Branie: Gelatenheid bij Ajax’ Europese exit, tijd voor Alex Kroes

door Bart Veenstra 43

Bron Ajax Showtime

Branie: Gelatenheid bij Ajax’ Europese exit, tijd voor Alex Kroes

door Bart Veenstra 43

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Aston Villa-Ajax was een nieuw dieptepunt in een seizoen vol dieptepunten: een 4-0 nederlaag, hulpeloos voetbal, een rode kaart en, tot overmaat van ramp, ook nog een paar blessures. Ajax ligt uit de Conference League; Branie praat na in de laatste extra ‘Europese’ editie van dit seizoen.

Van hooggespannen verwachtingen was toch al geen sprake, maar tóch vindt Ajax Showtime hoofdredacteur Bart Veenstra de zware nederlaag een klap: 'Met de uitschakeling hield ik rekening, maar het was vooral de manier waarop die me teleurstelde.' Pijnlijke aanvulling van Paroolverslaggever Bas Soetenhorst: 'Dit was eigenlijk veel slechter dan die wedstrijd bij Real Madrid in 2010, die tot de coup van Johan Cruijff leidde.'

Alex Kroes begint bij Ajax

Na de wedstrijdbespreking schakelt Branie door. Vrijdag 15 maart is de eerste officiële werkdag van Alex Kroes, de algemeen directeur die de reuzenklus wacht om Ajax erbovenop te helpen. Verwachten de Ajaxsupporters te veel van hem? 'Ik denk dat hij best heel belangrijk kan zijn. Ajax stortte in omdat de club veel te lang onbestuurbaar is geweest. Die bestuurlijke structuur is nu al beter dan hij was, zeker ook qua voetbalkennis in de organisatie.'

Terwijl Kroes aan de langere termijn werkt, telt voor John van ’t Schip en zijn ploeg de korte termijn: Ajax kan zich op de eredivisie richten en moet zondag naar Sparta Rotterdam. Hoe dat afloopt, komt maandag ter sprake in een nieuwe Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.