'Mislintat vierde goede afloop van transferperiode met diner en borrel voor medewerkers'

door Bart Veenstra 349

Bron De Telegraaf

'Mislintat vierde goede afloop van transferperiode met diner en borrel voor medewerkers'

door Bart Veenstra 349

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft na afloop van de zomerse transferperiode een diner en borrel georganiseerd voor medewerkers van Ajax. Dit meldt De Telegraaf donderdagochtend. De toenmalig directeur voetbalzaken van Ajax wilde - zoals hij volgens aanwezigen zelf gezegd zou hebben - 'de goede afloop' van de transferperiode vieren. Zodoende organiseerde hij op zaterdag 2 september in De Republiek op het strand van Bloemendaal voor zo'n twintig Ajax-medewerkers een diner en borrel.

Veel mensen binnen Ajax vonden het uitje dat werd georganiseerd door Mislintat toen al 'ongepast'. Nadat Mislintat niet veel later werd ontslagen, trainer Maurice Steijn vertrok, Ajax tijdelijk laatste stond in de Eredivisie, in het bekertoernooi werd uitgeschakeld door amateurs en voor het volgende seizoen een ticket voor de (voorrondes van de) Champions League misloopt, wordt er 'met terugwerkende kracht al helemaal schande van gesproken'. In de jaren voor de komst van Mislintat werd er op de slotdag van de transfermarkt in de avonduren voor de aanwezigen sushi of Chinees besteld, zo valt te lezen.

Voor het 'ongedwongen avondje' in Bloemendaal nodigde Mislintat een aantal mensen van de voetbaltak uit, onder wie scouts en zijn vertrouweling Max Lesser. 'Dat kwam Susan Lenderink ter ore en de financieel directeur gaf bij haar Duitse collega aan het logisch te vinden als ook de medewerkers van de juridische (legal) en financiële afdeling (finance) in Bloemendaal aanwezig zouden zijn, omdat ook zij tijdens de transferperiode "24 uur per dag aan stonden"', schrijft De Telegraaf. 'Dat werd alsnog geregeld. Opvallend was dat de man op wiens voorspraak Mislintat naar Ajax kwam, Maurits Hendriks, geen uitnodiging kreeg. Het tweetal dat zich aanvankelijk als een Siamese tweeling over De Toekomst bewoog, was op dat moment dus al gebrouilleerd.'

Turbulente transferzomer bij Ajax 

Tegen Mislintat loopt op dit moment nog altijd een KPMG-onderzoek wegens mogelijke belangenverstrengeling bij transfers. Hij verkocht voor 157 miljoen euro aan spelers (onder meer Jurriën Timber, Mohammed Kudus, Edson Álvarez en Calvin Bassey), terwijl hij spelers als Dusan Tadic en Davy Klaassen transfervrij liet vertrekken. 'Vervolgens kocht hij voor 115 miljoen euro twaalf veelal Ajax-onwaardige spelers, van wie alleen Diant Ramaj, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en eventueel Borna Sosa toekomst in Amsterdam hebben', weet De Telegraaf.

Een dag later bleek al hoe ongelukkig de planning van het etentje in Bloemendaal was. Na Fortuna Sittard - Ajax op 3 september reageerde Steijn kritisch op het werk van Mislintat. 'Wij hebben als staf onze ideeën neergelegd, alleen Sven heeft daarin andere keuzes gemaakt', zei Steijn destijds. Zodoende barstte een dag na het etentje de bom tussen de toenmalig trainer en toenmalig directeur voetbalzaken van Ajax. De Telegraaf benaderde Mislintat voor commentaar, maar kreeg geen reactie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.