[Update] Bazoer bevestigt PSV-interesse: 'Ga er niet omheen draaien'

door Terrence Riepma 89

Bron Voetbal International

[Update] Bazoer bevestigt PSV-interesse: 'Ga er niet omheen draaien'

door Terrence Riepma 89

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

PSV heeft zich gemeld bij het management van Riechedly Bazoer om te kijken naar een mogelijke transfervrije overstap aankomende zomer. Dat meldt Voetbal International dinsdagochtend. De middenvelder annex verdediger van Vitesse beschikt over een aflopend contract.

Bazoer speelt sinds de zomer van 2019 bij Vitesse en heeft zijn contract niet verlengd. Om die reden mag de 25-jarige op zoek naar een nieuwe club. PSV is zelf al op zoek gegaan naar een aanwinst en kwam uit bij Bazoer, die tussen de zomer van 2006 en eind 2012 al in de Eindhovense jeugdteams speelde.

Ajax nam Bazoer eind 2012 over van PSV. De rechtspoot speelde tot en met januari 2017 voor de Amsterdamse topclub, waarna hij vertrok naar VfL Wolfsburg. Daar kwam hij nauwelijks tot speeltijd en om die reden werd hij tweemaal verhuurd. Eerst aan FC Porto in de zomer van 2018 en een halfjaar later al aan FC Utrecht.

Bazoer vaste kracht bij Vitesse

Vitesse nam Bazoer vervolgens definitief over van Wolfsburg in de zomer van 2019. In Arnhem groeide hij uit tot vaste kracht en komt hij voornamelijk uit de voeten als centrale verdediger. Dit seizoen speelde de Utrechter al 26 wedstrijden in alle competities onder trainer Thomas Letsch.

Update - 15.40 uur (4 januari 2022) - Bazoer bevestigt PSV-interesse: 'Ga er niet omheen draaien'

Riechedly Bazoer heeft tegenover Omroep Gelderland de interesse van PSV bevestigd. Eerder op de dag kwam naar buiten dat de club uit Eindhoven het management van de middenvelder annex verdediger heeft benaderd voor een transfervrije overstap in de zomer. Bazoer erkent dit nu ook: 'Ik ga er niet omheen draaien. Twee weken geleden heeft mijn zaakwaarnemer met de technisch directeur van PSV gesproken', aldus de oud-Ajacied.

PSV en Bazoer hebben naar eigen zeggen van gedachten gewisseld: 'Het was een goed gesprek. Zowel in de zomer als nu in de winterperiode is het een optie.' Het nieuws kwam eerder op de dag als een verrassing voor Bazoer: 'Ik was ook wel verrast toen ik het in de media zag. Je probeert het stil te houden, maar dat is moeilijk. Na dit gesprek met jullie ga ik direct mijn broer bellen, die ook mijn zaakwaarnemer is. Dan hoor ik wel wat de stand van zaken is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.