan na de verhuurperiode tot 2025 tekenen in Milaan. Dest heeft nog geen akkoord met Villarreal en AC Milan dringt nu aan op zijn komst.

Update III - 21.15 uur (31 augustus 2022) - 'AC Milan en FC Barcelona akkoord over Dest'

AC Milan en FC Barcelona hebben al een volledig akkoord bereikt over de huurtransfer van Sergiño Dest, zo meldt Fabrizio Romano. De oud-Ajacied voert nu gesprekken met de Italiaanse club over de persoonlijke voorwaarden. Het zou gaan om een eenjarige verhuurperiode en daarnaast wordt er een koopoptie opgenomen. Dat contract zou vier jaar duren.

Update IV - 21.35 uur (1 September 2022) 'Milan presenteert Dest: oud-Ajacied in eerste instantie gehuurd'

Sergiño Dest is officieel speler van AC Milan, zo bevestigt de club via de eigen kanalen. De oud-Ajacied werd donderdagavond, enkele uren voor de internationale transfer deadline, gepresenteerd in San Siro. Dest komt op huurbasis over van FC Barcelona, waar hij geen toekomstperspectief meer had. Bij de huurdeal is naar verluidt een optie tot koop van 20 miljoen euro bedongen door Il Rossoneri, maar daar wordt in de officiële aankondiging niet over gesproken.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties