Eiting na twee arbitragezaken eindelijk officeel speler van FC Twente

door Bram Bark 12

Bron FC Twente

Eiting na twee arbitragezaken eindelijk officeel speler van FC Twente

door Bram Bark 12

Bron FC Twente

Laatst geüpdatet

Carel Eiting is speler van FC Twente, zo meldt de club via de officiële kanalen. De middenvelder komt over van FC Volendam. Rondom de transfer was veel te doen. Twee arbitragezaken waren nodig voordat de overstap definitief was beklonken.

'Afgelopen periode is het veel gegaan over een overgang van Carel naar FC Twente', vertelt technisch directeur van FC Twente Arnold Bruggink. 'We zijn blij dat er duidelijkheid is gekomen en we de transfer van Carel vandaag hebben kunnen afronden. Carel is een meer dan welkome versterking voor onze selectie. Hij is een intelligente speler waar wij heel veel plezier aan gaan beleven.'

De arbitragezaken tussen Eiting en FC Volendam gingen over de kwestie of er wel of niet sprake was van een gelimiteerde afkoopsom in het contract van de oud-Ajacied. Eiting meende van wel, terwijl FC Volendam beweerde dat hier geen sprake van was. In de eerste zaak kreeg de speler ongelijk. De commissie stelde dat beide partijen zich actief en constructief op moesten stellen in nieuwe onderhandelingen. De tweede arbitragezaak had een andere uitkomst. FC Volendam werd namelijk verplicht gesteld om Eiting voor één miljoen euro te verkopen aan FC Twente.

'Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen'

Eiting reageert op de verheugd op het feit dat zijn overstap naar Enschede eindelijk definitief is. 'Ik ben heel blij hier nu bij FC Twente te zijn en voor deze mooie club te gaan spelen. Ik ga alles geven voor de spelers, de club en de supporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd hier in het stadion.' FC Twente reist aankomende zondag af naar Volendam voor het duel met de oude-werkgever van Eiting.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.