Suárez op zijn plek bij Nacional: 'De cirkel is rond'

door Wessel Kroon 6

Bron Marca

Suárez op zijn plek bij Nacional: 'De cirkel is rond'

door Wessel Kroon 6

Bron Marca

Laatst geüpdatet

Luis Suárez maakte afgelopen zomer de overstap van Atletico Madrid naar Club Nacional de Football en keerde daarmee terug bij zijn oude club. In een interview met Marca blikt hij terug op zijn laatste jaren in Spanje en bespreekt hij de vorming van zijn transfer naar Club Nacional de Football.

Suárez was afgelopen zomer transfervrij op te halen en daar maakte Nacional gebruik van, hij noemt zijn terugkeer 'een daad van romantiek'. 'Ik had veel opties. Veel.. Maar de overweging achter de terugkeer naar mijn land was deze: FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barça, Atlético; kun je een betere Europese carrière hebben? Ik had niet bij een minder team dan Atlético willen voetballen. Het traject was perfect. Ik zou de lat lager hebben gelegd, daarom leek het logisch om terug te keren naar Uruguay. Om een cirkel rond te maken', aldus de 35-jarige Uruguayaan.

Hij sluit daarmee dan ook een terugkeer naar Europa (en dus Ajax) uit. Hij heeft het naar zijn zin bij Nacional door de liefde van de mensen en het feit dat hij om alle prijzen speelt. De verschillen in faciliteiten tussen Europa en Uruguay maken hem dan ook vrij weinig uit: 'Het lijkt vreemd om zo'n kleedkamer binnen te stappen nadat je in de top hebt gespeeld. Maar ik ben geboren in Uruguay en ben blij om uit een dal opgeklommen te zijn. Het is echter wel waar dat het niet goed is voor het imago van de Uruguayaanse competitie. Als je topspelers uit Europa wil halen, kunnen we dat niet maken.'

De spits blikt ook nog even terug op zijn tijd in Spanje. Zo vertelt hij dat hij nog steeds baalt van de manier waarop hij is vertrokken bij FC Barcelona. Suárez had het nog erg naar zijn zin in Barcelona toen hij voorafgaand aan het seizoen 2021/2022 van Ronald Koeman te horen kreeg dat hij mocht vertrekken. Suárez heeft nog steeds een zuur gevoel over de manier waarop dit ging: 'Als ik hem tegen zou komen zou ik hem groeten, uit beleefdheid en respect. Maar ik hoop dat hij de grootsheid zou bezitten om me de waarheid te vertellen over mijn vertrek, en dat ik niet weg hoefde vanwege voetbal- of technische redenen.

Weet Ajax vanavond zonder tegendoelpunt(en) te winnen van Go Ahead Eagles? Krijg nu 1,72 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.