Ajax' zoektocht naar nieuwe technisch directeur: 'Verschillende opties vanuit de Red Bull-hoek'

door Bram Bark 42

Bron Voetbal International

Ajax' zoektocht naar nieuwe technisch directeur: 'Verschillende opties vanuit de Red Bull-hoek'

door Bram Bark 42

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax is hard op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Na het vertrek van Sven Mislintat nam Kelvin de Lang de honneurs waar, maar nu zoeken de Amsterdammers verder. Voetbal International schrijft dat er 'verschillende opties vanuit de Red Bull-hoek de revue in Amsterdam' passeerden. Alex Kroes, die vrijdag begon als algemeen directeur, zal de zoektocht moeten gaan leiden.

Ondanks dat de kersverse algemeen directeur vrijdag pas officieel begon, zijn er de afgelopen tijd al meerdere namen voorbij gekomen vanuit de Red Bull-hoek voor de rol als technisch directeur. Namen worden er echter niet genoemd door Voetbal International. 'Deze persoon zal niet alleen nauw met Beuker, maar vooral ook met Kroes zelf gaan samenwerken. Kroes kent de transfermarkt, weet als geen ander wat er bij een transfer komt kijken, en doorziet mogelijke acties van de omgeving van een speler', schrijft het medium over een nieuwe technisch directeur.

'Het is momenteel vooral de vraag hoeveel haast Kroes heeft. De kans bestaat dat de nieuwe algemeen directeur voorlopig het Feyenoord-model (met Dennis te Kloese in de dubbelrol) prefereert en richting komende zomer zelf de regie op technisch vlak zal pakken.' En dus is het afwachten over er op korte termijn wel een externe verantwoordelijke komt voor het spelersbeleid.

Rol Van 't Schip

John van 't Schip is toegezegd dat hij na het huidige seizoen een rol gaat vervullen in het technisch management van de club. De rol die de huidige hoofdtrainer precies gaat innemen is echter nog niet bekend. Dat betekent ook dat Ajax een nieuwe trainer moet gaan aanstellen voor het komende seizoen en die staat een hoop te wachten op het gebied van transfers. 'Ajax moet een nieuwe selectie gaan formeren waarbij er weer een balans moet worden gevonden in posities, ervaring en karakters. Daarbij zal de portemonnee leidend zijn en moeten er spelers worden verkocht voordat er diepte-investeringen kunnen worden gedaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.