[Update] 'AC Milan in gesprek met management van Ziyech; Chelsea stemt in met vertrek'

door Jesse ter Haar 291

Bron Fabrizio Romano

[Update] 'AC Milan in gesprek met management van Ziyech; Chelsea stemt in met vertrek'

door Jesse ter Haar 291

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech (29) mag van Chelsea voor het juiste bod vertrekken. Dat meldt Fabrizio Romano op zijn Twitter. De aanvallende middenvelder speelt sinds 2020 bij The Blues, maar heeft zijn stempel in Londen nog niet echt kunnen drukken.

'Chelsea staat vanaf nu open voor de verkoop van Hakim Ziyech bij een goed aanbod', schrijft Romano op zijn Twitter. Eén van de mogelijke redenen dat Ziyech zou mogen vertrekken bij Chelsea is dat er geen ruimte voor hem is in de tactiek van trainer Thomas Tuchel. The Blues spelen onder Tuchel in een 3-4-3 systeem, waar Ziyechs favoriete positie - rechtsbuiten - niet tot zijn recht komt. Tuchel heeft al aangegeven geen plannen te hebben om zijn tactiek komend seizoen te veranderen.

Ziyech maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar West-Londen voor veertig miljoen euro, maar de aanvaller moet het vooral doen met invalbeurten vanaf de bank. In totaal speelde hij tot nu toe 83 wedstrijden voor Chelsea. Daarin vond hij veertien keer het net en gaf tien keer een assist.

Terugkeer naar Ajax?

Met de komst van Schreuder als nieuwe trainer van Ajax 1 kan volgens Arno Vermeulen zo maar eens een open deur betekenen voor een terugkeer van Ziyech naar Amsterdam. 'Het zou kunnen, omdat Schreuder heel goed contact heeft met Ziyech en omdat Ziyech niet heel gelukkig is in Engeland', aldus Vermeulen.

Update - 23.10 uur (24 juni 2022) - 'AC Milan in gesprek met management van Ziyech; Chelsea stemt in met vertrek'

Hakim Ziyech staat in de belangstelling van AC Milan, zo schrijft Fabrizio Romano vrijdagavond op Twitter. Eerder liet Chelsea al weten dat hij in principe mag vertrekken en daar staat de club nog altijd achter. De club uit Italië zou de gesprekken met het management van de oud-Ajacied al hebben geopend en bovendien zou Ziyech een transfer naar AC Milan zien zitten. De gesprekken tussen de verschillende partijen zullen

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties