'Beuker moet een spil worden in de voetbalorganisatie, los van het afronden van transfers'

door Bram Bark 65

Bron Voetbal International

'Beuker moet een spil worden in de voetbalorganisatie, los van het afronden van transfers'

door Bram Bark 65

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Marijn Beuker moet onder het bewind van Alex Kroes een belangrijke spil worden in de voetbalorganisatie, schrijft Voetbal International. Beide heren geloven 'in een structuur met een directeur voetbalzaken voor de lange termijn en een technisch directeur (of manager) voor de korte termijn.' Op het gebied van transfers staat er ook veel te gebeuren. Van de Sven Mislintat-aankopen valt alleen voor Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen de 'tussenbalans' positief uit.

Beuker moet zich gaan richten op de lange termijn bij Ajax. 'Daarbij zal hij zich onder meer focussen op het inrichten van de ideale structuur voor de opleiding, het opstellen van profielen per positie voor de scouting, de visie op de speelwijze en methodologie voor trainingen.' Volgens Voetbal International zijn de eerste geluiden over de 39-jarige Arnhemmer positief. 'Beuker moet een spil worden in de voetbalorganisatie, los van het afronden van transfers', wordt geconcludeerd.

Kroes moet in de overige structuur binnen Ajax nog een aantal posities invullen. Een van die posities is het hoofdtrainerschap. 'Ajax zoekt een procestrainer, iemand die echt weer een stabiele basis kan creëren om de komende jaren weer de beste club van Nederland te worden. Intern heeft iedereen inmiddels wel door dat het een illusie is om te denken dat alle problemen in één zomer kunnen worden weggepoetst, al is het alleen al omdat Ajax geen Champions League speelt komend seizoen en daardoor flinke inkomsten misloopt.'

Transfers

Op Van den Boomen, Mannsverk en Ramaj na, staan alle aankopen van afgelopen zomer er niet goed op in Amsterdam. Voor de drie die wel positief zijn beoordeeld halverwege het seizoen betekent het echter niet dat zij honderd procent zeker bij Ajax zullen blijven. 'Normaliter zou Ajax alles in het werk stellen om uitblinkers zoals Ramaj te behouden, maar gezien de financiële situatie lijkt iedere speler verkoopbaar, mits daar het juiste bedrag tegenover staat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.