Ajax maakt komst Schreuder officieel; trainer tekent voor twee jaar

door BadembaBarrie 482

Bron Ajax

Ajax maakt komst Schreuder officieel; trainer tekent voor twee jaar

door BadembaBarrie 482

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Dat maakt de club donderdagmiddag officieel bekend. De voormalig assistent van Erik ten Hag tekent in Amsterdam een contract voor twee jaar met een optie voor nog een derde seizoen.

Schreuder reageert enthousiast op zijn nieuwe baan. 'Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp', zo valt te lezen op de clubsite.

'Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club', aldus Schreuder, verwijzend naar zijn periode als assistent van Ten Hag.

De ambities van de nieuwe trainer zijn duidelijk. 'Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten.'

Van der Sar: 'Schreuder een tactisch sterke trainer'

Ook binnen Ajax is men blij met de aanstelling. 'Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities', zo reageert algemeen directeur Edwin van der Sar.

Men heeft er bij Ajax dan ook alle vertrouwen in dat Schreuder een vervolg kan geven aan de successen die Ajax in de 4,5 jaar onder Ten Hag behaalde, zo stelt Van der Sar. 'Zowel in de Eredivisie als in de UEFA Champions League', benadrukt de algemeen directeur de onverminderd grote Europese ambities nog maar eens.

Duidelijkheid

Naast het feit dat Schreuder gezien wordt als een goede trainer, is men bij Ajax ook blij dat er zo snel duidelijkheid is. 'Het doet me ook goed dat we nu duidelijkheid hebben over deze belangrijke positie binnen de club', aldus Van der Sar. 'De komende periode zal de selectie voor volgend seizoen vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, die ook met Alfred spraken, mee bezig.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.