Onana voorlopig tweede keus bij Internazionale: 'Handanovic begint seizoen als eerste keeper'

door Jesse ter Haar 143

Bron Internazionale

Onana voorlopig tweede keus bij Internazionale: 'Handanovic begint seizoen als eerste keeper'

door Jesse ter Haar 143

Bron Internazionale

Laatst geüpdatet

André Onana is voorlopig nog niet de eerste keeper van Internazionale, zo liet trainer Simone Inzaghi dinsdag weten tijdens een persconferentie. De Kameroener kwam recent op transfervrije basis over van Ajax, maar moet geduld hebben.

De Italiaanse topclub heeft al sinds jaar en dag vaste waarde Samir Handanovic onder de lat staan. Onana zal hebben gehoopt dat zijn komst daar verandering in kon brengen, maar Inzaghi verzekert eenieder dat dit niet het geval is. 'Handanovic zal het seizoen beginnen als eerste keeper. Dat heeft hij verdiend op basis van het vorige seizoen, dat uitstekend was.'

Tegelijkertijd sluit de oefenmeester zijn ogen ook niet voor de kwaliteiten van Onana, maar de goalie zal simpelweg geduld moeten betrachten. 'We weten hoe goed Onana is. Hij is de keeper van het Inter van de toekomst, maar hij zal ook dit seizoen de mogelijkheid krijgen om te laten zien wat hij kan', aldus de Italiaan over de kansen van de oud-Ajacied.

Jarenlang vervulde Onana bij Ajax de rol die Handanovic nog altijd bij Internazionale vervult. Hij was de onbetwiste nummer één in het doel van de Amsterdammers, totdat hij door de UEFA een dopingschorsing kreeg opgelegd. In de tussentijd kwam hij er met de technische leiding van Ajax niet uit over het verlengen van zijn contract en dus vertrok hij - tot ontevredenheid van velen - na afloop van het vorige seizoen transfervrij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties