Kroes begonnen als directeur van Ajax: 'Doel om samen met collega's opnieuw mooie tijden te beleven'

door Bart Veenstra 225

Bron Ajax.nl

Kroes begonnen als directeur van Ajax: 'Doel om samen met collega's opnieuw mooie tijden te beleven'

door Bart Veenstra 225

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Alex Kroes kijkt uit naar zijn avontuur als algemeen directeur van Ajax. De geboren Utrechter is vandaag (vrijdag 15 maart) officieel begonnen als algemeen directeur bij Ajax en daar is hij logischerwijs mee verheugd. Op Ajax.nl geeft hij een korte reactie op zijn begin bij Ajax.

Kroes, afgestudeerd bedrijfseconoom en mede-oprichter van zaakwaarnemersbureau SEG, was eerder groot aandeelhouder van Go Ahead Eagles en directeur International Football Strategy bij AZ. Van zijn negende tot zijn negentiende speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax. Daarnaast is hij al meer dan dertig jaar lid van de vereniging Ajax en is hij nog altijd actief als voetballer op de zaterdagafdeling van de Amsterdamse club.

'Het is ongeveer veertig jaar geleden dat ik hier als jeugdspeler begon en nu mag ik als algemeen directeur aan de slag', vertelt Kroes. 'Ik heb er heel veel zin in. Het is mijn doel om samen met mijn collega's opnieuw mooie tijden met onze club te gaan beleven. De komende tijd staat in het teken van een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creëren. Het gaat om samen opleiden, ontwikkelen en winnen. Maar ook om plezier en impact maken.'

Ajax Foundation

Naast zijn aanstelling als algemeen directeur wordt Kroes ook de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation. Ajax laat weten dat na het vertrek van Edwin van der Sar en Miel Brinkhuis (die na drie termijnen niet meer herkiesbaar was) er twee posities vacant waren in het bestuur van de stichting. Susan Lenderink, Roderick Turpijn en Sirik Goeman maken eveneens deel uit van het bestuur van de Ajax Foundation.

'Tijdens mijn jaren bij Go Ahead Eagles drong het pas goed tot mij door hoeveel een voetbalclub voor de maatschappij kan betekenen', stelt Kroes. 'Voor die tijd was ik daar helemaal niet mee bezig, maar dat veranderde snel. Op een gegeven moment noemden ze mij daar zelfs "Mr MVO". Het is eervol om nu voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation te mogen zijn. Ik weet dat ze verschillende mooie projecten hebben voor jongeren in Amsterdam. Daar ga ik me de komende tijd natuurlijk ook in verdiepen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.