Bruggink na arbitragezaak Eiting: 'Zijn het moreel verplicht om te kijken naar oplossing'

door NielsOpdam 53

Bron Tubantia; Voetbal International

Bruggink na arbitragezaak Eiting: 'Zijn het moreel verplicht om te kijken naar oplossing'

door NielsOpdam 53

Bron Tubantia; Voetbal International

FC Twente is moreel verplicht richting Carel Eiting om te kijken naar een oplossing, zo vertelt technisch directeur Arnold Bruggink aan Tubantia. De oud-Ajacied spande een arbitragezaak aan tegen FC Volendam, omdat hij van mening was dat FC Twente hem voor een gelimiteerde transfersom zou mogen kopen. FC Volendam ging niet akkoord en liet Eiting niet vetrekken.

Dinsdag werd bekend dat Eiting zijn arbitragezaak tegen FC Volendam heeft verloren. De onafhankelijke arbitragecommissie bij de KNVB heeft alle eisen van de middenvelder afgewezen. Hierdoor mag hij niet voor een vastgesteld bedrag vertrekken. 'Wij zijn het moreel verplicht richting Carel om te kijken naar een oplossing', vertelt Bruggink.

De technisch directeur van FC Twente vertelt dat de club nooit het contract van Eiting bij FC Volendam heeft ingezien. 'Maar we hebben iets gehoord. Niet van direct betrokkenen trouwens. Nu alles naar buiten is gekomen, kennen we de afspraken. We gaan kijken of we nog wat kunnen doen, maar we hebben wel onze financiële beperkingen.'

Advocaat Eiting: '

Frans de Weger, de advocaat van Eiting, vertelt dat de uitspraak 'teleurstellend' is voor de oud-Ajacied. 'Het is alleen wel zo — en dat is tot dusverre volkomen onderbelicht gebleven — dat uit het vonnis volgt dat van betrokken partijen wordt verwacht dat zij alsnog proberen om tot meer reguliere onderhandelingen te komen voor een transfer van Carel Eiting naar FC Twente', laat de advocaat weten aan Voetbal International.

Volgens De Weger is het niet zo dat FC Volendam nu alles kan vragen. Daarnaast bestrijdt de advocaat het ook dat Eiting tot medio 2025 vastligt in het vissersdorp. 'Dat volgt allemaal niet uit het vonnis. Verder blijft het addendum ook gewoon intact. Verwacht wordt alleen wel dat alle partijen, waaronder Eiting, nu hun best zullen doen om te kijken of een transfer naar FC Twente alsnog bewerkstelligd kan worden. Dat wordt nu dus bekeken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.