'Mislintat op lijstje Borussia Dortmund voor functie directeur voetbalzaken'

door Roemer Smid 202

Bron Sky Sport

'Mislintat op lijstje Borussia Dortmund voor functie directeur voetbalzaken'

door Roemer Smid 202

Bron Sky Sport

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat kan zijn rentree maken als directeur voetbalzaken van Borussia Dortmund, zo meldt Sky Sport. Hans-Joachim Watzke, de huidige directeur voetbalzaken, stopt medio 2025 met zijn werkzaamheden bij de Duitse topclub en Mislintat is een van de gegadigden voor de positie.

Dortmund is hard op zoek naar de vervanger van de 64-jarige Watzke en Mislintat is, naast onder meer Sami Khedira, een van de kandidaten. Ondanks zijn geflopte periode bij Ajax is het niet gek dat Dortmund interesse heeft in de diensten van de 51-jarige Duitser. In het verleden kende hij namelijk een succesvolle periode als hoofdscout van de Duitse club. Bij een terugkeer van Mislintat zou Sebastian Kehl worden gepromoveerd tot sportieve baas van Dortmund. Of Mislintat daadwerkelijk terugkeert, is nog maar de vraag. Kehl gaf eerder aan dat hij geen voorstander is van een eventuele samenwerking met de oud-directeur van Ajax.

Mislintat werd in september 2023 ontslagen bij Ajax en zit sindsdien zonder werk. In de zomer van 2023 spendeerde Mislintat 110 miljoen Amsterdamse euro's aan transfers die niet uit de verf komen. Daarnaast had hij een publiekelijk conflict met oud-trainer Maurice Steijn en loopt er een onderzoek naar belangenverstrengeling bij enkele spelers die hij aantrok tijdens zijn dienstverband bij de Amsterdamse club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.