Goed nieuws voor Ziyech: Halilhodzic ontslagen als bondscoach Marokko

door Bart Veenstra 75

Bron Marokkaanse voetbalbond

Goed nieuws voor Ziyech: Halilhodzic ontslagen als bondscoach Marokko

door Bart Veenstra 75

Bron Marokkaanse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech kan weer hopen op deelname aan het WK met Marokko dit jaar. De Marokkaanse voetbalbond heeft donderdag bekendgemaakt dat het bondscoach Vahid Halilhodzic heeft ontslagen.

De 69-jarige trainer uit Bosnië stond sinds 2019 aan het roer als bondscoach van Marokko. De laatste tijd nam de druk op hem toe vanwege een conflict met sterspeler Ziyech. De oud-Ajacied komt al tijdenlang niet uit voor het nationale team van Marokko, maar nu Halilhodzic is ontslagen, lijkt de weg vrij voor de speler van Chelsea om terug te keren.

Ook Mazraoui kende problemen met Halilhodzic

Ziyech heeft al ruim een jaar geen interland meer gespeeld voor Marokko. Ook Noussair Mazraoui kende problemen met Halilhodzic, maar hij keerde na een goed gesprek met de bondscoach eerder dit jaar terug bij de Marokkaanse ploeg. Mazraoui heeft echter nog niet gespeeld.

De Marokkaanse bond heeft in een verklaring laten weten waarom het Halilhodzic heeft ontslagen. 'Vanwege een meningsverschil gaan beide partijen uit elkaar. 'We bedanken Vahid Halilhodzic voor alles wat hij heeft bereikt, zoals plaatsing voor de WK met een getalenteerde, veelbelovende groep spelers. Van zijn kant wenst hij de nationale ploeg veel succes in de toekomst.'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties