Oranje Vrouwen winnen ook van Denemarken

door Jesse ter Haar 2

De Oranje Vrouwen hebben vrijdagavond ook de tweede wedstrijd op de Algarve Cup winnend af weten te sluiten. Na eerder al met 2-6 gewonnen te hebben van Japan, was het nu Denemarken dat eraan moest geloven. Met Ajacieden Merel van Dongen, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren en Liza van der Most in de basis en Stefanie van der Gragt als invaller, werd het uiteindelijk 2-3. Maandag volgt de wedstrijd tegen IJsland.

Sarina Wiegman, bondscoach van Oranje, wijzigde haar opstelling behoorlijk ten opzichte van de wedstrijd tegen Japan. De Denen hadden de grootste gedeeltes van de wedstrijd het initiatief, maar over het algemeen wist Nederland prima staande te blijven. Wel was het Parnille Harder die namens de opponent de score opende.

Even daarna kon het alweer gelijk worden getrokken, maar Ellen Jansen wist niet goed af te werken. Doelvrouw Jennifer Vreugdenhil maakte haar debuut voor Oranje en wist haar ploeg daarna tweemaal te behoeden voor een ruimere achterstand. Cheyenne van den Goorbergh, een andere debutante, maakte nog gelijk, maar nog voor rust kwam Denemarken weer op voorsprong.

In de tweede helft kwam het tempo een stuk lager te liggen en daardoor waren er ook minder kansen te noteren. Later in de wedstrijd kwam onder anderen Lieke Martens erin en na drie minuten kopte zij de 2-2 al binnen. Ook de overwinning werd nog binnengehaald, toen Deen Simone Boye Sörensen in haar eigen doel kopte in de laatste minuut.