'PSV maakt belangstelling voor voormalig Ajax-verdediger Hoever kenbaar'

door Jesse ter Haar 96

Bron Voetbal International

'PSV maakt belangstelling voor voormalig Ajax-verdediger Hoever kenbaar'

door Jesse ter Haar 96

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

PSV heeft zijn belangstelling voor de diensten van oud-Ajacied Ki-Jana Hoever kenbaar gemaakt, zo schrijft Voetbal International dinsdagmiddag. De Eindhovenaren zijn al in gesprek met het kamp-Hoever, maar niet lang geleden werd ook Ajax in één adem genoemd met de naam van de jonge back.

The Athletic schreef immers niet lang geleden over interesse van Ajax in Hoever. De international van Jong Oranje mag in principe vertrekken bij Wolverhampton Wanderers, waarbij ook een verhuur een optie is. Ajax zou de situatie met belangstelling volgen en zelf interesse hebben om Hoever aan zich te binden. Het talent liet de Amsterdamse club in 2018 nog achter zich. Hij koos toen voor een avontuur bij Liverpool, waarna hij dankzij Wolves ook daarna nog actief bleef in de Premier League.

Hoewel de interesse van Ajax nog op de achtergrond lijkt te blijven, zet PSV concrete stappen om Hoever binnen te hengelen. De Eindhovenaren zijn immers op zoek naar een impuls voor de defensie. De gesprekken zijn al gestart door PSV, al is het nog niet geheel bekend in welk stadium die zich bevinden. De club ziet in hem een speler die zowel centraal als rechts in de verdediging uit de voeten kan. In dienst van Wolverhampton Wanderers speelde Hoever tijdens het voorbije seizoen enkel en alleen als rechtervleugelverdediger.

Op echt veel speeltijd kon de oud-Ajacied overigens niet meer rekenen. De Premier League-club betaalde bijna tien miljoen euro om hem over te nemen van Liverpool, maar lieten hem tijdens het seizoen 2021/2022 slechts acht keer in actie komen in de competitie. In vier gevallen mocht Hoever ook in de basis beginnen. In totaal maakte hij vorig seizoen op twintigjarige leeftijd 305 speelminuten in de Premier League. Op 7 januari 2019 maakte hij zijn debuut al voor Liverpool, maar in de ruim drie jaar die volgden kwam hij niet verder dan twintig wedstrijden op het hoogste niveau van Engeland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.