Van Gaal ziet in Schreuder zeer geschikte trainer: 'Kunt geen betere keuze maken'

door BadembaBarrie 116

Bron ESPN

Van Gaal ziet in Schreuder zeer geschikte trainer: 'Kunt geen betere keuze maken'

door BadembaBarrie 116

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax heeft er goed aan gedaan om Alfred Schreuder aan te stellen als opvolger van Erik ten Hag. Dat stelt Louis van Gaal bij ESPN als reactie op het nieuws dat eerder op donderdag naar buiten kwam. De bondscoach laat weten een hoge pet op te hebben van de nieuwe trainer van Ajax.

'Ik denk dat het een verstandige keuze is, omdat ze hem kennen', is Van Gaals eerste reactie als hem gevraagd wordt naar Schreuders aanstelling. 'Ze hebben hem zien werken, ze weten wat zijn persoonlijkheid is en hij laat bij Brugge ook zien dat hij succesvol is. Ik denk niet dat je dan een betere keuze kunt maken.'

De bondscoach lijkt zodoende het volste vertrouwen in Schreuder te hebben, maar waagt zich niet aan een voorspelling over hoe succesvol Schreuder gaat zijn ten opzichte van de man die hij opvolgt. 'Ten Hag heeft wel wat teweeggebracht in de structuur en de visie en ik weet niet of Schreuder dezelfde visie heeft', aldus Van Gaal.

'Dan moet je wel héél goed zijn'

Toch wil de oud-trainer van Ajax vooral de positieve aspecten benadrukken. 'Ik weet wel dat Club Brugge het heel goed doet en waarschijnlijk kampioen wordt in België, dus ook als hoofdtrainer heeft hij zich al bewezen.' Schreuders aanstelling is in Van Gaals optiek dan ook een logische keuze. 'Ik sta er niet van te kijken dat ze voor Schreuder kiezen. Maar of hij hetzelfde succes zal hebben als Ten Hag? Dan moet je wel héél goed zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.