Onana maakt officieel de overstap naar Internazionale

door Jesse ter Haar 129

Bron Internazionale

Onana maakt officieel de overstap naar Internazionale

door Jesse ter Haar 129

Bron Internazionale

Laatst geüpdatet

André Onana heeft officieel de overstap naar Internazionale gemaakt, zo is te lezen op de officiële website van de Italiaanse club. De Kameroener komt over van Ajax, waar zijn contract deze zomer afliep. De goalie tekent een contract in Milaan, welke hem tot medio 2027 aan de topclub verbindt.

De keeper maakte in 2015 de overstap van FC Barcelona naar Ajax. Aanvankelijk stalde de club hem in Jong Ajax, waar hij niet direct een grootste indruk maakte. Aan het begin van 2016/2017 echter, deed trainer Peter Bosz plots een beroep op hem. Jasper Cillessen vertrok die zomer uit Amsterdam, terwijl aanwinst Tim Krul nog niet fit genoeg was. Onana nam plaats onder de lat en ontwikkelde zich tot een populaire Ajacied.

Vanaf februari 2021 veranderde alles echter. Onana kreeg door de UEFA een dopingschorsing opgelegd vanwege het gebruik van furosemide. Hij verklaarde dat het gebruik per ongeluk was gegaan, maar de schorsing hield stand. Wel werd de schorsing teruggebracht van twaalf tot negen maanden. Hierna keerde hij terug in training en wegens blessureleed bij andere goalies zelfs onder de lat, maar inmiddels was zijn populariteit alweer flink gedaald.

Tijdens de schorsing ging Ajax immers met Onana in gesprek over een contractverlenging. Deed de club dit niet, dan zou hij immers transfervrij de deur uitlopen. De twee partijen kwamen echter niet tot overeenstemming en dus werd een transfervrij vertrek alsnog de uitkomst. Later verklaarde Onana dat hij in 2019 zijn contract al wilde verlengen, maar toen zou Ajax daar nog geen oren naar hebben gehad.

Onana laat zich uit

Op zijn eigen Twitterkanaal laat Onana zich uit over het voor hem heuglijke moment. 'Dromen komen uit. Ik ben superenthousiast om me bij mijn nieuwe club te voegen. Ik wil de president, het bestuur en de trainer van Inter én mijn eigen team bedanken voor het waarmaken van mijn droom', aldus de Kameroener.

Weet Ajax zaterdagmiddag te winnen van SC Paderborn? Bekijk nu wat het je kan opleveren!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties