Ten Hag opent tegen Veltman, Ziyech begint met uitwedstrijd tegen Everton

door Jesse ter Haar 8

Bron AS

Ten Hag opent tegen Veltman, Ziyech begint met uitwedstrijd tegen Everton

door Jesse ter Haar 8

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Premier League heeft donderdag het programma voor het komende seizoen naar buiten gebracht. Er spelen tal van oud-Ajacieden op het hoogste niveau van Engeland en hen wachten interessante ontmoetingen tijdens de eerste speelronde. Erik ten Hag en Donny van de Beek nemen het met Manchester United op tegen een oude bekende.

Manchester United begint het seizoen op 7 augustus met een wedstrijd op het eigen Old Trafford. De nummer zes van de Premier League van vorig seizoen ontvangt het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman. Het is een ontmoeting tussen oude bekenden, want in het seizoen 2018/2019 schopten de drie het met Ajax nog gezamenlijk tot de halve finale van de Champions League. Voor Ten Hag is het die dag zijn officiële vuurdoop als trainer van Manchester United.

Een dag eerder speelt het Chelsea van Hakim Ziyech al een uitwedstrijd tegen Everton. Het is echter nog maar de vraag of de oud-Ajacied erbij is, want hij zou op de nominatie staan om te vertrekken. Op diezelfde speeldag begint Tottenham Hotspur - de club waar Davinson Sánchez onder contract staat - ook aan het seizoen. De Champions League-deelnemer vangt het seizoen aan met een thuiswedstrijd tegen Southampton, de nummer vijftien van de Premier League van het afgelopen seizoen. 6 augustus is eveneens een heuglijke dag voor Kenny Tete, want hij en promovendus Fulham keren terug op het hoogste niveau. De club uit Londen krijgt meteen topclub Liverpool op bezoek.

Daarmee is het nog niet gedaan, want ook Brentford heeft een oud-Ajacied in de selectie. Christian Eriksen staat onder contract bij de club, al is het nog maar de vraag of dat zo blijft. De Deen beraadt zich momenteel over zijn toekomst. Tijdens Bournemouth - Aston Villa lijkt het aannemelijker dat er minimaal één oud-Ajacied in actie komt. Bij de club uit Birmingham staan Bertrand Traoré en Anwar El Ghazi - die terugkeert na een huurperiode bij Everton - onder contract. De twee spelers hopen die dag met drie punten aan het seizoen te beginnen.

De zaterdag 6 augustus is daarmee nog niet compleet, want ook Pascal Struijk en Ki-Jana Hoever mogen hopen op een sterk begin van de nieuwe jaargang. Hij staat onder contract bij Leeds United en speelt die dag een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Overigens schermt Hoever wel met de interesse van onder meer PSV. Tot slot Jaïro Riedewald, contractspeler van Crystal Palace. Hij speelt op vrijdag 5 augustus al met zijn club. Arsenal, de club die vorig seizoen net naast Champions League-kwalificatie greep, komt op bezoek.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties