'Mislintat staat voor terugkeer bij Dortmund; eerste gesprek heeft al plaatsgevonden'

door Bart Veenstra 380

'Mislintat staat voor terugkeer bij Dortmund; eerste gesprek heeft al plaatsgevonden'

door Bart Veenstra 380

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat staat voor een terugkeer bij Borussia Dortmund. Dat meldt Sky Sport Deutschland vrijdagmiddag. De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax heeft een gesprek gevoerd met Borussia Dortmund om terug te keren bij de Duitse topclub. Eerder werd al bekend dat Mislintat op het lijstje stond bij de Duitsers.

Mislintat wordt mogelijk de nieuwe sportdirecteur van Borussia Dortmund, zo valt te lezen. Dit kan gebeuren wanneer Sebastian Kehl, die de functie van sportdirecteur momenteel bekleedt, promoveert tot de functie van algemeen directeur. Op dit moment is Hans-Joachim Watzke de algemeen directeur van Borussia Dortmund. Hij vertrekt in het najaar van 2025, maar wil zijn opvolger al voor de start van het seizoen 2024/25 gepresenteerd hebben. Tegenover de NOS wil Mislintat de Duitse interesse bevestigen noch ontkennen. 'Er is nog geen besluit genomen.'

In het plan is bepaald dat Watzke eind april een concreet concept met suggesties voor de reorganisatie aan de presidentiële commissie zal presenteren. Mislintat zou hierin een belangrijke rol kunnen spelen, zo wordt geschreven. Ondanks zijn snelle ontslag bij Ajax geniet Mislintat nog altijd een goede reputatie bij Borussia Dortmund. Bij de Duitse topclub was hij eerder hoofdscout en haalde hij menig topspeler naar de club.

Mislintat staat voor terugkeer bij Borussia Dortmund

Mislintat werkte eerder van 1998 tot 2017 bij Borussia Dortmund. Daarna werkte hij een periode voor Arsenal, al kan dat - net als zijn periode bij Ajax - geen succes genoemd worden. Mislintat heeft Borussia Dortmund laten weten dat hij klaar is om terug te keren en dat hij volledig openstaat voor een samenwerking met Kehl of een andere mogelijke opvolger (Markus Krösche van Eintracht Frankfurt wordt ook genoemd) van Watzke.

De functie van sportdirecteur spreekt Mislintat in ieder geval aan. Mislintat heeft er geen problemen mee om te rapporteren aan de algemeen directeur. Zo werkte hij eerder bij BVB al succesvol samen met Michael Zorc, terwijl hij later ook op die manier samenwerkte met Thomas Hitzlsperger bij VfB Stuttgart en een korte periode met Edwin van der Sar bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.