'Ajax stelde bij komst Kroes protocol op; nieuwe directeur voert geen onderhandelingen met SEG'

door Bart Veenstra 86

Bron NOS Studio Sport

'Ajax stelde bij komst Kroes protocol op; nieuwe directeur voert geen onderhandelingen met SEG'

door Bart Veenstra 86

Bron NOS Studio Sport

Laatst geüpdatet

Alex Kroes gaat als algemeen directeur van Ajax niet onderhandelen met zaakwaarnemerskantoor SEG. Dat is afgesproken volgens NOS-verslaggever Arno Vermeulen. Dit om te voorkomen dat de mede-oprichter van het makelaarskantoor wordt gelinkt aan mogelijke belangenverstrengeling.

Kroes richtte in 2000 samen met zijn goede vriend Kees Vos SEG op. Na zijn vertrek bij SEG was Kroes werkzaam bij Go Ahead Eagles en AZ en sinds vrijdag is hij officieel in dienst bij Ajax. Vos heeft de leiding bij SEG. 'De hele voetbalwereld is benieuwd wat er gaat gebeuren met die twee vrienden. Want: gaan ze elkaar de komende jaren niet de bal toespelen?', vraagt Vermeulen zich af bij Studio Voetbal.

Vermeulen belde met Vos om op die manier duidelijkheid te krijgen. 'Hij zei: Bij de komst van Kroes is bij Ajax een protocol opgesteld dat Kroes eventuele onderhandelingen met SEG niet zal voeren. Dat doet iemand anders binnen de club. Heel goed dat ze dat op voorhand al hebben vastgelegd, want ongetwijfeld gaat SEG spelers verkopen voor of brengen naar Ajax.'

Advertentie in Parool

Opvallend genoeg stond er vrijdagochtend op de voorpagina van Het Parool een advertentie van SEG, waarbij het kantoor Kroes succes wenste met zijn avontuur bij Ajax. 'Vos zei dat ze jarenlang beleid hebben gevoerd om anoniem te blijven, maar daar zijn ze van afgestapt', aldus Vermeulen, die de advertentie 'onhandig' noemt, omdat er nog altijd onderzoek wordt gedaan naar mogelijke belangenverstrengeling van voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat. 'Maar het heeft ook wel iets grappigs.'

Kroes is sinds vrijdag begonnen als algemeen directeur van Ajax. In de komende tijd zal hij - samen met de andere beleidsbepalers van de club - op zoek gaan naar een nieuwe directeur voor onder meer de transfers en naar een nieuwe trainer. In de komende weken dan wel maanden zal duidelijk worden wie volgend jaar aan het roer staat als trainer van de Amsterdamse club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.