Vertrek Bergwijn 'in lijn der verwachting', buitenlandse interesse voor Brobbey

door Bram Bark 127

Vertrek Bergwijn 'in lijn der verwachting', buitenlandse interesse voor Brobbey

door Bram Bark 127

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn kan in de zomerse transferperiode een transfer gaan maken naar het buitenland. Voetbal International stelt dat de aanvoerder zelf graag wil vertrekken en verwacht dat Bergwijn Ajax gaat verlaten. Er wordt voor Brian Brobbey 'veel geïnformeerd' vanuit het buitenland en dus is het ook nog maar de vraag of de spits na dit seizoen nog te bewonderen is in het Ajax-shirt.

Vrijdag is Alex Kroes begonnen als algemeen directeur en in samenspraak met Marijn Beuker en Kelvin de Lang zal hij het plaatje moeten gaan schetsen voor komend seizoen. Het is duidelijk dat er een drukke periode aanbreekt voor Kroes. Er staan veel namen op de lijst van spelers die mogen vertrekken. Zo schrijft Voetbal International dat 'het voor Ajax is te hopen dat bijvoorbeeld spelers als Borna Sosa en Josip Sutalo een goed EK spelen met Kroatië, zodat zij voor acceptabele bedragen weg kunnen bij Ajax.'

Er zijn ook spelers die niet op de nominatie staan om te vertrekken, maar waar wel wel interesse voor is. Brobbey zou meerdere opties hebben in het buitenland en Bergwijn zou zelf openstaan voor een vertrek uit Nederland. Voetbal International stelt dat het 'in de lijn der verwachting ligt' dat de Ajax-aanvoerder bezig is aan zijn laatste seizoen in de hoofdstad.

Zoektocht naar nieuwe trainer

Er lijkt dus een drukke transferperiode aan te komen en voor de nieuwe trainer van Ajax wordt het afwachten met wat voor selectie hij te maken gaat krijgen. De NOS noemt Pepijn Lijnders, Dave Vos en Pascal Jansen als mogelijke opvolgers van Van 't Schip. Vos zou er binnen Ajax er goed opstaan. Voor Lijnders is het nog niet duidelijk of het gaat om de positie van hoofdtrainer of assistent-trainer. Jansen is sinds zijn vertrek al twee keer gespot op de tribune in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.