Ten Hag sprak met Van Gaal: 'Maar ik trek mijn eigen plan'

door Bart Veenstra 60

Bron AS

Ten Hag sprak met Van Gaal: 'Maar ik trek mijn eigen plan'

door Bart Veenstra 60

Bron AS

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag trekt zijn eigen plan bij Manchester United. Dat heeft de voormalig trainer van Ajax laten weten tijdens zijn 'vuurdoop' met de Engelse pers. Maandagmiddag hield Ten Hag zijn eerste persconferentie als manager van Manchester United.

'Ik heb met veel mensen gesproken. Met mensen die ervaring hebben met deze club', zegt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Ik heb bijvoorbeeld met Louis van Gaal gesproken. Ik sprak met hem tijdens de première voor zijn film.'

Nog voordat bekend werd dat Ten Hag bij Manchester United aan de slag zou gaan, gaf Van Gaal hem advies. Volgens de huidig bondscoach van Oranje en de voormalig manager van Manchester United kon Ten Hag beter aan de slag bij een voetbalclub in plaats van bij een commerciële club. 'Dat heb ik gehoord, maar ik trek mijn eigen plan. Ik ben ervan overtuigd dat we succes gaan hebben. Bij deze club komt voetbal op de eerste, tweede en derde plaats. Iedere club is commercieel. Je hebt inkomsten nodig om mee te doen in de top.'

Kansen voor Donny van de Beek

Bij Manchester United komt Ten Hag verder een oude bekende tegen: Donny van de Beek. De middenvelder verkaste twee jaar geleden naar Old Trafford, maar erg succesvol was hij er nog niet. In het afgelopen halfjaar speelde hij op huurbasis bij Everton. 'Ik heb een goede relatie met Donny. Ik kijk ernaar uit om hem weer te zien', aldus Ten Hag.

De trainer wil nog niet praten over de huidige selectie van Manchester United. Wel is het zeker dat er sprake is van een 'project', zoals dat ook bij Ajax het geval was. 'En dat heeft tijd nodig. Ik heb het bij Ajax en ook bij Bayern Múnchen ervaren: in de top is die tijd er niet', aldus de voormalig trainer van Ajax, die in Amsterdam in zijn eerste volledige seizoen de dubbel won en de halve finale van de Champions League wist te bereiken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.