Eiting: 'De situatie werd steeds onprettiger'

door Roemer Smid 52

Bron ESPN

Eiting: 'De situatie werd steeds onprettiger'

door Roemer Smid 52

Bron ESPN

Carel Eiting laat zich tegen ESPN voor het eerst uit over de transfersoap die rond hem speelde afgelopen weken. Nadat Eiting vorige week een spoedarbitrage zaak won van FC Volendam maakte hij de transfer naar FC Twente. De Amsterdammer vertelt in het interview over de situatie bij FC Volendam, die 'steeds vervelender en onprettiger' werd.

Eiting maakte vorige week de overstap van FC Volendam naar FC Twente. De Tukkers maakten één miljoen euro over. Na twee rechtszaken (de eerste gewonnen door FC Volendam en de tweede door 'kamp-Eiting') tekende de 25-jarige middenvelder een contract voor drie jaar bij de club uit Enschede.

Afspraken tussen club en speler

Volgens Eiting had hij vanaf het begin twee afspraken met FC Volendam: 'Voor mij was het belangrijk om te spelen, ik had gevoel dat dat mogelijk was. Het tweede belangrijke punt was dat als ik het goed zou doen en er een club zou komen, ik na een jaar naar die club toe zou kunnen gaan. Twee fundamentele punten waarom ik destijds koos voor FC Volendam.' De relatie tussen speler en club kreeg een knauw toen FC Twente zich voor het eerst meldde bij FC Volendam. 'Het gevoel was dat ze (FC Volendam) daar totaal niet aan mee wilde werken en dan ontstaat er wantrouwen. Je wordt niet meer aangekeken door bepaalde mensen op de club. Het wordt eigenlijk alleen maar minder prettig.' Eiting koos voor zichzelf. 'Het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk wel belangrijk voor mezelf.'

Wel of niet ziek

Eiting meldde zich gedurende de transfersoap meerdere malen ziek. Hierdoor miste hij onder andere de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse. 'Het was op de club natuurlijk heel vervelend en het heeft impact op je hele omgeving. Ik heb uiteindelijk contact met de huisarts opgenomen nadat ik meerdere malen duidelijk heb gemaakt dat ik mij niet meer prettig voelde. Ik heb amper geslapen door de stress en spanning. Als bepaalde mensen dan ook dingen gaan zeggen is dat heel pijnlijk' aldus Eiting, doelend op de woorden van Wim Jonk: 'De ene dag staat hij lachend op de training en de volgende dag meldt hij zich ziek.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.