Ten Hag dolblij met rechtsbuiten Antony: 'Nu hebben we de missing link'

door Jesse ter Haar 49

Bron Sky Sports

Ten Hag dolblij met rechtsbuiten Antony: 'Nu hebben we de missing link'

door Jesse ter Haar 49

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag is dolblij dat Antony speler van Manchester United is, zo laat hij na afloop van de wedstrijd tegen Arsenal weten aan Sky Sports. De oefenmeester zag toe hoe de Braziliaan zondag als basisspeler de score opende en dat bleek de aanzet voor een 3-1 zege op de koploper van de Premier League.

'We hebben allemaal gezien hoe dreigend hij is. Met zijn snelheid en creativiteit kan hij een echte bedreiging vormen in de Premier League', meent de voormalig hoofdtrainer van Ajax. 'We misten iemand op rechts, want de spelers die daar kunnen spelen, zoals Jadon Sancho en Marcus Rashford, spelen liever in het midden of aan de linkerkant. Nu hebben we de missing link.'

Antony mag zondag dan hebben gescoord bij zijn debuut, maar Ten Hag - veeleisend als hij is - verwacht meer van zijn speler. 'Hij heeft het goed gedaan, maar hij kan nog beter. Ik ken hem uit Amsterdam en ik weet dat dit een andere competitie is, maar hij heeft de potentie om nog dreigender te worden voor tegenstanders dan hij vandaag was.'

Volgende test: Real Sociedad in de Europa League

De voormalig Ajacied mocht zondag 58 minuten meedoen tijdens Manchester United - Arsenal. Hierna moest de snelheidsduivel plaatsmaken voor vedette Cristiano Ronaldo. Antony verliet het veld bij een 1-0 voorsprong, waarna nog geen tien minuten later de 1-1 viel. Manchester United reageerde echter goed op de tegenslag en wist alsnog met 3-1 te winnen. De volgende test voor Antony volgt op donderdag. Dan speelt hij in de Europa League tegen Real Sociedad.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.